|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
20.10.2014 8:41:23   
Peace*

Idem iz Idee, pušim se od besa.

Krenula sam da kupim dr Oetker-ov puding od vanile koji Marko već duže vreme jede, samo sam ga pravila sa vodom, a sad sam htela sa bademovim mlekom.

Naletim prvo na ono pakovanje sa novčaničićima, i kao pa nema veze, kupiću to pakovanje, taman i novčaničić. Jedno pakovanje bilo otvoreno, izvučem puding i u sastavu piše "sadrži mleko". user posted image
Potražim pojedinačne pudinge, identično pakovanje, ne piše da sadrži mleko.
KAKO TO!?

user posted image

user posted image

Pišem proizvođaču! user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 326
20.10.2014 14:32:47   
Peace*

Prema novom pravilniku o deklarisanju potrebno je da se svi alergeni vidljivo istaknu na ambalazi, sto je unapredjenje u odnosu na stari pravilnik. U tom smislu je I na novoj ambalazi puding od vanile (koji je zadrzao istu recepturu I iste sastojke) istaknuto da aroma sadrzi mleko, jer tako proizvodjac arome deklarise svoj proizvod. Ambalaza za krem puding je u procesu izmena.

Ove kolicine alergena su generalno jako male, ali s obzirom na ozbiljnu reakciju deteta na alergen, Vi cete najbolje proceniti.

Srdacno,

Vas Dr.Oetker

PA VI VERUJTE DEKLARACIJAMA!!!!! user posted image

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 327
20.10.2014 20:39:28   
milicicak
Tash, ostadoh ti duzna sliku torte
user posted image

A za drOetker, mozda su promenili dobavljaca vanile ili sta ti ja znam... samo znam da je neodgovorno sto drze isti proizvod sa dve razlicite deklaracije... i ne verujem im uopste user posted image

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 328
20.10.2014 21:25:01   
Peace*
Ti ne mozes da zamislis koliko ja volim najlon tortu. Daj recepat! 😊

Tasha

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 329
20.10.2014 21:48:38   
milicicak
http://www.ringeraja.rs/forum/m_668442/mpage_13/key_/tm.htm
Mislim, na prethodnoj je strani user posted image

< Poruku je uredio milicicak -- 20.10.2014 21:49:37 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 330
23.10.2014 17:01:47   
mama krava
Ja opet danas isprobavala nesto...

Muffins bez mleka (tj sa bademovim mlekom)

1 jaje
120 ml ulja
120 ml bademovog mleka
malo soli
120 gr secera
220 gr brasna (150 gr belo i 70 gr integralno)
2 supene kasike mlevenog badema (ostatak od pravljenja mleka)
1 supena kasika mlevenog rogaca (moze i kakao)
100 gr krupno seckane tamne cokolade
pola pzp i kasicica sode

Od ove kolicine je ispalo 12 komada i preukusni su! Dok su topli ova cokolada se razliva...mljac! Jedino je sto nisu bas kompaktni, tj dosta se mrve. Mislim da bi trebalo da stavim vise ulja ili mozda izgnjecenu prezrelu bananu. Obavezno da se peku u onim papiricima.

user posted image

Direktna veza do poruke: 331
24.10.2014 21:17:18   
Peace*
url=http://www.Slikomat.com/slika/5754175.htm]user posted image [/url]

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 332
24.10.2014 21:18:44   
Peace*
Jeee, uspela slika preko telefona. 😀

Dakle, dve banane izgnjeciti, dodati 200gr secera u prahu, 100gr kokosa i 200gr posne plazme.
Smesati, praviti kuglice i valjati u kokos.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 333
26.10.2014 14:01:42   
milicicak
Al ste se bacile na pravljenje kolaca user posted image
Danas na meniju Tarina cokoladna torta:
Kora: Istopiti 250g cokolade sa 175g putera. Umutiti 5 zumanaca sa 125 g cokolade i jednom vanilom. Dodati 75g brasna, narendanu koru jedne pomorandze, i otopljenu cokoladu i margarin i dobro promesati. Posebno umutiti 5 belanaca u cvrst sneg pa polako dodavati u zumanca i cokoladu. Peci u zagrejanoj rerni u plehu za rernu oko 15 min.
Fil: 500ml lesnikovog mleka (ovaj put sam uzela Alpro i moram reci da mi je fil bolji sa domacim), 7 kasika secera, 1 puding od vanile, 3 kasike gustina, 3 zumanca, 150g cokolade, 150g margarina. Zagrejati 400ml mleka sa secerom. U preostalh 100 razmutiti puding, gustin i zumanca i skuvati kasu. Dok je jos vruce dodati cokoladu i margarin, mesati dok se ne istopi. Kad se prohladi dobro umutiti mikserom.
Koru podeliti na tri dela (uzduzno u plehu) i filovati...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 334
26.10.2014 17:14:45   
milicicak
I ovako torta izgleda na kraju
user posted image
Trebalo je snimiti odusevljenje na mini bubinom licu kad je videla kuglice user posted image
I samo ispravka u receptu: zumanca se mute sa 125g secera user posted image

Direktna veza do poruke: 335
26.10.2014 19:40:34   
little_one
Bravo mama! Super je ispalo a vjerujem i ukusno!

Direktna veza do poruke: 336
28.10.2014 20:45:14   
branki*
zenice,imam pitanje..kada na deklaraciji pise da proizvod moze sadrzati mleko u tragovima,je l to ne dajete onda uopste?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 337
28.10.2014 20:56:05   
Rosita
Branki, dajemo, to je najcesce samo zakonska obaveza proizvodjaca da se ogradi, a mleka tu nema. Primer: prave plazmu sa mlekom. Zavrse, ociste linije skroz. Onda na istima prave posnu plazmu. Ograde se, pisu moguce prisustvo mleka u tragovima, a realno su to nepostojece ili minorne kolicine.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 338
28.10.2014 21:00:39   
little_one
Branki, jel izbacujete i soju ili samo mlijeko i mlijecne proizvode?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 339
28.10.2014 21:01:00   
Ana RR
Koliko se secam, posna plazma se pravi na posebnoj liniji, ali pitacu mm, on je bio u kontroli kod njih. Tada su im nalozili da pojacaju peci jer temperatura pecenja nije bila propisna I od tada je plazma malo pecenija, sto se meni bas svidja user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 340
28.10.2014 21:04:40   
Rosita
Ja sam ovo navela hipoteticki, da branki priblizim zasto tako pise, a pojma nemam realno za plazmu, sigurno je tako kako Ana kaze.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 341
28.10.2014 22:38:28   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Rosita

Branki, dajemo, to je najcesce samo zakonska obaveza proizvodjaca da se ogradi, a mleka tu nema. Primer: prave plazmu sa mlekom. Zavrse, ociste linije skroz. Onda na istima prave posnu plazmu. Ograde se, pisu moguce prisustvo mleka u tragovima, a realno su to nepostojece ili minorne kolicine.

Tako je.
Branki, slobodno mozes da koristis proizvode na kojima pise moze sadrzati mleko u tragovima.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 342
29.10.2014 8:33:19   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Koliko se secam, posna plazma se pravi na posebnoj liniji, ali pitacu mm, on je bio u kontroli kod njih. Tada su im nalozili da pojacaju peci jer temperatura pecenja nije bila propisna I od tada je plazma malo pecenija, sto se meni bas svidja user posted image

Ne sećaš se dobro. user posted image

Deo mail-a: Koncern Bambi-Banat je poznat po visokom kvalitetu svojih proizvoda i primeni međunarodnih ISO standarda i HACCP principa. Odlučni smo da nastavimo da budemo lideri u tome i da težimo stalnom unapređenju. Kao odgovoran proizvođač, poštujemo sve zakone i pravilnike koji važe za naše tržište i za tržišta na koja izvozimo hranu.
Budite sigurni da ako na pakovanju nekog Bambi proizvoda stoji oznaka “posno”, taj proizvod to zaista i jeste, odnosno podrazumeva da u njegovom sastavu nema namirnica životinjskog porekla.
Svi naši posni proizvodi se rade na istoj liniji na kojoj se proizvode drugi Bambi proizvodi koji sadrže mleko i shodno tome postoji veoma mala, gotovo samo teorijska, mogućnost kontakta sa tragovima mleka, koji je izvor alergena.
Iako se prilikom prelaska proizvodnje sa jednog proizvoda na drugi vrši celokupno čišćenje opreme, prema evropskim standardima o alergenima dužni smo da na ambalaži istaknemo čak i teorijsku mogućnost, što smo, kao odgovorna kompanija, učinili na svim posnim proizvodima uvodeći ALERGEN INFO, ukoliko se Vaše pitanje na to odnosilo.

Ja dugo nisam davala ni te proizvode na kojima piše da ima u tragovima. Zavisi šta pokušavaš da postigeš (verovatno si pisala u drugoj temi, pogledaću).
Ako hoćeš skroz da testiraš dal mleko ima veze sa situacijom u kojoj ste, ja bih sve pravila kod kuće, da budem sigurna da nema ni u tragovima.

Tasha

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 343
29.10.2014 9:10:00   
branki*
hvala,devojkeuser posted image
ne ukidam soji,ni gluten,samo mleko i mlecne preradjevine.najvise kao optuzuju kazein,pa zato cu prvo njega da probam da eliminisem.
tash,ne znam ni ja sta tacno mogu da postignem,ali postoje neke studije i iskustva majki koje govore da su deca sa pervazivnim poremecajima i sa govornim poremecajima znacajno promenila ponasanje,smanjila stereoptipije i poceo da se javlja bolji i funkcionalniji govor kada su ukunuli mlecne proteine iz ishrane.e,sad kod neke dece to nije dalo nikakve rezultate,ali ko ce ga znati...covek proba sve.

branki

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 344
29.10.2014 9:13:17   
Peace*
MOLEKUL SOJE JE JAKO SLIČAJ MOLEKULU KAZEINA, TE SE KOD DECE SA ALERGIJOM NA KAZEIN SAVETUJE IZBEGAVANJE SOJE, JER ORGANIZAM MOŽE DA IH POMEŠA I DA NA SOJU REAGUJE KAO NA KAZEIN.

Ups, radim neke preglede, pa ostao caps, sorry.

Da sam na tvom mestu, ja bih izbacila i soju. Posle nekog vremena (dužeg) možda bih pokušala da je vratim, ako on bude pokazivao napredovanje.

Razmisli o tome, pa odluči.

Tasha

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 345
29.10.2014 9:19:09   
branki*
leleuser posted image za mleko cini mi se ne bi trebalo da bude veci problem,jer on i ovako ne pije mleko nikakvo,nista od mlecnih proizvoda,pudinge,sutlijase,nista.jedino je unosio sir i mleko kroz proju,gibanicu i makarone i kroz plazmu i neke slatkise koje cu da sad redukujem u zavisnosti da li sadrze mleko.juce sam bas u maxiju citala deklaracije proizvoda(plazma,krem bananica,jafa keks,cokolada,coko smoki...to su neki slatkisi koje jede).citacu sta sve opet sadrzi soju,pa cu videti mogu li da se pridrzavam svega toga.cini mi se da je soja prisutnija u proizvodima,nego mleko..ili gresim.

branki

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 346
29.10.2014 9:43:35   
Rosita
Branki, mi se hranimo bez mleka i soje. Ali D ne jede puno kupovnih namirnica, ima glavne obroke a izmedju se trudim na trpam voce, tu i tamo nekad nesto pojede. Mini buba isto izbegava soju. D posle rucka dobije parce menaz cokolade, bezbedne su jos i bambijeve, najlepse zelje crne cokolade- ima ih sigurno jos, navodim cega se secam na prvu loptu, jafa, mancmelou, bananica, od keksova wellnesi, o kejk obican, zlatni pek, gustav, D je jos jeo bambi kreker slani, ribice, prima grisine, ja sam sinoc jela one lepe cokoladne stark napolitanke, isto su bezbedne, a u zdravoj hrani ima super grickalica, namaza, keksova... od suhomesnatog samo domace, ima par proizvodjaca i par preradjevina koje nasi klinci jedu, D konkretno od kupovnog samo suvi vrat Pic jede. Nikakve pastete, virsle, salame, nista jos uvek. Razmisli, ako hoces rigorozno, to jeste veliki zaokret i moze u pocetku da ti bude opterecujuce, ali ja sam se evo toliko srodila sa ovom ishranom, nista mi ne nedeostaje. I kad prodje alergija ne bih mu davala nista posebno, samo kroz namirnice u malim kolicinama, e sad u vrticu bi morao da predje na mlecnu ishranu i ta ideja mi se nekako ne dopada, bez obzira sto je teze kad razmisljas sta ce svaki dan jesti, ali makar jede ono sto ja mislim da je ok... al odoh u off. o tom po tom.

< Poruku je uredio Rosita -- 29.10.2014 9:45:48 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 347
29.10.2014 9:45:39   
Peace*
Ne grešiš.

Marko jede:
Dumbo flips (ne klasičan smoki),
čips (ne domaćinski),
kokice,
Kiki bombone,
posna plazma,
Wellnes keks sa komadićima crne čokolade,
Zlatni pek sa kakao prelivom,
Prima slani štapići,
Bambi ribice,
Bambi gumene bombone,
Bambi i Menaž crna čokolada,
C puding od vanile,
Calipso sladoled,
Univerexport posne štrudlice,
Štark čoko bananice.

Sigurno sam nešto zaboravila.

Recimo, ja dajem Marku od nedavno Jaffa keks, i nisam načisto dal je to ok. Pojavile su mu se neke pikne (ekcemčići) oko usta, na obrazima, ali to je bio isti momenat kada je i zahladnelo. user posted image

S druge strane, pazi, npr paštete... neke sadrže mleko, neke ne. Ali soju sadrže sve.

Puding npr možeš praviti sa biljnim mlekom (možeš praviti mleko - ima tema, a možeš kupiti).

To je samo stil života, i nije strašno uopšte. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 29.10.2014 9:47:49 >

Tasha

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 348
29.10.2014 9:48:10   
little_one
U pravu si, soje ima svuda, ali i mlijeka, neces vjerovati da i u mesnim preradjevinama mozes da nadjes u izobilju mlijeka i soje. Moj savjet ti je da izbacis sve te kupovne stvari, jer aditivi i konzervansi su jos jedan segment koji bi trebalo da izbjegavaju svi a ne samo oni koji pokusavaju da poprave kvalitet svog zivota. Znam da je dijete tesko izolovati od svega toga, ali vrijedi pokusati da se hrani sto zdravije. Nije tesko, jedino sto posvuda ima skrivenog mlijeka i soje. Pa cak i u hljebu ako ga kupujete.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 349
29.10.2014 9:51:45   
Peace*
U hlebu, običnom belom, nema mleka.
Pitala sam na milion mesta, čak i u Mađarskoj, i svi me gledaju prilično čudno, objašnjavajući da se ne isplati stavljati mleko u hleb jer bi hleb onda trebao biti mnogoooo skuplji.
Ali, da, ima soje.

Tasha

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

KOJE ZENSKO IME VAM SE VISE SVIDJA?
jupi

TARA (42%)

LANA (58%)

Ukupan broj glasova: 189

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here