Peace* -> RE: Bračni problemi (3.11.2014 11:06:33)
|
Ja često skuvam više ručkova subotom, i zamrznem, jer mm recimo odlepi kad uđemo u stan sa posla, i smrdi na kuvanje. Ne volim ni ja. A šta dadilja radi pa tako smrdi, ja zaista ne znam. [sm=zmeden.gif] Kad smo se uzeli, objašjnjavao je kako ne voli hranu iz zamrzivača. Ali, sad može da bira, hrana iz zamrzivača, ili i stan i ti smrdite na kuvanje - meni je svejedno. Jede iz zamrzivača. [sm=smiley36.gif] Imam sreću da nedeljom idemo kod sveki, i hrane uvek ima toliko da ponesem i za ponedeljak. Skuvam za utorak i sredu, četvrtak dam dadilji da ispeče meso u rerni (to ne smrdi), pa se snađemo još za petak nekako (ili ja skuvam u četvr uveče, ili dadilja nešto što ne smrdi mnogo). Spremanje kuće... dugo smo imali ženu koja je spremala, a on je zanovetao. Otpustila sam je kad smo sklopili dogovor: nedeljom prepodne se sprema: on usisava, ja ribam kupatilo i kuhinju, i brišem podove za njim. Za par sati je red. Tokom nedelje, preletim kupatilo, i podove, i to je to. Deca su u 90% slučajeva moja obaveza jer on radi dvokratno. Ali sam sada počela da tražim pomoć od svekijevaca, od njegove braće... ma ko god hoće da pomogne - dobrodošao je. [sm=smiley36.gif] JA NE MOGU VIŠE SAMA! NEĆU! Za sada sve ok funkcioniše po pitanju svega toga. Anonimna, ako je ručak najveći problem, počni da kuvaš jela na pola i zamrzavaj. Skuvaš tako da sledeći dan ukuvaš samo krompir, ili testo, pirinač. Svakako ćeš nešto morati da smisliš ako počneš da radiš. A decu pusti da skaču dok on nije tu, a pred njegov dolazak kući daj im nešto kreativno (plastelin, bojice). I to nemoj raditi samo radi muževljevog zadovoljstva, nego radi svog mira. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|