RE: GAK Narodni Front (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (12.5.2013 17:50:09)

Rosita, bravo, hvala puno, bas mi znaci [sm=bravo.gif] Nadam se da cu naci nekog finog i dobrog...

Rosita -> RE: GAK Narodni Front (12.5.2013 18:07:53)

Hoces sigurno.
Ako je moguc carski, onda ti je Anka Cirovic odlicno resenje, ona je onako narodska zena, neposredna, i da je sama nadjes i pitas verujem da bi bilo ok. Ona radi u savetovalistu skoro svako jutro oko 8 cini mi se. Ma ja sam ti bila slucaj pa sam pola njih upoynala [sm=smiley36.gif]. Ali od svega je najbolja ona varijanta da te tvoj dr @isporuci@ kolegi, oni su svi imaju @svoje ljude@, to ti je najsigurnije... A ovi svi koje pobrojah su meni uvek bili ljubazni i fini, a moja i iskustva po forumima govore mi i da su strucni i dorasli poslu.

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (12.5.2013 19:35:59)

Znam, zato me i iznervirala, nije se ni pnudila... Mislim, nije ona "moja", neka veza ili slicno, ali sam kod nje od pre trudnoce i sve do sada, mogla je da okrene telefon... Nema veze...

Nego taj dr Ristic, o njemu ne znam nista, a vec par zena mi ga pominje. Gde on radi, u Porodilistu ili? Kako se stize do njega? I dr Milovanovic su mi pomenuli kao bas finu...

Rosita -> RE: GAK Narodni Front (12.5.2013 22:22:24)

On i poradja. Soba mu je pored laboratorije gde se radi dabl. A najsigurnije da si tamo ponedeljkom pre podne, tad radi ultrazvukove na medjuspratu, pa da ga nekako pitas kad izadje ili u toj njegovoj sobi... On deluje onako malo, ajd da kazem nadmen, fizicki, a uopste nije. Zaga je vrh doktorka, temeljna, dan pred porodjaj u gram mi je procenila bebu, predusretljiva, ma sjajna. I tako... A koja je ta tvoja dr?

janabons -> RE: GAK Narodni Front (13.5.2013 12:04:49)

I ja ga usitnila, pa da pitam nesto
Jel znate mozda kad se placa prisistvo oca na porodjaju i da li se najavljuje ranije,kao npr. apartman?
Ici cu ove nedelje do fronta i svraticu do savetovalista,ali cisto da pitam, ako neko ima iskustva?

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (13.5.2013 12:59:03)

Mislim da treba da najavis prisustvo mua jer postoji samo jedan box za porodjaj u kom muz moze d abude prisutan,plus on treba da odradi neke briseve. Pitaj svog dr da ti kaze.
Moj muz nije bio prisutan,ali sam bila u apartmanu,i na otpustu kad su pravili racun sve pitaju,jel bio epidural,jel muz bio prisutan itd. sve se placa pre nego sto ti daju otpusnu listu.

janabons -> RE: GAK Narodni Front (13.5.2013 16:04:07)

Tiziana , hvala, treba bris grla i nosa da uradi, a za najavljivanje, moguce je da treba, pitacu dr[sm=smiley1.gif]

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (13.5.2013 23:52:28)

Sve treba da se najavi posto im je sve to deranziranje, pa da mogu da se pripreme [sm=hudicek1.gif] A kako, gde i kada nemam pojma, javni kad otkrijes.

janabons -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 19:23:01)

Bila danas na kontroli i svratila do savetovalista. Situacija je sledeca- i epidural i prisustvo oca porodjaju se ne zakazuje unapred, vec na prijemu odmah kazes da zelis epidural i da otac prisustvuje porodjaju,oni to napisu kao napomenu , s tim ides u porodiliste i to je to. Jedini je problem sto samo jedan apartman ima za prisustvo oca porodjaju, pa ako je zauzet,onda sipak[sm=hudicek1.gif]
NAdam se da necemo biti toliki maleri[sm=smiley36.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 19:27:27)

pa rekoh ti da ima samo jedan box,ali mislim da nije on bas non stop zazet...[sm=smiley1.gif]
a za epidural samo uradi analize i to je to..

janabons -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 19:39:16)

DA, to su mi i rekli, ne vlada toliko interesovanje za prisustvom oca na porodjaju, ali niko ne moze da ti garantuje tog dana da li ce biti zauzet ili ne?
Kakve analize za epidural, meni oni nisu rekli nista, al ja cu uraditi ono sto pise na sajtu?[sm=smiley1.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 21:30:04)

One analize krvi,INR,vreme krvarenja i protrombinsko vreme,cini mi se...pretpostavljam d ai to pis ena sjtu.ja sam se porodila pre godinu i po dana,vise ne secam sta pise..

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 21:33:08)

ala sam izgresila u pisanju![sm=smiley1.gif]

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (14.5.2013 23:33:05)

Zenske, ima li neka da se poradja u Frontu u avgustu? ja verovatno u drugoj polovini...

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (15.5.2013 0:33:13)

IZVORNA PORUKA: buds_of_may

Zenske, ima li neka da se poradja u Frontu u avgustu? ja verovatno u drugoj polovini...

Zaboravih da pitam: je l' moze u Frontu da se obidju boksovi, sala i mesto gde se drze bebe? Meni je to misterija.

janabons -> RE: GAK Narodni Front (15.5.2013 1:20:10)

Moglo je ranije, u sklopu skole za trudnice su vodili u obilazak porodilista[sm=smiley1.gif] . To je bilo kad se moja sestra poradjala pre 3 god, ne znam kako je sad.
Tiziana, hvala[sm=smiley31.gif]

buds_of_may -> RE: GAK Narodni Front (15.5.2013 21:59:13)

Nema toga vise, Jana, tako da nema ni organizovanog obilaska sigurno... Pih!

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (15.5.2013 22:23:41)

Ma bolje da ne znas kako izgleda! [sm=smiley1.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 9:27:02)

Salim se ja malo.
I mene je sve zanimalo,kako izgledjau ti porodjajni stolovi,da li se poradjamo u lezecem ili polusedecem polozaju,kako izgleda ta soba za klistiranje itd itd..sve sam to do detalja ispitala moju kumu koja se porodila godinu dana pre mene..

Sladja80 -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 9:56:17)

PAa Tiziana sta cekas? ajde ispricaj nam sve u detalje ako te ne mrzi da kuckas [sm=smiley1.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 11:59:07)

Pa ovako..

Dodjet eu porodiliste na prijem, to je kad se udje odmah desno. tu vas dr pregleda vaginalno, ako proceni da je to to,daju vam spavacicu da se presvucete,uzmu vam podatke,i onda sestra povede vas par koje ste primeljene gor eu porodiliste. E sad ja sam oba put aisla pravo u deo gde su porodjajni boxovi,nisam bila u onim sobama gde se ceka porodjaj,neko ode i tamo pre nego sto udje u taj porodjajni blok, to sve zavisi od toga koliko je porodjaj odmakao.
Kad udjete u porodjajni blok,odmah je tu jedna mala neugledna sobica u kojoj ce opet da vam uzimaju neke podatke, da vas obriju ukoliko to niste same uradile (moja preporuka uradite same jer oni to tamo rade maltene na suvo,samo malo zamazu jodom!) i rade vam klistir.kad to urade kazu vam da sacekate ispred 20min!!! i onda da idete u wc i na tus posle toga.sve je to tu u sklopu te sobice. klistir se obicno radi 2x,li meni ni prvi ni drugi put nisu uradili 2x.prvi put jer nije bilo vremena,a drugi put jer me dr poterao u box ne znavsi da nisam 2x uradila pa sam se malo uneredila na samom kraju porodjaja. Sto se tice izdrzavanja 20min to je jako tesko,pogotovu ako vam npr curi i vodenjak,kao sto ej meni prvi put pa vas sve tera d aidete u wc.
Nakon toga ce vas odvesti u malu sobicu pored i uraditi vam ctg, tu vam opet uzimaju neke podatke. Nakon toga vas vode u zizu desavanja na UZ. Soba sa UZ se nalazi medju porodjajnim boxovima i odatle sve vidite sta se okolo desava. JA to nikad u svom zivotu necu zaboraviti,kad sma dosla na prvi porodjaj,uveli su me gore oko 5 ujutr,usla sam na UZ,cepale su me kontrakcije,okrenula sam se i videla u boxu prkeoputa zenu koja se upravo porodila. Meni je to sve delovalo strasno.ALI NIJE!!! Ono sto vas ceka je cika i vriska zena koje se poradjaju. Ovo vam kazem ne da vas zapalsim,taman posla, pretpostavljam da cete sve na porodjaj sa epiduralom...
Elem,nakon tog UZ uzimate svoje stvari (moj savet spakujte samo najneophodnije- papuce,uloske,telefon,analize,peskir,pribor za licnu higijenu jer ce te sve to same vukljati sve vreme od kad vas prime u bolnicu pa bolje da bude najmanje moguce,sve mogu kasnije da vam donesu!) i vode vas u porodjajni box. Porodjani boxovi su sa dva stola,znaci po dve zene se poradjaju u jednom boxu,osim u boxu u kome je dozvoljeno prisustvo oca,tu je samo jedan sto.ti porodjajni stolovi su siroki,veliki,imacete jastuk itd.onako,boxovi izgledaju sasvim sasvim ok. onda ce doci anesteziolog i anestezoloska sestra,objasnice vma sta ce i kako raditi, dobicete epidural i posle toga vam preostaje samo da leskarite i cekate napone. inace porodjajni boxovi su u stkalu tako da cete imatei diretkan prenos onoga sto se desava u boxu prekoputa :-), osim ako ne budete u boxu u kome sam ja bila drugi put gde je prekoputa box gde donose tek rodjene bebe da ih okupaju,izmere itd.
Sto se tice polozaja stola kad dodje do guranja,to zavisi verovatno od dr. Ja sam se prvi put poradjala u nekom polulezecem polozaju,doduse beba mi je isla karlicno pa mozda to ima veze,a mozda i nema. Drugi put je dr pritisnuo neko dugmence i sabio me u neki sedeci polozaj koji deluje nezgodno,ali je zapravo daleko zgodniji od tog polulezeceg,bar je meni bio.
Kad se to sve zavrsi,prebacice vas na kolica i izvesce vas da lezite u hodniku iza boxova naredna 2h. Posle toga razvoze po sobama. Ja sam oba puta bila u apartmanu i ne znam kako izgleda na drugim odeljenjima. Apartman vredi svake pare iako jeste zaista skup.KAd bih se sad poradjala mislim da ne bih imala para da budem tamo. Ako nemate mogucnosti za apartman,postoje i trokrevetne sobe za koje zene kazu da su skroz ok i vidite sa dr koji vas poradja da vas mozda tamo smesti.

I tako..mislimd a je to to.Ako vas jos nesto zanima,a nisam napisala,pitajte.
Mislim da na youtube ako ukucate gak narodni front mozete da nadjete snimke da vidite kako to tamo izgleda..

Rosita -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 12:21:22)

Bas detaljan opis. Evo ja da dodam par komentara, porodila sam se u martu:

*klistir mi je radjen jednom i nije mi receno da cekam 20 min nego da setam i idem u wc kad god mi se prohte, a na kraju da se istusiram. Dolazila je babica 2x da pita dokle sam stigla [sm=smiley36.gif]. U neuglednoj sobici urade i karlicne mere sa nekom metalnom spravom nalik na ogroman stetoskop

*uz mi je radjen u sobi odakle se ne vide nikakvi porodjaji! Ili sam ja bila down pa nisam primetila [sm=smiley36.gif]. Ne, stvarno. Doduše, bilo je 3 ujutru, nije bilo porodjaja okolo sem jedne žene u mom boxu sa kojom sam se poradjala, ona nije uzela epi i ponašala se katastrofa, užas majke mi, ja sam pod epijem nju tešila i hrabrila i tako provodila vreme do svog ključnog momenta

*bila sam u trokrevetnoj sobi, sami su me odvezli tamo. Inače je dovoljna "veza" za to čistačica. Ja ih sve poznajem, kao i servirke i one me zagotivile još od ležanja dole, vele da nisam nadobudna žena nego fina i ljubazna sa njima [sm=smiley36.gif]. Pitale su me par puta da li mi nešto treba. Tetkice moje [sm=smiley36.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 12:26:28)

Moguce da ima jos jedna soba za uz,cini mi se prekoputa te sobe gde rade ctg.Meni drugi put nije ni radjen uz jer sam 2 dana pre toga bila na UZ i dr je bio u fazonu d ane treba pa mi nije ni radio.
To sto kazes za zene koje se poradjaju bez epidurala,istina je. Potpuno nekako izgube kontrolu. Ja sma nakon porodjaja lezala u hodniku sa jednom zenom koja mi se izvinjavala sto je urlala i pitala me jel se mnogo drala.Ja reko mi nisi,ne brini..:-)

janabons -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 12:47:09)

Hvala na detaljnom opisu[sm=bravo.gif]

Sladja80 -> RE: GAK Narodni Front (16.5.2013 13:12:50)

Hvala puno na detaljnom opisu,razmisljala sam o tome koliko ce biti strasno kad cujem i vidim zene koje se poradjaju,ista stvar kad odem kod zubara,redovno pobegnem iz cekaonice [sm=smiley36.gif] interesuje me da li mogu da imambrus ispod spavacice i kad idem na tusiranje posle klistiranja da li nosim moju kupku sa sobom? i da li imaju nekakve podmetace za wc solju?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>