|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
15.1.2012 21:32:15   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: gagi

IZVORNA PORUKA: Alexis79

gagi moja svekrva i nije nesto skolovana ,ali sve zna i u sve se mesa (ovo kao reklama za margarin user posted image ).
Kako se o cemu progovori ona najbolje zna i samo tera po svom pa iako je na njenu stetu.
Pre ce da crkne nego da popusti.

Meni nije jasno jedna stvar ,jel oni pobudale pod stare dane ili im je dosadno u zivotuuser posted image

Mislim da im je dosadno... Misle da smo i dalje mala deca kojima mogu da naređuju i kontrolišu a ne shvataju da smo veliki i da nam je potreban lični prostor kao i njima nekad, zaborave oni to.
Joj kad bih vam ispričala šta se ovih dana dešava mojoj komšinici sa roditeljima njenog muža, žive svi zajedno, možda biste rekli da vaše muke i nisu toliko strašneuser posted image
Grozni ljudi.... Ali ona je rešila da se izbori za svoje i svoju porodicu!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 201
15.1.2012 21:32:17   
Alexis79

Meni nije jasno jedna stvar ,jel oni pobudale pod stare dane ili im je dosadno u zivotuuser posted image

Mm mi kaze da je njegova majka od kako se on seca bila ovakva i da je celog zivota terala neki inat.
Tako da se verovatno rode takvi.
Mislim da se na "starost" samo izvlace kad urade nesto pogresno

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

Direktna veza do poruke: 202
15.1.2012 21:57:59   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Sanchy, nemoj da se ljutiš, ali ti nećeš da budeš kućna pomoćnica tvom mužu, ali je uredu da njegova mama to bude i tebi i njemu? Po meni je to parazitski način života, opet kažem, nemoj da se ljutiš, ali jednostavno, to je deo odrastanja i sazrevanja - briga o sebi i svojoj porodici, ne dam ni mami da me titra, one su svoje odradile, decu nahranile i oprale, red je na smenu generacija. Zato ne mogu da živim u zajednici, crkla bih od posla jer verovatno ništa ne bih dala svekrvi ili mami da rade, pored mene žive, zdrave i duplo mlađe od njih. Ne treba provesti život u spremanju i kuvanju, ali neko i to mora da uradi, brzo, efikasno, i ni ne oset_iš. Što se čuvanja deteta tiče - čim ti redovno čuvaju dete, podrazumeva se da ga, makar delimično, vaspitavaju, što opet po meni nije ok. Babe i dede su tu da uskoče kad je frka, i da u unucima uživaju, a ne da savijaju kičmu dok snajka i sin svako treće veče lumpuju ili kafenišu.
Ja tek cekam bebu tako da nisam u fazonu da ih babe i dede vaspitavaju nego da mi pomognu kada je u pitanju novorodjena bebe o cemu ja pojma nemam pa dok se ne snadjem...sa druge strane niko njih ne tera da mi pomazu oni sami hoceuser posted image a da nece platila bih zenu i svakako ce doci vreme i za to...ja ne uzivam u onome sto mnogi od vas smatraju normalnim zivotom kad se udas,kuca ,posao,dete i sve u krug...imam dosta licnih interesovanja koja obuhvataju neke interesantne sfere zivota i imacu ih do kraja zivota ..ako me kuvanje,pranje ,peglanje sprecava u tome naravno da cu naci nacin da to izbegnem...svaka cast svakome...a dete kad dodje ono ce biti na prvom mestu a opet ponavljam peglanje,pranje i kuvanje uvek na poslednjem na ovaj ili onaj nacin...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 203
15.1.2012 22:05:20   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: andromed

A sto ti smeta smeh? Pusti ljude nek urlaju ako je do radosti. Nisu ti pored vrata. Bre, mnogo si dzangrizava.
Uvek bila...puno je nevaspitanih u ovom gradu ...nazalost...sve posle dvanaest je cisto nevaspitanje i nekultura...ja stvarno ne znam da li ti mislis da je u redu da neko urla nocu kad normalan svet spava..?????

Ali ce zato kao kucna pomocnica da posluzi svekrvauser posted image
Niko nju ne tera,zena voliuser posted image a ja zasluzujemuser posted image tako ti je to u zivotu neko je zasluzan neko nije...
Ja citam i citam ovaj forum i sve vise se cudim nekim misljenjima. Ju ju ju. Koliko sam se gluposti i lazi nacitala. Dajte zene, stanite malo na loptu. Da sam musko i da zelim sastanak na slepo sve bih vas ozenilauser posted image . Prosto ste savrseneuser posted image
Ovo poslednje nema veze sa tobom Sanchy.

Apsolutno nisam savrsena,slazemo se u tome,ali eto svi me voleuser posted image ...pozdrav....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 204
15.1.2012 22:15:19   
deki.rs
mnogo citao i svi su donekle u pravu. Ovako moja zena je imala problem s mojima od kad dobili sina ni jedan konflikt. Dalje, majka joj sama pa mi tasta dodje jednom nedeljno da vidi cerku i unuka i naravno da cu je ispostovati. Dalje, sve zavisi od karaktera ljudi. Mi dobro funkcionisemo, imamo kljuc i dva para vrata do dnevne sobe, zakljucam ako mi je volja da se set__am u gacama {mada nije mi volja jer nisam preterano zgodan}, a i kad mi dete odraste od njega bi me bilo sramota da se tako ponasam. Sa svojom zenom se zabavljao godinama pre braka, iako ne zivim sam s njom iskusio sam svu srecu. Inace 2 god i ziveli sami u toku studiranja. Dalje, naravno da je kuca mog oca moja kuca, jer osecam da je stan koji je licno moj ujedno i stan mog devetomesecnog sina. Ne bih voleo da meni sin okrene ledja i vidja me jednom mesecno, te ne zelim ni ja svojim roditeljima da okrecem ledja da bih ziveo sam. Dalje, moja zena jedino ne kuva rucak, za sad, i to odkad bila na odrzavanju trudnoce i posle porodjaja. Takav je moj pogled na ovu tematiku.

i sto kaze ivanka, nisu oni snama satima. Jako malo sede s nama, a nimalo im ne smeta kad se veselimo i smejemo, kad nam dolaze prijatelji itd

tek sad video citat. Sto bi nekog uopste pogadjalo sto joj svekrva pomaze. Neka pomaze. Moja drugarica nosi blizance vto, pa joj svekrva uopste ne dolazi, ko ce sad da pljuje po svekrvi. Dakle sve zavisi od karaktera i naravno niko nije savrsen.

I mislim da je mnogo bolje pomagati, ma od koga ta pomoc pristigla, jer je to ljudski na prvom mestu a ne parazitski. Kritikujete snaje kojima pomazu svekrve, kritikujete svekrve koje ne pomazu snajama. Tesko je zeni ugoditi. user posted image

< Poruku je uredio deki.rs -- 15.1.2012 22:31:17 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 205
15.1.2012 22:34:44   
Alexis79
Ja bih jako volele da smo i mm i ja u boljim odnosima sa njegovom majkom i to ne zbog neke koristi vec bi nam svima zivot bio mnogo  laksi.
Vidim kako sve lepo funkcionise sa mojom mamom i bratom jer oni pre svega postuju mm-a i nas brak.

Tako da svi vi koji zivite u zajednici punoj tolerancije i postovanja user posted image

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 206
15.1.2012 22:37:24   
deki.rs
da, u pravu si, hvala alexis iz dinastije user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 207
15.1.2012 22:38:24   
Alexis79
ma prava sam kucka kao i moja imenjakinja nije ni cudo sto me svekrva ne voli user posted image

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 208
15.1.2012 22:40:26   
deki.rs
user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 209
15.1.2012 22:41:05   
Anoniman
JA moju svekru uopšte ne kritikujem, naprotiv. Ne meša mi se u život, dođe jednom u 10 dana, vidi unuka i to je to. U moju kuću je dobrodošla uvek, kao gost, ali je njena odluka da ne želi da dolazi često, i da ne želi da pomaže i da čuva unuka. Nijedan ručak, ma ni sendvič, nijednu kafu, čuvanje deteta na dva minuta nisam dobila, i ja sam sa tim potpuno ok, zaista. Možda me više nerviraju moji koji bi da stalno idemo kod njih i da smo stalno zajedno. Ali i to mi je ok, tolerantna sam i fleksibilna, sve dok imam svoj krevet, svoj zid, kuhinju i kadu, svi koji su iole normalni i koji makar mogu da se pretvaraju da su pristojni su u te zidove dobrodošliuser posted image

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 210
15.1.2012 22:46:47   
Ivanka 75
Život u zajednici je jedna velika kocka.
Da treba jedni drugima da pomognemo, po meni, to se podrazumeva.
Ja sam malo čudna snaja, moja šerpa je moja šerpa, svekrvina šerpa je njena - kuvamo šta koja hoće. Trebalo joj je vremena da shvati da ja hoću odvojene šerpe a ne da dolazim ko kuče ne punu ćasu pa da gledam da li mi se sviđa ili ne ia da u sebi gunđam.
Mm jede sve što spremim, nekad možda i nije tako ukusno kao što bi trebalo da bude ali majstor sam za pite! To mi stalno naglašava! I volim da spremam za svoju porodicu, uživam u tome.
I drago mi je što imamo muško mišljenje na forumu, potrebno nam je touser posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 211
15.1.2012 22:48:03   
deki.rs
nedja takva je osoba, losa i bezobrazna, al reci ce da promasio temu. A zamisli dva sina, jednu snaju uzdize, drugu ne konstatuje ta koja je nakon 5 god trudna preko programa vantelesne. Al to je za drugu temu. Jedino verujem da cemo mi nasoj deci biti i bolji roditelji i svekri i svekrve i taste.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 212
15.1.2012 22:49:05   
Ivanka 75
Malopre pojedoh jednu čokoladnu bananicu, što je ukusnaaaauser posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 213
15.1.2012 22:53:21   
Ivanka 75
Sad se nešto razmišljam.... Bilo je netrpeljivosti između mene i njegovih roditelja pre nekoliko meseci ali smo to prevazišli.... Malo ja promenila ponašanje, malo oni.
Sad smo sasvim OK.
Ali, za ovakvu promenu je potreban volja i želja obe strane da uspe.

Direktna veza do poruke: 214
15.1.2012 22:57:54   
Anoniman
Deki, nas su maltene isterali iz tog stana da bi se u njega uselila moja zaova. Da nismo otišli tog dana, svekar bi nam rekao da odemo. Ne bih o njemu, ne valja mi za gastritis, svekrvi zameram masu stvari, ali kuliram. Kao babu mog deteta je poštujem onoliko koliko je poštuje moje dete, koje oseti i zna sve, mnogo više nego što bih želela. Ali, pošto pričamo o zajednici, mogu samo da kažem da ja ne bih mogla da budem u zajednici ni sa najboljim ljudima na svetu, jer sam i ja preka i popreka, teška do zla boga, i mislim da samo mm ustvari ume samnom, zbog toga se udadoh za njega. Koliko bih ja poludela od njegovih, toliko bi oni od mene, sasvim sigurno.

Direktna veza do poruke: 215
15.1.2012 22:58:39   
Alexis79
Nedja i kod nas je ista situacija i evo sad kad se spremamo za Vto moja svekrva nista ne zna.
Kad sam se operisala pre 4 godine i bila na bolovanju 2 meseca  uopste je nije interesovalo kako cemo da se snadjemo jer je mm zaista radio po ceo dan ,a moja mama i brat su daleko.Srecom imam divne sestre od tetke koje su u istom gradu i dobru prijateljicu pa su mi zaista pomogle.
Veruj mi da se  nijednom nije ponudila da nam nesto pomogne makar da nesto ispegla ili pozove na rucak  ,pa smo sad odlucili da joj nista i ne pricamo.I od nje zaista nista ne ocekujemo.
Mm ce sad za Vto da uzme bolovanje a i tu su mi i sestre jer moja mama i brat rade.
E zbog takvih nekih situacija je zivot u zajednici dobar ...

Odoh u temu Svekrve ,ali to je jedina osoba sa kojom smo zamalo ziveli u zajedniciuser posted image

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 216
15.1.2012 23:00:16   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ali, pošto pričamo o zajednici, mogu samo da kažem da ja ne bih mogla da budem u zajednici ni sa najboljim ljudima na svetu, jer sam i ja preka i popreka, teška do zla boga, i mislim da samo mm ustvari ume samnom, zbog toga se udadoh za njega. Koliko bih ja poludela od njegovih, toliko bi oni od mene, sasvim sigurno.

E kao da sam ja ovo srocila

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 217
   [Obrisana poruka]
15.1.2012 23:00:59   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 218
   [Obrisana poruka]
15.1.2012 23:02:53   
Brisani korisnik

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 219
15.1.2012 23:09:32   
Alexis79
gagi jeste sve to ,ali kad ostare pa ko ce drugi da ih gleda.
Ja to stalno pominjem da nisu svesni da ce za koju godinu pasti na nasa ledja.
Mislim da nisu svesni da stare .
Mi evo sad trazimo kucu i ja stalno pominjem mm-u da cemo morati da mislimo i o tome za ne daj Boze da se njegova majka nesto razboli i da ne moze sama da moramo da je dovedemo kod nas.
Ona ipak ima 70 godina i to je realnost.Moja mama je dosta mladja pa o tome i ne razmisljam.
Kad to pomenem mm-u on se samo mrsti

Direktna veza do poruke: 220
   [Obrisana poruka]
15.1.2012 23:14:03   
Brisani korisnik

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 221
15.1.2012 23:14:56   
Sanchy
I ja sam jarac i to dupli pa ne smatram sebe teskom osobom,sve svoje ostvarim ,slusam samo sebe,tudje misljenje me ne zanima pa nemam oko cega ni da se svadjam,ali volim da polemisem,to mi je u krvi(pravnik)user posted image koristim sve da ostvarim cilj ali se uvek adekvatno i oduzim ,i verovali ili ne stvarno me matorci gotive nikakvih problema nikad nisam imala za pet godina braka,i pokojni svekar je bio prema meni kao rodjeni otac ...zao mi je kada cujem da imate problema sa svekrvom ili svekrom jer meni je stvarno mnogo lakse u zivotu uz njihovu podrsku ...pa mozete misliti da je to parazitski ili kako god vec ali ja zivim u miru i zadovoljstvu koju mi je ova zajednica pruzila sad kad sam udata a isto tako i dok sam bila dete i sa mojima zivela u zajednici...tako da mozda sam ja zahvaljujuci detinjstvu i naucila kako treba zivti u zajednici pa sam to sad samo primenila....

Direktna veza do poruke: 222
15.1.2012 23:16:48   
Alexis79

Drugo bolesnoj bi priletila uvjek ,pomagala koliko god mogu ali dok si zdrava daleko ti kuca od moje.

E ovog moram da se drzim.user posted image

Direktna veza do poruke: 223
15.1.2012 23:17:23   
Ivanka 75
A ko će brinuti o mojoj majci koja već sad teško bolesna? Ja i mm ili moja sestra i njen muž? Neko mora....
A ko će brinuti o njegovim roditeljima? Ja i mm ili dever i njegova žena?
A i jetrva im roditelje pa i onjima neko mora da brine.... Možda dever i jetrva....
Škakljive su to teme drage moje.... Ne treba ulaziti u to i zaklinjati se sa "neću nikad".
Ne zna se šta nam sutra donosi.... Možda baš njih na duži period da ih gledamo...
Pa i nas će neko morati da gleda za koju desetinu godina....

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 224
15.1.2012 23:18:03   
Anoniman
Iskreno, ja nikada, ali nikada ne bih brinula o svekru i svekrvi, jer imaju ćerku, a i sina da ih dvore ako ovi to budu želeli. Isto tako ne bih nikada dozvolila da buduća žena mog brata dvori moje roditelje, dokle god sam ja živa, i moj brat, pa čak i ako oni budu živeli sa mojima, a neće. Ja to ne smatram prirodnim, osim ako ljubav između svekijevaca i snaje nije zaista iskrena i velika, ili ako baš nikog drugog za to nema. Ovako, da im kuvam i perem, pored ćerke žive i zdrave, no way. I nije to čak ni inat, to je samo nedostatak emocije prema njima. Možda da se preselimo u temu o svekrvamauser posted image

Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here