Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Sanchy, nemoj da se ljutiš, ali ti nećeš da budeš kućna pomoćnica tvom mužu, ali je uredu da njegova mama to bude i tebi i njemu? Po meni je to parazitski način života, opet kažem, nemoj da se ljutiš, ali jednostavno, to je deo odrastanja i sazrevanja - briga o sebi i svojoj porodici, ne dam ni mami da me titra, one su svoje odradile, decu nahranile i oprale, red je na smenu generacija. Zato ne mogu da živim u zajednici, crkla bih od posla jer verovatno ništa ne bih dala svekrvi ili mami da rade, pored mene žive, zdrave i duplo mlađe od njih. Ne treba provesti život u spremanju i kuvanju, ali neko i to mora da uradi, brzo, efikasno, i ni ne oset_iš. Što se čuvanja deteta tiče - čim ti redovno čuvaju dete, podrazumeva se da ga, makar delimično, vaspitavaju, što opet po meni nije ok. Babe i dede su tu da uskoče kad je frka, i da u unucima uživaju, a ne da savijaju kičmu dok snajka i sin svako treće veče lumpuju ili kafenišu. Ja tek cekam bebu tako da nisam u fazonu da ih babe i dede vaspitavaju nego da mi pomognu kada je u pitanju novorodjena bebe o cemu ja pojma nemam pa dok se ne snadjem...sa druge strane niko njih ne tera da mi pomazu oni sami hoce a da nece platila bih zenu i svakako ce doci vreme i za to...ja ne uzivam u onome sto mnogi od vas smatraju normalnim zivotom kad se udas,kuca ,posao,dete i sve u krug...imam dosta licnih interesovanja koja obuhvataju neke interesantne sfere zivota i imacu ih do kraja zivota ..ako me kuvanje,pranje ,peglanje sprecava u tome naravno da cu naci nacin da to izbegnem...svaka cast svakome...a dete kad dodje ono ce biti na prvom mestu a opet ponavljam peglanje,pranje i kuvanje uvek na poslednjem na ovaj ili onaj nacin...
|