smokily -> RE: Dete odbija da jede (4.2.2013 14:16:16)
|
Ne znam ni zasto vam se zalim, valjda da olaksam dusu svoju! Moj Stevan jede kako kad, a ja vise nemam ni orijentaciju koliko bi on to trebalo da jede sa 18 meseci. Uglavnom, on je visok i mrsav, a zgranula sam se kad mi je doktorka rekla da njemu za visinu od 86cm fali 20 posto tezine (ima oko 10,5 kg), do tad sam se kao i tesila da nije strasno. Nas raspored je otprilike ovakav: / mleko 250 ml oko 7.30 /dorucak przeno jaje ili pahuljice sa jogurtom ili palenta ili raz&ovas sa mlekom oko 200g (nece nista namazano na hleb, pa ja stvarno nemam ideju sta bih mu jos dala) vockica rucak posle spavanja povrce i meso - povrca pojede malo preko 100g, a mesa voli, pa cepi i 80,90g, ne jede hleb uz rucak, eventualno posle obroka malo gricne vockica, nekad plazma kekesic vecera manje vise slicna dorucku, eventualno keks i mleko, ili voce sa plazmom, retko hoce ono sto je ostalo od rucka i uopste slano da jede uvece pre spavanja mleko / oko 150g Jel negde gresim? Slatkise skoro da i ne vidja, eventualno dobije grisine da gricka. Uopste nije zainteresovan za klopu, retko se desi da sam trazi da jede. Trudim se da se ponasam normalno u vezi sa njegovom hranom, ali me muka tera da mu dozvoljavam da se igra hranom, da mu idem po volji dok je u stolici za hranjenje jer inace zatvori usta i samo odmahne glavom. Svesna sam da me ucenjuje da i da vec zna da manipulise, ali strah da iz inata nece nista staviti u usta je jaci od mene. Pomagajte!
|
|
|
|