Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:18:53)
|
"Za kuvanje na pari možete da koristite improvizovani dupli lonac. Izaberite dovoljno veliki lonac da u njega možete da postavite svoju veliku posudu za mućenje, a da se ona drži na njemu tako da ne upadne do dna. U velikom loncu treba da se zagreje voda koja ne sme da dodiruje dno metalne posude koja je u njemu nego da bude ispod njega, a da se onda ručnim mikserom muti sadržaj koji se na pari ključale vode zagreva i tako lagano kuva. U nedostatku metalne posude za mućenje možete da koristite i lonac koji je manji od onog u kojem se nalazi voda." Kad su obicni filovi u pitanju, ja to kuvanje na pari cesto zamenim sa kuvanjem na laganoj vatri, tj. mesanjem, ali tad dodam sve djuture, znaci u isto vreme i jaja, cokuladu, secer ili sta vec i lagano mesam dok pokreti varjace ne prave ciste linije po serpi, tj. dnu, tj. do te gustine :) E sad, milicicak nek kaze konkretno za ovu nutelu :)
|
|
|
|