Anoniman -> RE: Bračni problemi (2.3.2012 9:11:38)
|
Beka80 , ja sam imala problem izmedju ostalog i sa alkoholom u porodici , mogu da kazem da postoje ljudi koji mogu da se izvuku iz toga i ljudi koji ne mogu. Moj dragi je uspeo ali iz ne znam ni ja kog puta , isli smo i na razgovore kod strucnjaka , malo smo se pritajili u tom periodu i prevazisli . Vrlo je tesko coveku koji pije objasniti da je alkoholicar. U nasoj sredini je to na zalost tabu i o tome se ne prica na nacin na koji treba . Kod nas je normalno piti pre rucka , uz rucak , posle rucka , na kafi , predvece uvece.. Za sve postoje neka opravdanja kroz obicaaje. Ja sam uspela tako sto sam postavila ultimatum ili ja ili casa i to bukvalno , nema ni jednog piva ni jedne rakije ni jedne case vina ni na svadbama ni na rodjenjima ni na sahranama , ne zanima me sta je povod jer ako popustis jednom kao rodilo mu se dete nek popije on ce se vratiti na staro jer ce uvek nalaziti nova opravdanja . Mozda da krenes od toga da treba raditi na bebi a mala je sansa za to ako je otac alkoholicar. Objasni mu da ce ga se dete sramiti kad bude dolazio kuci i smrdeo na alkohol, sramice se pred svojim drugarima jer tata ne ume da prica kad je pijan , neces moci da mu ostavis dete jer ce ga pre [pvrediti pijan nego sacuvati itd .. Naravno za sve razgovore treba odabrati trenutak i nikako ne kretati u rasprave i osude vec postavljati konkretne primere i resenja ..I naravno ne pocinjati kad je pijan pa cak ni kad popije jednu casu .. Srecno i veruj u bolje sutra !
|
|
|
|