Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 10.11.2014 21:20:53
|
|
|
|
Rosita
|
E odlicno, isprobavam ovih dana :).
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 14.11.2014 23:59:06
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Ja inače proju pravim po ovom receptu KLIK, i idealna je! Živela Mod! Mogla bih po tom receptu praviti sada ustvari, umesto mleka/vode da dodam biljno (hoće li sladiti od bademovog???), i umesto sira da nasečem slanine. E, pa, ebite se , moram probati večeras. ja došla po savet od tebe a ti me hvališ jao lepo se iznenadih! Sad sam trenutno u šoku jer je Nikola imao alergijsku reakciju nanešto od hrane najverovatnij. Sumnjamo na jaja i mleko. Šta da mu dam za doručak? Potpuno sam sluđena!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 0:21:34
|
|
|
|
milicicak
|
Mod, za dorucak dzem i hleb i caj. Ili ajvar sa pecenicom ako nije premali za to. Ili mekike/ustipke pa sa dzemom. Mozesbi dzigericu da isprzis ili cufte... Zitarice Nestle mozes i sa vodom ili vocnim sokom da napravis...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 7:53:09
|
|
|
|
Modessty
|
hvala Milicicak. Znači one Nestle 8 žitarica mogu sa vodom da mu dam? TO imam. Ajvar mu nisam davala do sad.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 8:23:51
|
|
|
|
milicicak
|
Obicne 8 zitarica i 8 zitarica sa kakaom nemaju mleko.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 11:23:51
|
|
|
|
mama krava
|
Joj Mod bas bzv...mada mozda i nije od hrane.... Ja sinoc pravila velikim pitu sa sirom, a ovom debelom, slinavom, bolestnom....napravila od dve kore neke zamotuljke... Znaci ostale mi dve kore i ja uprzila malo praziluka, kasiku pirinca, imala spanaca, pa stavila 5-6 listova i samlela laneno seme. Malo posolila i dodala mao kis vode. Nafilovala koru onako po sirini i umotala je kao palacinku, pa je umotala u "puza" i pekla u plehu za mafine... Jednu smazao sinoc, a drugu jutros.. Stvarno su bile ukusne i nama... Ja capnula malo da probam
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 12:43:33
|
|
|
|
Peace*
|
Mod, gde si pisala juce?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 13:41:59
|
|
|
|
Modessty
|
Tash prvo hvala ti do neba! Jutros sam mu dala te Nestle 8 žitarica i bananu. Posle je jeo jabuku i mlao leba. Sad srpemam pilav za ručak. PIsla sam u temi Urtikarja (Koprivnjača) Ja sumnjam da jemelko u pitanju. Pre bi rekla da je jaje odnosno belanac. Jer osuo se pre nego je jeo čokolino. Svakako planiram da uradimo laergo test na mleko i jaje. Nemam nameru da samo predpostavljam i nagađam šta je
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 16:27:58
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Tash prvo hvala ti do neba! jesmo se mi cule nekada pre ovoga? Ja sam ocekivala da imas grublji glas. Hihihi ja mislim da belance pravi problem. U svakom slucaju bih izbegavala jaje i mleko do testa.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.11.2014 23:09:20
|
|
|
|
Modessty
|
jesmo jednom davno. grublji glas? xa xa xa :) danas je rucao supicu i pilav. napravila sam namaz od pileceg belog mesa i sargarepebi tikvice. dala si mi ideju :) hvala ti!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.11.2014 0:41:47
|
|
|
|
Rosita
|
Mod, ima i tema namazi, vidi i to.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 18.11.2014 11:06:27
|
|
|
|
Peace*
|
Juče gledajući biljna mleka (nemaju lešnikovo Alpro, a zaklela bih se da sam ga videla i da ga je neko ovde spominjao), naletim na Alpro puding. 4 pudinga oko 360din (ako sam dobro zapamtila). Skupo, ali ne jede svaki dan, pa nema veze. Uzmem čokoladni, pod parolom da od vanile imam kod kuće, a nikada mi taj čokoladni ne ispadne kao kupovni, pa da mu mešam. On probao, napravio facu, otvorio frižider i izvadio onaj od vanile C puding što sam ja pravila. Elem, prelep je, da znate, samo on nije naučio na čokoladne ukuse. Oni što izbegavaju soju, neka provere sastav, mislim da sadrži soju. Imam pitanje za ženice koje su koristile Allernovu: koje biljno mleko ima najsličniji ukus Allernovi? Veslam poslednje merice Allernove, i svaki put kad mu dam, on se nasmeje i kaže "Jao što je finooo". Ko je prodavao još jednu limenku? Neko mi je pisao da ima još jednu limenenku?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.11.2014 13:29:03
|
|
|
|
mama krava
|
Ima Alpro od lesnika, ja videla i DM-u i u Tempu! A ovo drugo stvarno ne znam kako da ti pomognem!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 26.11.2014 19:20:23
|
|
|
|
mama krava
|
Ja sinoc pravila proju po nekom mom receptu, tj neki koji sam nasla na netu pre xy god, ali sa ovsenim mlekom i bila je eeeextra. Mm kopji ne voli proju, pojeo ceo pleh . Njima sam ubacila i sir, a debeljku sam bez sira ispekla dve modlice u onom plehu za mafine. I u jednu sam stavila iseckanu blitvu, a druga samo proja i mislim da mu se svidelo...sa ajvarom i pecenicom MOJA PROJA 2 jaja 1 solja kukuruznog brasna 1 solje belog brasna, sa integralnim je super, ali pola solje inta pola belo 1 solje mleka, ja stavila ovseno 1/2 solje ulja/istopljene masti so, pzp i 300gr sira (ko sme), sigurno bi bila super i sa slaninicom, ali ja nisam imala. Moze i ajvar i krastavcici.... Peci u podmazanom plehu, ne znam koliko
< Poruku je uredio mama krava -- 26.11.2014 19:21:47 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 26.11.2014 21:37:02
|
|
|
|
Rosita
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 27.11.2014 13:35:38
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: branki RR nato,ja nemam,nisam ti neka pomoc samo htedoh da napisem a propo posnog kackavalja da on u stvari nije posan jer sadryi proteine surutke i zabluda je da je posan. http://www.caseus.rs/sr/products Ovaj je posan. Preporucuje se alergicnima na mleko, a ja sam i zvala tehnologa da pitam... Bila sam nepoverljiva.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 13:47:43
|
|
|
|
mama krava
|
Drustvance, a jel' neko jeo ovaj sir?
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 13:49:52
|
|
|
|
Peace*
|
Možda Torbica. Inače, pisala sam im juče, a odgovor je: Poštovana, U našim sirevima nema kazeina, tako da ga slobodno možete dati svom detetu. Imamo više potrošača sa istim problemom kao i vaš sin, koji konzumniraju naše proizvode, bez bilo kakve negativne reakcije. Ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte, biće nam drago da Vam odgovorimo na njih. Srdačan pozdrav i prijatno!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:01:14
|
|
|
|
mama krava
|
A soja? Ima li soje??? Tamo na sajtu nema navedenih alergena, niti specifikacije od kojih biljaka je mast
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:05:21
|
|
|
|
Peace*
|
Aj piši im ti pa pitaj. Da li to što nema kazeina znači da nema ništa mlečno?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:14:23
|
|
|
|
mama krava
|
CU pisem, pa javljam! ;)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:17:35
|
|
|
|
Peace*
|
Hajde, jedva čekam.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:20:25
|
|
|
|
mama krava
|
A, inace, znas da nasa deca mogu da jedu KENF!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 14:22:37
|
|
|
|
Peace*
|
Meni Marko kaže da jedem govance kad vidi senf na tanjiru.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.11.2014 15:46:29
|
|
|
|
mama krava
|
Jedno pitanjce... Da li je neko pravio besamel sos sa nekim biljnim mlekom???
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Da li vam se svidja ime LAV za decaka? :)pisuljicameni je prvo bilo bas smesno, ali vidim da je dosta cesto....Da! (
22%)
Neeee! (
78%)
Ukupan broj glasova: 152Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!