Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 15:59:11
|
|
|
|
World
|
Nisam pravila, ali ako moze sa vodom, zasto ne bi moglo i sa biljnim mlijekom.. nekim neutralnijim, ja sam samo pravila kokosovo, pa malo se osjeti na kokos, mozda bi bademovo bilo bolje...
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 8.12.2014 19:23:02
|
|
|
|
mama krava
|
Ja mozda nisam pratila "na casu", pa cu da pitam mamasite... Jeste li videli ovo Patelina? Mena mleka, ni u tragovima, samo jaja!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 8:39:19
|
|
|
|
Peace*
|
Interesting!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 9:00:21
|
|
|
|
mama krava
|
Ja kupila, ali nikako da mu dam. Zajebava danima od kako je bolestan! Skabo jede:(
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 9:05:06
|
|
|
|
Peace*
|
Milkice, kakav je to rečnik! Ja sam Marku u subotu ujutru dala jaje na oko. Popodne je tako prdnuo da smo morali da luftiramo , posle toga je kakio kašasto. Pomislila sam da mu stomačić još ne vari dobro jaje, da treba vremena da navikne. Juče je kakio ... tj, nije stigao do wc, kašasta stolica uletela u gaće. Dajem mu BioGaia kapi... dal je popasao neki virus, dal je od slinaca, ili je jaje napravilo haos... videćemo.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 9:15:57
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, jel ima soje u toj pasteti?
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 10:32:00
|
|
|
|
mama krava
|
Ja se izvinjavam, mLoooogo se izvinjavam na recniku! A i izvinjavam se i na dezinformaciji... Elam, pisala sam napamet, pa sam pobrkala sastav. Znaci - proizvod ne sadrzi GMO (kao ), a moze sadrzati proteine mleka. I da, sadrzi soju i celer(navedeno kao aroma), ali ovaj moj je izgleda podnosi, tj isti slucaj kao sa Pis - u manastirskom hlebu ima sojinog brasna, a mi ga bas cesto jedemo, pa i ovaj nas alergicar i nije mu nista. Osim toga od cudnih stvari ima neki karagenan, ali sam guglala i to je nesto od crvenih algi za zelatiranje... Ima, jaja u prahu, krompirov srob, luk, senf, psenicni skrob...i 67% brokolija u ovom od brokolija. A ovaj od paprike (kao) je u stvari pire od krompira i sargarepe i 16% paprike!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 10:39:03
|
|
|
|
milicicak
|
Hvala, Milkice :) Cisto kao info u Vieko pastetama nema soje ni mleka :) mozes da ih nadjes u zdravim hranama i Merkatoru. Ima ih od brokolija, pecuraka, sargarepe...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 10:46:35
|
|
|
|
mama krava
|
Da, da...secam se da ste pisale, ali ja nikako da nabasm na njih, pa sam se iznendila kad sam ove nasla. Tih Vieko nesto nema po ovim zdravim hranama u mojoj okolini, sto mi je bas cudno jer ima par bas fancyyyy, a Merkator mi je preko sveta! Ne volim NBG, ali N I K A K O!!!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 10:59:10
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, nasmeja me :) obozavam taj kraj oko Merkatora :) Ja sam ih kupovala u Beogradjanki, dok je tamo bio Merkator, sad je Idea pa ne znam da li ih ima, pogledacu u toku nedelje kad se budem vracala sa posla pa javljam :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 11:12:33
|
|
|
|
mama krava
|
E, ajde ne bilo ti zapovedjeno (sto bi rekao moj bivsi sef)!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 12:16:38
|
|
|
|
little_one
|
A zasto ne napravite svoju pastetu umjesto te sa aditivima i cudima? Kad kuvate pilecu supu od bataka zacas uzmete malo mesa i jos dodate malo pilece dzigerice, zacina po zelji i eto vam dorucak za citavu porodicu, zdrav i ukusan. Mislim svako svoje, al ono sto mozemo zamijeniti necim domacim mislim da je bolje za njihove osjetljive stomacice.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 12:54:03
|
|
|
|
mama krava
|
LO, shvatam poentu, ali ovaj mali sada vec hoce sve sto jede i sestra mu . Ja realno, ne znam da li jednom mesecno dam njoj pastetu,i to samo jer je ona vidi na polici u prodavnici i trazi da joj kupimo, a na kraju joj se i ne svidi. Kada kod kuce pravim pastetu to ne moze da dugo traje, a ovo zelim da imam kao brzinsku opciju za ponekad
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 13:43:54
|
|
|
|
mama krava
|
E, da setila sam se da sam u Tempu i Maxiju videla jos nesto interesantno... Jel neko probao ovo margarin ? Jedino sto me buni je da pise u sastavu neki regulator mlecne kiseline ili tako nesto...joj bem ti mozak kad nije za k! Ajde ako neka iskusnija mama vidi ovaj proizvod da obrati pažnu i da svoje misljenje, a ja cu da sklepam neki mail ovijeh dana da ih priupitam o bezbednosti, jer nista ne stižeeeemmm!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 13:53:12
|
|
|
|
Peace*
|
Domaća pašteta, bez konzervansa, u frižideru može stajati 2-3 dana. Zato sam ja kad napravim zamrzavala u malim porcijama, dovoljnim za 2 dana. Ovo je baš margarin Milkice? Ja uvozim margarin iz Mađarske. http://www.venusz.hu/hu/termek/venusz-light-margarinok/27 Samo jako treba paziti pri kupovini, pakovanja njihovih mlečnih i nemlečnih margarina su gotovo identična. Okrenete kutiju naopako, i piše nešto laktoz: 0g.... , ima ceo boldovan red, a počinje ovim rečima, gde piše da mogu da ga jedu alergični na mleko, i nalazi se na pozitivnoj listi za alergične na pkm u Mađarskoj. Takođe, imaju i margarin za kuvanje: http://www.venusz.hu/hu/termek/venusz-sutomargarin/10, mislim da on sadrži soju. Upravo mi je nastavnica mađarskog donela dva margarina (ja uzimam narandžasti, onaj multivitamin) i dve ove kocke od 250gr, za 1000 Ft (kurs je oko 308), dakle oko 3,2eur.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:02:32
|
|
|
|
Peace*
|
Ovo je recimo lista bezbednih proizvoda za alergične na proeine kravljeg mleka: KLIK A ovde se biraju kategorije: KLIK Tejfeherje - PKM Tejcukor - mlečni šećer Tojas - jaje Gluten Szoja - soja Foldimogyoro - Nisam sigurna, ali to je neki kikiriki, ili tako nešto Dalje ne znam
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:10:42
|
|
|
|
mama krava
|
Pa, kuj će da mi donese iz Madjarske? Meni je i ovo ok, tj mislim da je bolje opcija nego obični margarin, jer kao ima maslinovo ulje . Sad sam im napisala mail, pa ću da vam javim!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:13:23
|
|
|
|
Peace*
|
Kod nas donose na pijace. Odeš, odneseš sliku, i donesu ti.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:14:29
|
|
|
|
mama krava
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ja uvozim margarin iz Mađarske. Pa jas tek ovo videla, a ovamo čupam kosu kako da dodjem do njega . Jel može neki popust za drugare sa RR??? A gde ih prodaje tvoja firma???
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:16:05
|
|
|
|
Peace*
|
Ma ne s*ri. Ja uvozim za svoje potrebe. Kad odem, onda navučem za neko duže vreme.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:19:17
|
|
|
|
mama krava
|
A zezam se malo, smorilo me vreme! A realno, nije losa ideja za biznis, vidis da ima pacijenata! P.S: crna ženo, da se malo primirmo, zaključaće nam temu
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:20:15
|
|
|
|
Peace*
|
Što bi je zaključali, vidi koliko info smo ispisale.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:25:38
|
|
|
|
milicicak
|
Lo, potpuno se slazem da je domaca pasteta najbolja opcija ali kad nemas vremena kupovna varijanta moze da bude spas... Naravno, ne svaki dan ali je ponekad sasvim ok. Bar meni :) Milkice, ako pise: regulator kiselosti mlecna kiselina, i to je po meni sasvim bezbedan proizvod za nasu alergicnu decu :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 14:52:06
|
|
|
|
mama krava
|
E, to milicicak, volim da znam cime raspolazem! A ovo, drugo, mislim da je bas tako pisalao. Kako god, ja im poslal mail, pa javljam odgovor kad stigne! Iiiii, mLooogo sam sada srecna jer je debeli pojeo ceo rucak posle jedno nedelju dana!!!!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.12.2014 15:26:40
|
|
|
|
World
|
Osim toga od cudnih stvari ima neki karagenan, ali sam guglala i to je nesto od crvenih algi za zelatiranje. karagenan ili aditiv e 470 se koristi za zgusnjavanje, ima ga svuda i nije nimalo bezazlen.. u EU je zabranjen, kod nas jos nije (a vjerovatno ni nece kakvi smo).. dugotrajna upotreba izaziva probavne smetnje a u najgorem slucaju i rak debelog crijeva, zabranjen je u proizvodima za djecu..
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Koje je lepse ime za devojcicu?tweety82Kuma sam i treba da dam ime devojcici koja ce jos malo da se rodi.Njenoj mami se svidjaju ova tri imena, malo pomoci bi mi dobrodoslo!!!Hva
a!!Ilina (
21%)
Mia (
61%)
DJurdjina (
19%)
Ukupan broj glasova: 227Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!