|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
25.11.2012 16:29:20   
*biberce*
Cecana Nadam se da si u pravu user posted image Ne znam kako se izracunava taj indeks,nikad nisam sebe smatrala previse gojaznom.Moram da probam ovaj LCH nacin ishrane,mozda pomogne da zauvek raskinem sa prostim secerima

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 601
25.11.2012 17:01:58   
Anoniman
koji je to LCH nacin ishrane, ajd napisi nesto o tome!
moj je bio do skoro 18 (neuhranjena), sad je konacno preko 19. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 25.11.2012 17:02:24 >

(odgovor članu *biberce*)
  Direktna veza do poruke: 602
25.11.2012 17:31:46   
Cecana
BMI se izracunava tako sto se podeli broj kilograma sa kvadratom visine u metrima(znaci 50:(1,56*1'56).
LCHF nacin ishrane nije los,mada je za mene Hrono ishrana zakon.Ne volim iskljucivanje ni jedne grupe namirnica iz ishrane,a lchf forsira zdrave masnoce a ukida secere,cak i iz voca.
Pozdrav svima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 603
25.11.2012 18:43:28   
World
Samo mala napomena, LCHF ishrana ne iskljucuje potpuno UH, posto se unose kroz bademe, ljesnike itd. mlijeko i mlijecne proizvode, a voce nije zabranjeno nikako, osim sto se preporucuje da oni koji pokusavaju da smrsaju konzumiraju samo kiselo voce tipa narandze, kisele jabuke, kivi i sl. Ostalo voce se moze jesti, u umjerenim kolicinama, naravno, samo bas nije preporucljivo jesti npr. banane, smokve, grozdje, jer imaju bas puno UH.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 604
25.11.2012 20:46:01   
*biberce*
macaki evo ti link pa procitaj,ima dosta zanimljivog http://istineilaziohrani.blogspot.com/p/o-cemu-se-ovdje-radi.html
Cecana kakva je Hrono ishrana?Da li si se pridrzavala?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 605
25.11.2012 21:23:06   
Cecana
biberce imas temu ovde na RR o hrono pa procitaj.Ja sam postovala tamo moje iskustvo sa hrono.
Ok je i lchf,samo meni licno nije odgovarao,ja ne volim masnoce,vise sam vegeterijanac,ali ne potpuni.

(odgovor članu *biberce*)
Direktna veza do poruke: 606
25.11.2012 23:36:44   
Anoniman
hvala biberce, prostudiracu malo!!!

sto se voca tice, treba da ga jedemo ali ne da preterujemo. a slatkise bi trebalo zapravo potpuno da izbacimo iz ishrane.

(odgovor članu Cecana)
  Direktna veza do poruke: 607
6.12.2012 17:51:32   
mirjanam
cao devojke!
danas sam uzela rezultate i oni ovako glase
insulin
0-15,o
30-45,0
60-47,5
120-48,2
180-26,2
glukoza
0-4,6
30-7,2
60-7,1
120-4,4
180-3,7
dali bi neko prekomentarisao ove rezultateuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 608
6.12.2012 20:30:02   
degu
Mirjanam meni se čini da su ti rezultati ok, inzulin se vraća na početne vrednosti, ne baš potpuno, al pada, mislim da kod tebe nema inzulinske rezistencije.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mirjanam)
Direktna veza do poruke: 609
7.12.2012 17:30:02   
nena dj
Zdravo svima...Da vas pitam nesto?U braku sam 2 godine,imam policisticne jajnike i ne mogu da zatrudnim.Radila sam sve potrebne analize kao sto su hormoni,hsg,laparaskopija i na kraju ogtt test.Sve je u redu sem ogtt testa.Receno mi je da imam insulinsku rezistenciju i prepisana mi je terapija Gluformin 3x1 od 500mg.Zanima me da li se samom tom terapijom regulise ciklus,inace imam neredovne menstruacije...Pijem ga vec 20 dana. Da li je uopste moguce zatrudneti za tom terapijom.Nemam problema sa kilogramima,malo sam maljava,nista strasno....Hvala vam unapred na odgovoru,puno bi mi zacilo podeliti iskustvo sa vamauser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 610
12.12.2012 8:09:23   
majce zmajce
Cao svima!
Dobila sam juce od endokrinologa da pijem glukofag jer sam mu rekla da godinu dana pokusavamo da dobijemo bebu ja i suprug. Inace smo 76 i 73 godiste,i prvu bebu smo napravili posle godinu dana, taman kad smo krenuli u ispitivanja-desilo se. svi hormoni su mi ok, neka antitela su mi uvecana, on kaze nema to veze, dao mi je glukofag bez daljih analiza, nisam dijabeticar i sad mi je frka da pijem taj lek. Molim vas, ako ima neko,za savet.
Hvala i pozdrav!

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 611
12.12.2012 8:21:44   
Verolina
jesi li radila OGTT test sa insulinemiojama? Imas li PCOS? Ne moze niko da daje lek napamet bez analiza.user posted image
Koja antitela su ti povisena?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu majce zmajce)
Direktna veza do poruke: 612
12.12.2012 16:39:52   
nena dj
Nadam se da ce mi neko odgovoriti na moja pitanja?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 613
12.12.2012 21:43:47   
mazinjo
zdravo nena i ja imam IR pijem gluformin 4x500 isto imam PCOS.E sad ja ga pijem skoro godinu dana i nije mi nesto puno uticao na cikluse,a takodje imam neredovne,evo zadnja 3 mjeseca imama redovno sto je za mene sok ali sam jos dodatno ukljucila caj virak,jer obicno mjesec imam,mjesec nemam i tako u krug.Ima cura koje su uspjele zatrudniti,licno poznajem dvije isto su sa ovog forumaJa jos nisam, isla sam na VTO i tako sam ostajala trudna jeste da je zavrsilo spontanim ali to je opet neka druga prica,znaci sve je individualno.

< Poruku je uredio mazinjo -- 12.12.2012 21:44:57 >

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 614
13.12.2012 11:33:34   
majce zmajce
@ Verolina:
Prvo hvala ti sto si obratila paznju na moje pitanjeuser posted image
Nisam radila nista od analiza koje si navela, koliko znam nemam policisticne jajnike, nisam bila kod gin. od aprila, a tada je sve bilo ok.Povisena su mi Tg-at i to 1:838, ref. vred. je do 70 U/ml. Rekla sam mu da ne uspevam da ostanem u drugom stanju godinu dana, dao mi je da pijem to do februara, onda kontrola pa klomifenuser posted image

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 615
13.12.2012 16:06:28   
nena dj
Mazinjo,
znam da je to sve individuelno ali me je ipak zanimalo iskustvo nekih koje imaju isti problem kao i ja.Ja pijem vec mesec dana i nista se ne desava,u poslednja 2 dana mi je naduven stomak i bole me bradavice na dodir.Iskreno se nadam da cu da dobijem i da uhvatim neki red.Hvala ti puno na odgovoru i ako imas jos nesto zanimljivo pisiuser posted image Jos nesto,da li smem kombinovati taj caj sa ovim lekom?

Direktna veza do poruke: 616
13.12.2012 17:58:23   
Verolina

IZVORNA PORUKA: majce zmajce

@ Verolina:
Prvo hvala ti sto si obratila paznju na moje pitanjeuser posted image
Nisam radila nista od analiza koje si navela, koliko znam nemam policisticne jajnike, nisam bila kod gin. od aprila, a tada je sve bilo ok.Povisena su mi Tg-at i to 1:838, ref. vred. je do 70 U/ml. Rekla sam mu da ne uspevam da ostanem u drugom stanju godinu dana, dao mi je da pijem to do februara, onda kontrola pa klomifenuser posted image

Ja ti savetujem da promenis lekara!!!!!! Stavljam uzvicnike, posto se stvari ne rade tako. Lekar ti je bezveze. Dajem ti ovaj dobronameran savet zato sto sam izgubila 2 godine sa idiotima poput ovog tvog, a za mene je svako ko daje lek napamet bez analize debil. Ili mozda ima kristalnu kuglu pa zna sta ti fali. Mozda ti i jesi slucaj za siofor, ali on to ne moze da zna. Sto se tice antitela stitne, ona ne zahtevaju nikakvo posebno lecenje samo pracenje.
Promeni lekara, trazi uput za analizu hormona i OGTT sa insulinemijama i kad se zavrse analize onda ces imati jasniju sliku.
Grlim te i pridruzi se nasim crticama na forumu, i one kao i ti cekaju na bebu.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 617
13.12.2012 20:40:20   
nena dj
Slazem se,bitno je samo da nadjes dobrog dr.Ja sam skoro dve godine izgubila kod nekog nazovi dr koji me je lecio pogresno.Hvala Bogu,sto sam ipak na kraju otisla na kliniku i uradila sve pretrage i konacno znam u cemu je problem.Terapija se ne daje na pamet...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 618
14.12.2012 0:08:31   
mazinjo
sto se tice virka i gluformina smijes kombinovati to dvoje.Za tvoje simptome moguce je da ces dobiti i nemoj gubiti nadu tek si pocela sa ovom terapijom pa ne mozes ni ocekivati neko poboljsanje odmah,evo meni se nesto stabilizovalo zadnja tri mjeseca a pijem gluformin 10 mjeseci

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 619
14.12.2012 18:15:18   
milenatea
evo napokon mojih rezultata:

ogtt

0-5.4
I-7.3
II-5.8

INS
0-3.0
II-48.00

C-PEPTID
0-0.30
II-1.5
sta mislite?
maslackic, verka??user posted image

(odgovor članu mazinjo)
Direktna veza do poruke: 620
14.12.2012 20:38:07   
Verolina
Milenatea, osecam se strasno glupo od poslepodneva.user posted image Secer ti je dobar, insulin povisen. Nadam se da sam ga utrefila.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 621
14.12.2012 22:10:20   
milenatea
e jbg Verka dusice, ja sam samo preumorna pa mi samim tim mozak ne funkcionise :D
znaci ne gine mi siofor? jel tako?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 622
15.12.2012 7:42:30   
Verolina
Mislim da da. Sacekajmo Maslacka.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 623
15.12.2012 13:14:15   
majce zmajce
@ Verolina

I meni tako izgleda, ali on je jedan od najuglednijih nasih endokrinologa. Mozda ce ti zvucati glupo, ali ne znam gde bih isla i kod koga.Gde se inace uzimaju uputi za te analize koje si navela? Na srecu, nemam iskustva sa lekarima, sto se mene tice, nazalost sto se tice mojih bliznjih imam i losa su.
Inace, pokusavam da se ukljucim i na crtice, ne znam kako da se prijavim za cekanje?user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 624
15.12.2012 13:16:33   
Verolina
Majce, gde zivis? Ima ovde devojaka sa raznih strana pa ce ti preporuciti nekoga ko nije sarlatan, posto je taj tvoj katastrofa.
Ukucas gore u pretrazivacu Cekamo dve crtice decembar 2012. i izaci ce ti tema.

Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

trudnoća
superm

Kada je pravo vreme za beta HCG? Koliko dana posle ovulacije?

7 (27%)

10 (15%)

15 (46%)

20 (12%)

Ukupan broj glasova: 192

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here