Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.10.2014 20:16:57
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala! Nije da se meni nesto menja onaj savrseni recept , htela sam samo da malko obojim, da izgleda kao razano, integralno i td. mom decku u obdanistu, da lici na ono sto jedu druga deca
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.10.2014 21:17:19
|
|
|
|
mama krava
|
Ma slobodno, pa možeš i da ih uvaljaš ili pospeš ražanim pahuljicama, semenkama suncokreta i lana pre pečenja i onda onako super krckaju, a i mirišu, pa i ukusnije su.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.10.2014 12:09:24
|
|
|
|
mama krava
|
Evo jos nesto interesantno, a moze bez mleka i nadam se da nije problem sto je na engleskom (mrzi me da kuckam ) Chia Seed Champion Pudding {Healthy Dessert for Kids} 1 cup milk, coconut milk, or almond milk 1/3 cup chia seeds 1 tablespoon honey 1/4 cup sliced berries Combine milk with chia seeds and honey. Let sit in the fridge overnight until thickens. Optional add ins Coconut cocoa powder nuts
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.10.2014 12:34:47
|
|
|
|
milicicak
|
I ovo je zanimljivo :) bice isprobano uskoro :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.10.2014 12:52:23
|
|
|
|
mama krava
|
Kod mene u ulici u zdravoj hrani je trenutno akcija za chia semenke. Cena im je po gradu inace oko 6500dinara/kg, a ovde je ove nedelje 4800din/kg. Ja kupila 100gr preslog meseca i jos imam, ali kupicu opet jer je super cena, a mogu da stoje. Ja cu napisati ako nije problem zbog reklame, da bi i druge mame videle, a ako ne sme da se pisu nazivi i adrese radnji, poslacu ti u pp, ako te zanima.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 16.10.2014 12:55:12
|
|
|
|
milicicak
|
posalji pp :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 10:16:29
|
|
|
|
Rosita
|
Zene, sta mislite o upotrebi biljnog mleka u pripremi musake? I koje bi valjalo, da li ovseno? Musaku ne volim, nikad ne pravim nego nesto dumam kad odvajaju za D u vrticu da mu prelivaju uz dodatak tog mleka koje bih ja donela... Posto smo u fazi nekog redogovaranja i imacu sastanak sa glavnim kuvarom pa cu i sama da iznesem neke predloge jer sam do sad otprilike skontala jelovnike. Hvala! Edit. A ove chia semenke, poskupe su rekla bih, ako je sto grama oko 500 din, koliko ode na ovaj recept npr?
< Poruku je uredio Rosita -- 17.10.2014 10:18:57 >
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 13:39:51
|
|
|
|
mama krava
|
Ja sam bas pravila sa ovsenim prosli put, ono , da probam i skroz je ista kao i sa kravljim. Mi jos samo da uvedemo celo jaje, pa cu biti mirnija. U ovom receptu ide 1/3 soljice, a to ti je jedna supena kasika, a ja cenim oko 20ak gr.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 13:44:53
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Ja sam bas pravila sa ovsenim prosli put, ono , da probam i skroz je ista kao i sa kravljim. Mi jos samo da uvedemo celo jaje, pa cu biti mirnija. E ziva bila! Je l pravis ovseno ono klasika 1 prema tri sa vodom, procedis i zacinis?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 13:53:09
|
|
|
|
milicicak
|
Da se samocitiram iz druge teme IZVORNA PORUKA: milicicak Rosita, mi se davimo u musakama, ja ih zalivam samo jajetom, probala sam i sa kombinacijom jaje-ovseno mleko, moze, uopste nije lose. Musaku od karffiola zalivam besamelom od ovsenog mleka. A sto se tice toga zasto u vrticima stavljaju mleko u sve, paaa mleko je jeftin izvor proteina i kalcijuma a vrtici po zakonu moraju da ispune 70% dnevnog unosaa hanljivih materija, lakse im je da mlekom popunjavaju broj, da takko kazem, nego da koriste druge namirnice bogate proteinima...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 14:02:02
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala, moracu za vikend da probam. Za D rucak su najproblematicnije te musake i recimo makaroni sa sirom, ja musake ne spremam (neka odbojnost od detinjstva), kao ni makarone jer ih D nece, a eto iduce nedelje imaju i jedno i drugo na meniju. Ja bih trebalo da pricam sa glavnim kuvarom i usvojimo neki univerzalni pristup tim situacijama. Kuvarica jedna mi je rekla da ce ona za D da izdvoji tipa karfiol, meso u maleni metalni sud i zalije jejetom i tako zapece, isto makarone sa jajetom. Posto sam ja duduk za musaku pa sam mislila da ne moze samo sa jejetom- znaci moze , ja sam pocela da dumam o tom ovsenom da joj odnesem. Hvala vam!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 14:10:15
|
|
|
|
mama krava
|
Joj, zeno, ja sve to radim odokativno! Ma moze i tako, a mozes i pirincano mleko sigurno da ubacis, ako nemas ovseno....
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 14:28:25
|
|
|
|
Rosita
|
Ma i ja uglavnom, pogotovo gde sam uhodana, nego ne ljubim tu musaku pa reko da vidim je l to ukusno sa ovsenim, da znam ako promasim temu da je do mene, a ne do mleka . Nego, danas je mm rodjendan, a ja u nekoj stisci sa vremenom, nasla sam ovo : http://www.coolinarika.com/recept/najbrzi-najjeftinij-i-sasvim-lep-posni-kolac/?meta_refresh=1 Odlicno je ispalo, ja dodala jabuke, brusnicu, suvo grozdje, one ostatke od cedjenja badema, upola manje secera jer i suvo voce daje slast, premazala dzemom od jagode i cokoladom i bas je super. Eto ti bre mama kravo ( e znas sta, ja cu te zvati Milkice, je l moze :)?, umem i ja odokativno, heheh. Posluzite se :)
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 14:51:53
|
|
|
|
mama krava
|
Slobodno me zovi, draga, kako hoces ! MM ti je sigurno dusa od coveka, jer je danas i mojoj mami rodjendan, a od nje nema bolje! Cestitam i vucem za usi!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 21:04:42
|
|
|
|
Peace*
|
Milkice! 😀😀😀 Umirem od smeha! Hahahahah
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 21:15:28
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala Milkice :) Peace, pa da skratim ovo mama krava, bas je simpa :)
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 21:24:55
|
|
|
|
Peace*
|
Pa jest malo nakaradno kad joj se obracamo, jos bismo mogle biti banovane jer vredjamo drugu forumasicu i nazivam je "kravom" hahahah Ja je skratila na MK. 😂
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 17.10.2014 23:32:51
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, jooj, Rosita super si se set_ila i srecan ti muzev rodjendan Elem, napravih cuvenu celofa tortu, preukusna je ali imam problem sa izgledom ne moze lepo da se premaze onim njeni crnim filom... kacim recept bez slike neki dan od ponedeljka, obecavam mini buba je ouevljena cokoladnim filom, ai joj se torta u kompletu ne svidja, odnosno pljuje koru i cokoladne bananice
< Poruku je uredio milicicak -- 17.10.2014 23:35:38 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 18.10.2014 9:29:15
|
|
|
|
Rosita
|
Hvala, hvala Nisam nikad jela tu tortu , bas napisi, ima na netu sigurno, al bolje taj tvoj recept Sta mislite , ako napravim ono testo za puter kifle, da li mogu deo da sacuvam i da od njega pravim kifle za recimo dva, tri dana? A da budu iste? Ako da, kako da ga cuvam?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 10:06:41
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Sta mislite , ako napravim ono testo za puter kifle, da li mogu deo da sacuvam i da od njega pravim kifle za recimo dva, tri dana? A da budu iste? Ako da, kako da ga cuvam? Sta mislite? E, a musaka sa ovsenim done! Najnormalnije smo jeli
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 10:22:23
|
|
|
|
milicicak
|
Moozes da probas da stavis testo u frizider, samo ne znam da li ce biti onako mekane i divne. Ili ispeci i zamrzni :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 21:33:41
|
|
|
|
milicicak
|
Najon torta by me :) Kora 7 belanaca, 16 kašika šećera, 1 kašika limunovog soka Fil 1 l lesnikovog mleka, 16 kašika šećera, 7 žumanaca, 1 puding sa ukusom vanile, 5 kašika brašna, 3 kašike gustina, 1 margarin, 10 krem bananica (moze i manje) 200 g čokolade. Umutiti 7 belanaca da se napravi pena (minut-dva), dodati 16 kašika šećera i kašiku limunovog soka i mutiti dok ne nastane cvrst sneg. Peći 45 minuta na 150 stepeni. Fil 1 Staviti 700ml lesnikovog mleka da provri sa 16 kašika šećera. U preostalih 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu. Ako koristite homemade lesnikovo mleko, dodajte malo vise secera i 2-3 kesice vanile. Ako kupujete, probajte pre nego sto dodate sav secer, meni je ono Alpro npr, preslatko. 2 Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Kad se kašica ohladi sjediniti sa margarinom. Mene mrzelo da to radim pa sam u vruc fil dodala margarin iseckan na kockice i mesala dok se nije rastopio. Smesu podeliti na dva dela. 3 Fil 1 U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade. Opet, mrzelo me, pa sam odmah nakon podele fila na dva dela u deo predvidjen za cokolaadu stavila cokoladu polomljenu na komade i mesala dok se nije otopilo :) kad se ohladilo ponovo sam malo mutila mikserom pre filovanja 4 Fil 2 U drugu polovinu dodati seckane krem banane. E, ovo sam sacekala da se ohladi i pre nego sto sam dodala cokoladne bananice sam mikserom malo izmutila fil. Ide kora, crni fil, zuti fil i trebalo bi necim da se premaze, za to mozete da ostavite malo crnog fila. Ja sam se smorila sto je mini buba pljunula koricu i beli fil kad ih je probala pa je nisam premazivala, ostavila sam joj to sto je ostalo crnog fila da jede kasikom a i fil mi je bio malo gusci pa nisam ni sigurna i da bih uspela a da izgleda pristojno, zato je mozda bolje da radite onako kako pise u receptu Uglavnom, ukus torte je odlican, lepa je i lagana (a to kazem ja koja ne priznaje tortu ako nije cokoladna)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 21:55:24
|
|
|
|
mama krava
|
Ja ne volim te zmickave, tj zelatinaste komadice po totrama.... Ali pade mi na pamet, posto si rekla da mozete da jedete Oreo keks, kako bi mogla da sameljes taj keks i da ga ubacis u drugi fil.... I eto jos cokoladnija torta!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 21:59:16
|
|
|
|
milicicak
|
Razmisljala sam o tome :) u stvari, ovaj recept za cicvaru je odlican, moze unutra da se doda sto razlicitih kombinacija... i kod mog deteta definitivno ne prolazi bela korica :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 19.10.2014 23:42:09
|
|
|
|
Rosita
|
Draga, ni ja nikako ne volim te kore :(. A ostatak torte, mmmm :)
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
lepotica ce se zvati:pisuljicaTara (
30%)
Masha (
27%)
Lara (
31%)
Asja (
12%)
Ukupan broj glasova: 154Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!