*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Koliko mogu da primetim,nema nas puno koje smo nezaposlene ovde na forumu.A verovatno i u zivotu Svejedno,pitala bih vas puno toga-sta radite vi koje ne radite? Kako provodite vreme? Kako se osecate povodom toga? Uh! Meni je mnogo tesko Tesko ponajvise u psiholoskom smislu.To je neko nezadovoljstvo koje se gomila godinama,jer toliko ima koliko ne radim. Smucila mi se vise kuca,ovaj dnevni boravak u kome provodim ceo dan,smucili su mi se jednolicni dani,osecaj manje vrednosti,to sto sam zaboravila kako je to imati 'svoj' dinar,smucilo mi se cekanje na partnera da mi upotpuni vreme(a on dodje uvece umoran i legne da spava),smucilo mi se sto imam osecaj da nemam kontrolu nad svojim zivotom. A nije da nisam htela da se zaposlim.Svakome se nesto ne da u zivotu,kod mene je posao ta stavka.Zavrsila sam samo srednju,pravno-birotehnicku i kad je bilo najvise posla(ono nekada) mene niko nije hteo da primi jer stanujem daleko.I ne bi verovali koliko puta su me odbili zbog toga Vreme je prolazilo,ja sve dublje tonula u bedak,da bi se kasnije promenilo-e sad nije bitno toliko sto sam daleko ali nemam iskustva Pa kako da ga steknem kad niko nije hteo da me primi?! I to je krug u kome sam se vrtela godinama.U medjuvremenu sam radila u trgovini,ali to je mesto gde se nigde nisam pronalazila.Posebno kasnije kad sam morala da provedem vise od pola dana bez deteta za smesne pare.I zato nigde nisam ni ostajala dugo.Da ne pricam da mi se nikada na takvim mestima rad nije ni isplatio,jer dete mora u obdaniste a morali smo da placamo privatno jer u drzavno nije mogla(i muz i ja se vodimo kao nezaposleni).U stvari,muz radi ali na crno,fino zaradjuje ali taman toliko da imamo sve ono sto nam je neophodno.Ali to cekanje da mi udeli neki dinar(tako bar ja to nazivam i tako se osecam iako ne bi trebalo) je uzasno... Udavih vas ja i necu da duzim vise.Ako ima neko neki savet neka se javi IZVORNA PORUKA: Lu RR VESELE KUĆANICE Ima nas više nego što misliš IZVORNA PORUKA: dobro bice iz bajke Ivaj,koliko ti je dete draga? IZVORNA PORUKA: Trinny Ivaj, pa i ja sam zavrsila pravno-birotehnicu... koje si god? elem, ja sam cim sam je zavrsila, krenula u radne pohode, jer su moji jedva cekali da se oslobode djaka, i da ja steknem sto pre radnu naviku, i eto od svoje 19 ja radim kao crnac, i sve sam radila i stekla tu radnu naviku, i dosla i do nekih pozicija koje neko ne postigne ni sa 5 fakulteta, ali dodjoh i do toga da posle 6 godina rada, mene moj disha uslovljava, samo zbog toga sto nemam papir sa kojim bi mu mahala ispred nosa... a krv i dusu sam ostavil u toj firmi! evo sad pred istek porodiljskog sam ni tamo ni vamo, jer on zeli da me se oslobodi, a ja moram da razmisljam o detetu i kreditima koje imamo, mm lepo zaradjuje, ali nam to nije dovoljno zbog toga! i eto, ja sad moram da se smislim kako cu ako dodjem do drugog posla, da se dokazujem opet godinama, a imam malo dete koje zahteva paznju! IZVORNA PORUKA: ksena ivaj, mislim da te prilicno razumem. ja poslednjih 6-7 godina stalno nesto radim, imam svoj dinar (evro :)) iako prilicno skroman. Poslednje tri godine dajem privatne casove, sto znaci da radim nekih 8-9 meseci u godini, a 3-4 ne radim nista. I onda sam tako prosle godine sedela kod kuce vise od tri meseca. Preselili smo se dalje od centra, sve drugarice su otisle iz grada, sedela sam sama kod kuce, pisala svoj postdiplomski rad, radila kucne poslove i smarala se. cekala sam samo da se mm vrati sa posla. i u svemu tome ja cekam da progovorim sa nekim, a on dodje nervozan sa posla i hoce prvo malo da odahne i onda - svadja. tako da, za ovo leto sam odlucila da sebi napravim neki program i uspeva. a pomaze i to sto su mnogi ove godine u prolazu kroz solun - pa se i vidjam sa ljudima. tebi bih predlozila da mozda pokusas da steknes neke dodatne vestine, mozda da odes na neki kurs ili nesto sto bi ti pomoglo da nadjes posao. ili posto si isla u pravno-birotehnicku, sigurno znas slepo kucanje, mozda bi mogla pokusati da nadjes neke studente i da im kucas radove za pare. IZVORNA PORUKA: Rada T. IZVORNA PORUKA: ivaj Uh! Meni je mnogo tesko Tesko ponajvise u psiholoskom smislu.To je neko nezadovoljstvo koje se gomila godinama,jer toliko ima koliko ne radim. Smucila mi se vise kuca,ovaj dnevni boravak u kome provodim ceo dan,smucili su mi se jednolicni dani,osecaj manje vrednosti,to sto sam zaboravila kako je to imati 'svoj' dinar,smucilo mi se cekanje na partnera da mi upotpuni vreme(a on dodje uvece umoran i legne da spava),smucilo mi se sto imam osecaj da nemam kontrolu nad svojim zivotom. Živim u najgorem mogućem okruženju za prosperitet. Ovde i korov raste unatrag. Najzatucaniji, najgori i najsiromašniji kraj u Srbiji je ovaj Toplički na granici sa Kosovom. Mm i ja smo ovde došli po naređenju to jest on je došao po naređenju a ja za njim, kao novinar i audio-video tehničar ovde mogu da se poljubim u lakat sa poslom!