Anoniman -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (31.7.2012 23:28:24)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš? Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete? sto rece mina, jedemo ren uz rinflajs. ja obicno ni njega ne jedem. npr. kad odemo kod sveki na rucak nedeljom bude supa koja je od kuvanja mesa i zeleni (tu spada sargarepa, persun, celer i paskanat) i nekog mesa - pileceg, juneceg, svejedno.. onda ona to povadi, ubaci knedle ili fidu, zacini i to je supa. rinflajs iznese posle supe i jede ga ko hoce (ja ponekad preskocim). posle toga sledi glavno jelo. sto se tog jela sam nesto slicno. vidi ovaj: skuvati 150 gr griza u litri vode (mada mislim da treba vise griza ili manje vode) i izruciti u neki sud. preko staviti jagode (moze naravno bilo koje sezonsko voce). skuvati u 1l vode 2 pudinga od vanile (takodje mislim da treba manje vode ili vise pudinga) sa 6,7 kasika secera i preliti preko voca da se stegne. ovo se stegne u djuvecari npr, pa se onda sece na kocke i vadi. ovo se jede kada se posti na vodi. mislim da smemo puding.. sta ima u njemu? mislim nista posebno!
|
|
|
|