RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (22.11.2012 12:53:42)

POSNA PROJA
Potrebno je:
    200 g kukuruznog brašna
    500 ml
    tople vode
    1/2
    kvasca
    1/2
    kašučice soli
    može 2-3
    kašike ajvara
    mera je
    za 12 cvetića iz kalupa
Priprema
1 Sjediniti vodu i kukuruzno brašno sa kvascem. U slučaju da je gusto, dodati još vode. Masa treba da bude gušća od palačinki.
2 Sve to sipati u kalup, pa u zagrejanu pećnicu. Možete dodati 2-3 supene kašike ajvara (po želji).
3 Ja nisam, jer moji ukućani slabije jedu ajvar.

Snelle -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.10.2013 23:26:51)

Ružice, vidi ovu temu!

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (24.10.2013 8:53:34)

Posne kuglice sa bananama
Sastojci:
• - 3 banane
• - 300g mlevenog posnog keksa
• - 200g kokosa
• - 200g šećera u prahu
• - malo ruma
Uputstvo za pripremu:
• Banane dobro izgnječiti viljuškom, dodati mleveni keks, kokos, šećer u prahu i rum. Sve fino izmešati da se sjedini, oblikovati kuglice i uvaljati u kokos.

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (28.10.2013 13:02:09)

Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi [sm=smiley1.gif]

Proja sa tikvicama

1 veca tikvica
1 solja kisele vode
pola solje ulja
2 jaja (moze i samo zumanca)
1 solja kukuruznog brasna
pola solje palente
pola solje belog brasna
soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu
Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (28.10.2013 13:06:44)

I ovo je odlican recept, lokice77 hvala [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: lokica77

Posni mafini extra brzi:
1 jabuka
1 banana
150ml kisele vode
100ml ulja
2 vanilin secera
180gr secera
230gr brasna
1 prasak za pecivo
pola kasike cimeta(kakao-a, crne cokolade, nekog voca)

- bananu i jabuku oljustiti staviti u blender dodati secer, vanilin secer, ulje i kiselu vodu pa izmiksati. Pomestati brasno i prasak za pecivo pa sjediniti sa prethodnom masom dodati cimet(ili nesto drugo).Sipati u korpice i peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 14 minuta

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (3.3.2014 18:32:10)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ružice, vidi ovu temu!

[sm=smiley36.gif] vidim tek sad. Super tema. Svaka cast.

Snelle -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (4.3.2014 9:20:50)

A ja nikako da ti kazem za ovu temu, nije mi se dalo! [sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (4.3.2014 11:32:09)

KOLAČ

3 šoljice brašna
2 šoljice šećera
2 šoljice vode
5 kašičica cimeta
5 kašičica kakaa
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
3-4 rendane jabuke
3-4 rendane šargarepe
(na sitnu rendu oba, ili ako pravite sok u sokovniku, uzmite ono meso što ostane)

Smutiti smesu, nasuti u tepsiju, staviti u zagrejanu rernu i peći 35-40min na 200.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.3.2014 11:47:05)

A ulje, jok? Ja bih jos stavila crnu cokoladu odozgore :). Probacu.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.3.2014 12:29:32)

Jok ulje! [sm=bravo.gif]

Stavi čokoladu odgore, to je i koleginica rekla da stavim ako volim. Ali meni je toliko fino i ovako, znači: njam njam! Ja mnogo volim cimet! [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.3.2014 12:34:04)

ja slucajno udje u temu.i videla recept za kolac koji mi deluje jako ukusno.a lako se pravi,a i zdrav je.nesto mi to lici da imaju u vrticima te kolace sa sargarepom.mozda ga smuckam i ja [sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.3.2014 12:36:28)

ja odlucila idem da ga napravim odmah [sm=smiley36.gif] obozavam cimet,a i deca ga vole.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (5.3.2014 12:44:18)

Javi dal ti se sviđa. Ja sam oduševljena!

cockic -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (6.3.2014 10:38:01)

kolac je lep,pojelo se skoro sve[sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (6.3.2014 18:51:00)

Super kolac. Metnula menaz odozgo, jako je ukusan, sigurno cu ga opet praviti.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (14.3.2014 12:42:49)

Isprobano sinoc, smazano sve, mm, ja i dva gosta. D ne voli proju, valjda mu ne klizi lepo (tu mi jedino fali jogurt). Dakle, super recept. Palenta bas da fin doprinos.

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi [sm=smiley1.gif]

Proja sa tikvicama

1 veca tikvica
1 solja kisele vode
pola solje ulja
2 jaja (moze i samo zumanca)
1 solja kukuruznog brasna
pola solje palente
pola solje belog brasna
soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu
Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (13.5.2014 22:58:14)

Domaca nutela by me [sm=smiley36.gif]
2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina.
Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (14.5.2014 8:21:43)

ČOKOLADNI SLADOLED
POTREBNO JE
3 oljuštene i zaleđene banane, veća kašika kakaa

PRIPREMA
Zaleđene banane izlomite i stavite u blender. Preko toga sipajte kako, pa blenderom pulsirajte dok se banane ne izlome. Nakon toga ga uključite na srednju brzinu, i pustite da radi dok smesa ne postane kremasta. Ovaj sladoled možete odmah da jedete, jer je već hladan i kremast. Ako volite da sladoled može da se formira u kugle, jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati.

Stavila sam banane u zamrzivač, pa ćemo videti... [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 13:53:06)

[sm=smiley20.gif]
IZVORNA PORUKA: milicicak

Domaca nutela by me [sm=smiley36.gif]
2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina.
Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 13:58:31)

Kako izgleda to umućeno jaje skuvano na pari?
Kako se to radi?
Mislim, pitam kako izgleda jer je moja jedina asocijacija "kajgana". [sm=smiley23.gif]

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:18:53)

"Za kuvanje na pari možete da koristite improvizovani dupli lonac. Izaberite dovoljno veliki lonac da u njega možete da postavite svoju veliku posudu za mućenje, a da se ona drži na njemu tako da ne upadne do dna. U velikom loncu treba da se zagreje voda koja ne sme da dodiruje dno metalne posude koja je u njemu nego da bude ispod njega, a da se onda ručnim mikserom muti sadržaj koji se na pari ključale vode zagreva i tako lagano kuva. U nedostatku metalne posude za mućenje možete da koristite i lonac koji je manji od onog u kojem se nalazi voda."

Kad su obicni filovi u pitanju, ja to kuvanje na pari cesto zamenim sa kuvanjem na laganoj vatri, tj. mesanjem, ali tad dodam sve djuture, znaci u isto vreme i jaja, cokuladu, secer ili sta vec i lagano mesam dok pokreti varjace ne prave ciste linije po serpi, tj. dnu, tj. do te gustine :) E sad, milicicak nek kaze konkretno za ovu nutelu :)

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:22:37)

Kojom god metodom, kako znam da je gotovo?

Dr reče da je test na jaja na bazi kuvanih jaja te da izbegavamo presna. Zato pitam.

I koliko dugo ova nutela može da stoji?

milicicak -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:29:13)

Zene, ovo je standardni fil za korpice sa dodatkom lesnika. Jaja se umute sa secerom u prahu da budu onako penasta ( ja mutim u serpi u kojoj ih kuvam). U drugu serpu stavite vodu i u nju stavite serpu sa jajima (uzmite jednu vecu serpu za vodu i jednu manju za jaja, tako da se rucke manje serpe naslanjaju na obod vece serpe). Bitno je da serpu u kojoj su jaja ne uronite direktno u vodu. Jaja se zdrockaju. I kuva se, sta znam, 20-ak min od kad provri voda moze i vise. Ja nekad stavim cokoladu odmah, nekad sacekam da se jaja zagreju.
Nama nikad nije stajalo duze od nedelju dana.

Rosita -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:30:30)

Ja nekako lakse znam kad je na laganoj vatri... kad se eto tako zgusne... al ne znam bolje da ti opisem, ja nekad presno zumance ubacim u palentu pa kuvam jos par minuta, idem logikom da i przeno jaje bude na vatri koji minut i da je gotovo.... moj deran nece da jede ni przeno ni kuvano jaje, znaci samo kroz nesto mu dajem.

Peace* -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (15.5.2014 14:37:05)

Ma, ja nikada nisam kuvala jaje na pari, zato sam pitala. [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>