|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
15.1.2012 16:19:17   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ha ha znala sam da ce neko i ovako nesto da kaze ali cak i da zivis u stanu sama sa mm osnovna je kultura da muziku pustas do deset uvece i da ne pravis buku nakon tog vremena...veeruj mi ja zivim u kuci ali kad cujem komsije posle dvanaest da se deru,urlaju smejuci se i pustaju muziku ja im zovem komunalce..to mogu da rade u nekom selu na nekoj planini a ne u gradskoj sredini ...sto se tice golotinje ja sam nudusta tako da mi to nije strano...u moj stan se ulazi kucajuci a ne upadajuci jer i to spada u lepo i normalno vaspitanje...a sto se tice pomoci...po meni zivot je mnooogo vise od rintanja po kuci a ja sam se udala jer volim svog supruga i lepo nam je zajedno a ne da bih ja njemu bila kucna pomocnica..user posted image ..ali svi mi imamo svoje misljenje sto pozdravljamuser posted image

Jeste sad je dvorisna varijanta a dok se nisam udala zivela sam u kuci sa tri stana i zajednickim dvoristem ...to je isto zajednica..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 151
15.1.2012 16:19:38   
Olga75
mi smo ziveli u stanu sa s&s
po kuci nikad nisam gola hodala ni kod mame i tate , ni kad sam se udala a ni kad smo otisli da zivimo sami user posted image
mislim da funkcionisanje u zajednici zavisi od uglavnom dva faktora
a to je :
tolerancija
pvo mene kao snaje jer dolazim na tudju teritoriju
a zatim i svekrve jer dolazim na njenu teritoriju
a zatim od tolerancije user posted image
mislim , evo obrnute situacije : sin vam dovede u kucu novu zensku osobu ( da li je prva ili ko zna koja sto se useljava )
i onda ta nova zenska osoba krece da vas uci pameti , vaspitanju i ne znam ja cemu
i onda dolazi drugi faktor
vaspitanje i navike osobe koja je DOSLA
ako ona ima drugacije navike a svekrva nije tolerantna snaja ne treba uopste da raspakuje kofere nego svog muza lepo treba da odvede u podstanare ili kod svojih i kraj svi zadovoljni

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 152
15.1.2012 16:21:34   
cockic
deki.rs vidim da samo pricas u svoje ime,a da li znas kako je tvojoj zeni

jer ako je i njoj super vi ste bas redak slucaj medjuljuckih odnosa
scekrva snaja ili zet i tasta.

i to zasluzuje veliki user posted image user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 153
15.1.2012 16:27:32   
cockic
mislim da kad neko figurativno kaze gola misli na to
da ce iz kupatila izaci u gacama i majci a to pored svekra ne moze.

ili cak se desi kad si u zajednici da dobijes nenajavljene goste,a kad si sam
zakljucas vrata i znas da te niko nece iznenaditi
dok ti se ne javi.barem je kod nas takav dogovor ko hoce javi se pa svrati user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 154
15.1.2012 16:29:20   
Olga75
pa meni se cini da su nenajavljeni gosti najmanji problem kod ljudi koji zive u zajednici user posted image
i ta golotinja u gacama iz kupatila
vise mi se cini da je problem ne tolerancija i manjak strpljenja

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 155
15.1.2012 16:31:27   
hanka
Uuuuuuuuuuu sto si ti zaj....komsika
Ja sam odrasla u kuci i nisam navikla na buku i galamu iz komsiluka.Kad sam se preselila u stan razmisljala sam otprilike kao i ti.Zasto lupaju,koliko li se to deru kad ih ja cak ovde cujem,zaboravili su da poprave vodokotlic,zasto usisava nedeljom u 13h.Ne znam zasto u selu moraju da zive nekulturni,u selima cini mi se ima manje galame.
Olga gola je bilo figurativno.
Mislim da u danasnje vreme tolerancije ima mnogo manje user posted image
U mom slucaju sa svekijevcima bih i mogla nekako ali sa mojom majkom nikako.Ako cemo vec o golotinji mene sveki vec videla golu tako da to i nije neki problemuser posted image

< Poruku je uredio hanka -- 15.1.2012 16:33:05 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 156
15.1.2012 16:34:53   
Sanchy
Olga RR i ja mislim tako...to zavisi kakva si osoba prevashodno...ja druge ne slusam radim kako ja mislim da treba pa mogu da pricaju do sutra ja to ne cujem,a postujem svaku stariju osobu i to se vidi zato nikad nisam imala problema...user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 157
15.1.2012 16:35:11   
cockic
nisam tolerantna i nemam strpljenjauser posted image

ali da mi prija setnja u gacama prijauser posted image a mozda cak i gola user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 158
15.1.2012 16:37:33   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: hanka

Uuuuuuuuuuu sto si ti zaj....komsika
Ja sam odrasla u kuci i nisam navikla na buku i galamu iz komsiluka.Kad sam se preselila u stan razmisljala sam otprilike kao i ti.Zasto lupaju,koliko li se to deru kad ih ja cak ovde cujem,zaboravili su da poprave vodokotlic,zasto usisava nedeljom u 13h.Ne znam zasto u selu moraju da zive nekulturni,u selima cini mi se ima manje galame.
Olga gola je bilo figurativno.
Mislim da u danasnje vreme tolerancije ima mnogo manje user posted image
U mom slucaju sa svekijevcima bih i mogla nekako ali sa mojom majkom nikako.Ako cemo vec o golotinji mene sveki vec videla golu tako da to i nije neki problemuser posted image

Nisam mislila da u selima zive nekulturni nego da su kuce udaljenije i veca imanja pa mozes da radis sta hoces a da nikome ne smetas..u tom smislu...user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 159
15.1.2012 16:46:32   
malapufika

IZVORNA PORUKA: cockic

mislim da kad neko figurativno kaze gola misli na to
da ce iz kupatila izaci u gacama i majci a to pored svekra ne moze.

upravo tako.ili mi se nekad seta u gacama po kuci...posebno kad je leto..a ispred svog svekra koji je jedan stariji gospodin sigurno to ne bih mogla.user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 160
15.1.2012 16:52:18   
hanka
Lose si me shvatila za udaju i razloge
Cistim,perem,kuvam kad ja mogu,hocu,zelim i volim
Sanchy a da pitam nesto vezano za to rintanje sutra kad ti budes bila baka,svekrva ili tasta jel ces detetu da pomazes oko kuvanja,ciscenja i cuvanja unucica kao sto tvoji pomazu tebi?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 161
15.1.2012 16:54:22   
Sanchy
Verovatno ne posto nisam ljubitelj istog ali verovatno ni moja snaja nece zeleti da zivi samnom posto vidim da vecina nece pa sta onda da se radi...user posted image
Poenta moje price je da ja samo vidim korist od zajednice a vecina vas samo stetu to je sve,i dzabe pricamo kad niko od nas nece odstupiti od svog stanovista a ko je u boljoj poziciji?Svako ce smatrati da je bas on ,takav smo narod...user posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 15.1.2012 16:57:31 >

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 162
15.1.2012 16:58:49   
hanka
user posted image
Ranije u jednom domacinstvu je zivelo vise generacija i znalo se ko je ko i koja su mu zaduzenja.Pa su ljudi skladno ziveli.Cak je i finansijski isplativije.Danas je situacija drugacija,vise muz i zena ne mogu u zajednici jos im fale i roditelji

< Poruku je uredio hanka -- 15.1.2012 17:04:06 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 163
15.1.2012 17:01:12   
malapufika
mene je moja majka ucila da trebam da se prilagodjavam i da ne smem da besnim ,jer oni vole svog sina isto onoliko koliko ona voli mene.Savetovala me je da moram nesto i da precutim i progutam jer nigde nije idealno...a pre svega da moram da ih postujem ,da ih volim sad je malo previse ,ali postovanja moram da imam.Doduse stvarno je tako...ne zivim sa njima,postujem ih ,postuju me..pomazu kad god mogu kao i moji,ali i mi njima kad mozemo uskocimo..Svekrvica mi je ok,ali ima nesto iritantno u njoj sto ne mogu sebi da objasnim ni dan danas.

< Poruku je uredio malapufika -- 15.1.2012 17:07:00 >

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 164
15.1.2012 17:06:34   
hanka
Pufi imamo temu o svekrvi

(odgovor članu malapufika)
Direktna veza do poruke: 165
15.1.2012 17:07:43   
malapufika
hehe ma znam...nego sam se zanela malo

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 166
15.1.2012 17:10:44   
hanka
a ma nisam te opomenula ja se zanesem isto nego da znas da tamo mozes da pises samo o "svekrvi" user posted image

(odgovor članu malapufika)
Direktna veza do poruke: 167
15.1.2012 18:06:44   
kalinam
Onaj ko mora,izdrzace i zivot u zajednici. Strasno mi ide na zivce kad neko ruzno govori o roditeljima svog muza ili zene i kad trvdi kako bi radije ziveo u 30 kvadrata nego s njima itd. Da, "sigurno" bi radije ziveli u 30 tudjih kvadrata za 150-200e umesto da taj isti novac potrosi na nesto pametnije , npr na hranu i odecu za dete. Ovde se mnogo filozofira i prica o tome sta bi bilo kad bi bilo.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 168
15.1.2012 18:12:30   
Anoniman
Sanchy, nemoj da se ljutiš, ali ti nećeš da budeš kućna pomoćnica tvom mužu, ali je uredu da njegova mama to bude i tebi i njemu? Po meni je to parazitski način života, opet kažem, nemoj da se ljutiš, ali jednostavno, to je deo odrastanja i sazrevanja - briga o sebi i svojoj porodici, ne dam ni mami da me titra, one su svoje odradile, decu nahranile i oprale, red je na smenu generacija. Zato ne mogu da živim u zajednici, crkla bih od posla jer verovatno ništa ne bih dala svekrvi ili mami da rade, pored mene žive, zdrave i duplo mlađe od njih. Ne treba provesti život u spremanju i kuvanju, ali neko i to mora da uradi, brzo, efikasno, i ni ne oset_iš. Što se čuvanja deteta tiče - čim ti redovno čuvaju dete, podrazumeva se da ga, makar delimično, vaspitavaju, što opet po meni nije ok. Babe i dede su tu da uskoče kad je frka, i da u unucima uživaju, a ne da savijaju kičmu dok snajka i sin svako treće veče lumpuju ili kafenišu.
Treći putuser posted image , nadam se da se niko neće uvrediti, opet je ovo samo moje mišljenje.

I da, da ne bude da sam mnogo apstraktna, mi smo otišli iz stana u kom svekijevci nisu čak ni živeli, nego su dolazili kad požele i ponašali se kao da tu žive, a u suštini smo bili sami, u 65kvm, na super lokaciji. Sad smo podstanari, u mnogo manjem stanu, i divno nam je, najbolji potez koji smo ikad učinili.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 15.1.2012 18:15:51 >

(odgovor članu hanka)
  Direktna veza do poruke: 169
15.1.2012 18:17:12   
Alexis79
Mm i ja smo ziveli u tudjih 35 kvm i placali 140e ,mesecno skoro 2 godine.
Njegova majka zivi sama u velikom stanu u kom izdaje sobe studentima.
Ja sam na pocetku predlozila (pre nego sto sam ukapirala da umesto svekrve imam aspidu) da zivimo kod nje dok se nesto ne snadjemo.Jer je ionako taj stan mm renovirao ,uveo grejanje i puno ulozio u njega.Mm nije hteo ni da cuje i samo je rekao da nas mir mesecno kosta 140 e i da ni za kakve pare ne bi ziveo sa njom.
A ona nam je predlagala da odemo da zivimo u kucu u selu (50 km od Kg-a) i da putujemo na posao svaki dan user posted image .
Ona koja je inace u penziji nije htela da zivi tamo .

Tako da se taj novac verujte mi isplatio jer smo dobili nas mir.Tek kasnije sam videla da bi nam zivot bio pakao da smo ziveli pod istim krovom.
Tako da zivot u zajednici NEEEEEEE

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 170
15.1.2012 18:23:18   
Anoniman
Ha ha znala sam da ce neko i ovako nesto da kaze ali cak i da zivis u stanu sama sa mm osnovna je kultura da muziku pustas do deset__ uvece i da ne pravis buku nakon tog vremena...veeruj mi ja zivim u kuci ali kad cujem komsije posle dvanaest da se deru,urlaju smejuci se i pustaju muziku ja im zovem komunalce..to mogu da rade u nekom selu na nekoj planini a ne u gradskoj sredini ...

A sto ti smeta smeh? Pusti ljude nek urlaju ako je do radosti. Nisu ti pored vrata. Bre, mnogo si dzangrizava.

po meni zivot je mnooogo vise od rintanja po kuci a ja sam se udala jer volim svog supruga i lepo nam je zajedno a ne da bih ja njemu bila kucna pomocnica.

Ali ce zato kao kucna pomocnica da posluzi svekrvauser posted image

Ja citam i citam ovaj forum i sve vise se cudim nekim misljenjima. Ju ju ju. Koliko sam se gluposti i lazi nacitala. Dajte zene, stanite malo na loptu. Da sam musko i da zelim sastanak na slepo sve bih vas ozenilauser posted image . Prosto ste savrseneuser posted image
Ovo poslednje nema veze sa tobom Sanchy.

< Poruku je uredio andromeda -- 15.1.2012 18:24:00 >

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 171
15.1.2012 18:26:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kalinam

Onaj ko mora,izdrzace i zivot u zajednici. Strasno mi ide na zivce kad neko ruzno govori o roditeljima svog muza ili zene i kad trvdi kako bi radije ziveo u 30 kvadrata nego s njima itd. Da, "sigurno" bi radije ziveli u 30 tudjih kvadrata za 150-200e umesto da taj isti novac potrosi na nesto pametnije , npr na hranu i odecu za dete. Ovde se mnogo filozofira i prica o tome sta bi bilo kad bi bilo.

Nista se ne mora duso i cak ni zbog deteta se neke stvari ne trpe. Ko nije doziveo ne moze ni da shvati. Ali uvek svi mozemo da odemo na temu o gutanju sperme da skrenemo misli sa svekrvauser posted image

(odgovor članu kalinam)
  Direktna veza do poruke: 172
15.1.2012 18:36:04   
World
NE

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 173
15.1.2012 18:38:28   
kalinam

IZVORNA PORUKA: andromeda

IZVORNA PORUKA: kalinam

Nista se ne mora duso i cak ni zbog deteta se neke stvari ne trpe. Ko nije doziveo ne moze ni da shvati. Ali uvek svi mozemo da odemo na temu o gutanju sperme da skrenemo misli sa svekrvauser posted image

Bogami, glad trpi sve! Mislim da smo postali sebicni i samozivi. Zasto se neke zene udaju za muskarce cije roditelje ne podnose kad ce jedan poduzi period morati da ih vidjaju? A roditeljska je dobra volja sto pojedine finansiraju iako imaju decu i nose ih na grbaci iako imaju preko 30 godina. E u tim situacijama se mora tj nema se izbora. A za ove koji "sad zive kao podstanari iako ne bi morali, imaju stan itd", zakljucak je jasan - moze vam se.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 174
15.1.2012 18:45:10   
Anoniman
Kalina, nisu svi slucajevi isti. Nemoj mi samo reci da bi ti trpela izivljavanje (psihicko ili fizicko) samo da bi mogla detetu da kupis kinder cokoladu, a ovako mozes da mu kupis bananicu. U mom slucaju bi jeo bananicu, ali bi bilo srecno dete sa dugovecnom i psihicki stabilnom majkom. Evo, na primer, ja ne volim svoju svekrvu, gadi mi se, ali na pitanje zasto sam se udala za muza, odgovor je zato sto sam htela. Te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Volim muza, ne volim svekrvu i necu da trpim nista ruzno sa njene strane, zato cu da zivim sama i pascu travu, ali necu trpeti nista i to iz razloga sto ja druge ne maltretiram i ne dozvoljavam da meni neko radi isto.

(odgovor članu kalinam)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here