Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Yula Ja ne znam šta je taj osip. Realno, može biti od temp, od virusa, od namirnice... Najbolje bi bilo da zovete da vas hitno prime kod alergologa, pričala si nešto da može preko reda, ako je hitno. Daj mani te hebene kupovne kašice, šta si zapela sa njima? Sve je išlo kao pomazano dok nisi počela da brljaš sa kupovnim kašicama. IZVORNA PORUKA: Macaki gledacu i ja sutra da je slikam. mada mi je muka da cuvam te slike u kompu, bas izgleda porazavajuce... Slikaj i čuvaj. Ne znaš dal će ti trebati. Slika vredi više no 1000 reči. Ma, kakav virus Tasho, ovo je bila klasicna alergijska reakcija! I da nikda nije imao alergiju, da mu je ovo izaslo ne bih se ni sekund dvoumila sta je u pitanju. Po grudima je imao crvene pecate, gore blize vratu, i jedan plik kao ujed komarca, i to ne mali. To jutro kada se probudio, nije to imao. Celo vece sam se dvoumila da li da mi za to jutro spremim kasu sama ili da mu damo kupovnu, i rekoh, ajde neka mu sveki da kupovnu, da ja malo duze odspavam, a i stalno osecam kako ona i muz u sebi govore kako preterujem sa frkom i opreznoscu sa alergijama. Mislim, to su mi i rekli x puta. I nista, ona mu dala kasicu u 9.30h, donela ga da spava kod mene, on slabo spavao, stalno se vrteo, valjda ga mukicu to svrbelo i kada se probudio ona dodje i uzme ga, i eto je ide i kaze: "Njemu izgleda izasla alergija." Kada sam ga videla, jao majko! Kupovne kasice su kod mene zavrsile za vjeki vjekova. Od danas mu ne dajem ni krusku a ni jabuku, do daljnjeg. Inace, jogurt jede cini mi se od 21. februara i osip sigurno nije od njega, a ni od teletine. Sad, mozda ima nekih skrivenih reakcija od njih, ali ja ih nisam primetila. Danas je bio prvi dan da mu ne dajem jabuku, za poslednjih vise od mesec dana i moram reci da mi se cini da ima manje tih bubuljicica po licu. On to ionako ima malo, ali imalo ih je, cak i ispod okica i na celu. Koza mu je jako nezna, ne mazem uopste pantenol. Ubrzo od uvodjenja jabuke mu je i krenulo polako lagano lice da se kvari, ja sam sve izbacivala iz ishrane, ali jabuku do sada ne. Bas da vidim da li je ona problem, ili su u pitanju bile samo kupovne kasice od jabuka ( ako se secate, imao je pored usta blago crveni osipic koji se pojavio uvodjenjem kasica kupovnih od jabuke i povukao se kada sam ih izkljucila ). Znate, kada svakodnevno, ili cesto, jede neku namirnicu koja mu smeta, cak i minimalno, kozni problem koji ima se po malo, ali uvek poveceva ili je jednostavno tu. A od kada sam uvela jogurt, nista se nije pogorsalo, a bila sam bas, bas obazriva po pitanju njega, i da sam se samo ja pitala, ne bih pokusavala sa njim sve do prvog rodjendana, ali eto... Nezgodno mi je sta sada da mu dam za dorucak, ali dobio je bundevu sa jogurtom. Inace, Tash, juce uopste nije jeo jogurt, a ni teletinu. Jbg, propade mi onaj planing, moracu da ga sacuvam za sledecu nedelju, sada smo sve izrokirali.