|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
3.1.2012 13:02:09   
Leki 77
NE! Nikada. Ni po koju cenu.
Radije bismo svo četvoro bili u jednom sobičku negde, nego sa mojim ili njegovim roditeljima.

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 126
3.1.2012 22:43:19   
deki.rs
naravno sve je to stvar izbora, mafa verovatno si mislila simbolicno, meni bliska osoba je zivela do skora u 30 kvadrata sa muzem i dva deteta, to je bilo strasno. A ne pitaj kako su se deca razlicitog pola tu razvijala.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 127
15.1.2012 0:43:11   
nenuska12
Ja zivim u zajednici. To je kao kuca strave i uzasa. Na njih ne mogu ni malo da se oslonim. Muz radi po ceo dan, kad dodje kuci ni za sta nije. Ovo mi je prva beba, skroz sam izgubljena. Zamislite, kad mi komsinica koja ima troje dece pomaze . Ona me je i " dovela"" ovde na ringeraju. Kad hocu da se malo naspavam ja odnesem njoj dete iako i ona ima bebu. Neznam koliko cu moci ovako da izdrzim

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 128
15.1.2012 1:31:54   
malapufika
Neeee ,nikada.I nisam ni na cijoj strani...ne bih bogla ni sa mojima ni sa njegovima...jednostavno moj tanjir moja stvar,moj nered samo moj...a i nasu privatnost sada na pocetku da delim sa nekim zaista NE.Sobicak,ali mir u njemu.

(odgovor članu nenuska12)
Direktna veza do poruke: 129
15.1.2012 1:48:36   
Sanchy
Meni zajednica ne smeta...odrasla sam u zajednici i bilo mi je super..cetvoro dece uvek puno dvoriste,biras gde ces na rucak da li kod svojih ili kod babe ili ujineuser posted image ,nikad vecih problema nije bilo a nesto ni manjih iskreno...sad zivim sa suprugom u jednoj kuci a u istom dvoristu zivi svekrva u drugoj kuci ...nemam problema,a imam i koristi,zena sprema klopu uglavnom stalno i tu me spasava posto iskreno mrzim kuhinjuuser posted image a tek kad dodje bebac to ce mi puno znaciti..ja od zajedice samo vidim korist jer mi je takvo iskustvo mada vidim ovdeda su iskustva razlicita....

(odgovor članu malapufika)
Direktna veza do poruke: 130
15.1.2012 10:45:23   
deki.rs
sanci :} slicno je i sa mnom. Moja zena i htela da sami zivimo (da napomenem da imamo stan), al kad dosla bebe sve joj je lakse. Ona sredjuje naravno svoj sprat i cuva bebca, maksimalno mu posvecujemo paznju, s druge strane roditelji ga pricuvaju kad izadjemo, igraju se s njim, majka sprema sve obroke, od stana uzimamo kiriju pa smo finansijski jaci, tako da smo zadovoljni. Svadja nema, ali bilo ih je dok nismo dobili prinovu - zena mi ima kratak fitilj user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 131
15.1.2012 11:05:42   
hanka
Ni u ludilu
Svako ima svoj dom,svoju slobodu,svoj mir kad god pozeli

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 132
15.1.2012 11:13:14   
Anoniman
Ma meni nekda bude dosta i mjih i njegovih i bez zajedice. Mislim da bih u zajednici poludela! Da se gledamo svaki dan??? Ne hvala. Više mi znači da imamo svoj mir i da smo opušteni nego da mi neko kuva svaki dan. Kad negde idemo, neko od mojih dođe da čuva dete, za to nije ptrebno da živimo na gomili.

I da, mislim da je bolje u 30 kvadrata nego u zajednici. Mi živimo u 43 i nije nam tesno, ima mesta i za drugo dete. Ali to je samo naših 43 kvadrata u tu važe NAŠA pravila, ne moramo ni sa kim da pravimo kompromis, ne moramo ni sa kim da se dogovaramo, ne moramo ni o kom da mislimo 24 sata dnevno. I ne treba mi dugačak fitilj jer nemam kome da prećutim, nemam razlog da se ujedem za jezik, nema šta da vagam pre nego što zaustim nešto da kažem.

(odgovor članu hanka)
  Direktna veza do poruke: 133
15.1.2012 11:19:03   
deki.rs
o.k, svako radi kako mu volja. Nekome je bolje ovako nekom onako. Sto se tice moje porodice sve je sasvim o.k. Sasvim podnosljivo i nema bog zna kakvih kompromisa. Zivim onako kako bih ziveo i da zavim sam. Mozda jednostavno se neke svekrve i snaje u toj meri ne podnose da mora da se bezi iz grada, a ne iz stana. Mi u kuci imamo dovoljno slobode i razumevanja.

i da, kad bi mi roditelji ziveli u 50 kvadrata normalno da ne bi sedeli jedni drugima na glavu. Ali da ostavim komfor, ogromno dvoriste, terasu, gde dete moze da uziva, da sedi prazno samo zato jer izricito ne mogu sa svojima, to mi je bezveze. U nasem slucaju ovo je pravo resenje.

< Poruku je uredio deki.rs -- 15.1.2012 11:26:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
15.1.2012 11:27:51   
cockic
deki.rs svaka cast,ali misli da je to sto ti imas u kuci prava retkost.

ja definitivno nisam za zajednicu i izasla sam iz nje na vreme,ne nalazim da je
problem u svekrvi nego mislim da dve ili vise zena na jednom mestu tesko mogu
da funkcionisu.

ja i sa mojom mamom ne bi mogla.jer to vise nije jedna porodica nego dve ili vise.
po meni je moja porodica muz,ja i decauser posted image naravno svi se mi ostali volimo i postujemo
ali na daljinuuser posted image

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 135
15.1.2012 11:40:31   
deki.rs
dve zene u jednoj kujni nikako, al ovo su dve zasebne celine i stvarno nam ne smetaju. Inace dodje mi i tasta, ja uvek cutim ma sta da mi zasmeta, al zena s njom u konfliktu.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 136
15.1.2012 12:17:07   
Anoniman
Deki, nije stvar u snajama i svekrvama, ja ništa drugačije ne gledam ni na zajednicu sa moim roditeljima.

I kao što kažeš, svi imamo različite potrebe. Ja nikad ne bih pristala da živim tako da dođem u poziciju da kažem da je podnošljivo. Onog dana kad bih stigla do toga da upotrebim tu reč preispitala bih sve.  Kompromis pravim samo sa svojim mužem, njega sam birala, za njega sam se udala, sa njim delim sve i sa našim dedetom, ostali mogu da dođu u goste. Verovatno smo mm i ja razmaženi jer smo navikli jedno drugo da nam svaki dan bar u naša 4 zida bude sve po meri i baš onako kako želimo...

(odgovor članu deki.rs)
  Direktna veza do poruke: 137
15.1.2012 12:23:04   
mihi
Gae potpisujem, bravo. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
15.1.2012 12:28:20   
Olga75
ako ne mora bolje je naobasko ( tako kazu Bunjevci user posted image )
ali ako mora onda nema druge nego trpeti i propustati kroz usi

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 139
   [Obrisana poruka]
15.1.2012 13:12:16   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 140
15.1.2012 13:18:13   
Alexxa
Neki se mnogo lepo slažu sa svekrom, svekrvom, zaovom itd., ali ni ne spoznaju pravu sreću, ako se ne odvoje i ne žive sami. ( Sve ovo pod uslovom da je brak dobar, iz ljubavi, a neka farsa zbog dece itd.)

< Poruku je uredio Alexxa -- 15.1.2012 13:19:33 >

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 141
15.1.2012 14:10:51   
Olga75
ja sam zivela sa s&s punih pet godina i nisam imala problema , mislim da ni s&s nisu imali problema sa nama
ne znam , ima naopakih ljudi
sad kad odemo kod njih a nikad ne budemo krace od dva dana meni super , dete namireno , rucak skuvan , ja mogu kako hocu user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 142
15.1.2012 15:32:24   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: deki.rs

o.k, svako radi kako mu volja. Nekome je bolje ovako nekom onako. Sto se tice moje porodice sve je sasvim o.k. Sasvim podnosljivo i nema bog zna kakvih kompromisa. Zivim onako kako bih ziveo i da zavim sam. Mozda jednostavno se neke svekrve i snaje u toj meri ne podnose da mora da se bezi iz grada, a ne iz stana. Mi u kuci imamo dovoljno slobode i razumevanja.

i da, kad bi mi roditelji ziveli u 50 kvadrata normalno da ne bi sedeli jedni drugima na glavu. Ali da ostavim komfor, ogromno dvoriste, terasu, gde dete moze da uziva, da sedi prazno samo zato jer izricito ne mogu sa svojima, to mi je bezveze. U nasem slucaju ovo je pravo resenje.

Slazemo se ista situacija je bila i kad sam ja bila mala(odrasla sam u zajednici)a i sad meni je mnogo lakse nego da smo sami...iskreno ja bas nisam kucni tipuser posted image u smislu spremanje obroka,pranje ,peglanje,ciscenje...uzzzzzassss...tako da je svaka pomoc dobrodosla,uvek,pravila samo svoja pratim i u sustini cak i ona koja su postojala tamo gde sam odrasla su sasvim u redu zato smo svo cetvoro dece vrlo lepo vaspitani,iskreno ,kad vidim danasnje roditelje i sta sve dopustaju svojoj deci kao da u dzungli rastu a ne u gradu...

(odgovor članu deki.rs)
Direktna veza do poruke: 143
15.1.2012 15:35:30   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja sam zivela sa s&s punih pet godina i nisam imala problema , mislim da ni s&s nisu imali problema sa nama
ne znam , ima naopakih ljudi
sad kad odemo kod njih a nikad ne budemo krace od dva dana meni super , dete namireno , rucak skuvan , ja mogu kako hocu user posted image

E to...rucak skuvanuser posted image ...a kad bebac dodje i mamu cu da preselim ovde hi hi...dok se ne snadjemuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 144
15.1.2012 15:38:48   
MakiJ
Moja kucica moja slobodicauser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 145
15.1.2012 15:49:24   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: MakiJ

Moja kucica moja slobodicauser posted image

To svi govore a ja ne razumem sta to znaci?Za mene je sloboda kada mi neko drugi skuva rucak a ja odem na Savu da popijem kafu i procitam novine ili odem sa mm u shoping...ili leti budemo ceo dan na Adi a uvece me ceka opeglan ves i spremljena vecera pa jos i podgrejanauser posted image ...a sutra kada dodje bebac necu se osecati ko u zatvoru jer ce imati ko da ga cuva,da mi ispegla te njegove stvarcice,da mi u svakom smislu pomogne..to je za mene sloboda?!

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 146
15.1.2012 15:52:31   
MakiJ
Za mene je sloboda kada ja u svojoj kuci mogu da radim sta hocu i kada hocu e to u zajednici nemoze
Zato i kazem touser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 147
15.1.2012 16:08:12   
Sanchy
Ok,ali i ja radim sta hocu i jos mi je mnooogo bolje nego vama koji zivite sami jer su mi obaveze duplo smanjeneuser posted image ,ne znam mozda ste uplaseni iskustvima nekih koji se nisu snasli u toj prici zajednica itd...,ja sam jednostavan covek,ne divljam po kuci,ne skupljam drustvo u pola noci,ne pustam glasnu muziku u dvanaest kad ljudi spavaju,istina ni ne kafenisem jer ne pijem kafu ,sa drugaricama se vidjam u gradu jer smo na razlicitim delovima grada pa je sredina taman centar, ne ogovaram jer mi to nije u prirodi,sa komsilukom se ne druzim jer nisu moje drustvo pa niko i ne moze nesto da mi prigovori,.a svi hoce da mi pomognuuser posted image sto meni vrlo odgovara..mozda bi neko rekao da je to moc manipulacije ...ne znam mozda ...ali meni je dobro...

< Poruku je uredio Sanchy -- 15.1.2012 16:11:53 >

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 148
15.1.2012 16:08:23   
hanka
Za mene je sloboda da se set_am gola po stanu,da sam grlata kad me mm nervira ili kad pravimo user posted image
a udala sam se za i zbog mm a ne za kucne pomocnice i pomoci u domacinstvuuser posted image

a da ja sam shvatila zajednicu kad se zivi u istoj kuci i koriste iste prostorije-kupatilo itd.Ovu dvorisnu varijantu racunam kao komsiluk

< Poruku je uredio hanka -- 15.1.2012 16:12:22 >

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 149
15.1.2012 16:17:15   
Sanchy
Ha ha znala sam da ce neko i ovako nesto da kaze ali cak i da zivis u stanu sama sa mm osnovna je kultura da muziku pustas do deset uvece i da ne pravis buku nakon tog vremena...veeruj mi ja zivim u kuci ali kad cujem komsije posle dvanaest da se deru,urlaju smejuci se i pustaju muziku ja im zovem komunalce..to mogu da rade u nekom selu na nekoj planini a ne u gradskoj sredini ...sto se tice golotinje ja sam nudusta tako da mi to nije strano...u moj stan se ulazi kucajuci a ne upadajuci jer i to spada u lepo i normalno vaspitanje...a sto se tice pomoci...po meni zivot je mnooogo vise od rintanja po kuci a ja sam se udala jer volim svog supruga i lepo nam je zajedno a ne da bih ja njemu bila kucna pomocnica..user posted image ..ali svi mi imamo svoje misljenje sto pozdravljamuser posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here