|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
5.3.2012 22:59:00   
Yula

IZVORNA PORUKA: ishler

Mislim da osip i ekcem nisu povezani,ali javice se neko iskusniji.
Ono sto mene cudi Macaki je da je Kseni ekcem izasao tako kasno,obicno to bude u prvim mesecima,i koliko znam te probe nisu validne kod tako male bebe.
Mozda ne bi bilo lose da se posavetujes sa jos nekim lekarom.user posted image
Ja sam sumnjala da je mojoj beki izasao ekcem od jogurta ali nije,toliko zvalavi igracke da je to uzrok.
Inace hvala Bogu ne izlazi duze vreme,sem oko suta kada bas iziritira.user posted image

Draga, ekcem ne izlazi od zvalavljenja igracaka i balavljenja, ko ti je to rekao, slagao te je.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1526
5.3.2012 23:28:29   
Yula
Mi smo danas imali jedan bas, bas los i tezak dan, ja se osecam potpuno iscedjeno, ipak pokusacu da vam ispricam sta nam se sve izdesavalo.

U toku noci L. je dobio temperaturu i to jaku 38.8. Dala sam mu sirup za spustanje T. ali je ona samo na kratko spadala i opet rasla. Lose je spavao. Jutros u jednom trenutku preko 39. Ja, kao na djavo, resim da mu jutros dam kupovnu kasicu od kruske, inace, vec dva dana je jeo domaci kompot kruska/jabuka. Svekrva ga hranila, ja poskaula malo da odspavam. Kada ga je ona donela, a on ispod vrata, sve crene pecate dobio i jedan plik kao ujed komarca. ramena sva u sitnom osipu! Kada smo ga skinule da ga okupamo, da bi skedale temperaturu, a ono ispod pazuha, cel abcna strana torzoa i sa jedne i sa druge strane, prekrivene stotinama sitnih tackicauser posted image Nisam se setila odmah da slikam, ali sam kasnije slikala ramenca i upravo prebacujem slike u komp, da postavim da vidite. Strasno! Ja sam i ranije primecivala da on ima malo tih sitnih tackica na ramenima, ali nisam mogla da provalim od cega je, a imalo ih je svega mozda 5-6. Danas sam mu ipka dala sokic od kompota od jabuke, pomesan sa vodom, zbog temperature, ali od sutra necu davati ni jabuku, pa cu posle da je uvodim i vidim smeta li mu i ona. A mozda je jendostavno smao problem u kupovnim kasicama! Tamo pise da nema nista osim krusaka i vitamina, ali sta ako je on alergican na vitamin C u njima, npr?

T. je ceo dan divljala, i na kraju veceras kulminacija. Vodili ga kod dr prepisala isto sto smo i imali, zamolili smo je za cepice i to smo mu veceras stavili. Temperatura je pocela da pada posle dugog kupanja u vodi temp.38-37°C i tog cepica. Zaspao je, ostavili smo ga samo u bodicu, u sobi prohladno i onda jeT. spala na 36.9 hvala Bogu! Opet cu mu staviti cepic kada prodje 6h od poslednjeg, nadam se da ce mu sutra bti bolje, jadnicak. Dr kaze virus. Zubici mu rastu, toliko nervozno glodje gumu da je zaspao sa njom. Znaci tri napasti su danas napale moju bebu, visoka T., alergija i zubici! Nemate pojma kako je plakao veceras, dusa mala...
Sve-sve, ali alergija danas i to na kupovnu kasicu kruske! grrrrrrrrrrrr Sada cu morati da se vracam i iscitavam starije postove i pokusam da nadjem da li sam negde spominjala osipic na ramenima i sta je tada jeo. Sta da mu dajem ujutru za uzinu sada, ako izbacim i jabuku neko vreme? Mislila sam bundevu. I kako da znam sada da li detetu smeta vocka ili povrcka, ili je problem u necemu cega ima u kupovnim kasicama? Znate da je imao blage crvene tackice pored usta i crvenilo na obrascicima od kupovnih kasica jabuke i da sam izbacila njih i to se odmah povuklo... Ali vec duze vreme ima taj suvi osipic na licu koji ne prolazi! Nisam ogla da ustanovim sta je problem i ne bi me uopste iznenadilo da su jabuke jer njih sam stalno davala.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1527
5.3.2012 23:35:02   
Yula
Tash, kako da ubacim sliku?
Poslacu ti na face pa ti molim te, kada nadjes vremena, objavi je pls, msilim da je dobro da vide i ostali da bi znali da prepoznaju alergijski osip, jer, kao sto rekoh, on je to imao na ramencima i ranije, ali samo po malo, par tackica i mada sam sumnjala na hranu, nisam mislila da je to nesto strasno. Dok ne videh isto to u vecem obimu user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 5.3.2012 23:38:22 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1528
5.3.2012 23:49:18   
Anoniman
yula, bas mi je zao. user posted image jadan malisa, sta ga je sve snaslo. a jel nsita neobicno nisi primecivala kada si mu davala krusku koju sama skuvas? mozda je stvarno problem u kupovnim kasicama, jer rece da mu je isto bilo i od kupovne jabuke. ove ovde kasice sve imaju limunov sok u sebi, valjda kao konzervans. proveri da nemaju i te, ipak im treba nesto sto bi drzato to povrce toliko dugo (do 2014).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1529
5.3.2012 23:49:23   
Yula
[img]user posted image [/img]

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1530
5.3.2012 23:49:54   
Yula
Jeeee, uspela! Samo mi nije trebalo i ovo img user posted image Ali, kao ajde da pokusam sama i eto, isplatilo se.

< Poruku je uredio Yula -- 5.3.2012 23:50:20 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1531
5.3.2012 23:51:50   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

yula, bas mi je zao. user posted image jadan malisa, sta ga je sve snaslo. a jel nsita neobicno nisi primecivala kada si mu davala krusku koju sama skuvas? mozda je stvarno problem u kupovnim kasicama, jer rece da mu je isto bilo i od kupovne jabuke. ove ovde kasice sve imaju limunov sok u sebi, valjda kao konzervans. proveri da nemaju i te, ipak im treba nesto sto bi drzato to povrce toliko dugo (do 2014).

Pa, navodno nemaju, imaju dodat vitamin C, mozda j eto to, samo malo zamaskirano. Videcu da ih sutra pozovemo na zelenu liniju i raspitamo se. Def. nesto ima sto mu smeta u njima.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1532
5.3.2012 23:52:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Mislim da osip i ekcem nisu povezani,ali javice se neko iskusniji.
Ono sto mene cudi Macaki je da je Kseni ekcem izasao tako kasno,obicno to bude u prvim mesecima,i koliko znam te probe nisu validne kod tako male bebe.
Mozda ne bi bilo lose da se posavetujes sa jos nekim lekarom.user posted image
Ja sam sumnjala da je mojoj beki izasao ekcem od jogurta ali nije,toliko zvalavi igracke da je to uzrok.
Inace hvala Bogu ne izlazi duze vreme,sem oko suta kada bas iziritira.user posted image

Draga, ekcem ne izlazi od zvalavljenja igracaka i balavljenja, ko ti je to rekao, slagao te je.

e to sam i ja mislila! kako da joj izadje ekcem bas na bradi, ma to je sigurno zato sto je stalno balava, gura svasta u usta, stalno joj je nadrzazeno i crveno oko usta... ali eto, nikako da prodje, cak se jako iskoplikovalo. sad moramo da lecimo infekciju. user posted image mada sam ja nekako znala da je ekcem, isto je izgledalo kao ono ispod oka, a tu se ni sa cim ne povredjuje..
gledacu i ja sutra da je slikam. mada mi je muka da cuvam te slike u kompu, bas izgleda porazavajuce... user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1533
5.3.2012 23:56:05   
Anoniman
yula, meni izgleda ovo kao one griz bubuljice koje imaju neki odrasli... ne znam, bas je cudno. moja ksenija ima ovakav osip, jos sitniji. ali njene tackice su crvene. mozda sutra slikam. ako je uhvatim. user posted image ne drzi je mesto ovih dana user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 5.3.2012 23:57:36 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1534
6.3.2012 0:03:46   
Yula
I ovo je bas sitno Macaki, samo je ovo uvelicano, ali nisu crvene vec bezbojne. I ovo sto vidis je samo mali primerak koliko ih je bilo danas, uh! Grozno! Bas sam sada navukla strah od namirnica.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1535
6.3.2012 0:10:58   
Anoniman
Bas sam sada navukla strah od namirnica.

nista mi ne pricaj. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 6.3.2012 0:11:13 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1536
6.3.2012 9:17:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

ekcem izlazi peti dan od konzumacije namirnice na koju smo alergicni.

Ovo nije istina.
Skroz je individualno. Marku je umelo da se javi sa zakašnjenjem od 5-10 dana, a umelo je da se javi tokom jedenja namirnice.
Moja dr kaže da se alergijska reakcija mora ispoljiti u prvih 72h, a najčešće u prvih 24h.

Sinoć sam razmišljala. Ovo nije bilo dobro što sam napisala. Ko sam ja da kažem da nije istina ono što tvoj dr kaže, i ko kaže da je moja dr u prvu? Jako je bitno da veruješ svom dr. Trudiću se da više ne govorim ovakve stvari, izvini. Lekari uglavnom prvo daju terapiju na koju su imali najviše uspeha, ukoliko ona ne odgovara, menjaju. I to je normalno, i to radi svaki dr. Ako si se odlučila za ovog dr, veruj mu, ali slušaj i svoj instinkt, probaj neko vreme da radiš kako dr kaže, pa ako posle mesec dana vidiš da njegova terapija ne pomaže, onda ćeš da smisliš dal ćeš menjati dr, ili mu reći da je vreme da nešto menja jer ovo zaista ne pomaže. Ništa ne dolazi preko noći (sem kortiko kreme user posted image ), strpljenje je najvažnije. user posted image

IZVORNA PORUKA: Tash

sad nemam pojma da li je to od alergije, povezano sa ovim ekcemom...

Ne razumem šta pitaš ovde.

ima li veze osip po vratu i ispod pelene sa ekcemom? da li je to samo osip ili isto alergija?

Ne znam. Mi smo uglavnom kuburili sa kandidom. Zille zna više o tom predelu pod pelenom, oni su kuburili sa tim.
Ali hajde da razmišljam na glas: Nisam probala sprejeve protiv ojeda i osipa, i ne znam im sastav. Ali kreme protiv ojeda i osipa su obično krečne jer sadrže cink, i te kreme isušuju kožu. Ekcem nikako ne treba isušivati, on je suv sam po sebi. A ako su te promene prošle na nešto što suši, onda ne bi trebao biti ekcem.

Zille, javi šta bi nakon onog parčeta kifle što je našao... user posted image

Apropo gluten - pšenično brašno alergije, evo jedan post sa početka teme, juče naleteh na njega:

IZVORNA PORUKA: ivona19

Meni je doktor u Institutu rekao da slobodno mogu da uvedem psenicu i to sto sadrzi gluten,jer ako dete je atopijske konstitucije i ima ekcem ne moze biti alergicno na gluten tj.da ima celijakiju.Zanimljivo.

i lepo mi rece tash da budem oprezna sa junetinom.. jok, ja joj pametna dala, da joj navodno popravim hemoglobin.

Micika, nemoj se toliko opterećivati hemoglobinom. Hemoglobin će se sam popraviti čim izbaciš sve na šta je alergična. Alergija izaziva mikro krvarenja u crevima, i deca na taj način gube krv, postaju malokrvna, i HGB pada. Krvarenja ne moraju biti vidljiva okom, kod Marka nisu bila, iskreno nikada nismo stolicu ni nosili na analizu za ta mikrokrvarenja, ali Marku je HGB u momentu hospitalizacije bio 88!!! Par meseci posle je bio preko 100, a nije pio gvožđe. Dr je rekla da se atopičarima ne daje gvožđe, jer često imaju alergijske reakcije na njega (moja baba je recimo alergična na preparate gvožđa). Pođi, čitaj temu od početka, mi smo u januaru bili u bolnici, tada je HGB bio 88, a onda piše negde na temi rezultat sledeće analize krvi gde je HGB bio super, pa pogledaj koliko vremena je za to trebalo, možda potražim posle, da ti uštedim vreme.

Mmmmmmmmm... to su iritacije, a deca sa ekcemom su sklonija iritacijama...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1537
6.3.2012 9:25:42   
jance
mi smo reagovali na bananu, sada sam 80% sigurna da je to u pitanju. uvodila sam je prosle nedelje, i drugi dan je izbio osip po licu, onako sitne male crvene tackice... tada nisam bila sigurna da je bas banana, jer smo ga to vece kupali sa novim samponom a on inace ima suvu i perutavu kozu na licu pa sam prvo pomislila da je to u pitanju. nastavila sam da dajem bananu, osip se povlacio pa vracao, a mi smo prestali da koristimo taj sampon (neki Pavlovicev) pa sada mogu da kazem da je ipak banana u pitanju, iako jos uvek sa blagom rezervom. sad cu prestati da dajem, izlecicu lice pa cu ponovo da probam cisto da budem sigurna...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1538
6.3.2012 9:35:33   
Anoniman
Yula user posted image

Ja ne znam šta je taj osip.
Realno, može biti od temp, od virusa, od namirnice... Najbolje bi bilo da zovete da vas hitno prime kod alergologa, pričala si nešto da može preko reda, ako je hitno.

Daj mani te hebene kupovne kašice, šta si zapela sa njima? Sve je išlo kao pomazano dok nisi počela da brljaš sa kupovnim kašicama.

gledacu i ja sutra da je slikam. mada mi je muka da cuvam te slike u kompu, bas izgleda porazavajuce...

Slikaj i čuvaj. Ne znaš dal će ti trebati. Slika vredi više no 1000 reči.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1539
6.3.2012 9:39:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

sad cu prestati da dajem, izlecicu lice pa cu ponovo da probam cisto da budem sigurna...

user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1540
6.3.2012 9:51:05   
Anoniman
Macaki, nemam tačne datume, ali i ovo će ti značiti:

Dakle, 19.01. mu je HGB bio 88

A onda sam 30.03 otvorila ovu temu i kopirala postove, pa među njima i ovo:
A KS kaže da:
eozonofili padaju: sa 0.46 (5.8%) na 0.38 (3,7%)
HGB raste: sa 100 na 108! nije više malokrvan!

Ako se dobro sećam, KS smo radili na svakih mesec dana, pa pretpostavljam da mu je HGB oko 20.02. bio 100, a onda oko 20.03. 108.

< Poruku je uredio Tash -- 6.3.2012 9:52:10 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1541
6.3.2012 11:32:04   
Anoniman
tash user posted image , nema potrebe da mi se izvinjavas! ti si najbolje mislila kada si mi ono napisala, i ja to znam da cenim. meni znaci da mogu da cujem i drugo i trece misljenje, da cujem kako jos neki lekar leci tudju decu.. mi smo prvo krenuli kod one dr, ali s' obzirom da je ona dala terapiju na koju moje dete ne samo da nije reagovalo, vec joj se stanje od toga pogorsalo, resismo da promenimo dr. i da odradimo analize koje slepci u dz nece da rade. sta da smo samo izvadili krv na kravlje mleko.. i ja to izbacila. a nastavila jedem soju, jaja, piletinu.. i da i njoj isto guram da jede? nekako sam stavrno imala osecaj da ima tu jos puno stvari. sledec, cujem se stalno sa ovom drugaricom koja nam je preporucila doktora. oni su zadovoljni, njihovo dete je sada stabilno. nadam se da ce i nase biti. nisam sigurna da li postoji jos neki alergolog pedijatar koji ima privatnu praksu ovde.. a sto se tice one dr kod koje smo krenuli, ja bih je svakako uzela da bude nas izabrani lekar. sad mi malo bzvz da odem kod nje na kontorlu i kazem nista nismo korisitli od ovoga sto ste rekli, evo papiri, vidite sta smo uradili i kako smo se lecili, ali mi bismo ipak da uzmemo vas da budete nas novi lekar.. user posted image ali svakako bih promenila nasu staru dr, od pocetka mi se ne dopada, smatram da uopste nije strucna. nahvatala nas je na brzaka da joj potpisemo da lecimo dete kod nje. a sad cini poteze ocajnika da nas zadrzi... user posted image

slikala sam malocas ekcem dok je spavala, mada je sva masna od one kreme (mazem joj dok spava da deluje, da ne pojede odmah - kad smo kod toga jel jestiv taj hloramfenikol? user posted image ). doduse sada izgleda puuuuno bolje, hvala Bogu! trebalo je juce da slikam, izgledalo je uzasno.

sto se hemoglobina tice, njoj je bio mislim 102 ili 103, nisam sigurna.. a kao trebalo bi od 105 pa na vise. ja sam rekla dr da je meni citavog zivota na donjoj granici, ili malo ispod nje. i meni i mami. i citav zivot pijem neko gvozdje i nista. ona kaze onda je to nasledno i to je tako, nista strasno. ali sad brinem da li joj mlekom dajem sve ono sto joj je potrebno. jer sam na dijeti, puno toga ne jedem, ni vitamine sad za svaki slucaj ne pijem (odustala sam od mamavita, smem li cedevitu bar, sta mislite?). ona ima 7 meseci i neki dan.. do sada je trebalo vec uveliko da jede, ali ona nece, stisne usta i okrece glavu. da li ima otpor jer joj stalno guramo nesto ili ima neke veze sa pojavom ekcema??? user posted image pomisljala sam da je mozda pecka, boli, smeta.. npr. nece da otvori usta uopste, ako je namazana po bradi (ekcemu) sa hranom, i tata joj kasicicom skuplja sa brade i tako daje hoce da pojede. ali da otvori usta kada joj se kasicica normalno nudi nece. zao mi je sto ne mogu da provalim kako da pocne da jede. ne bih rekla da joj se nista ne dopada, mislim da bi htela da jede, ali joj nesto smeta, pa ne moze/nece.
cekam mamu da dodje i donese onu spravicu, pa da probamo!
sto se uvodjenja namirnica tice, ja sam resila ovako.. da joj dajem samo 1 namirnicu po 3,4,5 dana.. npr sad krusku. pa onda sledece. i to samo ono sto je na spisku. dok joj se koza skroz ne smiri i sve prodje ni jednu novu namirnicu ne planiram da uvodim.

kako je maretu ekcem, jel mu se povlaci? koju kortiko kremu vi mazete? koliko su te kreme stvarno opasne,
nadam se ne previse (kao kortikosteroidi kada se piju)? ne znam koju ce nama dati. drugarica mi rece da je njima dao recept da im u apoteci naprave kremu.

yula, javi se da znamo kako je malisi!

p.s. mama mi nije dobro nikako, na kraju ce morati da pristane na koronarografiju, da joj to zakrecenje razbijaju. nisam ziva. samo mislim na K, da ne izgubim mleko od stresa, jer znam sebe kakva sam u ovakvim situacijama...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1542
6.3.2012 12:02:05   
Anoniman
Svakako nećeš skoro kod te pedijatrice, a kada odeš proći će dosta vremena da joj kažeš da si radila po njenim uputstvima par nedelja, i da je bivalo lošije, pa si se prepala kada se ekcem pojačao i odlučila da ipak uradiš kožne testove privatno jer je tako brže, i evo donela si joj da pogleda, i da pošto veoma ceniš njeno mišljenje (ljub u guzicu user posted image ), jedva čekaš da čuješ njen komentar...

da li ima otpor jer joj stalno guramo nesto ili ima neke veze sa pojavom ekcema???

Ne znam, Marko nikada nije odbijao hranu kuc-kuc-kuc.

Marku je sada ekcem super.
Mi koristimo razblaženi Elokom. Konkretno, u apoteci se traži ovako: Elokom u galsani 1:1. Moja dr iz Dečije kaže da je to kao 1% Hidrokortizon (to je kortiko za oči, koji je najslabiji kortiko). A kada sam dermatologu rekla da koristim Elokom u galsani, ona je umrla od smeha i rekla da je to slabo kao bogojavljensak vodica i da koristimo čist Elokom. Nisam je poslušala, naime, jesam tada za neke sitne promenice na podlakticama koje su bile baš uporne, ali trudim se uvek prvo da promene saniram razblaenim... Taj razblaženi sme da se koristi i duže vremena, mi smo umeli da ga koristimo i mesec dana u kontinuitetu...
Moja pedijatrica, a i dr iz Dečije kažu da lekari moraju da plaše roditelje sa kortiko jer su rezultati veoma dobri, pa roditelji češće koriste nego što treba, a inače nisu toliko štetni koliko lekari plaše roditelje.
Pa Marko je 10 dana primao kortiko u venu, a vidi ga koliki je narastao!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1543
6.3.2012 12:07:28   
Anoniman
Nama će danas biti treći dan banane.
Ovih dana ćemo krenuti piletinu, mada me je baka malo poljuljala, kaže, ćuretina je zdravija od piletine. Jel jeste?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1544
6.3.2012 12:25:18   
Anoniman
curetina je posnije meso, malo je suvlja, pa ne znam kako je deca privataju. a akzu da je manje alergogena od piletine. da li je zdravija, ne znam.

sto se dr tice, ona je njoj dala terapiju (mustelu i probiokid imuno) i rekla da dodjemo za 20 dana do mesec. inace, to nam je bio prvi put da idemo kod nje. i posle 2 dana smo otisli kod drugog dr, privatno. staru dr bih svakako menjala, a kad je menjam vec uzela bih ovu jer kazu da je dobra, a i vec se bavi alergijama kod dece. kao cisto da je proprati duze vreme.. (ako budemo isli kod nje). ne znam jos, videcu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1545
6.3.2012 12:28:46   
Anoniman
Pa suva je i jagnjetina i svinjetina, tako da je Mare na to navikao.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1546
6.3.2012 12:40:20   
jance
da, ja pojma nisam imala da je banana alergen inace. bili u subotu kod prijatelja u Topoli ciji sin ima astmu na bazi alergija pa su radili alergo test i mali ispao alergican na bananu. posle sam to i negde ovde procitala (kad sam krenula da se interesujem)... uopste mi nije jasno zasto se onda preporucuje kao prva hrana (ili medju prvima) za bebe kojima se uvodi cvrsta hrana?

da, i dali mozda neko ovde znate neku kupovnu poslasticu tipa cokoladice ( a da nije sa cokoladom) za dete koje je alergicno na laktozu, kikiriki, brasno?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1547
6.3.2012 12:41:41   
Anoniman
Yula koji dan jogurta vam je bio juče?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1548
6.3.2012 12:49:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

da, i dali mozda neko ovde znate neku kupovnu poslasticu tipa cokoladice ( a da nije sa cokoladom) za dete koje je alergicno na laktozu, kikiriki, brasno?

Moraš da proveriš još, najbolje da pitaš Snelle, mislim da je Štarkova čokoladna bananica bez mleka, a kikiriki sigurno nema, a kontam ni brašno, ali ima belance.

Moj bivši momak je alergičan na bananu.
Te alergije su čudna jedna stvar. Realno, alergija na bananu je retka, pa na osnovu toga ona ide među prvim namirnicama, ali sve je to individualno.

< Poruku je uredio Tash -- 6.3.2012 12:50:15 >

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1549
6.3.2012 13:25:39   
Anoniman
baba donela onu spravicu, pa smo probale. K se prvo odusevila kruskom unutra, pa je sve posisala, sav sok.. ostali samo suvarci. onda joj ja uzela da stavim novu, a mama uzela da joj promeni portiklu jer je bila onda se naljutila i vise nije htela! bacila je jedno 5x na pod. koliko god puta da sam joj davala vise nije htela ni da ga pogleda, samo baci na kuhinjske plocice.
moje dete odbija hranu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here