bebilule -> RE: ogtt i insulin (6.3.2015 7:53:34)
|
Moje mišljenje je da nije dovoljno raditi insulin na 2h. Meni je otkrivena rezistencija tako što je vrijednost insulina bila veća nakon 1h, a spuštala se u normalu nakon 2h. Nemojte trošiti vrijeme bezveze, insistirajte da vam ovaj nalaz urade kako treba i to. Mjerenje glukoze i insulina na tašte, ispijanje 750 ml glukoze (ne znam koliko miligrama ili grama glukoze tu ima, treba provjeriti). Mjerenje obe vrijednosti nakon 1h i opet mjerenje nakon 2h. Meni je tako otkrivena rezistencija, a da sam mjerila samo nakon 2h ne bi je ni primijetili. Rečeno mi je da imam blagu rezistenciju ali da mi je potreban siofor. I nakon 3 mjeseca korištenja ciklusi pali na 3otak dana, a bili preko 40. Pazila sam i na ishranu, isključite šećer, proste ugljene hidrate, sve prerađevine... Ugledala [sm=rozacrtici.gif] a na UZ mi rekli da su jajnici čisti, ciste su prosto nestale. Ne znam do čega je, ali mislim da mi je siofor uspostavio ovulaciju. Na prvim folikulometrijama nije bilo ništa, katastrofa, premali folukuli, nakon siofora i regulacije ciklusa počeli su se pojavljivati i veliki, zdravi folikuli [sm=smiley36.gif]. Takođe, moj dragi je imao malo slabiju pokretljivost, onda je bacio cigare, počeo sa C vitaminom, i evo uspjeli smo. Znači, insistirajte da se ovaj nalaz uradi kako treba, ne gubiti ne vrijeme ni pare. Kad mjere ukupno 3 puta glukozu i inzulin kod nas u RS ovaj nalaz dođe oko 140 KM. Sve ostalo je gubljenje vremena.....to je moje mišljenje i iskustvo. Pozdrav cure i srećno, pazite na ishranu, puno možete promijeniti [sm=bravo.gif]
|
|
|
|