|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
17.10.2012 11:40:29   
Minja23
Macaki,ovo su rezultati pre siofora...a onda sam pila siofor 3 meseca i prestala sama da ga pijem jer nisam mogla da funkcionisem normalno...- ustanem iz kreveta,padnem u nesvest,cak mi se nekad i za volanom (za kojim sam cesto) desavalo da mi pripadne tesko i moram da stanem.Na bazenima sam letos padala kao flasa,a i povracala ...Videvsi da nesto nije u redu,prestala sam da uzimam lek na sopstvenu odgovornost!posle toga,sve normalno kao i ranije.inace sam oduvek sa svojom visinom od 165cm imala 53kg(od 8.razreda) ,jednom sam tokom zime nabacila 3 kg,sto je sasvim normalno ,a doktor to protumacio kao nezdravo gojenje-o boze.
i cim je pocelo prolece ja na onu moju kilazu od 53kg.
Ja stvarno ne mogu da verujem da su me lecili pogresno :( nadam se da siofor nije mogao da steti... svi drugi rezultati osim mojih pcos i visih vrednosti androgenih hormona su dobri,ali doktorka kod koje sada idem kaze da ni to nije alrmantno i da ima puno tezih slucajeva koji bez problema zatrudne.Zbog toga bih trebala mozda piti klomifen,ali dok suprug ne ispije terapiju za spermice,ja nista ...

uh,malo sam se zanela,veliki poz.
p.s. a sto se doktora tice....ni meni nije jasno kako ne znaju ref.vr.,ali je moguce da mi je 2.doktorka rekla da joj insulin nije jasan i da moram da se posavetujem sa endokrinologom...a ovaj prvi sto me je kljukao nije ni pogledao lepo moj nalaz,nego odmah po lekovima. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 526
17.10.2012 12:39:29   
Anoniman
minja, vidim da ovde zene pisu da uglavnom dobro podnose siofor (sem dijareja). moguce da je tebi jako obarao secer, pa si padala u hipoglikemije. u svakom slucaju, mislim da ti je insulin neznatno povisen i da ti nije nikakve terapija trebala za to. kako si sada, hoces li skorije ponovo raditi test?

ja danas isla na ogtt.. ne bi me cudilo da mi rezultati ne valjaju jer sam se u*enjala ziva. user posted image na poslednjem merenju mi se vene povukle nacisto, jedva mi izvadise krv.
znaci, na internoj klinici je luda kuca. vadili su mi krv samo ujutru pre glikoze, popila glukozu i samo 2 sata posle. posle sat vremena ne. ja pitam kako to, pa kaze na sat vremena se vadi samo u trudnoci. lud zbunjenog! user posted image
sutra ce mi biti gotov deo rezultata (glikemije i tiroidni hormoni), a insulin tek za 2-3 nedelje. i tek kada sve sakupim idem kod dr. odlepicu do tada!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 527
17.10.2012 13:01:03   
Minja23
verujem...ja sam isla privatno i kad sam zvala rekose jednu cenu,a kad sam zavrsila slogirala se(nisu normalni)...a da sam isla drzavno verujem da bi isto bilo sto se rezultata tice,samo bih malo cekala,nego kao ajde privatno sigurnije je.ne verujem vise nista.napravise od mene dijabeticara,ccc...
da,i ja kapiram da je od toga,jer slatkise nikada nisam preterano volela(npr.torte ne volim)retko sta slatko jedem,ali zato testenine,hleb,...na spagetama mogu da zivim(ne znam da li se one odrazavaju na insulin)
Vece pre ogtt testa sam pojela 4 pecene pastete ,uh nisam mogla da odolim,a posle sam cula da ne treba da se vecera user posted image ...znas li nesto o tome?
I jedan savet ,ne prihvataj odmah lekove nakon rezultata dok se ne raspitas i ne posavetujes sa nekim...lepo je meni moja majka pricala,a ja se pravim pametna.majka najbolje poznaje svoje dete,koji lekari i njihovi rezultati...
na kraju je ispalo da je problem u mm...i sada ce biti 3 meseca na profertilu :( (skup je kao oko ) ,ali ako pomogne necu kukati...odosmo u off.srecno sa rezultatima macaki :*

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 528
17.10.2012 15:57:30   
Anoniman
pa za zene sa IR se i preporucuje ishrana slicna kao za dijebeticare, ne bas toliko stroga, ali sve ono sto je njima zabranjeno i mi treba da izbegavamo. ali ne tako striktno kao oni. sto se tvojih rezultata tice, vec sam ti napisala da i ako imas IR, to je u vrlo blagom obliku, moji rezultati su bili puno gori, pa nisam dobila nikakvu terapiju. sada cemo videti kako stvari stoje.. :(
inace, testenine, posebno ako su od belog brasna se ne prepocuju, jer su to prosti ugljeni hidrati. jedi integralnu testeninu, integralni hleb sa zrnima, pitu od heljdinih kora isl.. ako vec volis testa. i meni je tesko da se toga odreknem.
sto se testiranja tice, meni su rekli da jedem najkasnije do 19h i ja sam malo pre toga vecerala. i pored toga sam CRKLA od gladi jer sam navikla da kasnije jedem i da jedem ujutru cim otvorim oci.

(odgovor članu Minja23)
  Direktna veza do poruke: 529
18.10.2012 15:46:11   
Anoniman
moj rezultat:

0' - 4.7
120' - 4.1

to je to.
insulin i tiroidni hormoni ce stici za 2-3 nedelje.
kod dr na kontrolu 14.11.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 530
24.10.2012 8:51:40   
lady_b
Da li neko zna do koje nedelje se Siofor moze piti u trudnoci s obzirom na to da je on lijek kod kojeg nema dokaza o stetnosti na fetus?!?
Znam da je neko pisao da se pije do neke 12-te nedelje, ja sam sada usla u 15.a jos uvijek ga pijem..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
24.10.2012 9:07:24   
druzica
Lady-b, ja sam s PCOS i insulinsku rezistenciju, metformin sam pila 5 meseca pre user posted image  i sam prestala da ih pijem nakon pozitivnog testa na user posted image , znaci negde do 5 nedelje. Moj ginekolog je smatrao da za metformin ili slicni njemu nije dokazano da nije stetan po user posted image  i imao je pravo ja sam user posted image  iznela do kraja, pazila sam na ishranu i rodila predivnog decaka s 3.060 gr. koji sad ima 8 meseci.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 532
24.10.2012 14:55:05   
milenatea
evo dobih i ja rezultate

u 7.15h 4.89 mmol/l
u 9.15 5.03 mmol/l

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 533
24.10.2012 15:52:10   
Verolina
Ha ha ha....I vise no dobro.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 534
24.10.2012 16:00:45   
Anoniman
milenatea, dobri su ti rezultati! user posted image
jesi li radila i insulin?

Direktna veza do poruke: 535
24.10.2012 18:25:15   
milenatea
jupiiiii i meni nesto da bude dobro. samo su mi ovo dali da radimuser posted image
da trazim da radim i insulin?

bas sam HAPPYuser posted image

e a koji ce lek da mi da za pcos posto mi je ovo dobro?
grlim vas zenskeeeeuser posted image

< Poruku je uredio milenatea -- 24.10.2012 18:27:29 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 536
24.10.2012 22:33:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verolina

Ha ha ha....I vise no dobro.

sta mislis jel i meni "i vise no dobro" ?
ne znam da li je ok sto mi je vrednost posle 2h manja od pocetne?
sve se tripujem da ce mi (opet) biti povisen insulin, jer kod hiperinsulinemije moze biti i nizi secer.

inace, prosli put je bilo:
0' - 5.4
60'- 7
120' -6.4
i rekla mi je da je to normalna tolerancija glukoze
prvi i drugi sat za insulin su mi bili poviseni, oko 60, a nulti oko 4 sto je ok..

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 537
25.10.2012 0:27:31   
Verolina

IZVORNA PORUKA: milenatea

e a koji ce lek da mi da za pcos posto mi je ovo dobro?
grlim vas zenskeeeeuser posted image

Nemas lek za PCOS, sem ako se lekom smatraju kontraceptivi.
Ali ako ti je insulin problem, tu su siofor, glukofaz ili metmorfin.
Macaki, super su ti rezultati.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 538
25.10.2012 0:31:59   
Anoniman
hvala ti. user posted image
jos samo da mi i insulin bude ok..

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 539
25.10.2012 0:36:14   
Verolina
Drzim fige da budeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 540
25.10.2012 10:05:11   
milenatea
Macaki user posted image za rezultate.

Verka, pila sam 4 god diane i ne znajuci da imam pcos, to nije lek, samo privremeno sredi ciklus, kozu, kosu itd... znaci ne postoji medikament koji ce regulisati inverziju fsh- lh?

da odem privatno da trazim da mi odrade insulin?

< Poruku je uredio milenatea -- 25.10.2012 10:06:03 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 541
25.10.2012 10:25:00   
Jole84
Milenice user posted image za dobre rezultate user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 542
25.10.2012 13:49:37   
milenatea
user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 543
25.10.2012 23:08:35   
Cecana
Obavezno uradite insulin.Dovoljno je 3 vadjenja na sat vremena da se vidi da li je ok.
Dobar rezultat secera u krvi pokazuje da nemate dijabetes,ali ne i da nemate insulinsku rezistenciju koja je veliki problem u formiranju kvalitetnih jajnih celija.
Meni je na primer glukoza bila skolska ali mi je insulin isao do 200(max treba da bude 40).
Vazno je otkriti ins.rezistenciju posto se jako lako resava Metforminom i izbacivanjem prostih ugljenih hidrata iz ishrane.
Srecno svima.

Direktna veza do poruke: 544
25.10.2012 23:22:16   
milenatea
hvala draga. odradicu ovih dana, vene su mi kao svajcarski siruser posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 545
25.10.2012 23:50:34   
Anoniman
meni su vadili krv samo 2x, 0' i 120', kazu to je to. bas jedva cekam da vidim kakav ce mi insulin sada biti, mada nisam nesto posebno ni pazila na ishranu u poslednje vreme. user posted image
ja ostadoh trudna posle 4,5 ciklusa.. sad da li sam i tada imala IR ili je to nesto skorije kod mene, poremecaj zbog dijete.. pojma nemam. uglavnom, bio mi je oko 60 i nisam dobila nikakav lek jer sam jos uvek dojila bebu, samo savet o ishrani.

Direktna veza do poruke: 546
26.10.2012 19:52:07   
World
uradila sam opet nalaze nakon 15 dana, pocetni insulin 11, nakon 120 minuta 300!!!
da li se ikome desilo da je bio ovoliko visok insulin? ne znam da li je moguce da je nespavanje mozda povezano sa losim nalazom, ne znam sta bi moglo jos uticati (osim hrane, a prilicno se ok hranim..)?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 547
26.10.2012 23:24:19   
Anoniman
world, jesi li ti imala ikakvu terapiju za to ili samo da regulises ishranu?
ja nemam bas puno iskustva, samo sam jednom radila insulin (prosli put kada mi je bio povisen) i sada sam ponovila, ali mi jos nisu stigli rezultati..
kada ides kod dr?

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 548
26.10.2012 23:36:27   
World
pijem siofor konstantno, nisam ni prekidala... ne znam kad cu kod dr, prosli put mi je samo rekla da nastavim sa sioforom i da vodim racuna sta jedem i to je sve, ne vjerujem da ima ista drugo sad da kaze... u svakom slucaju ne moze se tu bog zna sta uraditi, a vec pijem maksimalnu dozu siofora...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
28.10.2012 13:48:43   
ninana89
Pozdrav svima,

Imam 23 godine i od 13 su mi ustanovljeni policisticni jajnici, kada je poceo problm sa kilazom. Tada je ustanovljen i visak testosterona, ali tada nije bilo nekih vidnih znakova. Pre jedno 4,5 godina male su pocele da mi rastu po licu-brada i zulufi, ostre, slicne muskim. Uporedo sa tim je kilaza rasla i i dostigla 110 kn na mojih 165cm. Kome god sam se obracala za pomoc, vracali su me uz savet da prvo smrsam, pa tek onda mogu da se lecim, a pritom kakve god dijete da sam probala to je islo jako sporo. Sada sam par meseci na Protekal proteinskoj ishrani, dovela sam kilazu na optimalan nivo, ali su malje ostale i strah da ce se kilogrami vratiti. Ciklus mi je ne puno,ali ipk neregularan. Kosa mi je jedno vreme stravicno opadala. Zanima me da li je moguce da se uoptrebom lekova zaustavi ta maljavost na muskim delovima?I koga u Bg preporucujete od endokrinologa? Hvala unapred!:)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

sara ili Hana
pisuljica

sta je lepse

Sara (52%)

Hana (48%)

Ukupan broj glasova: 108

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here