|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
6.3.2012 13:39:24   
Anoniman
provalila sam da smem da jedem banini keks gustav, nema soja lecitina u njemu! ali ima neki ekstrat slada, sta je to???? user posted image

verovatno ima veze sa ovim http://www.biospajz.rs/katalog/maltex---ekstrakt-jecmenog-slada-460-gr.html
samo smem li ja jecam, pitanje je sad!

< Poruku je uredio Macaki -- 6.3.2012 13:41:16 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1551
6.3.2012 13:39:52   
Anoniman
Ne odbija, ne plači. Pusti je. Daj joj za dva sata opet, možda bude htela. Ako ne, daćeš joj sutra. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1552
6.3.2012 13:41:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

provalila sam da smem da jedem banini keks gustav, nema soja lecitina u njemu! ali ima neki ekstrat slada, sta je to???? user posted image

Mico, u svim keksovima piše da postoji mogućnost da sadrže mleko u tragovima jer se proizvode na istim mašinama kao i ostali keksovi.
Ne znam šta je ekstrakt slada.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1553
6.3.2012 13:44:45   
Anoniman
Maltex KLIK (moji postovi su pod Anoniman)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1554
6.3.2012 13:51:00   
jance
Macaki, imam jedan Kuvar za bebe na DVDu koji mi je tu puno pomogao. prvo i osnovno, uvek dajes bebi svaku a i novu hranu sa osmehom na licu i neka to bude u vidu igre (avion letiii, i te varijante)... ja sam imala uzasan problem sa pirincanim pahuljicama, 3 kasike i vriska, dok nisam to cula i videla. sad se igramo sa pirincanim pahuljicama, polako ali sigurno i bas mu je zanimljivo. 4 kasike - 4 kasike, sutra ce biti 5, ako ne bude sutra bice prekosutra. polako, i nadji joj caku kako to ona voli. nemoj da joj prilazis sa kasikom i hranom i zabrinutim licem i mislima tipa :sta ce se sada opet desiti?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1555
6.3.2012 14:19:23   
Anoniman
Evo Tash da jevim, malom P nije ništa od kiflice. Da pojasnim, juče je pronašao na podu parče kiflice(palo starijoj deci) i pojeo je. Nema nikakvu reakciju. Telo mu je čisto, a oko usta je crvenkast. I balavi mnogo, izgleda da mu neki zub kreće.
Inače je danas baka, moja mama, uzela srednje dete i stavila ga kod sebe u krilo, a mali P je šiznuo! Doleteo je do njih u šetalici, lupao ručicama i vikao sve dok se M nije sklonio od bake. Čoveče, kakva reakcija, kakav izliv ljubomore za bebu od 10 meseci! Vodim se onim što je Tash negde napisala, da je najbolji pokazatelj ozdravljenja fizički, i mentalni razvoj deteta. Kad vidim da mali kapira svoju okolinu, onda mi je mnogo lakše.
Yula kakoje mali Laki? Je li spala temp?
Ja ne bih imala živaca da budem na elimin.dijeti. Tj. bila sam par dana kad je P imao 3 meseca, jela samo povrće, bareno meso, hleb... Sećam se da sam skuvala čorbicu i povadila šargarepu pa se od nje najela. Posle toga me je P odbio, nije hteo više da sisa. Kasnije, kad sam mu uvodila hranu sam mu dala i šargarepu, on se od nje osuo jako, toliko da je Urbason morao da primi. S obzirom na to da je alergičan na sve živo, to bi značilo da je moja elim.dijeta trebala da se sastoji samo od kukur.griza, slanine, jagnjetine(koju ne volim). Mislim, iskreno, kad bi skontala na šta mi je dete alergično?

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1556
6.3.2012 14:31:33   
Anoniman
Pa to je ono što Yula i ja govorimo. Osnov eliminacione dijete je pirinač, Marko se osipao na njega, a Yulin bebac se i dalje osipa.

Macaki je pitala negde pre za osip ispod pelene, i vezu dal je to ekcem, osip... rekoh da ti o tome znaš više.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1557
6.3.2012 16:01:08   
MOCICA
Pridruzila se! Tema odlicna! Sad imam sta da citam narednih mesec dana!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1558
6.3.2012 17:54:35   
Anoniman
MOCICA, ne znam da li je u redu da ti pozelim dobrodoslicu user posted image .. ali user posted image
nemas tiker, kolika je tvoja beba?

tash, na ovom keksu ne pise da moze sadrzati.. ali u pravu si potpuno. bolje da eliminisem sve gotove proizvode. mogu vam reci da ovo nije lose, imam sansu da promenim neke lose navike u ishrani.

usla sam danas u rodic da kupim nesto za jelo i nisam znala sta da kupim. na kraju sam kupila beli hleb, pomorandze, jabuke, zaledjeni grasak i zaledjenu boraniju. nadam se da je to ok...
nama je dr dva puta ponovio da ljudi sa naseg podneblja nisu alergicni na pirinac i krompir, a eto vasa iskustva govore drugacije. meni je sad malo i frka da to jedem, kada nemam napismeno da na to nije alergicna. bas me to nervira sto nema svih namirnica na onom spisku, ne zna smem li kukuruz, karfiol, brokoli, tikvice, bundevu, papriku, belu zelen (celer, paskanat, persun), luk, smokve, sljive i masu drugih stvari... npr. ja jela prosle nedelje dok sam postila medenjake, a oni u sebi med! ni za med nista ne pise.. prijatelji nam doneli pre neko vece domaci sok od kupina, naravno i ne pomisljam. nema ni tog voca (jagoda, kupina, malina..), nema drugih zitarica (ovas, raz, jecam..)...
najvise me nervira sto nema krompira i pirinca, onda sam bas u dilemi da li da jedem to ili ne. user posted image
jos me buni sto je pominjao nesto junetinu, ali nije stavio + pored nje. muz kaze da je rekao isto sto i za sargarepu, da je na granici. ja od ksenijinog urlanja nisam cula ni svoje misli, a kamoli sta dr prica. u svakom slucaju eliminisala sam i sargerepu i junetinu.
sad se pitam kako to da ksenija nije ranije reagovala na sve sto sam ja jela, a dojim je vise od 7 meseci. beba od verus je reagovala odmah... mozda je njoj zapravo nesto smetalo, ali ne u velikoj meri (npr. imala je grceve dugo, skoro puna 4 meseca). mislim da je zapravo pocelo da joj smeta tek kada je pocela ona da jede to isto. prvo milupine pahuljice sa ad mlekom.. na povrce nisam primecivala nista posebno, tj. desavala je tu i tamo neka tackica, nista specijalno.. a mislim da je junetina doprinela da se ekcem pojavi. poklapa se sa vremenom uvodjenja, bar se meni tako cini. onda mi je bas cudno sto na nju nije jace reagovala na testu...

i tako.. samo naglas razmisljam user posted image

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1559
6.3.2012 17:57:36   
Anoniman
jance, sve to radim sto si napisala. jednostavno nece, pa nece. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1560
6.3.2012 19:17:24   
Snelle
Jance, da, u pravu je Tasha, bananica nema mleko, nema ni brašno, ima belance, ali nisam sigurna da li je preko nje čokolada ili kakao.
Maro, možda odbija zato što joj niču zubići? ja sam Lani npr davala keks Zlatni pek u toku alergije, kada sam joj uvela gluten sa 8 meseci. On nema mleka u sebi, ali je pisalo da može sadržati u tragovima. S obzirom da su to tako minimalne količine, ukoliko uopšte i sadrži mleko, ja sam joj davala i nije bilo nikakvih problema. Ti odluči kako ti misliš da je najbolje za tvoje dete.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1561
6.3.2012 20:20:56   
Anoniman
Slad ide u pivo, user posted image i dobija se od jecma, a moze i od psenice, razi ili zoba, modifikacija skroba koja se nalazi u zitima (ovo sam dodatno nasla), sad ne znam da li i jecam moze da bude alergen ...

Pominjete curetinu, veoma je zdrava, zdravija od piletine i ako kuvate belo meso, ono je suvo, fakat, ali od bataka kad se lepo obari vrlo je ukusno ...

< Poruku je uredio Zenetina -- 6.3.2012 20:27:50 >

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1562
6.3.2012 20:28:58   
jance
e hvala Snelle, recicu drugarici, ne znam zasto ne daje to malom, jedino ako je preliveno cokoladom, znam da to ne sme zbog necega. bas mi se zalila zadnji put kako joj je bilo tesko, bili u radnji a prodavacica mu poklonila Kinder jaje zato sto je tako dobar decak a ona je morala da mu uzme da nebi pojeo, kaze srce joj se cepalo. kupila je u Slovackoj neku HIPPovu vocnu stanglicu, nesto mu na tome ogulila i tako daje, ali kaze kod nas nema...

Macaki, razumem te, i kod nas je trebalo vremena da upali, ali jednostavno vremenom, kasiku po kasiku, i ide...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1563
6.3.2012 21:52:56   
Anoniman
Mocice, ja sam tu i tamo pohvatala šta i kako je kod vas, ali možda ne bi bilo loše da napišeš koju reč o vama, prosto da žene znaju šta vam se dešava.

Inače, sapatnice moje, Mocica je skroz u našem klubu, žena piše maratonski duge postove kao i mi. user posted image

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1564
6.3.2012 22:08:26   
bojkica

verovatno ima veze sa ovim http://www.biospajz.rs/katalog/maltex---ekstrakt-jecmenog-slada-460-gr.html
samo smem li ja jecam, pitanje je sad!

Ja sam za vreme dijete-dok sam dojila,uzimala jecmeni slad jer sam citala da se od njega povecava kolicina mleka,i nije bilo nikakvih reakcija od njega,mada nisam ni primetila da se mleko povecavalo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1565
6.3.2012 22:13:04   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Yula user posted image

Ja ne znam šta je taj osip.
Realno, može biti od temp, od virusa, od namirnice... Najbolje bi bilo da zovete da vas hitno prime kod alergologa, pričala si nešto da može preko reda, ako je hitno.

Daj mani te hebene kupovne kašice, šta si zapela sa njima? Sve je išlo kao pomazano dok nisi počela da brljaš sa kupovnim kašicama.

gledacu i ja sutra da je slikam. mada mi je muka da cuvam te slike u kompu, bas izgleda porazavajuce...

Slikaj i čuvaj. Ne znaš dal će ti trebati. Slika vredi više no 1000 reči.

Ma, kakav virus Tasho, ovo je bila klasicna alergijska reakcija! I da nikda nije imao alergiju, da mu je ovo izaslo ne bih se ni sekund dvoumila sta je u pitanju. Po grudima je imao crvene pecate, gore blize vratu, i jedan plik kao ujed komarca, i to ne mali. To jutro kada se probudio, nije to imao. Celo vece sam se dvoumila da li da mi za to jutro spremim kasu sama ili da mu damo kupovnu, i rekoh, ajde neka mu sveki da kupovnu, da ja malo duze odspavam, a i stalno osecam kako ona i muz u sebi govore kako preterujem sa frkom i opreznoscu sa alergijama. Mislim, to su mi i rekli x puta. I nista, ona mu dala kasicu u 9.30h, donela ga da spava kod mene, on slabo spavao, stalno se vrteo, valjda ga mukicu to svrbelo i kada se probudio ona dodje i uzme ga, i eto je ide i kaze: "Njemu izgleda izasla alergija." Kada sam ga videla, jao majko! Kupovne kasice su kod mene zavrsile za vjeki vjekova. Od danas mu ne dajem ni krusku a ni jabuku, do daljnjeg.

Inace, jogurt jede cini mi se od 21. februara i osip sigurno nije od njega, a ni od teletine. Sad, mozda ima nekih skrivenih reakcija od njih, ali ja ih nisam primetila. Danas je bio prvi dan da mu ne dajem jabuku, za poslednjih vise od mesec dana i moram reci da mi se cini da ima manje tih bubuljicica po licu. On to ionako ima malo, ali imalo ih je, cak i ispod okica i na celu. Koza mu je jako nezna, ne mazem uopste pantenol. Ubrzo od uvodjenja jabuke mu je i krenulo polako lagano lice da se kvari, ja sam sve izbacivala iz ishrane, ali jabuku do sada ne. Bas da vidim da li je ona problem, ili su u pitanju bile samo kupovne kasice od jabuka ( ako se secate, imao je pored usta blago crveni osipic koji se pojavio uvodjenjem kasica kupovnih od jabuke i povukao se kada sam ih izkljucila ). Znate, kada svakodnevno, ili cesto, jede neku namirnicu koja mu smeta, cak i minimalno, kozni problem koji ima se po malo, ali uvek poveceva ili je jednostavno tu. A od kada sam uvela jogurt, nista se nije pogorsalo, a bila sam bas, bas obazriva po pitanju njega, i da sam se samo ja pitala, ne bih pokusavala sa njim sve do prvog rodjendana, ali eto...

Nezgodno mi je sta sada da mu dam za dorucak, ali dobio je bundevu sa jogurtom.

Inace, Tash, juce uopste nije jeo jogurt, a ni teletinu. Jbg, propade mi onaj planing, moracu da ga sacuvam za sledecu nedelju, sada smo sve izrokirali.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1566
6.3.2012 22:14:21   
Yula

Mocice, ja sam tu i tamo pohvatala šta i kako je kod vas, ali možda ne bi bilo loše da napišeš koju reč o vama, prosto da žene znaju šta vam se dešava.

Inače, sapatnice moje, Mocica je skroz u našem klubu, žena piše maratonski duge postove kao i mi. user posted image

user posted image user posted image user posted image

Dobro dosla Mocice! Ja volim sve u detalje ( usput se malo preslisam i porazgovaram sama sa sobom user posted image ).

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1567
6.3.2012 22:22:55   
Yula
Hvala sto ste mislile na nas, mi smo sada prilicno dobro, drzim T. pod kontrolom, ali je jos uvek tu. NOcas mu je ponovo skocila i onda sam pocela da mu dajem sirup na 6h a cepice isto na 6h, ali dam mu sirup, pa posle 3h cepic, tako da jedino tako uspevamo da je savladamo, plus kada mnogo skoci, onda kupanje. Sva ova frka i mucenje su ga uplasili i poceo je bas da se lepi za mene, da me grli i kaci se kao mala koalica, skoro da se ne odvaja od mene. To do sada nije praktikovao i nije pravio neku razliku izmedju mene, tate ili bake. user posted image

Riknule su mi baterije na tastaturi, jedva ispisah poruke, guta mi svako drugo slovo, ali bukvalno.

P.S. To sto doktor kaze da ljudi sa naseg podneblja nisu alergicni na krompir i pirinac jednostavno nije istina, eto mi smo zivi primer za to, plus, moja sveki zna dete iz njenog mesta kome su jedva nasli na sta je alergicno jer niko nije sumnjao na pirinac, zbog iste dogme o pirincu. Dete imalo velikih problema zbog toga i tek sa 6 godina otkrili sta je, kada je posle sarme dobilo strasnu urtiku. Doktori potvrdili alergiju posle.
Znaci, uglavnom nisu alergicni, mada to ne mora nista da znaci, covek moze biti alergican na neke najneverovatnije stvari, to je sve zaista veoma individualno.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1568
6.3.2012 22:44:41   
Anoniman
Ne preostaje ti drugo, draga Yula, nego da, kada se povuče ovaj osip i prođe bolest, probaš gluten i pšenično brašno. Ako uvedeš hleb, možeš praviti paštete, namaz od pl. patlidžana, ja planiram isti takav namaz da probam da napravim i od šargarepe, da tražiš od tvjih da ti pošalju domaću slaninu, i uvedeš takav doručak. Izgleda će kod vas voće malo da pričeka. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1569
6.3.2012 22:48:22   
Anoniman
Ja ustvari ne znam zašto ljudi sa našeg podneblja ne bi bili alergični na pirinač? On ne rodi kod nas. Ili sam ja krivo informisana?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1570
6.3.2012 23:14:55   
Yula
Pa, po nekoj zdravoj logici da, ne radja kod nas i samim tim nas organizam nije pripremljen za nju kao kod azijata kojima je to osnovna namirnica. Plus, valjda nije bogat proteinima; a proteini znaju da predstavljaju problem atopicarima.

Bebi moje drugarice se pojavio ekcem na licu. Pocelo je od par kao nekih bubuljicica i preraslo u ekcem kao sto je moj L. imao od pirinca i jos gore. Zvala me da idem da vidim, cim sam videla bilo mi je jasno sta je, ali ne zelim da plasim ljude oko sebe jer ja imam lose iskustvo. Rekla sam joj da ne verujem da je nutritivna alergija, ali da obavezno provere jer mi bas lici na ono sto smo mi imali. Ici ce kod dr za par dana da proveri to.

Sveki mi kaze da je juce gledala na TV-u da su neki dr najavili da ce ova godina biti godina strasnih alergija i da se strasno povecao broj alergicara u svetu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1571
6.3.2012 23:17:01   
Yula

Ne preostaje ti drugo, draga Yula, nego da, kada se povuče ovaj osip i prođe bolest, probaš gluten i pšenično brašno. Ako uvedeš hleb, možeš praviti paštete, namaz od pl. patlidžana, ja planiram isti takav namaz da probam da napravim i od šargarepe, da tražiš od tvjih da ti pošalju domaću slaninu, i uvedeš takav doručak. Izgleda će kod vas voće malo da pričeka. user posted image

Osip se odmah povukao, cim smo ga okupali i ubrzo zatim. Ostalo vrlo malo na ramencima, sto je imao i ranije, po 3-4 kom. na svakom i jedva da se vide.
Ja rekla sveki da mi kupi plavi patlidzan, a strah me do njega jer mm malo smeta. Gluten definitivno ide zatim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1572
6.3.2012 23:34:43   
Anoniman
snelle, cekala sam te da se javis! user posted image jel lana bila alergicna samo na kravlje mleko ili na jos nesto? kako si se hranila i kako uspevala da odrzis mleko?

bojkice, znaci ja smem da jedem gustav? user posted image

yula, jadan malisa! user posted image sad kako citam, bas mi ga je nekako zao...
definitivno izbaci gotove kasice!!! moguce da njemu te vocke ne smetaju nego to sto ih konzervira. probaj obicnu tvoju jabuku da mu ponovo das.
a koliku T ima kad mu tako cesto dajete lekove? hocete li da idete do dr da vidite od cega je T?

i meni je moja sveki isto to juce rekla. i kod nas su o tome pricali... user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1573
7.3.2012 0:06:22   
Yula
Na nasoj TV je i moja sveki gledala, ne na fr. user posted image

Bili smo kod dr jos sinoc, ona rekla virus.

Jeste off, ali molim vas za pomoc, kada beba ima T. da li je opasno kupati je i po glavi, odnosno, da li sme pri tusiranju i kosica da se kvasi? Meni drugarica rekla da moze i mi tako radili, sada mi jedna druga drugarica rekla da moze da bude jako opasno user posted image Mi ga stavili u koritance i polivali ga, ali voda je bila od 38, pa se polako hladila do 35.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1574
7.3.2012 0:17:00   
Anoniman
koliko ja znam bolje je tusiranje nego kupanje i to mlakom vodom. ne valja da bude ni vruca, a ne valja ni hladna. sto se tice polivanja po glavici nisam ni razmisljala o tome. user posted image ne znam, mozda bolje da ga za svaki slucaj ne polivas...a do koliko mu skace T najvise?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here