|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
9.11.2012 19:38:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Referentne vrednosti za insulin odnose se na bazalno stanje, ne stanje pod stimulacijom.

ali uvek postoje samo te referentne vrednosti, sto mnoge buni, da li su te vrednosti (do 25) za sta tri merenja.. jer normalno je da nakon provokacije skoci. moja internista nije znala sta da radi, jer je meni prvi sat bio oko 4, drugi 60, a treci oko 64, pa me je poslala kod endokrinologa. ona mi je samo rekla da imam normalnu toleranciju glukoze, a za insulin nista nije komentarisala. nije mi dala nikakav lek, samo savet o ishrani.
ono sto mene buni je sto nakon 2 sata nije pao, nego je jos malkice skocio. kako sam ja razumela trebalo bi da pada...

sada sam opet radila ogtt u dnevnoj bolnici. glikemije su mi ok. u sredu sam isla za rezultat insulina i tiroidnih hormona, ali nisam mogla da ih preuzmem, jer je ta sestra koja ih izdaje morala da ode.. pa su mi rekli da dodjem sledece srede jer tada imam zakazanu kontrolu, samo malo ranije da mi ih upisu. zivo me zanima kako ce mi sada biti, ne mogu da docekam.
inace, desava mi se da mi bude lose par puta na dan, kao da padam u hipoglikemiju cim prodje vise od 2,3 sata od jela. moguce da je povisen ponovo insulin, pa zbog toga.. a moguce i sto sam mesecima bila potpuno bez slatkisa.

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 576
9.11.2012 19:59:49   
Maslacak15
Macaki upravo tako ,
Zabunu prave referentne vrednosti. Ali bas zbog toga veruj mi trazila sam i kopala po naucnoj i medicinskoj literaturi. Osobe sa pravom insulinskom rezistencijom imaju cifre po 150, 200 i vise za insulin posle stimulacije. Ako je rekla da imas normalnu toleranciju glukoze to ukljucuje i insulin. Tako da ako se nije pogorsalo nesto 60 ak bi trebalo da je OK.user posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 9.11.2012 20:01:49 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 577
9.11.2012 20:05:27   
daca77
A da li postoji hiperinsulinemija ako bez opterecenja, nakon 2h od uzimanja hrane, vrednost insulina bude oko 25?

Direktna veza do poruke: 578
9.11.2012 20:08:59   
Maslacak15
Ja bih rekla da ne postoji Dacouser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 579
9.11.2012 20:14:13   
daca77
Vrsnjakinjo, zato moji rezultati zbunjuju endokrinologe...kada uradim ogtt, rezultati su grozni, a kada proveravam u toku dana glukozu i insulin, sve je u ref.granicama. Desavalo se da nakon rucka, ubacim kroasan sa dosta eurokrema i nakon 2h, meni secer iznosi 5,8, a insulin oko 25.
Neki pokusavaju da objasne visoke vrednosti ogtt cinjenicom da ja imam genet.predispoziciju za kardiovask.bolesti, a ne dijabetes. Drugi kazu da prosto organizam tako reaguje kada unesem 75gr glukoze...prosto ne znam sta da mislimuser posted image

Direktna veza do poruke: 580
9.11.2012 20:31:23   
World
ja ipak mislim da to ne treba zanemariti tek tako.. meni je prvi insulin kojisam radila nakon 2 sata bio 27, pila sam siofor i nakon 100 godina rasnih pokusaja ostala trudna, vjerujem, upravo zahvaljujuci sioforu.. ne kazem da je to nesto drasticno, da nisam pokusavala da ostanem trudna, vjerovatno ne bi bilo nikakve potrebe.. plus sto mi se cjelokupno stanje organizma popravilo kad sam pocela da obracam paznju na taj insulin.. e sad je druga prica, on je isao od sasvim normalnog (na sioforu) od nekih 7 (taj mjesec sam i zatrudnila) pa sve do skoro nekih 300 i nesto na zadnjem vadjenju prije oko 2 sedmice... maslacak je ipak strucnija i zna zena sta prica, ali, nekako iz licnog iskustva mislim da nikad ne bih uspjela da me nisu poceli lijeciti.. kao sto vec rece za neku zenu, sitnica se popravi i eto, tako nekad prosto bude..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 581
9.11.2012 20:36:05   
daca77
Slazem se Word, jer uvek neka sitnica smeta. Ja sam uzimala vise od 1,5god.po 1500 glukofaz, vodila racuna o ishrani, potpuno izbacila slatkise i sve industr.preradjene namirnice i stanje je bilo nepromenjeno.user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 582
9.11.2012 20:43:25   
World
pa onda je kod tebe u pitanju neka druga 'sitnica'.. samo kad pomislim da sam se ja godinama patila i isprobavala sve zivo, a sve uzalud, bas se najezim..

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 583
9.11.2012 20:45:10   
Maslacak15
Ma ja jesam zato da treba biti proaktivan i probati leciti sve na sta postoji iole sumnja da je 100% optimalno. I definitivno je da siofor pomaze nekim zenama narocito koje imaju PCOS. Ali mislim da postoji zabuna oko definicije rezistencije. I nekad lekari naidju na pogresan trag. Ne treba zanemarivati ostale stvari. Eto ja imam drugaricu koja ima jaku rezistenciju, i bila je na sioforu i nije pomoglo dok nisu nastelovali stitnu zlezdu. A poremecaj stitne je bio tako minimalan da joj je gomila lekara govorila da je sve super godinama. Devil is in the detail.
Ja ne kazem da je siofor los lek, naprotiv, ali mi se cini da se prepisuje malo ko bombonice, slicno ko utrogestan kod trudnica. Da jesam ja sam hejter protiv utrogestanauser posted image , osecam se ko don kihot u borbi protiv vetrenjaca hihiihhi

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 584
9.11.2012 21:06:52   
World
ma u pravu si skroz... pravo da ti kazem, ja sam protivnik bilo kakvih medikamenata, pa godinama nisam uzimala cak ni tablete protiv bolova.. i slazem se da kod nas prepisuju lijekove samo tako, pa gdje ces dalje kad se redovno lijekovi reklamiraju, mislim strasno.... sve je to farmaceutska mafija.. user posted image
ali da sad ne sirim teorije zavjere tu, sve ima svoje i dobar dijagnosticar zlata vrijedi... treba samo biti toliko dobar da znas sta ti stvarno moze pomoci...

Direktna veza do poruke: 585
9.11.2012 22:37:25   
Anoniman
maslacak, hvala ti!
javicu se u sredu sa rezultatima i misljenjem lekara.

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 586
14.11.2012 22:22:52   
Anoniman
bila sam danas na kontroli, pa da vam se javim!
prvo sam podigla rezultate i sokirala se jer su grozni, gori su nego prosli put.
0'' - 34, 120'' - 99.9 user posted image
onda sam otisla kod dr...
ona mi je rekla ovako: normalan vam je nalaz.. u pocela da pise dijagnozu: normalna tolerancija glukoze. ja ispricala kako se osecam, kako ako ne jedem vise od 2,3 sata pocnem da osecam jaku slabost, tresu mi se ruke, zuji u usima.. valjda mi padne secer. samo mi je rekla: vasa terapija je samo manji, a cesci obroci. ovo je samo blaga hiperinsulinemija. user posted image pitala sam smem li sve da jedem, rekla je da izbagavam slatkise, bombone, beli secer.. sve sto nije inace zdravo da ne jedem. pitala sam smem li da ostajem trudna sa ovim rezultatima i hoce li mi nesto poviseni insulin smetati, rekla je ne. i rekla je da se ne opterecujem da merim secer kod kuce, jer je moj secer dobar. posto nije napisala da dodjem na kontrolu, ja je na kraju pitah kada da dodjem.. kaze ne morate.. ustvari, dodjite kada ponovo zatrudnite.
eto, ja sam opustena user posted image samo se nadam da necu dobiti diabet za neku godinu.. jos neki mesec, pa da razmislim o jos jednoj bebici.. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 14.11.2012 22:25:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 587
14.11.2012 22:25:12   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Da jesam ja sam hejter protiv utrogestanauser posted image , osecam se ko don kihot u borbi protiv vetrenjaca hihiihhi

Sanco Pansa vama na usluziuser posted image
U Srbiji preteruju sa utrogestanom, to je fakat. Zena ima prog 25 na primer i oni joj daju utrogestan preventivnouser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 588
14.11.2012 22:28:29   
Anoniman
odosmo u off.. ali ja bih da kazem nesto u odbranu utrogestana. user posted image
prokrvarila sam u 7. pa u 11. nedelji.. i do ulaska u 9. mesec koristila udarnu dozu 2+1+2 vaginalno. jos tada nije isao na recept nego sam kupovala.. mislim da sam kartonku utrogestana potrosila jer mi je kutija trajala 6 dana. ali ja sam se osecala puno sigurnije uz njega.
inace, najveci strah u trudnoci mi je bio da ne zavrsim na tokoliticima. onda sam se drzala utrogestana i eto..

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 589
14.11.2012 22:44:06   
Maslacak15
ali ja sam se osecala puno sigurnije uz njega.
IZVORNA PORUKA: Macaki

Lepo je to Macaki , ali to je ono sto ja upravo i mislim- to je jedan kolektivni placebo. Doktori kljukaju pacijentkinje a one su ubedjene da ih on cuva. user posted image A najvise volim argumente tipa "ja sam uzimala utrogestan da nisam ne bih iznela trudnocu" a kontrola za takvu izjavu je??? " Otkud znas da nebi :). Mozemo da okrenemo pricu, pa da brojimo one koje su bile na utrogestanu na ovom sajtu a nista im nije pomogao. To ja pokusavam da kazem. Za zdravu trudnocu, velika vecina zena proizvodi dovoljnu kolicinu progesterona, osim onih koje imaju slabo zuto telo a tih je malo.  Najcesce je nizak progesteron posledica niskog HCGa odnosno loseg razvoja embriona a to nikakvi lekovi ne mogu da poprave. Pa makar uzeli kilo progesterona.  Ali jedno si u pravu Macaki, progesteron je jos good guy u prici. Kad pocnu sa oralnim tokoliticima tu tek dobijam krizeuser posted image user posted image   Da kazem da se oni na zapadu ne prepisuju vec godinama uopste jer se smatraju neefikasnima a opasnim. 
   Probaj da poslusas doktorku i korigujes ishranu. A sigurno da mozes da zatrudnis i sa takvim insulinskim profilom.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 590
14.11.2012 22:52:55   
Anoniman
maslacak, a sta je onda trebalo da dobijem kao terapiju kada sam prokrvarila? nista.. nego da cekamo ako ode ode.. user posted image ne bih ja imala herca za tako nesto.

sto se insulina tice.. moram opet da nadjem one tablice pa da gledam, a taman samo se malo opustila. e sad, ja znam da li je ovaj moj problem od skoro (posledica dijete koju sam zbog bebine alergije drzala dok sam dojila) ili mi je to od ranije. prvi put nisam imala problem sa zacecem, posle 4, 5 ciklusa sam zatrudnela. nije mi ni sad hica, ako bude bebica i kad bude.. samo mi je frka da ne dobijem diabetes. mislila sam da ce mi danas posle ovakvih rezultata prepisati neki lek, ali kad ona kaze da ne treba, hajde da joj verujem...

Direktna veza do poruke: 591
14.11.2012 23:06:23   
Maslacak15

Pa sigurno da ces da slusas doktora, jasno je to meni. Ja sam u prvoj trudnoci prokrvarila malo u sestoj nedelji, bila je crvena krv samo jedno vece. Prepisali mi nisu nista, ovde u Nemackoj . I nikakav problem posle toga imala nisam. A skorije znam jedan dramatican primer gde je devojka krvarila nedeljama ( hematom ispod posteljice) i isto nista prepisano nije. I iznela je trudnocu do kraja. Mislim da je ovde na sajtu najbolji primer bila Soni kojoj u Norveskoj nije prepisano nista a isto je intenzivno krvarila.
Ono sto hocu da kazem, krvarenja u ranoj trudnoci su relativno cesta i obicno nemaju veze sa manjkom progesterona. A progesteron ce pomoci i spreciti pobacaj samo i iskljucivo u tom slucaju ako postoji manjak istog. A jos nisam videla da doktori nekom proveravaju progesteron, vec samo prepisu vaginalete ili tablete. Onako napamet, nece da skodi.
Ali ne osudjujem ja zene sto ga uzimaju, kad doktori prepisuju. Naravno da ce da slusaju doktore. Samo mislim da je u pitanju kolektivni placebo.
Da se vratimo temi neces dobiti dijabetes tako lako. Ali probaj da korigujes ishranu, to je svakako zdravo. Da rasteretis pankreas. Ja sam negde na ovom topicu postovala pre par meseci rad gde se vidi da insulin pod stimulacijom kod kontrolne grupe (zdravi ljudi) ide i do 100. Ali me mrzi sad da trazim. Zelim ti brze dve crticeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 592
14.11.2012 23:12:01   
Anoniman
hvala ti. user posted image sad gledam tvoj tiker, bas ce mala razlika biti medju decicom.. divno!
malo cu iscitati temu unazad.. moram se malo ozbiljnije ovim pozabaviti.
sto se ishrane tice, mislis li da bih smela med, voce, plazmu.. smem li ponekad pizzu, spagete, burek? sta mislis?

Direktna veza do poruke: 593
21.11.2012 19:48:26   
*biberce*
Cao svima,ja sam nova na forumu i jako mi se dopada zelja i volja da pomazemo jedne drugoj user posted image
Imam neredovne cikluse i PCOS.
Pre par meseci,tacnije u maju sam po preporuci endokrinologa odradila neke analize i izmedju ostalog i OGTT i Insulin,vrednosti su:
0` 4.9 INSULIN 0` 3.81
30` 7.6 30` 98.6
60` 2.0 60` 24
90` 3.4 90` 17.8
120` 4.6 120` 24
Kao terapiju sam dobila Gluformin 1x1 500mg.Nisam imala neke nuspojave,osim blage dijareje.Nakon terapije od 3 meseca,povecana mi je doza na 2x500mg,ali mi se desilo da sam posle povecanja imala 2 puta takvu drhtavicu u nogama da sam se na smrt preplasila user posted image
Rekla mi je da je to mozda zbog toga sto sam unosila secer,mada ne mogu da se setim da li sam tada jela nesto slatko malo vise ili ne.Uglavnom,otada imam veliki strah da mi se to ponovo ne desi.Imate li neki savet kako da se hranim,sta da jedem za dorucak itd?
Nervira me cinjenica da nam dr najcesce prepisu lek,a da nam uopste detaljno ne objasne kako da se ponasamo.Citam da neke devojke piju lek na prazan stomak,a nisu obavestene da moramo jesti da bi lek delovao.Isto kao sto meni niko nije rekao da moze doci do pada secera...ili ne moze user posted image Vise ne znam nista....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 594
22.11.2012 0:14:30   
degu
Biberce meni se to nije dešavalo i iskreno ne verujem da je zato što si jela slatko, od slatkog bi dobila dijareju. Samo vodi računa da piješ lek uz konkretan obrok i slatko bi trebalo da izbaciš skroz. I pokušaj da piješ lek baš u toku obroka a ne posle jela. Mislim da metformin ne spušta baš tako naglo šećer da bi imala te drhtavice, možda od kad ga piješ malo više osluškuješ telo. Meni se dešavalo recimo kad pojedem nešto jako i masno, kao što je burek da naglo ogladnim posle par sati da imam te drhtavice i kad nisam pila gluformin. Vodi računa da imaš redovne obroke, da ti se ne dešava da pregladniš, jer i tad može da te uhvati drhtavica. Eto nadam se da sam bar malo pomogla.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu *biberce*)
Direktna veza do poruke: 595
22.11.2012 10:17:47   
Anoniman
ja vidim vezu..
povisen insulin moze izazvati hipoglikemije, cak i on sam, a kamoli kada se jos i piju lekovi za snizavanje SUK-a.
moja dr mi nije dala nikakvu terapiju jer smatra da je insulin 100 u drugom satu samo blaga hiperinsulinemija, koja ne zahteva tarapiju. ali ja i pored toga osecam da povremeno padam u hipo, cim ne jedem 2,3 sata ili vise pocne da mi zuji u usima, da mi se tresu ruke, da osecam slabost i moram odmah da jedem. jedina terapija koju mi je prepisala je cesci, manji obroci. mada mislim da ako pijete lekove, trebalo bi malo bolje da jedete.
sto se bureka tice, prosti ugljeni hidrati naglo podizu nivo secera u krvi, ali ga zato jos brze obaraju. zato vam se to desava. i meni..
znaci, ishrana bi trebalo da se bazira na namirnicama sa nizkim glikemijskim indeksom. njih bismo smele da jedemo u neogranicenim kolicinama, one sa srednjim GI umereno, a one sa visokim da izbegavamo.
postavljala sam negde tablice, naci cu..

< Poruku je uredio Macaki -- 22.11.2012 10:19:05 >

(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 596
22.11.2012 17:15:28   
Anoniman
ИЗБЕГАВАТИ!!!!
Намирнице са ВИСОКИМ ГИ

Глукоза (декстроза) 100 Пиво 110
Кромпир печени 95 Кромпиров скроб 100
Бели хлеб 90 Пиринчано брашно 95
Мед 90 Пире од кромпира 90
Корнфлекс и кокице 85 Кувани бели пиринач 85
Кувани корен целера 85 Експандирани пиринач 85
Кувана шаргарепа 85 Бело пшен.брашно 85
Кувани паштрњак 85 Parboiled пиринач 85
Кувани боб 80 Пиринчано млеко са шећ 75
Крофне 75 Колачи, кекс са шећером 70
Бундева 75 Кока кола и слични напит 70
Лубеница 75 Кроасан 70
Урме 70 Чипс 70
Меласа,шећерни сируп 70 Бели шећер 70
Чоколада са шећером 70 Смеђи шећер 70
Палента, качамак 70 Јаворов сируп 65
Кус-кус и гриз 65 Цвекла кувана 65
Џем са шећером 65 Дуња кувана,са шећером 65
Ананас, конзерва 65 Ражани хлеб (30%ражи) 65
Суво грожђе 65 Кукуруз шећерац 65
Банана, зрела 65 Мајонез индустријски 65
Кестен 65 Црвени пиринач 55
Сладолед са шећером 65 Тестенина-бело брашно 55
Диња 60 Суши 55
Овсена каша 60 Тестенина од дурум пшенице, јако кувана 55
Булгур пшеница, кувана 55
Папаја 55

ПОВРЕМЕНО ЈЕСТИ!!!
Намирнице са СРЕДЊИМ ГИ

Басмати пиринач 50 Сок од јабуке без шећера 50
Хлеб од интегралног брашна 50 Интегрални пиринач 50
Тестенина од дурум пшенице кувана ал денте 50
Бонжита без шећера 50 Мусли без шећера 50
Киви 50
Банана, незрела 45 Грожђе, свеже 45
Кокос 45 Брусница 45
Интегрално брашно 45 Сок од поморанџе,свеж 45
Јечам, цело зрно 45 Сок од грејпфрута, свеж 45
Ражано брашно 45 Сок од парадајза са шећ. 45
Ананас, свеже воће 45
Тестенина од интегралног брашна, кувана ал денте 40
Хељда (каша, брашно, хлеб) 40 Боб 40
Суве кајсије 40 Суве шљиве 40
Овсене пахуљице 40 Суве смокве 40
Кикирики путер, без шећ. 40
Тахини (паста од сусама) 40

ПРЕПОРУЧУЈЕ СЕ, КОЛИЧИНЕ – КОЛИКО ХОЋЕШ
Намирнице са НИСКИМ ГИ

Азуки пасуљ 35 Јабука, свежа 35
Леблебије 35 Поморанџа, свежа 35
Кинески резанци од пасуља 30
Хлеб од 100% интегралних житарица 35
Смокве, свеже 35 Сладолед са фруктозом 35
Киноа 35 Брескве 35
Сок од парадајза 35 Нар 35
Суви парадајз 35 Шљиве 35
Грашак, свежи 35 Дуња 35
Млеко: кравље обрано и необрано, у праху,
сојино, бадемово, овсено 30
Јогурт (кравље и сојино млеко) 35
Сир са сурутком кварк (?) 30
Бели пасуљ,суви 30 Боранија 30
Цвекла, сирова 30 Шаргарепа, сирова 30
Грејпфрут 30 Кајсија 30
Мандарина 30 Бели лук 30
Џем без шећера 30 Сочиво 30
Трешње 25 Парадајз 30
Купине и дудиње 25 Крушке 30
Боровнице и малине 25
Суви грашак 25 Црна чоколада 70% какао 25
Семенке, разне 25 Кикирики путер, незаслађ. 25
Јагоде 25 Сојино брашно 25
Фруктоза 20 Патлиџан 20
Прокељ, карфиол, краставци, празилук, црни лук, купус, кељ, броколи, целер, маслине, кисели купус, спанаћ, тиквице, ротквице, паприка, соја, зелена салата, печурке 15
Лешници, бадеми, ораси, кикирики, пистаћи, лимун, рибизле, ђумбир, авокадо, 15

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 597
23.11.2012 20:26:32   
*biberce*
degu, macaki hvala puno na odgovorima user posted image
Meni su prvo u domu zdravja rekli da mi je verovatno pao secer i da moram uvek da imam kod sebe nesto slatko,kao dijabeticari.Poslali su me da odradim neku analizu i ona je pokazala prosek u zadnja 3 meseca i rezultat je bio odlican.Kad sam otisla kod privatnog endokrinologa,koja mi je i dala terapiju,rekla mi je da ne bih trebala da uzimam slatko nego slano ako se desi da mi padne secer.E sad,nije mi jasno zasto mi se to desilo,jednostavno ne mogu da provalim sta je to moglo da izazove.Mozda slabasan obrok sa Gluforminom user posted image
Uglavnom,resila sam da secer svedem na najmanju mogucu meru jer ne mogu tek tako da ga se odreknem user posted image
Macaki super sto si postavila ovaj spisak,danas sam ga odstampala i trudicu se bar malo da se pridrzavam.Evo danas sam ruckala 1 mandarinu kao uzinu bez grize savesti user posted image
Sta vi zene jedete?Ja se totalno pogubila... A da,posto sam "visoka" 156cm moram da smrsam 4kg(sa 54kg na 50kg) da bih mogla da ostanem trudna,tako rece doktorica user posted image
Sta mislite,ima li to smisla ili da trazim drugog strucnjaka?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 598
23.11.2012 21:55:06   
Anoniman
ne moras potpuno da izbacis slatko, ali jedi voce, crnu cokoladu...
a kada padne secer mozes da pojedes nesto slatko, ali obavezno i nesto slano,i to nesto sto sporo dize i spusta secer, npr. nesto od celog zrna. da se ne bi desilo da ti secer naglo skoci, pa onda joj brze ponovo padne. to je jako opasno.
kako se hranim.. kako ne bi trebalo user posted image , posebno sad u ovoj sezoni slava. ali resavam da malo vise povedem racuna, jer ja nemam nikakvu terapiju, sem da se pridrzavam zdrave ishrane.

Direktna veza do poruke: 599
23.11.2012 23:58:21   
Cecana

IZVORNA PORUKA: *biberce*

A da,posto sam "visoka" 156cm moram da smrsam 4kg(sa 54kg na 50kg) da bih mogla da ostanem trudna,tako rece doktorica user posted image
Sta mislite,ima li to smisla ili da trazim drugog strucnjaka?

Meni je doktorka rekla da BMI treba da bude ispod 28 ili 26 nisam bas sigurna,a tebi je po ovoj racunici 20 tako da mislim da preteruje.

Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

kako blizancima da dam ime ?
Hellenaa

svaka pomoc je dobro dosla

Kalina I Kristijan (18%)

Jovan i Jovana (10%)

Mia I Marko (66%)

Stefana i Stefan (6%)

Ukupan broj glasova: 163

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here