Yula
|
Jao Macaki, ja sam bila uverena da mala ima neki vid alergije, ali nisam znala da joj smeta toliko stvari. Prosto je super da nije reagovala nekim jacim vidom alergije i sva sreca sto odoste koliko toliko na vreme. Jos ono prvi put kada si pisala da su maloj izasle crvene flekice od tih pahuljica, znas sta smo ti rekle, a kada sam cula sta ti je rekla dr sa halo bebe, bila sam zgranuta, ali ajde, necu da pametujem. Bice to sve ok, sada bar znate gde ste i sta vam je ciniti. A i mi, tek za mesec dana kod alergologa, a otkad mi se dete muci sa alergijama. Ono, mi bejasmo kdo gastroenterologa koja je kao i nekia lergolog, ko ce ga znati, nahvali je ova nasa pedijatrica, kao vazi za poznatog strucnjaka ovde, ali meni se nije dopala.I mi smo trebali ranije kdo alergologa, ali s obzirom na iskustvo od gastro, pravo da vam kazem, mislila sma da ce mi alergolog reci da uvodim detetu namirnice i da pratim kako na koju reaguje, a to vec uveliko znam i radim sama. sada, kada ideh na sta Ksenijica sve reaguje, mislim da smo trebali otici ranije, ko zna da li mom Lakiju smeta jos nesto, a ja mu ne znajuci dajem. Iz iskustva sa pirincom sam se sama uverila da neke alergije nisu jake, bar nama na oko jer ne izazivaju strasne kozne promene, ali su tu tu u smetaju detetu, a nama treba prilicno vremena da je uocimo, shvatimo da je to alergijska reakcija i da pronadjemo krivca za to i izbacimo ga iz ishrane. Jao, sada jedva cekam da odemo kod alergologa. Nama danas bio III dan teletine i zasita za sada sve super prolazi. ALI, uvek ima ovo grozno ali, i dalje ima one bezbojne bubuljicice o licu koje ima jos odavno! Da li je od hrane, ili mozda od toga sto puzi pa posle gura ruke u usta i maze se po licu, ne znam, ali ne preolaze. Bar se ne pojacavaju. Ne mogu da se setim da li sam izbacivala jabuku iz ishrane ili ne, krusku jesam i sigurna sam da nije do nje. Par namirnica za koje sam milion % sigurna da su ok jede skoro svakodneno, ostale tek po nekada, tako da... ma nemam pojma! Tash, L. brokoli jede uglavnom svaki drugi, eventualno treci dan, to nam je jedna od osnovnih namirnica uz krompir, tikvice i karfiol. Jesam li trebala redje da mu ga dajem? Ako i njega proredim onda ce jesti krompir i tikvice stalno, jer blitvu dajem jednom u 5 dana, sada i cveklu isto tako, kupuscic jednom u tri dana... jedino bundevu dajem svaki drugi dan. Uostalom evo spiska namirnica koje trenutno hedemo: *krompir *tikvica *karfiol *brokoli *blitva *keleraba *cvekla *bundeva *prokelj ( ja ga zovem kupuscic ) voce: *jabuka *kruska zitarice: *palenta *belo kukuruzno brasno u vidu kacamka meso: *jagnjetina *zec *teletina ulja: *maslinovo *suncokretovo mlecno: *jogurt Kao sto vidite, nemamo bas neki ludi izbor povrcki da bi bilo neke raznovrsnosti u ishrani, ali sta je tu je. Sledeca namirnica je plavi patlidzan, ako on prodje dobro, bice mi to veeeelika stavka u ishrani, mislim bebinoj, jer cu moci cesto da mu ga dajem, socan je i hranljiv i necu morati da gledam na koliko dana smem da mu da da to jede, sto me, pravo da vam kazem izludjuje kada moram da se preslisavam kada sam mu sta dala.