|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
4.3.2012 1:30:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash
Macaki, javi se.

javljam se! ali samo na kratko da vam kucnem i bezim. propadoh od psola, jaaako sam umorna. a i sutra ce mi biti naporan dan.

ovako.. precrkla sam ziva danas, ali sam ipak na nagovor mm dala detetu avil. nista joj nije bilo, cak nije ni bila pospana. stavise, spavala je danas menje nego obicno. veceras sam joj ponovo dala, nije je sprecio da se budi sto puta do sad!
tash, sto se brisa nosa tice, vidis da su i nama radili eozinofile. dr kaze da su kod nje 2, a ne bi valjalo da su preko 5. kako je onda zakljucio da je alergiski rinitis pojma nemam.
sto se dijete tice, pojma nemam kako da eliminisem prokletu soju iz ishrane! spremala sam za sutra kolac za goste i ima je cak i u posnoj cokoladi za mesanje. u gomili namirnica je ima!

dr nije stavio plusic kod govedjeg mesa, a mm kaze da je cuo da ga je nesto pominjao. ja pojam nemam, ocigledno nisam pazila dovoljno na casu. jer mi se dete toliko dralo da nisam ni svoje misli cula, a kamoli doktora! u svakom slucaju ni junetinu joj necu davati do daljnjeg. za sargarepu je takodje rekao da je na granici, ali nije stavio plusic. to sam zapamtila. ni nju necu davati za svaki slucaj. ovaj mali od drugarice je bas dosta al. na sargarepu.
zapravo se postavlja pitanje sta uopste mogu da dam!?! user posted image to naravno kada ksenija odlici da ce jesti. jer sam ja resila od sinoc da joj ne dajem vise da jede. user posted image salim se naravno, sisa ona.. ali joj nisam citav dan danas nudila kasice, a necu ni sutra. neka se malo odmori, mozda joj i ekcem bude malo bolje od ove kreme.. ja sam joj svakoga dana u otprilike isto vreme spremala kasicu i iznosila je pred nju..ali sigurno je i njoj dosadilo da je ja gnjavim i guram kasiku na silu, a ona negoduje i place. mozda i zbog zapusenog nosa nije htela.. nadam se da cemo u ponedeljak startovati kako treba!

malo mi je sturo ovo testiranje.. nema npr. curetine, ali ako je na piletinu onda pretpostavimo da je i na curetinu, jel tako? to je isto zivina, mada kazu da je curetina manje alergena od piletine. pa onda nema zumanceta, nego samo belance, ali s' obzirom da je pozitivno i na belance i na piletinu, ne bih se zezala. ja joj navodno uvela piletinu, ako se to moze tako nazvati, jer nije htela da proba uopste, jedva sam uguravala po kasicicu na dan. i to bas kada je ekcem divljao, svaka mi cast! dalje.. nema kukuruza, nema jagnjetine, nema onih povrcki koje sam njoj davala (bundeva, tikvica, karfiol), nema ni brokolija koji sam planirala da uvedem, ni bele zeleni... sto se pirinca i krompira tice dr tvrdi da ljudi sa naseg podrucja na to nisu alergicni, pa nema ni toga. hm... nema kukuruza, sta sada, smem li da joj dajem palentu ili ne? ako gluten sme, da li da probamo ovih dana? kako se on uvodi, kroz koricu hleba? ima spanaca, ali nema blitve koju smo mi uveli.. sta sada, sme li blitvu? tash, pitas me za breskvu.. meni smeta, pecka me jezik od nje, i mami takodje. ja sam cula da alergija na brskvu moze da bude bas burna. na spisku je stajala samo breskva, a on je dodao pored i kajsija. zasto ne znam.. valjda ima to nesto isto na sta se reaguje. meni kajsija nikada nije smetala, stavise obozavam je. onda ima kruske i jabuke, ali nema sljive. nema ni dunje, nju sam jedva cekala da uvedem, sada ne smem. ovo nesto se jede tek posle godinu dana (pomorandza, paradajz, orah, riba, kikiriki, kakao.. ), koja mi onda korist da znam da li je al. na to? od kada sme visnja da se uvodi? ja danas kupila lepe banane u maxiju, pa se mislim da li da joj to dam sada jer njih pise da sme...ali onda razmisljam da li se uopste uvode namirnice dok se pije antihistaminik? ne znam koliko dugo cemo ga piti. ja sam razumela da ce on njoj ponoviti ove probe kroz mesec i po dana, nadam se da necemo sve vreme biti na antihistaminiku. user posted image rekao je da ga pozovemo za 5-6 dana i kazemo kako je stanje sa ekcemom, pa ce nam reci sta dalje.

ova moja drugarica koja nam je preporucila ovog doktora kaze da je njen mali pio avil jos pre nego sto mu je to buknulo kada su hospitalizovani. pa se to oept desilo i pored leka. sad me jos vise hvata frka. mada dr kaze da kod nje nije jaka reakcija bila nigde, pa me to malo tesi. kaze da je prolazno, on se nada da za mesec i po to prodje. user posted image previse optimisticno, ja mislim, ja u to ne verujem, ali neka mu bude. moram strogo paziti sta jedem. samo ne znam sta cu sa namirnicama koje nisu ni obuhvacene testiranjem, da li da ih jedem? user posted image user posted image user posted image

mare, bravo momcino! cestita ti tetka maca novi zub!!! user posted image user posted image

yula, kreni od pocetka sa testiranjem pirinca i sargarepe, pa da razjasnis tu dilemu konacno. uvodi ih po nedelju dana! tako ces biti najsigurnija.. uostalom, puno je vremena od tada proslo, ja drzim fige da on nije vise alegican na to na sta je onda bio. user posted image
eto ovaj dr kaze da je al. na pirinac retka, skoro nemoguca.. to kada sam mu rekla da sam K kuvala obican beli pirinac i miksala.. a ovaj mali od drugarice je al. na sargarepu, bas mi je to neverovatno.. to je mnogima jedna od prvih namirnica koje uvode, jos sa naseg podneblja, ima je svaka kupovna kasica....

pisite mi sutra sta da radim, da li da nesto uvodim? sta? kada?
sta ja da jedem? crkoh gladna user posted image

user posted image user posted image user posted image

ja rekoh samo kratko cu... user posted image
odoh da se usunjam pored one male.. ne mozes je izbaciti iz kreveta pa to ti je! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1501
4.3.2012 1:34:11   
Anoniman

PRIC će mu raditi ovaj put, moja dr tvrdi da su pouzdaniji od IgE.

sta je pric???

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1502
4.3.2012 8:21:42   
Anoniman
PRIC je kozni test, to sto ste vi sad radili.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1503
4.3.2012 12:57:16   
Anoniman
Macaki, pisem sa mob pa ne mogu detaljnije o onom delu o uvodjenju namirnica, to cu uvece.
Avil dajete 2x dnevno? Po koliko?
Marko je Aerius pio punih 6 meseci u kontinuitetu, prvo 2,5ml, pa 2ml, pa 1ml. Trenutno pije 1,5ml (preventivno zbog vakcine). Poceo je da ga pije sa 4,5 m, cvrstu hranu sam pocela da uvodim sa 6m, znaci da je prve namirnice, dakle prvih 4,5m uvodjenja namirnica bio na Aeriusu.
Sto se tice tvoje ishrane i izbegavana soje... Draga, varjacu u ruke. To je jedini nacin da budes sigurna sta jedes. U pocetku je tesko, a posle ti postane normalno, cak se i radujes jer celulit nestaje, koza postaje lepa. :) Ima tema "Ishrana bez mleka, jaja", tako je googlaj ovde na RR u vrhu strane, pa pogledaj. Nema puno da se cita, mozda 2 str. Ja nisam prestala da dojim jer mi je nestalo mleka vec zato sto sam zeznula dijetu, pojela sam muzevljevo pohovano u jajima, a ne svoje koje je bilo samo u prezli. Posle sam jos 2 nedelje izmlazala mleko i na silu ga zaustavila.
Zvucis jako zbunjeno, a veruj mi, cim budes mentalno obradila info koje si dobila, sto se ne desava preko noci, bices bolje i znaces tacno sta ti je ciniti, a mi cemo uvek biti tu da damo misljenje i podrsku.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1504
4.3.2012 13:22:07   
Anoniman
dao nam je minimalnu dozu, 2x na dan po 1 ml sirupa. moja drugarica rece da su i oni pili taj surup, pa su i nakon toga zavrsili onako kako su zavrsili. user posted image mada ona nije znala sta malom smeta, pa nista u ishrani nije menjala. dr rece da ako ja izbacim ovo sto joj smeta, da ce to kod nje sasvim da prodje. samo sto ne znamo ima li jos sta? alid obro, jaja, mleko i sve ostalo u vezi sa tim jer vec prilicno velika stavka. nije mi problem da jedem bez jaja, mleka i mesa, svojevremeno smo postili cele postove. sad cu da nastavim i mislim da ce mi bas prijati. samo mi ide na zivce ta soja koju svuda trpaju. sta ce ona uopste u svakom proizvodu?
tash, ja sam ovom dr rekla da je nama dr rekla da uradimo samo IgE na kravlje mleko, ali da ja smatram da mi to ence razresiti sve dileme.. ona je rekao ja mogu da vam to uradim za sve namirnice, to kosta 75 000, ali to je manje sigurno nego kozne probe, a vi kako hocete... mada i te kozne probe, tu sve sve odredjuje onako odokativnom metodom. ja sam videla da je njoj samo ubod gde je bio histamion bio jako crven, ostalo jedva malkice. to me malo tesi..
da vam ispricam sta je danas bilo... otisli mi jutros kod moje stare bake user posted image , kupili usput neko posno pecivo u pekari i posedali tako svi da jedemo. moj tata drzao K u krilu i ona krenula da grabi po stolu, hoce ona da uzme. meni nesto puklo u glavi (valjda prezivljeni stres od prethodnih dana, plus ona briga i razocarenje od juce) , ja odlomim parce pogace (one u obliku cveta), poskidam susam i dam joj u ruku. ona je toliko srecna bila, gurala je ono u usta, glodjala, radovala se.. pojela par trunica koje su joj bile u ustima. eto, znaci li to da smo mi sada uveli gluten ili ne znaci?: pogledala sam je posle toga, imala je samo 2,3 crvene tacke skroz sa strane jer se ogrebala sa koricom, ali se odmah povuklo. na telu nije nista imala, za sad.. mozda sam luda ali on rece juce da je - na psenicno brasno!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1505
4.3.2012 13:51:25   
Anoniman
Ne znamci da si uvela, ali si pocela uvodjenje. :) Daj obicni beli hleb, moj savet je sredinu da se ne grebe bzvz. Onda daj malo griza na vodi, ako ne reaguje, uvela si ga. :)
Mi danas krenuli zvanicno bananu. Posto sam pre vec davala 2 dana bananu, danas sam smelije, dala sam umesto zalogajca, dva kruga. :)
Poceo je da mu curi nos jer mu pusta pelena i nocu bude mokar. Prepovijem ga kad skontam da je mokar ali ko zna koliko je pre toga mokar. :( Odmah sam krenula kapi u nos, da nos bude prohodan da se ne bi zacrvenele usi, i da bi se slajm razbijao da se ne spusti na pluca. Nadam se da nije od Luke pokupio, on je u petak duvao zelene sline, te sam mu odmah stavila antibiotske kapi u nos, i evi vec je kao nov. Ako primetim da i Marku zelene i on ce popasti antibiotske kapi.
Meni je inace danas godisnjica braka. :) Posaljem mm-u sms da mu cestitam, zove, kaze "a danas je 6-ti?", nije mili, ali nam je i dalje godisnjica braka :))), kaze "koliko, 8,9, 10god?", reko ne, 6. :) I takoooo... :)))

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1506
4.3.2012 22:20:28   
Anoniman
Komentarisaću VELIKIM slovima u delu tvog posta, tako mi je najjednostavnije. user posted image

malo mi je sturo ovo testiranje.. nema npr. curetine, ali ako je na piletinu onda pretpostavimo da je i na curetinu, jel tako? to je isto zivina, mada kazu da je curetina manje alergena od piletine. OVDE NA RR SAM PROČITALA DA JE ĆURETINA HIPOALERGENA. TO SAM OPET ZABORAVILA DA PITAM DR, A HTELA SAM. UGLAVNOM, JOŠ NA PRETHODNOJ KONTROLI U DECEMBRU DR JE ODMAHIVALA GLAVOM NA MOJE IDEJE O ŽUMANCETU I PILETINI, I REKLA "NIŠTA PERNATO".
pa onda nema zumanceta, nego samo belance, ali s' obzirom da je pozitivno i na belance i na piletinu, ne bih se zezala. NI JA NE BIH DALA ŽUMANCE. NIKAKVE VAJDE OD SAMOG ŽUMENCETA, ČIST HOLESTEROL.
ja joj navodno uvela piletinu, ako se to moze tako nazvati, jer nije htela da proba uopste, jedva sam uguravala po kasicicu na dan. i to bas kada je ekcem divljao, svaka mi cast! NEMA KAJANJA, BILO, PROŠLO, ZABORAVI.
dalje.. nema kukuruza, nema jagnjetine, nema onih povrcki koje sam njoj davala (bundeva, tikvica, karfiol), MOJA DR TVRDI DA SU ALERGIJE NA KUKURUZ VEOMA RETKE. ZA JAGNJETINU TVRDI DA JE NAJBEZBEDNIJE MESO ZA ALERGIČARE, DA JE HIPOALERGENO. KARFIOL I TIKVICE... NIKADA NISAM ČULA ZA ALERGIJU NA NJIH, A BUNDEVU DR DUGO NIJE DOZVOLJAVALA, TEK NEDAVNO JE ODOBRILA.
nema ni brokolija koji sam planirala da uvedem, ZA NJEGA SAM ČULA DA HOĆE ALERGIJE, ALI MI NISMO IMALI PROBLEMA
ni bele zeleni... NE ZNAM ŠTA JE TO, ALI MOJA DR NI SADA NIJE ODOBRILA OBIČNU ZELEN
sto se pirinca i krompira tice dr tvrdi da ljudi sa naseg podrucja na to nisu alergicni, pa nema ni toga. hm... MOJE I YULINO DETE SE OSIPALI NA PIRINAČ, ZILLETOV POVRAĆA OD KROMPIRA...
nema kukuruza, sta sada, smem li da joj dajem palentu ili ne? JA BIH DAVALA AKO NEMA REAKCIJE NA NJU.
ako gluten sme, da li da probamo ovih dana? kako se on uvodi, kroz koricu hleba? JA SAM PRVO DAVALA SREDINU HLEBA. POŠTO NAM DR TO NIJE ODOBRILA, UVEK SAM DAVALA NEKE MRVICE, VIŠE DA GA ZAVARAM, I NISAM GA SMATRALA UVEDENIM DOK GA NISAM UVELA KROZ GRIZ, ISTO KAO I PALENTU. NEKI MOJ TRIP.
ima spanaca, ali nema blitve koju smo mi uveli.. sta sada, sme li blitvu? DR IZ DZ MI JE REAKLA DA JE BOLJE DA DAJEM BLITVU NEGO SPANAĆ, JER NA SPANAĆ IMA ALERGIJSKIH REAKCIJA A NA BLITVU RETKO. NI TO NIKADA NISAM PITALA DR U DEČIJOJ BOLNICI, A SPANAĆ NISMO UVELI.
tash, pitas me za breskvu.. meni smeta, pecka me jezik od nje, i mami takodje. ja sam cula da alergija na brskvu moze da bude bas burna. na spisku je stajala samo breskva, a on je dodao pored i kajsija. zasto ne znam.. valjda ima to nesto isto na sta se reaguje. meni kajsija nikada nije smetala, stavise obozavam je. TAKO MENE SVRBI JEZIK NA PARADAJZ I ORAH. user posted image
onda ima kruske i jabuke, ali nema sljive. NI ZA ŠLJIVE DR NIKADA NIJE REKLA DA NE SME.
nema ni dunje, nju sam jedva cekala da uvedem, sada ne smem. JA NISAM UVELA DUNJU, NIJE MI NI PALA NA PAMET. ZAŠTO NE SMEŠ? SMEŠ. sAMO POLAKO I OPREZNO.
ovo nesto se jede tek posle godinu dana (pomorandza, paradajz, orah, riba, kikiriki, kakao.. ), koja mi onda korist da znam da li je al. na to?
od kada sme visnja da se uvodi? VIŠNJE SAM JA UVELA MEĐU PRVIMA, KADA RODE, TADA SAM IH UVELA. NE ZNAM NI SAMA KOJI JE TO MESEC, AKO ZNAŠ, SRAČUNAJ KOLIKO JE MARKO TADA IMAO (ROĐEN JE 7.9.)
ja danas kupila lepe banane u maxiju, pa se mislim da li da joj to dam sada jer njih pise da sme...MOJA DR JE BILA PROTIV I BANANA DO OVE KONTROLE, PO PRINCIPU NE RODE BLIZU NOVOG SADA. NO, EVO SAD JE DOZVOLILA.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1507
4.3.2012 23:03:58   
Anoniman
tash, srecna godisnjica braka! user posted image

hvala ti puno na ovako iscrpnom odgovoru! ali nisi mi odgovorila na najvaznije pitanje - sta smem da jedem? user posted image
kako sad da znam da li je bezbedno da jedem ili njoj dajem krompir i pirincac, kada mi kazes da su vasa deca alergicna.. user posted image pojma stvarno nemam sta da ja jedem i njoj probam da dajem.. jer me stvarno nervira ova rezultat koji imam pred sobom. sta ako joj dam nesto sto ne sme da jede? ili ja pojedem nesto sto njoj bas jako smeta? user posted image

sto se ekcema tice, danas mi se cinilo da joj je bolje. pola dana nismo bili kod kuce, a ja sam koristila priliku da joj namazem kremu a da ne moze da je trlja i odmah skine. danas mi se cinilo da joj je malo bolje. medjutim, veceras su nam dolazili prijatelji sa troje dece. ona se sa njima valjala po podu, glodjala sve igracke koje je dohvatila.. i veceras je bas bilo jarko crveno, upaljeno. user posted image kada je zaspala namazala sam joj, valjda onaj hloramfenikol nesto deluje.
zaboravih da kazem da joj mazem onaj od 5%, ali sam uzela onaj od 1% za oci koji sam joj mazala ispod oka. jer mi apotekarka rece da ne bi valjalo da joj ova sto nije za oci udje u oko, a ona trlja kada joj namazem. veceras sam joj ipak namazala jaci...

tash, sad kontam da se nije moja K tako razbolela kao tvoj mare. jednog jutra je bila mokra skoro do guse, pola ledja mokro! kako se tumbala pomerila pelenu, ono probilo... ali zar bi joj od toga cureo nos 2 nedelje? user posted image ja joj stavljam fizioloski i izvlacim pumpicom, puna je slinaca.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1508
5.3.2012 1:14:38   
Yula
Tash, srecna vam godisnjica braka, doduse sa zakasnjenjem, ali neces zameriti.

Ipak nisi mogla da odolis i krenula si sa bananom user posted image

Nisam uspela da nadjem rezultate analiza jer su mi u koferu na vrhu plakara, tek kada se mm smiluje da mi skine kofer pogledacu i javljam ti, mada sam 99% sigurna da pise proteini kravljeg mleka.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1509
5.3.2012 1:26:04   
Yula
Macaki, draga, znam da ti nije lako, ali snacices se ti vec. Mi smo tu da ti damo podrsku i razmenimo iskustva.

Da sam na tvom mestu uradila bih sledece:

*sve gde nema plusa ja bih jela, a i davala malenoj
*to sto su nasa deca reagovala na neke "neuobicajene" namirnice uopste ne mora da znaci da ce reagovati i tvoja cera!
*krenula bih oprezno sa cvrstom hranom, ne bih ponovo sve uvodila jednu po jednu i po nekoliko dana, ali bih npr. danas dala samo krompir, sutra samo tikvicu, pa preksutra to pomesano itd. Uglavom, pokusala bih da nadjem neki balans da bih imala kakvu-takvu sigurnost.
*pratila bih kozne reakcije i te price kako crvene fleke ili tackice oko usta izlaze zbog iritacije od glodanja i balavljenja BATALILA. I druge bebe trpaju rucice i sve i svasta u usta pa im ne izlaze osipi i flekice. Moje iskustvo mi kaze da iritacije i osipi po licu kod atopicne dece, jesu reakcija na neku namirnicu koja im ne prija. Svaki put kada je moj bebac imao slicne ili iste promene, mene su moji ukucani ubedjivali od zuba, od prstica, od Janka od Marka i svaki put kada sam povukla problematicnu namirnicu sve se sredilo! A dete je i pre i posle balavilo.

Zapravo, da budem 100% otvorena i iskrena, ja bih da imam mogucnosti batalila dojenje i detetu davala bezbedno mleko. Ali to bih ja uradila.

Ljubim puno. Drzi se, sve ce to brzo proci! Plus, tvoja Ksenijica je zaista imala veoma blage reakcije, mislim dace ona to zaista brzo izrasti.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1510
5.3.2012 1:34:36   
Yula
Moj bebac poceo, vec neko vreme, da spava zaista dobro preko dana. Evo, poslednjih dana spava po 2h, a posednja 2 dana je spavao po 3h i to od 15-18h! To mi je prosto neverovatno jer je kao malena beba bio los spavac, valjda ga mucile te alergije i strasno je malo spavao. Sada lepo spava i nocu, i lako zaspi iako odspava dve ture dnevno, pre podne sat, a popodne od 2 do 3h! I tako i mama legne sa njim, a i tata cesto user posted image Posle imam vremena da nocu blejim mlao i opustim se uz net.
Inace, mislim da ce moj Lazar da prohoda sa maksimum 10 meseci. Danas sam ga drzala za rucice i setala po stanu, on toliko stabilno hoda da sam sokirana. Izuzetno pazljivo se podize i spusta da sedne, jedino ako je klizav parket zna da bupne na guzu, pazljivo se pomera od tacke A do tacke B drzeci se rucicma za namestaj. Ali da radi tasi-tasi nema sanse, uradio par puta kao bas mali i od tada ga to ne zanima! Pametna glava i gde zeka pije vodu su isto totalno out za njega, ali melje kao navijen! Nekada cak i u snu prica user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1511
5.3.2012 8:48:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

ali nisi mi odgovorila na najvaznije pitanje - sta smem da jedem? user posted image

jesam:

Sto se tice tvoje ishrane i izbegavana soje... Draga, varjacu u ruke. To je jedini nacin da budes sigurna sta jedes. U pocetku je tesko, a posle ti postane normalno, cak se i radujes jer celulit nestaje, koza postaje lepa. :) Ima tema "Ishrana bez mleka, jaja", tako je googlaj ovde na RR u vrhu strane, pa pogledaj. Nema puno da se cita, mozda 2 str. Ja nisam prestala da dojim jer mi je nestalo mleka vec zato sto sam zeznula dijetu, pojela sam muzevljevo pohovano u jajima, a ne svoje koje je bilo samo u prezli. Posle sam jos 2 nedelje izmlazala mleko i na silu ga zaustavila.

Hloramfenikol ste dobili da mažete jer na koži imate mnoštvo bakterija, i moja pretpostavka je da vam je dato da se ekcem ne bi inficirao ako slučajno počne da curi, jer, inače Stafilokoke, Kandida i razna čuda žive na našoj koži, samo što kada nemamo rane, one ne ulaze, ne inficiraju, pa nije frka. Ali ekcem na to neće proći., to je moje mišljenje. Ekcemi prolaze na kortikosteroide. Oko očiju sam mazala Hidrokortizon za oči, a na telo i lice elokom u galsani.

IZVORNA PORUKA: Yula

Ipak nisi mogla da odolis i krenula si sa bananom

user posted image

Ma ne cimaj se za rezultate, kad stigneš, pogledaćeš, nije o glavu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1512
5.3.2012 8:58:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Da sam na tvom mestu uradila bih sledece:

*sve gde nema plusa ja bih jela, a i davala malenoj
*to sto su nasa deca reagovala na neke "neuobicajene" namirnice uopste ne mora da znaci da ce reagovati i tvoja cera!
*krenula bih oprezno sa cvrstom hranom, ne bih ponovo sve uvodila jednu po jednu i po nekoliko dana, ali bih npr. danas dala samo krompir, sutra samo tikvicu, pa preksutra to pomesano itd. Uglavom, pokusala bih da nadjem neki balans da bih imala kakvu-takvu sigurnost.
*pratila bih kozne reakcije i te price kako crvene fleke ili tackice oko usta izlaze zbog iritacije od glodanja i balavljenja BATALILA. I druge bebe trpaju rucice i sve i svasta u usta pa im ne izlaze osipi i flekice. Moje iskustvo mi kaze da iritacije i osipi po licu kod atopicne dece, jesu reakcija na neku namirnicu koja im ne prija. Svaki put kada je moj bebac imao slicne ili iste promene, mene su moji ukucani ubedjivali od zuba, od prstica, od Janka od Marka i svaki put kada sam povukla problematicnu namirnicu sve se sredilo! A dete je i pre i posle balavilo.

Zapravo, da budem 100% otvorena i iskrena, ja bih da imam mogucnosti batalila dojenje i detetu davala bezbedno mleko. Ali to bih ja uradila.

Slažem se.

Nemoj biti toliko uplašena, piči namirnice koje nemaju plus.

Ja bih:
- palenta
- tikvica
- krompir
- pirinač
- karfiol
- blitva
- šargarepa
- griz
- jagnjetina
- svinjetina
- šljive
- višnje
- kruške
- jabuke

E, sad, poseban oprez bih stavila na: jabuku, šargarepu, krompir, višnje jer uskoro počinje da cveta breza.
Pazila bih sa grizom.
Ostalo bih sve pičila najnormalnije, kao i do sada. Sve MORA biti termički obrađeno (jedino bananu ne kuvam), zato bih bananu ostavila za kasnije.

A što se mleka tiče, ako odlučiš da prestaneš da dojiš, spremi se da specijalne formule koštaju puno.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1513
5.3.2012 9:02:37   
Anoniman
Moje dete je počelo da izuva patofne, nosa ih rukama, klizi po parketu i viče "bost!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1514
5.3.2012 14:58:55   
Anoniman
jutros je ekcem na bradi bio crven i upaljen. a bas sam mislila da ce ujutru biti bolje, kao jer nocu krema deluje, ona je ne skida. ja resila da jos danas mazem, pa da sutra zovem doktora telefonom. onda sam je raspovila da je presvucem, kad ono osip sa obe spoljasnje strane butine, plus jos jedan poveci ekcem velicine moja dva nokta na preponi. onda smo se spremili i odmah otisli kod dr.
nije ni hteo da je svlacimo da gleda, kaze ovako...
ekcem izlazi peti dan od konzumacije namirnice na koju smo alergicni. znaci, ili se posla sat vremena javi koprivnjaca, ili ekcem petog dana. ja mu kazem da sigurno nisam jela jaja, mleko i meso prethodnih nedelju dana jer smo postili. kaze mozda jesi soju ili sok od breskve.. istina, mozda sam. sad gledam svesku, pre tri dana sam kseniji gurala na silu kasicu koja je imala piletinu u sebi. pojela je mozda samo 1 kasicicu, ali za nju je i to dosta.
rekla je da je ocekivao da se crvenilo poveca, jer je antibiotik poceo da deluje na stafilokoke. one kada se raspadaju oslobadjaju jake toksine i zbog toga se javlja crvenilo. kaze da ako se jos pojaca da pocnemo da mazemo sa daktanolom, naizmenicno. ne znam samo kako naizmenicno.. kaze mogao bi odmah da da kremu (verovatno kortiko) koja bi zaustavila ekcem, ali misli da je bolje da se prvo sanira infekcije. zato antibiotik i antimikotik prvo, pa kortiko posle.
pitala sam ga za spisak namirnica, kaze moze pirinac i krompir, moze ono povrce koje sam mu pomenula da sam "uvela" kseniji. kaze moze pasulj, grasak i boranija jer nije pokazalo r-ju na kikiriki.. kaze gde je + pored necega, ja bih vam pored dopisao sta jos iz te grupe ne sme, kao sto je uradio za kajsiju.
ja joj skuvala krusku kada smo dosle kuci. nije htela da zine, na kasicicu nece da cuje, pa sam dadala svu onu vodu od kuvanja i napravila sok. popila je malo iz case sa ruckama. valjda joj nece biti nista, na spisku je dozvoljenih namirnica. sad sam nahvatala strah jos vise, najradnije joj nista vise ne bih davala da jede.
sto se specijalnog mleka tice, nemam pojma kako bi to fukcionisalo jer ona nikada nije prihvatila flasicu. koristi jer kao glodalicu, nece da pije iz nje nikada. nukovu casu isto nece, samo neku obicnu palsticnu sacu sa ruckama koja ima 3 rupice. iz nje popije gutljaj, dva i kraj. ne znam sa bih da je jos i ne dojim, jer ona nista sem toga i ne jede. a i savetovali su mi dojenje jer kazu da ce tako najlakse ojacati imunitet i pobediti alergije. ono sto me zanima je da li smem da pijem mamavit, cisto malo i zbog mene i zbog nje, da unesem vitamina? ja sam ga pila po neki put, a sad se plasim da joj nisma sa njim nesto naskodila... ne znam koji je sastav, jer sam kupovala na tablu.
pre par sati vidim da joj se pojavilo crvenilo na glavicu, kao pecat, ali na potiljku, onaj deo glave gde joj je opala kosica od lezanja. namazala sam za svaki slucaj, ali mozda je od pritiska. tumba se vec par sat po podnim puzlama.. moracu da propratim, nadam se da se ne siri dalje...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1515
5.3.2012 15:02:06   
Anoniman
Sad sam čitala ovu temu od početka. Na prvoj stranici samo što nisam plakala, sve mi se vratilo, a ona sam naletela na ovaj post KLIK, i nekako se smirila, tada je sve definitivno već bilo super, iako su stvari krenule na bolje još dosta pre.
Macaki, našla sam ti info, Marku sam počela da dajem višnju 08.06, tada je imao 9 meseci.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1516
5.3.2012 15:02:43   
Anoniman
inace, ima sitne tackice, kao osip po vratu. imala je ispod pelene i po vratu i pre 10-ak dana, a ja mislila da joj je to eto onako.. ili od vrucine ili ko znam cega. zaprasivala sam je decijim puderom po vratu, a ispod pelene nekada prskala sprej protiv ojeda ivancic i sinovi i prolazilo je od toga! sad nemam pojma da li je to od alergije, povezano sa ovim ekcemom...user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 5.3.2012 15:05:18 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1517
5.3.2012 15:13:11   
Anoniman

ekcem izlazi peti dan od konzumacije namirnice na koju smo alergicni.

Ovo nije istina.
Skroz je individualno. Marku je umelo da se javi sa zakašnjenjem od 5-10 dana, a umelo je da se javi tokom jedenja namirnice.
Moja dr kaže da se alergijska reakcija mora ispoljiti u prvih 72h, a najčešće u prvih 24h.

Ovo za stafilokoke ima smisla. Naizmenično znači, jednom jednu kremu, jednom drugu. Samo što bih ja rekla: preko dana naizmenično kreme, a uveče kortiko, ali ja nisam dr, već samo mama sa, na žalost, dobrim iskustvom.

Sve u svemu, sada imaš instrukcije o uvođenju hrane, još samo da ona zine. user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1518
5.3.2012 15:14:57   
Anoniman

sad nemam pojma da li je to od alergije, povezano sa ovim ekcemom...user posted image

Ne razumem šta pitaš ovde.

Za Mamavit - ne znam. Ja ga nisam koristila. Nisam koristila ništa za šta nisam znala šta je tačno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1519
5.3.2012 15:32:49   
Anoniman

sad nemam pojma da li je to od alergije, povezano sa ovim ekcemom...user posted image

Ne razumem šta pitaš ovde.

ima li veze osip po vratu i ispod pelene sa ekcemom? da li je to samo osip ili isto alergija?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1520
5.3.2012 17:55:02   
Anoniman
Joj Macaki, pa i vi se alergicni na svasta nesto user posted image Ne znam da li sam ja negde prikazala naš alergotest, i moj P je alergičan na belance, kikiriki, soju, pšenicu(nije svejedno da li je neko alergičan na pšenicu ili na gluten. To sam negde pročitala, da alergija na pš.prolazi, a na gluten ostajeuser posted image ).
Jedva imam vremena da vas iščitam, kako je došlo lepo vreme stalno smo u pokretu, pa nemam vremena ni za šta drugo. Sreća pa je mm pedantan, on mi sredi kuću user posted image
P je juče jeo spanać, danas sam mu dala cveklu. Crven je oko usta već 3 dana, ostalo mu je sve čisto, manje više. Čekamo sledeći utorak da idemo na kontrolu. Reče dr da mu uvodim hranu, pa na ono što posumnjam da se osipa da ga testiramo. Još uvek nismo probali Allernovu, pitaću na kontroli da li da menjamo Alfare, tj.ja bih najradije da ga testiramo na krompir pa da vidimo.
I ovo malo što sam pisala sam morala da prekinem 3 puta, sama sam sa decom pa je nezgodno. A i P je propuzao, pa ga ima svuda. Počeo je i sam da ustaje. Danas se uzverao uz šetalicu i počeo da je gura. Ona se izmakla pa je pao, a šetalica preko njega. A ja bila u kuhinji, nisam ni videla šta se dešava. Sad moram da ga držim na oku stalno, beba moja će za mesec dana prohodati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1521
5.3.2012 18:05:39   
ishler
Mislim da osip i ekcem nisu povezani,ali javice se neko iskusniji.
Ono sto mene cudi Macaki je da je Kseni ekcem izasao tako kasno,obicno to bude u prvim mesecima,i koliko znam te probe nisu validne kod tako male bebe.
Mozda ne bi bilo lose da se posavetujes sa jos nekim lekarom.user posted image
Ja sam sumnjala da je mojoj beki izasao ekcem od jogurta ali nije,toliko zvalavi igracke da je to uzrok.
Inace hvala Bogu ne izlazi duze vreme,sem oko suta kada bas iziritira.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1522
5.3.2012 22:20:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zille

Joj Macaki, pa i vi se alergicni na svasta nesto user posted image Ne znam da li sam ja negde prikazala naš alergotest, i moj P je alergičan na belance, kikiriki, soju, pšenicu(nije svejedno da li je neko alergičan na pšenicu ili na gluten. To sam negde pročitala, da alergija na pš.prolazi, a na gluten ostajeuser posted image ).

zille, ako nam na testu pise da nismo na psenicno brasno (nama tako pise), znaci li to da nismo na gluten ili ne znaci?

ja sam se cula danas sa onom drugaricom koja nam je preporucila ovog dr. kaze ni njeno dete nije na psenicno brasno, ali je njima dr skrenuo paznju da mu ne daju hleb do 10 meseci. a ja juce dala kseniji da glodje koricu, bas sam kreten!

kaze mi ta drugarica da se i njenom malom ekcem isto ponasao kao kseniji kada su krenuli sa terapijom, na momente bolje, pa onda jos gore. ali oni su prvo koristili daktanol 6 dana, pa tek onda hloramfenikol i na kraju kortiko. i kaze da se i njima pojavljivao i na drugim mestima na telu. malo mi je bilo lakse kada sam cula, znaci nismo jedini.. kaze da mu je sad super, koza se sasvim ocistila, dete lepo jede ono sto sme. to mi daje nadu da cemi i mi da se izlecimo. jedino sto ona njega ne doji, nego pije ad (nije alergican na mleko). kaze jedino da mu se ponovo pojao jedan pecat pre neki dan.. oni kupili bundevu i spremili mu, njemu izadje crvenilo na nozici. ona povezala da mozda ima neke veze sa sargarepom na koju je on jako alergican.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1523
5.3.2012 22:28:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Mislim da osip i ekcem nisu povezani,ali javice se neko iskusniji.
Ono sto mene cudi Macaki je da je Kseni ekcem izasao tako kasno,obicno to bude u prvim mesecima,i koliko znam te probe nisu validne kod tako male bebe.
Mozda ne bi bilo lose da se posavetujes sa jos nekim lekarom.user posted image
Ja sam sumnjala da je mojoj beki izasao ekcem od jogurta ali nije,toliko zvalavi igracke da je to uzrok.
Inace hvala Bogu ne izlazi duze vreme,sem oko suta kada bas iziritira.user posted image

ishler, dr nam je rekao da se ekcem javlja petog dana nakon uzimanja problematicne hrane. ovde mi rekose da to ne mora da bude pravilo.. ali kada sam se preslisala, njoj je tacno poceo da se javlja nakon sto sam joj uvela junetinu. imala je crvene pecate oko usta od ad mleka iz pahuljica, i lepo mi rece tash da budem oprezna sa junetinom.. jok, ja joj pametna dala, da joj navodno popravim hemoglobin. od uvodjenja sam joj je kuvala svakoga dana.. srecom, pa je ona sve manje jela dok na kraju nije sasvim prestala. inace, da je jela kako je trebalo, svasta bi bilo do sad...
ja mislim da joj ne smeta toliko ono sto ja jedem (mada cu svakako jako paziti, na dijeti sam), jer od pocetka dojenja do sada samo sam par namirnica izbegavala (kikiriki -mada sam jela snikers, ali kao sam kikiriki nisam, jagode, kupine isl. i med). ako se dobro secam, ostalo sam se jela.. i jaja i mleko i meso. nije joj smetalo ili mozda i jeste ali ja to nisam znala da tumacim. prvi put je reagovala na nesto kada je jela milupine pirincane pahuljice sa ad.
negde sam citala da je i tvoja cera imala ekcem? kako ste se izlecili, sta ste od lekova koristili?
znam da bi trebalo da kucam na jos par tema, ali da bih jurila.. kucam sve ovde.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1524
5.3.2012 22:38:35   
Anoniman
rece mi drugarica sinoc da postoji zbodna spravica za decu koja nece da jedu, pa je moja majcica danas isla do akse i kupila za svoju ljubljenu unuku ovu spravicu. hrana se u komadu, ili vecim komadicima stavi u mrezicu, da se bebi drska da se igra, a ona glodje. tako ne moze da se zadavi, a oseca ukuse.

jedva cekam da je sutra isprobamo!!! user posted image

sta mislite? user posted image
inace, dva dana joj nista nisam ni kuvala.. danas sam joj skuvala krusku, ispasirala.. i nije htela ni usta da otvori. onda sam joj od toga napravila sok i tako je popila 2,3 gutljala iz solje sa ruckama. vise proslula nego popila, ali nema veze. pritom me gledala u cudu, kao sta je to. valjda navikla da joj nudim uvek vodu iz te solje.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

inace, danas mi je bilo nesto zao.. ceo dan sam je samo mazila. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here