RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

snješka -> RE: Bračni problemi (25.1.2012 23:53:49)

Ma ne može čovjk na miru (od djece) da gleda utakmicu i to je neviđeni problem. Pa ebem ti sve, što si ih pravio?!
A još kad se zaova uda i dosele se u prizemlje, e to će tek da bude cirkus, jer su to likovi samo takvi. Aaaaaa, e tu ću tek da završim na psihijatriji, ako prije toga ne odem iz ove ludnice. Ne zna se ko je gori on ili njegovi!

branki* -> RE: Bračni problemi (25.1.2012 23:57:27)

e,da znas!!!aj,kad trpis samo muza i nervira te samo on(ponekad),ali kad jos i njegova familija ti zasedne na grbacu i kljuca!da pop...ne daj se!!!

Brana -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 0:02:21)

Sneska [sm=smiley31.gif],ne znam sta bi ti pametno mogla reci,a da vec ne znas.Nadam se da ce se on uskoro trgnuti iz zacaranog kruga koji prave briga i negativne misli,i okrenuti svojoj porodici i pozitivnim stvarima...Treba da shvati da danas mnogi ljudi nemaju posao,sto svakako ne treba biti povod da sve odgurne od sebe,nego se treba boriti i truditi koliko je u mogucnosti...a kada ostane bez porodice,onda tek nastupaju problemi koji su gori nego nezaposlenost...Zelim ti sve najbolje u svakom slucaju!

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 0:03:19)

Hvala žene, što ste čitale moje jadikovke zbog kojih ću se možda sutra pokajati, ali sam morala negdje istresti kako mi je...
Odoh sad da spavam, radim ujutro, imam milion obaveza. [sm=smiley1.gif]
Laku noć vam želim.

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 0:04:53)

Brano, druže, znam ja to, ali to do mozga mm ne dopire. Evo za sve vas [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 0:11:20)

snjeska, molim te da me ozbiljno shvatis
ne sme da udara decu. nikako. od male agresije doci ce dan kada ce ubiti Boga u njima, a ti ces ostati sa njim iz ovog ili onog razloga. kad deca odrastu to ce preneti dalje na svoje porodice, a u medjuvrmenu on nece shvatiti da su odrasli i probace i dalje da ih tuce. deca nisu mala vise pa ce mu vratiti. ovo nema kraja.
mi smo se iz tog kruga izvukli kasno. nismo se ni izvukli. jako moram da se kontrolisem sta i kako govorim i cesto uhvatim sebe da sam otrovna kao i on i srce hoce da mi prepukne sto nisam naucila nesto drugo a ne da budem .. takva.
ili nek se menja ili idi. ili ... recept iz filma - on je zenu udario jer mu je odgovorila. ona mu je donela pivo i sendvic i opaucila ga tiganjem u glavu. rekla mu je da mu je to opomena, ako mu se ponovi probudice ga noz u stomaku.
mom muzu sam to isto rekla jos kad smo poceli da se zabavljamo. na srecu, nisam ni morala, njih dvojica ce mi pomoci da budem bolja.
poenta je ... poenta je da si ti velika i iz problema ces izaci samo jaca. deca nece, njih to kasapi za citav zivot.

minavb -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 8:24:54)

Ja se nadam da će se problemi srediti kad počne da radi. Imali smo jednu forumašicu čiji je muž ostao bez posla, naišle brige, depresija, svađe... Sećam se da je pretresala svaki mogući scenario, pa i odlazak, podelu stvari, kako će sa detetom, ali je onda on našao posao i sve se promenilo. Ćovek je onda bio zadovoljan samom sobom, nije mu žena davala novac, nije sedeo kući beskoristan, i mislim da im sada ljubav cveta više nego ikad. Sneška, nadam se da će tako i kod vas biti, a ti se trudi što više možeš da ostaneš pozitivna.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 8:49:50)

Uh, snješka, baš mi je žao što je tako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Razumem te u potpunosti i ta turobna atmosfera u kući i ne pričanje, ma to je katastrofa, a pogotovo zbog dece... On se sada oseća verovatno beskorisno, pretpostavljam da je ceo dan u kući,  i ta izolacija ubija u pojam, ali mora se trgnuti, izuzetno je bzvz da ukućani ispaštaju zbog toga. Da li je bio drugačiji dok je radio?

Shishica -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 11:51:58)

Niko ne voli da se zali na muza jer se posle krivo oseca, ali nekad moras jednostavno jer ces puci..to ne znaci da ga ne volis.. I muskarci kao da ne znaju da se na braku mora raditi i nisu svesni da nas mogu izgubiti.. sve im je ma pusti..

Deca mislim da idu mami ako imaju manje od 3 godine, ali ne drzi me za rec..

Ja sam razumela da on radi pa je jedno vreme na brodu, a jedno kuci.. ne?

To gledanje utakmice je haos i uzas, je*ale ih utakmice kao derista su!! Kao da su im utakmice vaznije od dece. Ja sam namerno ostajala u sobi sa detetom i ostavljala dete pored njega i malo po malo se naucio da vise nije sam i da se ne vrti sve oko kosarke i da nije uredu da se dere ko magarac ispred deteta.. posle mu bude zao.

Mozda sve bude i bolje, njima dugo treba da shvate gde se nalaze.. tvoje je da li ces da odes ili cekas jos malo.. ali to jos malo se obicno oduzi i ostanes... ma ti najbolje znas..

Da li su tvoji uz tebe??

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 14:23:06)

Shishice, moj mm ne radi, to je mtajcicin. [sm=smiley1.gif]
Ma nešto će se morati promijeniti, ili nas dvoje ili ja odlazim, ali ja ne mogu vječno čekati i sebi priuštiti taj luksuz da mi ionako kratak život prođe u patnji, jer ovo što mi trenutno imamo je patnja.
Da, moji me maksimalno podržavaju, maloprije sam pričala sa bratom i rekla mu da mogu svašta očekivati, ali da to primi samo kao jednu od mogućnosti, pričali smo neobavezno i iskreno.

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 14:25:09)

BlackBety, on ne udara djecu u smislu fizičkog maltretiranja, ipak su to puckanja po guzi bez da su to pravi udarci, koji više zabole emocionalno, ali nikad nije pokušao fino i smireno nego sve odmah na viku i deranje.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 14:53:52)

Snješka, a da li je tebi još stalo do vas onako partnerski, ili se sve ugasilo...?
Šaljem ti jedan veliki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 14:55:20)

Evo neznam koja me od vas pitala od kada se nismo vidjeli ja i mm od septembra mjeseca i kad god bi se culi manje vise se sve svodi na pricu o Andriji, (to je ok) ali za druge stvari on samo kaze ma ne sekiraj se, iskuliraj, moji(njegovi)bas vole da provode vrijeme sa unukom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] e kad mi to spomene za njegove dodje mi glavu da mu slomim, ne cujemo se po kozna kolkiko, i to kad dodju jednom u sto godina dodju reda radi i jos on zna kakvi su oni i razne druge stvari ite...i on ih opravdava..Mina je lijepo rekla on se nece promjeniti i ja to na ovaj ili na onaj nacin moram da prihvatim...Uzas jedan kao da me pravi budalom....A mozete milsit koliko se njegovi brinu sto je i kako je, kad nijednom sina nisu pozvali nego mene pitaju dje je is to je.,..a on budala...ma nemam rijeci vise.Jeste da mi je muz ali ....uh

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 14:58:03)

Uh Jele, i ti postavljaš baš teška pitanja [sm=smiley36.gif]. Šalim se, ali vjeruj mi da se i ja ova dva dana preispitujem. A ni to nije baš dobro, jer kad nisi 100% siguran ap to kažeš kao iz topa, onda se baš treba zamisliti. Međutim, u ovih par trenutaka shvatila sam da ga ne želim izgubiti i da imam volju da radimo na nama i da imamo, ne savršen, ali fer i korektan odnos zasnovan na ljubavi i uvažavanju, ali ako ću samo ja da se trudim iako nam je to oboma u interesu, onda stvarno ne mogu. Nisam od čelika.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:03:20)

Mtajcice, ja baš ne razumem... Prvo sam stvorila sliku da su njegovi roditelji napadni, u tom smislu, da ne znam ni ja stalno dolaze, da su nametljivi, pametuju, vode glavnu reč, itd. ... Sada mi se čini iz tvog poslednjeg posta da su u stvari nezainteresovani kako za sina tako i za unuka, ne kontam? Da li tebi smeta to što on (možda sam pogrešno razumela) ne vidi da roditelji ne mare mnogo za njega, a on gaji iluziju da im je stalo? Pitam te ne zato što zabadam nos, već da bih ti nešto posavetovala, jer zato smo valjda izmeđuostalog na forumu, a da bih bilo šta rekla moram razumeti situaciju, da ne lupam... Kakvo je tm imao detinjstvo, da li su njegovi bili brižni, da li je ikada patio zbog hladnog odnosa?

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:11:06)

IZVORNA PORUKA: snješka

Uh Jele, i ti postavljaš baš teška pitanja [sm=smiley36.gif] . Šalim se, ali vjeruj mi da se i ja ova dva dana preispitujem. A ni to nije baš dobro, jer kad nisi 100% siguran ap to kažeš kao iz topa, onda se baš treba zamisliti. Međutim, u ovih par trenutaka shvatila sam da ga ne želim izgubiti i da imam volju da radimo na nama i da imamo, ne savršen, ali fer i korektan odnos zasnovan na ljubavi i uvažavanju, ali ako ću samo ja da se trudim iako nam je to oboma u interesu, onda stvarno ne mogu. Nisam od čelika.

To je jako važno, znači da ti je još stalo da spašavaš stvar, jer da se sve ugasilo, ne bi imala ni volje da bilo šta pokušavaš... Kao iz topa nisi rekla jer je situacija loša pa te opterećuje, a ne zato što ti nije više stalo, bar ja tako mislim, ne brini se.
Ja sve nešto mislim da je on velikim delom takav jer ne radi..., ne govorim ti bezveze... Ne opravdavam ga, ne nikako, ali mislim da veliku ulogu igra to. Još ako je stalno kod kuće, ne kontaktira ili se ne viđa sa ljudima, već samo kuća, 4 zida, kako ono kažu 'an idle mind is the devil's playground'.....

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:21:59)

Jele roditelji mm su stvarno neki cudan soj..Posebno sveki, o njoj sam dosta puta pisala u drugoj temi./..Oni kad dodju naravno pametuju oko svega i svacega, a ne dolaze nego jako jako rijetko...Vise svekar nego svekrva...Ma ne trebaju oni meni dolazit jer ja s njima nemam o nicemu da pricam, vjerovatno me ne mozete razumujeti ali kad vam kazem da su to ljudi s kojima vi ne mozete normalno popricati ni o cemu...A ovamo kao i kad dodju kazu kao da oni ne dolaze da meni ne remete red ..Alo pa nisam ja vesla sisala ko hoce i ima zelju da vidi Andriju naravno da je dobrodosao...A ona se ne javlja po mjesec dana ni da zovne da pita kako smo.. onda odjednom, joj ja se uzeljela ... A nervira me mm jer on sve to vrlo dobro zna i prosle godine dok je Andrija bio jako mali kad mi je terbala pomoc jer nisam imala kola, nisam imala kogme da ga ostavim da odem do prodavnice itd...oni nisu marili..A sto se tice mm i njih oni nemaju nikakav odnos niti su ga ikad i imali...Samo se svadjaju pa lizu, pa s*ru jedno po drugima pa to pojedu(da izvinete)...A on i ja imamo drugih nesuglasica , on se u zadnju godinu dana jako promjenio na gore nazalost...Uvijek je bio impulsivan i nagao, ali u zadsnje je to njegovo preslo granicu i to mnogo puta do sad...Desavalo se nekad da me zakljuca u sobu i ne da mi da ziadjem...Ma pi...kad se sjetim nekih stvari na samu sebe bih pljunula da mogu..

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:23:22)

IZVORNA PORUKA: Jele

Uh Jele, i ti postavljaš baš teška pitanja [sm=smiley36.gif] . Šalim se, ali vjeruj mi da se i ja ova dva dana preispitujem. A ni to nije baš dobro, jer kad nisi 100% siguran ap to kažeš kao iz topa, onda se baš treba zamisliti. Međutim, u ovih par trenutaka shvatila sam da ga ne želim izgubiti i da imam volju da radimo na nama i da imamo, ne savršen, ali fer i korektan odnos zasnovan na ljubavi i uvažavanju, ali ako ću samo ja da se trudim iako nam je to oboma u interesu, onda stvarno ne mogu. Nisam od čelika.

To je jako važno, znači da ti je još stalo da spašavaš stvar, jer da se sve ugasilo, ne bi imala ni volje da bilo šta pokušavaš... Kao iz topa nisi rekla jer je situacija loša pa te opterećuje, a ne zato što ti nije više stalo, bar ja tako mislim, ne brini se.
Ja sve nešto mislim da je on velikim delom takav jer ne radi..., ne govorim ti bezveze... Ne opravdavam ga, ne nikako, ali mislim da veliku ulogu igra to. Još ako je stalno kod kuće, ne kontaktira ili se ne viđa sa ljudima, već samo kuća, 4 zida, kako ono kažu ''an idle mind is the devil''s playground''.....

Upravo to, ali izlazi on iz kuće, ide na fudbal, izađe i naveče ponekad, ne prečesto, ali izlazi. Ni djeca nisu neki teret, jer ja s posla dođem oko 15 h, a bebac spava od 12-15 h. Selena gleda crtane uglavnom. Znači da mu je obaveza da im da doručak i da ih izvede u dvorište. I ništa više, jer ostale poslove, mislim na kućne, radim isključivo ja.

Anoniman -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:26:06)

Još ako je stalno kod kuće, ne kontaktira ili se ne viđa sa ljudima, već samo kuća, 4 zida, kako ono kažu 'an idle mind is the devil's playground'.....

Ja sam najgora prvih godinu dana nakon porođaja, i to baš iz navedenog razloga...

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:29:50)

Tashke, znam ja kako je biti stalno u kući. Ali nikada se nisam derala ni na koga ni zbog čega. I kad imamo baš konflikt ja ga rješavam staloženo. I ne mogu brate da podnesem da se neko dere na mene, alo nisam ti ja bilo ko, žena sam ti i rodila ti dvoje djece. I ne radim ti ništa nažao, baš naprotiv, da bi se tako odnosio prema meni.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:32:58)

Upravo to, ali izlazi on iz kuće, ide na fudbal, izađe i naveče ponekad, ne prečesto, ali izlazi. Ni djeca nisu neki teret, jer ja s posla dođem oko 15 h, a bebac spava od 12-15 h. Selena gleda crtane uglavnom. Znači da mu je obaveza da im da doručak i da ih izvede u dvorište. I ništa više, jer ostale poslove, mislim na kućne, radim isključivo ja.

A jel' od onih što hoće da rade, grizu, ili čeka da mu neko sa ponudom kucne na vrata? Ne mislim ništa uvredljivo, samo pitam, jer poznajem obe sorte... Bilo bi dobro da za početak radi 'bilo šta' u smislu ne mora biti iz struke, možda bi se osetio korisnim, angažovao moždane vijuge, a i doprineo finansijski....

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:33:34)

A to uzimanje zdravo za gotovo........ccccccccc......to je posebna stavka.

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:34:28)

IZVORNA PORUKA: Tash

Još ako je stalno kod kuće, ne kontaktira ili se ne viđa sa ljudima, već samo kuća, 4 zida, kako ono kažu 'an idle mind is the devil's playground'.....

Ja sam najgora prvih godinu dana nakon porođaja, i to baš iz navedenog razloga...

I ja, ali sam to prepoznavala, znala o čemu je reč i na tu temu smo čak i zbijali šale uslovno rečeno, a sada kada je mm u pitanju, sve je mnooooogoooo ozbiljnije i dramatičnije...

snješka -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:36:01)

IZVORNA PORUKA: Jele

A jel' od onih što hoće da rade, grizu, ili čeka da mu neko sa ponudom kucne na vrata? Ne mislim ništa uvredljivo, samo pitam, jer poznajem obe sorte... Bilo bi dobro da za početak radi 'bilo šta' u smislu ne mora biti iz struke, možda bi se osetio korisnim, angažovao moždane vijuge, a i doprineo finansijski....

Moj mužić očekuje da počne raditi na jednom određenom mjestu uz stalni izgovor kako nigdje drugo nema šanse da počne raditi, jer su to konkursi za već postojeće radnike, tj. interni ili je već neko drugi predviđen za to radno mjesto. Pa ne mogu ja tu, ne mogu ondje uz milon objašnjenja koja, po meni, nisu logična. [sm=hudicek1.gif]

Jele -> RE: Bračni problemi (26.1.2012 15:36:30)

Tashke, znam ja kako je biti stalno u kući. Ali nikada se nisam derala ni na koga ni zbog čega. I kad imamo baš konflikt ja ga rješavam staloženo. I ne mogu brate da podnesem da se neko dere na mene, alo nisam ti ja bilo ko, žena sam ti i rodila ti dvoje djece. I ne radim ti ništa nažao, baš naprotiv, da bi se tako odnosio prema meni.

Budi tu kategorična i dosledna, jer kada se otvore vrata takvom ponašanju treba dosta vremena i truda da se ono ispravi...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>