Yula
|
IZVORNA PORUKA: Macaki zene, ja sam danas potpuno potonula. sad ce te da se cudite i da me grdite vi koje imate mnogo vece probleme od nas.. i u pravu ste, stidim se od vas. kseniji se ekcem povecao, ispod oka je bas crveno i dosta vece, a i na bradi se rasirilo. nisam sigurna ali mislim da ima jos jedan mali na vratu. cula sam se telefonom sa drugaricom veceras (sestra moje kume, pominjala sam vam da su ona i mali zavrsili u bolnici zbog urtikarije po celom telu, navodno od milke sa jagodama koju je ona jela)... isli su kod nekog alergologa privatno koji je malom odradio kozne probe i na hranu i na ostale alergene i konstatovao da je alergican na sargarepu, paradajz, jaja, piletinu.. na kravlje mleko nije bio siguran, pa su kroz par dana ponovili testiranje na to i rezultat je negativan. ona kaze da je zabrinulo sto je mali poslednjeg meseca napredovao samo 100 gr, pa su zato resili da odu.. kaze da kada mu je prvi put dala sargarepu dobio je 2,3 male tackice na vratu, ali ona je mislila da je to od balavljenja, kao sto i ja za ksenijine tackice mislim. nastavili su da jedu kasice dok se na kraju dete nije osulo od glave do pete. ono sto mene zanima je da li znate da me posavetujete da li da odem da uradim detetu te kozne probe??? interesuje me samo da li je to bezbedno!!!! ova dr kod koje smo juce isli ne radi ih deci ispod godinu dana.. htela bih da pomognem detetu, da saznam na sta je alergicna, pa da to izbacim i iz moje i iz njene upotrebe. mora da postoji razloga zbog koga ona psolednjih par nedelja odbija hranu! mozda je nesto pecka kada joj dodirne kozu, vis eputa je plakala kada sam pokusava da je nahranim. a ja ne razumem o cemu se radi, sta hoce da mi kaze... s' druge strane bojim se da joj to radimo, da joj ne naskodimo, isprovociramo jos gore stanje... SAVET molim vas ? tash!! jako mi je zao stvarno.. jadno malo srce. dusa me boli zbog njih tako malih, sto moraju tako da se pate.. bas sam se juce obradovala kada si rekla da je sve ok. Testovi ne mogu da stete, samo neki doktori misle da male bebe reaguju na stosta, pa ih zato ne rade dok ne napune prvu godinu, ovde u fr i duze. Moj predlog ti je da to odradis, veoma moguce da malena ima alergiju na nesto, predispozicije za to svakako ima. Tash, proci ce to brzo! A onda nastavljate gde ste stali! Ja pop*** kada sam sinoc tek uspela da nadjem vrem. i informisem se o articoki, vitamina skoro i da nema, ali je zato alergena, cesto smeta onima koji reaguju na kamilicu, neven i cvetne te biljke. Koji mi djavo bi da mu je i uvodim, mada, dobro je prosla. Tako, posle 4 dana dignem ruke od articoke i danas krenemo sa teletinom, pa kud puklo da puklo! L. je ekcem sada super, ono crvenilo i tackice koje je imao od prskanih jabuka, odnosno kupovnih kasica ( ja na njih sumjam ) se povuklo, ali i dalje ima one bezbojne bubuljicice po licu. Sta je u pitanju, nemam pojma. Furam dalje pa cu videti ako se stanje pogorsa sta mi je raditi. Za mesec dana cemo kod alergologa i pokusacu da izvucem upute za alergotestove krvi, a nadam se da ce nam uraditi i detaljniji PRIC test. Tash, nisam imala vrem. da tarzim one rezultate analiza krvi, da vidim sta pise, dal je kasein ili mleko, ali pokusacu sutra to da ti proverim. Ljubim vas puno zene, i drzite se!