Masha0801 -> RE: ogtt i insulin (12.5.2015 21:37:05)
|
Devojke, ovde sam nova, imam neke nedoumice, citajuci vase postove vidim da znate dosta o ovome. Moj problem je sledeci, od prve menstruacije, bile su neredovne, s tim sto prve dve godine sam bukvalno dobijala na po 3-4 meseca. Imam 21 godinu. Poslednjih godina su dosta redovnije, imam menstruaciju 10-11 puta godisnje, s tim sto nikad ne znam kad cu tacno dobiti, nekada to bude na 28, a nekada na 35-40 dana. Proveravala sam jajnike na UZ 2 puta, nemam nikakve ciste. Medjutim, kad sam odradila hormonski status, LH je iznosio 9.00 a FSH 4.00, ako sam dobro shvatila to je jedan od simptoma PCOS, a nemam ciste na jajnicima. Sta to znaci? Ostali hormoni su u redu. Za dva dana idem da radim ogtt, jer mi je doktorka rekla da sumnja na blagu IR. Ukoliko se potvrdi da je imam, posto sam nahvatala uzasan strah, iako jos nekoliko godina ne planiram trudnocu :D, da li ta blaga rezistencija u kombinaciji sa PCOS moze da pravi velike probleme sa trudnocom i da li je moguce ostati u drugom stanju prirodnim putem? Izvinjavam se ako su pitanja glupa, ali totalno ne znam nista o svemu ovome... Hvala unapred
|
|
|
|