RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:38:58)

IZVORNA PORUKA: snješka

Moj mužić očekuje da počne raditi na jednom određenom mjestu uz stalni izgovor kako nigdje drugo nema šanse da počne raditi, jer su to konkursi za već postojeće radnike, tj. interni ili je već neko drugi predviđen za to radno mjesto. Pa ne mogu ja tu, ne mogu ondje uz milon objašnjenja koja, po meni, nisu logična. [sm=hudicek1.gif]

To je to, malo je to nezrelo (izvini ne mislim da vređam) i kao da ne shvata baš ozbiljnost situacije... Meni se evo klima posao, upravo sam i čula nešto (o tome ću u negativnoj) i razmišljam i u kafani da radim, neće mi biti prvi put, daj šta daš dok ne dođe pravo rešenje...

Anoniman -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:39:39)

Tashke, znam ja kako je biti stalno u kući. Ali nikada se nisam derala ni na koga ni zbog čega.

Ni ja se nisam često derala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ali sam bila nadrndana. Sada se pitam kako je muž uopšte podnosio da me takvu gleda, zašto je žurio kući sa posla, ja, na njegovom mestu, bih radila prekovremeno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:44:06)

Ma radila sam ja u kafani dok nisam postigla ovo gdje sam sada i vrlo dobro znam kako je to, ali nismo svi isti. I mislim da njemu veliki problem predstavlja i moj doktorat. Ipak smo mi "homos balkanikus primitivus", posebno ljudi iz ovog kraja gdje ja sad živim. Ne mogu ovdašnji muškarci da podnesu da je žena u nečemu bolja od tebe, nedaj Bože da je toliko samostalna da joj ne trebaš, e onda si donja. Da se tako ružno izrazim.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:44:22)

Joj mtajcice, ne znam šta bih ti rekla.... Ta agresivnost je veliki problem.... Ne pomaže ni taj njegov posao, pa vi se jako retko viđate... Da li imate neki plan da on određeno vreme radi tako na brodu dok ne skupite neku lovu, ili 'zanavek'? Da bi se povratila neka bliskost, poradilo na problemu, treba provoditi vreme zajedno, a vi čini mi se to i ne možete od njegovog posla....

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:45:28)

IZVORNA PORUKA: Tash

Tashke, znam ja kako je biti stalno u kući. Ali nikada se nisam derala ni na koga ni zbog čega.

Ni ja se nisam često derala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ali sam bila nadrndana. Sada se pitam kako je muž uopšte podnosio da me takvu gleda, zašto je žurio kući sa posla, ja, na njegovom mestu, bih radila prekovremeno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

[sm=smiley36.gif]I ja ostajem sve duže na poslu, ali me peče savjest zbog djece. Izmišljam sebi obaveze.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:51:33)

[sm=smiley36.gif] I ja ostajem sve duže na poslu, ali me peče savjest zbog djece. Izmišljam sebi obaveze.

E jes vala, reče ti do 15 h da radiš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:57:00)

Ma išla sam ja kući ponekad oko 13h, ali sad pomalo produžavam. Znam ja ponekad ostati i do 19 h. Takvo mi radno mjesto, šta ću.[sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 16:40:35)

Ma radila sam ja u kafani dok nisam postigla ovo gdje sam sada i vrlo dobro znam kako je to, ali nismo svi isti. I mislim da njemu veliki problem predstavlja i moj doktorat. Ipak smo mi "homos balkanikus primitivus", posebno ljudi iz ovog kraja gdje ja sad živim. Ne mogu ovdašnji muškarci da podnesu da je žena u nečemu bolja od tebe, nedaj Bože da je toliko samostalna da joj ne trebaš, e onda si donja. Da se tako ružno izrazim.

Snjeska:

Ako je taj neki balkanikus sujetikus to moze najvise da boli, vise od svega ostalog. Moj muz evo se zrtvuje za mene vec skoro sest godina. Napustio je svoj posao koji je imao kao dipl.ing u jednom preduzecu. Trenutno cuva nase dete vec godinu i nesto dok ja radim. Srecom smo daleko od nasih prostora jer svaki put kad se cuje sa nekim drugom, isto pocinje razgovor: "Kad ces vec jednom da radis? Kako postizes? Nije normalno i prirodno da muskarac sedi kuci sa detetom itd".

A jel on sa decom ceo dan sam ili deca idu u obdaniste? Pa nije bas da je samo obazveza da dezura oko dece, ako imas bebu tu je i menjanje pelena, da ih hrani... Da ih zabavlja... Pokida to coveku zivce... Jel mozes da smestis decu u obdaniste?

mtajcice:

Ako te zakljucava u sobu i ne da da izadjes to je cisto maltretiranje. Taj je zesce nezreo i sadista. Kakva god da situacija bila, to je lisavanje licnih sloboda pa ko god da je u pitanju. Ja iz svog iskustva znam - ko je agresivan uvek ce biti, i godinama ce to samo biti gore. I tebi i deci...

indy_25 -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 16:50:16)

Snjeska imam iste probleme. Juce sjedimo svi u dnevnom boravku ja ucim, on gleda utakmicu a Sara i Denijal vriste> Sara pocela da vristi al iz dragosti igra se s Denijalom. Ja je gledam i smijem joj se i kontam kako je slatka a on sjedi na stolici i govori dodje mi sad da se roknem. Kazem mu ja dodje meni da tebe roknem. Kaze ja da imam jos djece poludio bi. Reko nisi ti ni za jedno dijete najbolje je da zivis sam ne znam ni sto si se zenio ako nisi spreman na porodicnu atmosferu. Ne zna da se igra s djetetom. Posadi je u krilo i gleda sa njom National Geographic. Uzasan je ni u cemu mi ne pomaze samo mi odmaze sa svojom namrgodjneom facom a samim tim i ja sam namrgodjena. Ni zasta mi ne sluzi osim za sex i to sto me finansira sto se toga tice ne fali nista a to mogu da nadjem gdje hocu. Najgore mi je sto ti kazes kad mu vidim facu ujutro dan mi je odma los i ne mogu nikako da funkcionisem.

Shishica -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 17:10:18)

[sm=smiley36.gif] Kako sam se sad slatko ismejala od sve tvoje muke..izvini, ali jako sam slikovito sve zamislila..

[sm=smiley27.gif]

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 18:58:40)

[sm=smiley36.gif]Komedija 24/7....muzevi lovci sto ostadose bez luka i strele,i zene sposobne da svojim intelektom i obrazovanjem savladaju sve izazove jedne porodice...koja dekadencija...zalost 21 veka...lepa je emancipacija ali do odredjene granice....

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:10:38)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Snjeska:

Ako je taj neki balkanikus sujetikus to moze najvise da boli, vise od svega ostalog. Moj muz evo se zrtvuje za mene vec skoro sest godina. Napustio je svoj posao koji je imao kao dipl.ing u jednom preduzecu. Trenutno cuva nase dete vec godinu i nesto dok ja radim. Srecom smo daleko od nasih prostora jer svaki put kad se cuje sa nekim drugom, isto pocinje razgovor: "Kad ces vec jednom da radis? Kako postizes? Nije normalno i prirodno da muskarac sedi kuci sa detetom itd".

A jel on sa decom ceo dan sam ili deca idu u obdaniste? Pa nije bas da je samo obazveza da dezura oko dece, ako imas bebu tu je i menjanje pelena, da ih hrani... Da ih zabavlja... Pokida to coveku zivce... Jel mozes da smestis decu u obdaniste?

Vuko, nisam ja rektor Univerziteta pa da mogu to sve finansijski podnijeti. [sm=smiley1.gif] I nije to čitav dan, on je sa djecom od devet ujutro pa do jedan, dva, tri, vrlo rijetko dođem kući poslije tri. Djeca su super, mali spava od 12 do 15-15:30, kako kad, a vojcica se sama zabavi, gleda crtane, crta, piše, tako da on u to vrijeme ima SAMO obavezu da im da da jedu (jednom), neku voćku i da ih izvede vani, u dvorište ispred kuće. Je li to previše? Mene čeka i da naprvim ručak i operem suđe i sklonim haos koji su oni napravili i nikad ne zvocam. Jesam li ja loša što tražim malo poštovanja i pažnje? On izlazi, ide da igra fudbal dva puta sedmično i nikad mu ne prigovaram ni za šta. Opet kad kažem ili uardim nešto što se njemu ne sviđa odmah se dere i dramatično napušta prostoriju i ne želi više da priča.
A igranje s djecom je nešto najljepše, ja kad dođem s posla, ja sam na podu s njima i igramo se. Teško je znam, ali nije to tako strašno ako si se psihički spremio da imaš djecu i ako si svjestan da se radi njih moraš mnogo čega odreći, bar dok su još mali i dok od njih praviš ljude, a ne da ih imaš eto onako, jer je prirodno da imaš djecu.

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:13:14)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

[sm=smiley36.gif]Komedija 24/7....muzevi lovci sto ostadose bez luka i strele,i zene sposobne da svojim intelektom i obrazovanjem savladaju sve izazove jedne porodice...koja dekadencija...zalost 21 veka...lepa je emancipacija ali do odredjene granice....

Ovo je bilo zajedljivo. Ne nego bi trebala žena da sjedi kući i čeka kad će on biti dobre volje da joj da komad ulovljenog mesa. Što bi to radila kad je sposobna da ga i sama ulovi.

Anoniman -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:31:47)

Vuko, a kad je žena ta koja je kod kuće sa dvoje male dece, briga oko dece+svbi kućni poslovi se podrazumevaju, a kad je muškarac taj onda je muka promeniti pelene[sm=zmeden.gif] To po meni nije čak ni homo balkanikus, nego homo crvčić, žao mi je ako ću nekog uvrediti, ali ako žena treba da privređuje+nosi sav teret kuće i dece na leđima, i plus gleda neraspoloženog muža po ceo dan - onda je taj muž, što bi rekla jedna draga forumašica, samo nekoliko pari gaća više za pranje[sm=smiley13.gif]

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:35:44)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Vuko, a kad je žena ta koja je kod kuće sa dvoje male dece, briga oko dece+svbi kućni poslovi se podrazumevaju, a kad je muškarac taj onda je muka promeniti pelene[sm=zmeden.gif] To po meni nije čak ni homo balkanikus, nego homo crvčić, žao mi je ako ću nekog uvrediti, ali ako žena treba da privređuje+nosi sav teret kuće i dece na leđima, i plus gleda neraspoloženog muža po ceo dan - onda je taj muž, što bi rekla jedna draga forumašica, samo nekoliko pari gaća više za pranje[sm=smiley13.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif]

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:51:02)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Ovo je bilo zajedljivo. Ne nego bi trebala žena da sjedi kući i čeka kad će on biti dobre volje da joj da komad ulovljenog mesa. Što bi to radila kad je sposobna da ga i sama ulovi.
Nemam nista protiv amazonki[sm=smiley1.gif]nisam zajedljiva nego realna...ja sam za ravnopravnost,za postovanje,za ljubav pre svega,i za uloge partnera koje po prirodi dolaze....to je moj stav ,o zdravoj porodici...muskarac koji ne "lovi" ne oseca se dobro,i to je sasvim opravdano,kao sto zena koja nije postovana i voljena i ostvarena kako ona zeli,isto tako oseca nelagodu u svom zivotu.....svako pravi svoj izbor u zivotu,i sa time zivi kako zna i ume...ne kazem da je moj stav ispravan,jednostavno je moj stav,o onome sto ste pisale

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 19:54:20)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

[sm=smiley36.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley31.gif]

Wow kakav stav o muskarcima,a pogotovo onim sa kojima gradite zivot...ja. Bih se razvela za 5 minuta da dodjem do tog zakljucka[sm=smiley13.gif]Tacnije razvela sam se kad malo vratim film...ne varim muskarce koji sede kod kuce...btw ,ja sam radila...kako ga ostavim tako ga nadjem...br ak je trajao godinu dana....previse...

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:00:18)

Ne treba odmah biti tako radikalan. Treba malo i sagledati situaciju zbog koje ne radi. I ne treba odmah kritikovati čovjeka nego njegova djela.
I ti si ovdje, čini mi se, samo da bi kontrirala. Nema ljutnje, ali tvoji postovi su baš zajedljivi i sa "podsmijehom".

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:06:07)

Ja sam ovde jer sam dokona,pa se iscudjavam dekadenciji mozdanoj,kada bih bila zajedljiva postovi bi bili verovatno drugog sadrzaja...moje iskustvo ispusujem,i svoje razmisljanje na temu,i to je sve,nazalost ,eto ,imam kad da trabunjam ovde gluposti...bolje bi mi bilo da citam nesto pametno nego da se oslobadjam sive mozdane mase ovde na forumu[sm=smiley1.gif]a kad vidim odgovor na svoj post,sve mi je jasnije kako skucavam vreme svog zivota ovde uzalud...i naravno da kontriram,pa nismo u komunistickoj partiji pobogu,to sta pojedini govore ,ja jednostavno zelim da kritikujem,isto tako moja razmisljanja mogu da budu predmet kritike,ja se ne ljutim zbog toga...

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:13:53)

Ja baš ovdje odmaram mozak od čitanja bezbroj knjiga i ne mislim da pretjerano gubim vrijeme, jer se odlično organizujem.

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:18:48)

Pa jasno,vidis to je pametno,ja se sirota nacitam ovde svega ,pa mi knjiga dodje ko teret pust,nemam kapacitet mozga za obe stvari...

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:22:37)

Pa ženo draga nemoj da čitaš ovdje ništa pa ti neće predstavljati toliki problem. Ako ti toliko smeta šta se ovdje piše, a ti fino knjigu u ruke i super. [sm=smiley1.gif]

Shishica -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:23:46)

[sm=smiley36.gif] Pustite se zene rasprava.. Svi imamo drugaciji zivot, navike, zelje i potrebe.. Nekako je poucno bilo svaki put kada sam ovde dobila kritiku makar se u trenutku i naljutila. Naljutim se ali ipak razmislim posle i vidim da je mozda neko i bio upravu.
Nekad niposto!
Ali uvek je dobro cuti nesto novo. I dobro je pricati sa nekim makar preko ekrana..
I ma koliko bile drugacije od mene (uvek sama sebi licim na malo dete naspram vas vecine) trebate mi bas takve..ako razumete..

I eto tako.. a sad muzevi na tapetu!

anuksunamun -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:31:19)

Pa ženo draga nemoj da čitaš ovdje ništa pa ti neće predstavljati toliki problem. Ako ti toliko smeta šta se ovdje piše, a ti fino knjigu u ruke i super. [sm=smiley1.gif]

Zamka mazohizma [sm=jezicek.gif] tako sam se i udala za bosanca :):):)

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 20:32:53)

Mazohizam je psihički poremećaj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>