|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
29.10.2012 15:17:23   
Jole84
Devojke da li je neka od vas radila OGGT privatno,znate li koja je cena? Nešto se mislim koliko su stručni i koliko su validni rezultati u odnosu na državno,ali zakazali mi tek za sledeći mesec a ja ne bih toliko čekala na tu analizu,ne uklapa mi se.
I sa koliko glukoze ste radile-75gr ili 100gr?
Hvala unapred user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu ninana89)
Direktna veza do poruke: 551
29.10.2012 18:17:06   
Anoniman
ja sam prosli put u privatnoj laboratoriji platila oko 4000 din, sa 75 gr glukoze i 3 vadjenja krvi (0', 60' i 120').
sada sam radila na internistickoj klinici, u dnevnoj bolnici, takodje sa 75 gr ali samo sam imala 2 vadjenja (0' i 120'). nisam nista platila. ovde se ne ceka puno, moze se zakazati za nedelju, dve.. ja sam inace iz kragujevca.

(odgovor članu Jole84)
  Direktna veza do poruke: 552
29.10.2012 18:27:23   
*Maki*
Jole na sajtu Neolaba imas i cenovnik, insulin jedno vadjenje 1050 din, c-peptid 1150 i za glukozu oko 100 din.
Znaci moras da imas 3 vadjenja za glukozu i insulin.
Kad odes tamo popijes 75 grama ili 100 zavisi kako oni rade test,odmah je prvo vadjenje za glukozu i insulin, posle sat vremena je drugo vadjenje za glukozu i insulin, i posle jos sat vremena od drugog vadjenja trece vadjenje za glukozu i insulin, znaci u 0* 60* i 120* Ovaj c-pepdit neko trazi da se proveri,i on se vadi u 0* samo jedno vadjenje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 553
30.10.2012 11:09:32   
Jole84
Macaki,Maki hvala vam puno user posted image
Uradiću ovih dana privatno,pa javljam rezultate user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 554
2.11.2012 11:38:54   
Jole84
Evo i mojih rezultata,molim vas da mi protumačite user posted image

Glukoza 60' 6,4 mmol-L (ref 4,2-6,4)

Insulin 0' 6,48
60' 19,1
120' 23,2 uIU-ml (odrasli: 0,7-9,0.....dijabetes tipa II: 0,7-25)

OGGT 0' 4,86;1
120' 5,61 mmol-L (ref: I uzorak pre uzimanja glukoze: 4,2-6,4......II uzorak 120' od uzimanja glukoze: <6,66)

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 555
2.11.2012 11:43:52   
Verolina
Visi ti je insulin. Moraces kod endokrinologa da ti prepise lekice (siofor, glukofaz ili nesto drugo). Cak i da ima ovulacije ume cesto da bude jako nekvalitetna sa IR.
Ali, sve se da srediti.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 556
2.11.2012 12:06:29   
Jole84
Hvala ti Verka user posted image
ma već sam na gluforminu od 500g,verovatno će da mi povećaju...dobro,bar znam na čemu sam user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 557
2.11.2012 12:10:00   
Meisje
Jole bice sve superuser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 558
2.11.2012 12:12:08   
daca77
Jole, sredice se sveuser posted image

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 559
2.11.2012 13:36:02   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Jole84

Hvala ti Verka user posted image
ma već sam na gluforminu od 500g,verovatno će da mi povećaju...dobro,bar znam na čemu sam user posted image

user posted image user posted image user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 560
2.11.2012 17:18:07   
17 joka
Kumo, bice sa vecom dozom sve bolje videces!user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 561
2.11.2012 23:48:56   
milenatea
jole moracu i ja da radim insulin. dr je poludela sto je na izvestaju napisala da radim insulin a nisu mi ga odradili. koliko si placala i gde si radila?
sredice se, mila sve lekicima.
zelim ti sto pre da sve bude u najboljem mogucem reduuser posted image user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 562
3.11.2012 10:31:32   
*Maki*
Milena ja sam napisala cene u prethodnom postu,svuda su otprilike toliko,gore-dole.

Jole ja sam na Sioforu 500 uz rucak i veceru user posted image user posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 563
3.11.2012 14:53:12   
Jole84
Verka,Mei,Kumo,Daco user posted image
samo sam besna što moj stari dr,nije dao uput ranije da uradim,a ne da pijem nedovoljnu dozu gluformina,samo na osnovu povišene glukoze.
Al dobro,povećaće mi ova doktorka dozu i to je to,srediće se user posted image
Milena ko što kaže Maki svuda su skoro iste cene,ja sam radila u Human,mada me i oni iznervirali,tražila sam 3 glukoze i 3 insulina a vidite šta sam dobila,nešto s brda s dola...Ne znam da l treba da počnem da ujedam da bi me ljudi čuli šta pričam.
Ispadne sve oko 4000,ali završiš brzo user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 564
3.11.2012 14:58:02   
17 joka
Kumo,planiram u skorije vreme da radim sve nalaze pa cu i OGTT, e tad ces da se onesvestis kakvi su mi rezultatiuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 565
3.11.2012 15:27:27   
Jole84
Ludo jedna user posted image držim palčeve da grešiš user posted image user posted image
meni su ovo razultati uz terapiju,pitanje kolko bih bila slatka da nisam dan pre bockanja pila lek user posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 566
3.11.2012 15:34:58   
17 joka
ja sam pila više od godinu i kad VTO nije uspela prestala sam piti sve do jednog leka pa i gluformin ugojila se 4 kguser posted image
a pila sam 3x500mg
sad zamisli ja sam kao ušećeren meduser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 567
6.11.2012 8:29:22   
Verolina
I ja cu na OGTT. nije mi bilo jasno kako insulin utice na kvalitet ovulacije i izguglala sam ovaj clanak. Sad mi je sve jasno. Ljudski organizam je vise nego savrsen sklop.
It is known that follicle-stimulating hormone (FSH) and insulin stimulate estradiol secretion from cultured non-luteinizing granulosa cells. The interaction between these hormones is less well understood. Granulosa cells from small (2–4 mm) bovine follicles were cultured in serum-free medium to determine if cytochrome P450 aromatase activity is regulated by FSH in the presence of different concentrations of insulin. Insulin significantly stimulated aromatase activity in the absence of FSH. There was a significant interaction between insulin and FSH on aromatase activity, such that FSH stimulated activity at low (0.5, 1 and 10 ng/ml) doses of insulin, whereas at higher (100 ng/ml) doses of insulin FSH failed to stimulate aromatase activity. To determine if the lack of a response to FSH with higher doses of insulin is related to gene expression, the effect of FSH on P450 aromatase mRNA levels was measured. An ‘uncoupling’ of mRNA and enzyme activity was observed for cells cultured with 100 ng/ml insulin, as FSH significantly increased P450 aromatase mRNA abundance without affecting estradiol secretion or aromatase activity. We conclude that in the presence of high doses of insulin, FSH decreases aromatase activity, and an uncoupling of P450 aromatase mRNA and aromatase activity occurs. This may have implications for infertility treatments when there is a risk of hyperinsulinemia.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 568
6.11.2012 9:48:25   
Anoniman
draga, ne valja imati povisen insulin ni sto se tice ovulacija.. a i uopste, jer moze izazvati niz drugih pomemecaja/bolesti..

kolicine insulina u organizmu su ogranicene, kod hiperisulinimije se one trose pre vremena, znaci ono sto bi se tokom godina trosilo iskoristi se pre vremena. sve zlezde, pa tako i pankreas koji luci insulin ima svoj kapacitet. povisene vrednosti insulina nikako nisu dobre, pre svega jer sigurno vode u dijabet, povecava rizik oboljavanja od kancera, lose utice na kardiovaskularni sistem, remeti menstruacioni ciklus kod zena remeteci polne hormone, pojacava dejstvo muskih polnih hormona pa se javlja pojacana maljavost kod zena, dovodi do gojaznosti u velikom broju slucajeva, itd..

to sam pisala evo ovde http://www.ringeraja.rs/forum/pitajmo-minu-o-ishrani/m_790657/mpage_32/tm.htm#1175746
takodje, imas i odlican tekst o IR.

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 569
6.11.2012 9:51:47   
Anoniman
evo i ovde http://www.ringeraja.rs/forum/m_646310/mpage_20/key_/tm.htm

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 570
6.11.2012 10:05:51   
Verolina
Hvala macaki.
ja imam taj genetski faktor. Ali cu se potruditi da se preorjentisem na proteinsku ishranu, mada je ne volim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 571
9.11.2012 18:55:09   
Jacq
Ako bi se i Maslacak javnula, bilo bi super
rezultat jedinice ref.vred.
Glukoza 5,5 mmol/L 3,8-6,1
Glukoza posle 60min 7,2 mmol/L
Glukoza posle 120min 4,8 mmol/L

Insulin 7,6 uIU/mL 2,6-24,9
Insulin posle 60 min 39,950 uIU/mL
Insulin posle 120 min 42,870 uIU/mL

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 572
9.11.2012 19:13:22   
Maslacak15
Zdravo Jacquser posted image ,

ako je uopste prisutna insulinska rezistencija vrlo je blaga. Secer je ok. Insulin isto nije visok ali vrednost na 120 minuta bi mozda mogla da bude nesto niza vec. Referentne vrednosti za insulin odnose se na bazalno stanje, ne stanje pod stimulacijom. Verovatno ceti dati neku dozu siofora/gluoformina. Pozdravljam te puno.

(odgovor članu Jacq)
Direktna veza do poruke: 573
9.11.2012 19:20:42   
Jacq
Hvala na odgovoru i to bas brzom user posted image |Inace me je moja dr endokrinolog otkacila i rekla da samo ako se dokaze da imam PCOS mogu da dobijem terapiju, u suprotnom ne. Sutra idem da radim hormone da vidim kakvo je tu stanje i idem kod drugog lekara

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 574
9.11.2012 19:23:27   
Maslacak15
A videla je ove rezultate jacq? Pa da to je ono sto ja pricam. Ginekolozi u Srbiji cesto prepisuju siofor svugde gde insulin predje 25. Ali ja jos nisam videla nikog ko uradi test da mu nije presao hahahahhaha. Sve sto sam ja uspela da iskopam kaze da normalan insulinski odgovor moze da ide i do 70 miU posle 1h! Jedino je vazno da brzo padne. Tako da i ja sam malo sumnjicava da kod tebe ima rezistencije. Ali treba sve proveriti. user posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 9.11.2012 19:24:00 >

(odgovor članu Jacq)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

z. ime
pisuljica

Maša (70%)

Srna (30%)

Ukupan broj glasova: 70

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here