Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Macaki, javi se. javljam se! ali samo na kratko da vam kucnem i bezim. propadoh od psola, jaaako sam umorna. a i sutra ce mi biti naporan dan. ovako.. precrkla sam ziva danas, ali sam ipak na nagovor mm dala detetu avil. nista joj nije bilo, cak nije ni bila pospana. stavise, spavala je danas menje nego obicno. veceras sam joj ponovo dala, nije je sprecio da se budi sto puta do sad! tash, sto se brisa nosa tice, vidis da su i nama radili eozinofile. dr kaze da su kod nje 2, a ne bi valjalo da su preko 5. kako je onda zakljucio da je alergiski rinitis pojma nemam. sto se dijete tice, pojma nemam kako da eliminisem prokletu soju iz ishrane! spremala sam za sutra kolac za goste i ima je cak i u posnoj cokoladi za mesanje. u gomili namirnica je ima! dr nije stavio plusic kod govedjeg mesa, a mm kaze da je cuo da ga je nesto pominjao. ja pojam nemam, ocigledno nisam pazila dovoljno na casu. jer mi se dete toliko dralo da nisam ni svoje misli cula, a kamoli doktora! u svakom slucaju ni junetinu joj necu davati do daljnjeg. za sargarepu je takodje rekao da je na granici, ali nije stavio plusic. to sam zapamtila. ni nju necu davati za svaki slucaj. ovaj mali od drugarice je bas dosta al. na sargarepu. zapravo se postavlja pitanje sta uopste mogu da dam!?! to naravno kada ksenija odlici da ce jesti. jer sam ja resila od sinoc da joj ne dajem vise da jede. salim se naravno, sisa ona.. ali joj nisam citav dan danas nudila kasice, a necu ni sutra. neka se malo odmori, mozda joj i ekcem bude malo bolje od ove kreme.. ja sam joj svakoga dana u otprilike isto vreme spremala kasicu i iznosila je pred nju..ali sigurno je i njoj dosadilo da je ja gnjavim i guram kasiku na silu, a ona negoduje i place. mozda i zbog zapusenog nosa nije htela.. nadam se da cemo u ponedeljak startovati kako treba! malo mi je sturo ovo testiranje.. nema npr. curetine, ali ako je na piletinu onda pretpostavimo da je i na curetinu, jel tako? to je isto zivina, mada kazu da je curetina manje alergena od piletine. pa onda nema zumanceta, nego samo belance, ali s' obzirom da je pozitivno i na belance i na piletinu, ne bih se zezala. ja joj navodno uvela piletinu, ako se to moze tako nazvati, jer nije htela da proba uopste, jedva sam uguravala po kasicicu na dan. i to bas kada je ekcem divljao, svaka mi cast! dalje.. nema kukuruza, nema jagnjetine, nema onih povrcki koje sam njoj davala (bundeva, tikvica, karfiol), nema ni brokolija koji sam planirala da uvedem, ni bele zeleni... sto se pirinca i krompira tice dr tvrdi da ljudi sa naseg podrucja na to nisu alergicni, pa nema ni toga. hm... nema kukuruza, sta sada, smem li da joj dajem palentu ili ne? ako gluten sme, da li da probamo ovih dana? kako se on uvodi, kroz koricu hleba? ima spanaca, ali nema blitve koju smo mi uveli.. sta sada, sme li blitvu? tash, pitas me za breskvu.. meni smeta, pecka me jezik od nje, i mami takodje. ja sam cula da alergija na brskvu moze da bude bas burna. na spisku je stajala samo breskva, a on je dodao pored i kajsija. zasto ne znam.. valjda ima to nesto isto na sta se reaguje. meni kajsija nikada nije smetala, stavise obozavam je. onda ima kruske i jabuke, ali nema sljive. nema ni dunje, nju sam jedva cekala da uvedem, sada ne smem. ovo nesto se jede tek posle godinu dana (pomorandza, paradajz, orah, riba, kikiriki, kakao.. ), koja mi onda korist da znam da li je al. na to? od kada sme visnja da se uvodi? ja danas kupila lepe banane u maxiju, pa se mislim da li da joj to dam sada jer njih pise da sme...ali onda razmisljam da li se uopste uvode namirnice dok se pije antihistaminik? ne znam koliko dugo cemo ga piti. ja sam razumela da ce on njoj ponoviti ove probe kroz mesec i po dana, nadam se da necemo sve vreme biti na antihistaminiku. rekao je da ga pozovemo za 5-6 dana i kazemo kako je stanje sa ekcemom, pa ce nam reci sta dalje. ova moja drugarica koja nam je preporucila ovog doktora kaze da je njen mali pio avil jos pre nego sto mu je to buknulo kada su hospitalizovani. pa se to oept desilo i pored leka. sad me jos vise hvata frka. mada dr kaze da kod nje nije jaka reakcija bila nigde, pa me to malo tesi. kaze da je prolazno, on se nada da za mesec i po to prodje. previse optimisticno, ja mislim, ja u to ne verujem, ali neka mu bude. moram strogo paziti sta jedem. samo ne znam sta cu sa namirnicama koje nisu ni obuhvacene testiranjem, da li da ih jedem? mare, bravo momcino! cestita ti tetka maca novi zub!!! yula, kreni od pocetka sa testiranjem pirinca i sargarepe, pa da razjasnis tu dilemu konacno. uvodi ih po nedelju dana! tako ces biti najsigurnija.. uostalom, puno je vremena od tada proslo, ja drzim fige da on nije vise alegican na to na sta je onda bio. eto ovaj dr kaze da je al. na pirinac retka, skoro nemoguca.. to kada sam mu rekla da sam K kuvala obican beli pirinac i miksala.. a ovaj mali od drugarice je al. na sargarepu, bas mi je to neverovatno.. to je mnogima jedna od prvih namirnica koje uvode, jos sa naseg podneblja, ima je svaka kupovna kasica.... pisite mi sutra sta da radim, da li da nesto uvodim? sta? kada? sta ja da jedem? crkoh gladna ja rekoh samo kratko cu... odoh da se usunjam pored one male.. ne mozes je izbaciti iz kreveta pa to ti je!
|