bebilule -> RE: ogtt i insulin (11.3.2015 8:08:56)
|
World Na početku sam, nešto oko 7. nedelje. Tako sam i uradila, nakon što mi je moja dr, inače specijalista za neplodnost rekla da prekinem sa sioforom potražila sam mišljenje još jednog dr koji je rekao ni slučajno do 12. nedelje, čak i poslije može da se pije, otom-potom. Odlučila sam ga poslušati jer koliko vidim rijetko ko isključuje siofor u prva tri mjeseca, a ni moja doza nije jaka, organizam se navikao na njega, tako da ću nastaviti. Misika, i meni su bili mikrocistični jajnici, odstupanja inzulina nisu bila velika ali su postojala, ali sam imala duže cikluse. I meni je kao i tebi prijao siofor. Koliko ga dugo piješ jer je meni trebalo jedno 4 mjeseca da zabebim. I drugo, takođe iz iskustva, kakav je taj nalaz spermiograma? Većina laboratorija radi strašno oskudan nalaz, bez podataka o progresivno pokretnim, bez precizne analize morfologije i sl. Odrade samo broj, procenat pokretnih i grubu morfologiju. Bitno je da je dobra laboratorija, da je nalaz detaljan i da ga radi dobar biolog. Prvi nalaz koji je mm uradio niko od mojih dr nije htio ni da pogleda jer mu je falilo svih mogućih podataka. Kasnije smo se dobro raspitali i uradili gdje treba.
|
|
|
|