|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
29.9.2012 20:10:09   
Maslacak15
A jasno je a je visak testosterona poreklom iz jajnika? Da li je radjen androstenedion? Mozda je bolje da predjemo na pretrage da ne budemo van teme. Sto se tice rezistencije, stvarno ne deluje tako, a mozes da probas siofor. Kakav je SHBG?? On hoce da bude nizak kada je prisutna insulinska rezistencija. I da pojacava visak androgena. Izvini sto te bombardujem pitanjima, samo pokusavam da formiram sliku.

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 501
29.9.2012 20:14:48   
maksmin
Androgene jos nisam uradila, od maja cekam ciklus, posto mi je dala uput da 2. dc vadim njih. tako da to jos ne znam.
Da li smem sama da uzimam siofor ili da sacekam da mi ih neko prepise, kod doktorke sam zakazana tek u decembru. I nema veze pitaj sta god smatras da je relevantno!!! user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 502
29.9.2012 20:20:14   
Maslacak15
Uh pa siofor nije neka mnogo opasna hemija ali ja ipak mislim da ti treba recept tj lekar. A i stvarno ne bih rekla na osnovu svega a pre sve rezultata OGTT testa da je kod tebe u tome problem. Barem ne glavni problem. Koliko shvatam cekas ciklus od maja ??? Znaci moras da imas ili veliki visak androgena ili prolaktin ili nesto sto ti obustavlja ciklus tj blokira ovulaciju. Preporucujem da se strpis i odradis hormone 2. og dana ciklusa pa da vidimo sta je osnovni problem. A sto ti ne izazove ciklus ? Ajde da se preselimo na pretrage dobicemo packeuser posted image

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 503
29.9.2012 20:32:49   
maksmin
prebacila sam se tamo!!!

Direktna veza do poruke: 504
4.10.2012 0:07:33   
maksmin

A i stvarno ne bih rekla na osnovu svega a pre sve rezultata OGTT testa da je kod tebe u tome problem. Barem ne glavni problem.

Maslacak juce sam dobila misljenje ginekologa koje se slaze sa tvojim, a to je da su glukoza i insulin uredu. u decembru cu saznati i misljenje endokrinologa. idemo dalje sa pretragama u svakom slucaju.
Hvala tebi, od user posted image , sto nam ovde pomazes sa stvarima koje ne razumemo bas najbolje!!!

Direktna veza do poruke: 505
6.10.2012 11:57:35   
SaniS
Zdravo svima...Sasvim slucajno sam vas otkrila.Vidim da imate iste ili slicne probleme kao i ja,pa se pitam da li bi i meni mogli dati koji savet...Uglavnom od prve mens nemam redovno (sad za sad rekord 8 mes) a i kad dobijem sve je ok,nemam bolove i imam normalno krvarenje.Jos kao devojka sam otisla kod jednog gin privatno i otkrio mi je endometrij od 7 mil i jos je toliki.Imala sam ciste po jajnicima kojih vise nema zahvaljujuci zelenom caju.Ali...Posle prve god braka mi je prepisan dabroston (koliko se secam) da mi izazove mens da bi uradila Papu i nakon te terapije sam se ugojila 30 kg u god bez ikakvih menjanja nacina ishrane.Prosle god sam omrsavila 17 kg bez ikakve dijete i sad stoji.Radila sam i ja GTT
nataste 3,0 mol/l
30' - 7,6
60' - 6,4
120' - 5,9
Rekli su mi da je to uredu nalaz.Hormone sam radila samo jednom i nikad mi niko ih nije objasnio kako treba jer neznaju u kom periodu su izeti,uradjeni napamet.E sad nakon 7 god braka bar 3 sam provela kod razno raznih dok i bez ikakvih rezultata...Vec sam umorna od svega.Treba mi neki savet odakle da opet pocnem jer vise neznam sta da radim... p.s izvinjavam se sto je malo opsirno
pozdrav svima

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 506
8.10.2012 16:47:34   
Anoniman
ja u sredu idem u dnevnu bolnicu da radim ogtt sa insulinemijama. svratila sam danas do klinike da potvrdim, jer sam odavno zakazala, jos u julu. rekose mi da insulin stize u toku dana, ali da u cetvrtak odam po otpusnu listu, a da insulinemije stizu tek za 2-3 nedelje. tada cu na kontrolu kod dr..
malo me je uhvatila frka, kao i prosli put. user posted image

(odgovor članu SaniS)
  Direktna veza do poruke: 507
8.10.2012 17:27:57   
World
radim svaki mjesec nalaze i onako, relativno su ok (za IR), na sioforu sam (7. mjesec trudnoce)..
dobila sam zadnji nalaz insulina i prepala sam se, pocetni 7.47, 2 sata nakon jela 364,5!!!!!! ziva sam isprepadana i ne mogu da docekam sutra da odem kod dr, ima li neko iskustva da mi kaze da li moze bebi nesto naskoditi i sta da radim... uh... bas me frka uhvatila...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 508
8.10.2012 18:10:51   
Anoniman
world, nemoj da se sekiras, da pogorsavas stanje, sacekaj sutra da cujes sta ce dr reci. mislim da bebi nista ne moze biti. pa mnoge zene ga imaju u trudnoci, a i ne znaju jer se ne testiraju.
kakav ti je pre bio insulin? pretpostvaljam da si na dijeti?

inace, zanima me kakve simptome imate vi koji imate IR?

< Poruku je uredio Macaki -- 8.10.2012 18:13:05 >

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 509
8.10.2012 21:43:11   
World
pa sta cu, pokusavam da se ne nerviram, ali eto... dosad sam ga relativno dobro odrzavala, najveci sto je bio (a i to mi je bilo previse) je oko 90 i nesto, uglavnom ide od 30 do 60... ovo sad je bas skok, nisam nikad cula da iko imao ovoliko...
otkako sam trudna nisam na dijeti, bila sam prije, samo sto sad i dalje ne jedem slatkise..

a simptomi su ti uglavnom iznenadni napadi gladi, zedj, udebljas se naglo bez nekog posebnog razloga, tipa ne jedes nesto enormno... ako se sjetim jos necega, dodacu ti.. i da, uglavnom ne mozes ostati trudna dok se ne pocnes lijeciti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 510
8.10.2012 22:45:43   
meyo
evo i meni su bili apsolutno isti simptomi kao i world
doduse ja sam nakon 7 mjeseci upotrebe metformina uspjela ostati trudna i nakon toga moj endokrinolog mi ga je prekinuo, kontrolisala ogtt. kazali mi da je ok nalaz pa sad nisam nikad radila dodatno insulin, sto me zabirnjava jer sam pred porodjajem pa ne znam kako da ljekaru sad saopstim te detalje i koliko to utice na bebu moja je jedino krupnija imat ce oko 4 kile...user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 511
8.10.2012 23:22:21   
Anoniman
ja ne znam jesam li imala ranije povisen insulin, otkrila sam nedavno. nisam nikada imala policisticne jajnike, a ni problema da zatrudnima. tj. ostala sam trudna nakon 5. ciklusa, smatrajuci da je to normalno. ali u toku dojenja sam drzala jako rigoroznu dijetu zbog bebine alergije, jaaako smrsala za kratko vreme, poiskakale mi modrice od jako brzog sagorevanja masnoce, poceo da mi varira secer i da se javljaju simptomi dijabetesa (zedj, nocno mokrenje, glad, gadjenje), pa sam samoinicijativno odradila ogtt sa insulinemijama i saznala da mi je secer ok, ali insulin povisen. ja nisam imala nikakvu terapiju, samo da izbegavam slatkise, sokove is. sad radim ponovo pa cemo videti, zivo me zanima kakav ce sada biti jer sada radim na klinici, a prvi put sam u privatnoj laboratoriji. meni je i prvi i drugi sat bio preko 60, a granica je 25. pocetni je bio nizak, ako se dobro secam oko 4 i nesto.. (pisala sam)
inace, ogtt sam radila u trudnoci i bio je ok, ali bez insulinemija, tako da ne znam da li je ovaj moj problem skorijeg datuma ili od ranije i ima li veze sa dijetom ili nema. ali i ranije sam imala napade gladi, npr. cim se probudim ujutru ja bih mogla da jedem, odmah mi bude muka od gladi.

(odgovor članu meyo)
  Direktna veza do poruke: 512
8.10.2012 23:50:57   
World
najbolje ti je da odradis i glukozu i insulin istovremeno, pa vidis na cemu si.. ja sam ubijedjena da se insulin sasvim lijepo moze drzati pod kontrolom i sa samo promjenom ishrane, mada ja nisam smjela da rizikujem da prestanem sa sioforom iskljucivo zbog bebe... inace, prije nego sto sam ostala trudna bila sam na rezimu ishrane bez ugljenih hidrata, jela sam sve tipa meso, jaja, mlijeko, povrce... izbacila slatkise, zitarice, sve industrijski preradjeno i bilo mi je super, insulin se popravio ja smrsala i tako sam i uspjela ostati trudna (inace nisam mogla bas dugo)... i mrsala sam fino postepeno, bez nezeljenih dejstava, jer sam jela i masno, imala sam bas puno vise energije nego inace...
a sta ti nisi smjela da jedes zbog alergije?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
9.10.2012 0:02:50   
Anoniman
da, tako cu sada i raditi, glikemije i insulinemije zajedno. pitala sam danas onu sestru koja radi tamo, da li se radi 2 ili 3 sata, da bih znala zbog cuvanja deteta, kaze 2. jedino mi je bedak sto mi rezultati glikemija stizu sutradan (u cetvrtak), a insulinemije tek za 2-3 nedelje, poludecu do tada!
ja sam od februara bila na dijeti bez mleka i mlecnih proizvoda, jaja, pojedinih vrsta mesa, soje ( a ima je u svakom kupovnom proizvodu, cak i u hlebu, tako da sam hleb mesila) i jos nekog voca i povrca, ali to nije toliko bitno. bitno je da sam naglo promenila nacin ishrane, po mom misljenju potpuno bespotrebno (sto se kasnije i potvrdilo), i tim verovatno narusila metabolizam. ishrana mi se uglavnom zasnivala na ugljenim hidratima, testa, krompir na 101 nacin.. tako da ja sumnjam da mi je dijeta prozrokovala problem sa insulinom, jer od tada je sve pocelo.
a kako si ti bila na dijeti bas potpuno bez UH? kako bez zitarica? pa one su jako bitne, cak i za dijabeticare.. to mi je bas cudno, jer sam citala da nije dobra ni visokoproteinska hrana samo..
ja sad zelim da se ugojim, jer sam jedno vreme imala 43 kg i bas sam bila kost i koza. sada imam 45 kg, vec se bolje osecam, a i bolje izgledam.. ali bih bar jos 2 kg, a i jos jednu bebicu, ako dr dozvoli. pitacu je kad odem na kontrolu. user posted image

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 514
9.10.2012 0:18:32   
World
jao pa to ti je najgore sto si mogla da uradis, bas gadno.. ali dobro, popravices se.. bezveze sto moras cekati nalaze toliko dugo, ali svejedno, bolje da znas na cemu si..

ja sam izbacila sve preradjene secere, UH unosis kroz drugu hranu, tipa voce i povrce, u sasvim dovoljnim kolicinama.. nije ovo bilo visokoproteinsko, jela sam i dosta povrca, a fora je u dovoljnom unosu masti tako da imas dovoljno energije.. prije toga su mi savjetovali da jedem samo posno meso (piletina, riba), da ukinem mast i punomasne mlijecne proizvode, probala sma neko vrijeme sa tim, medjutim nije mi odgovaralo.. onda sam presla na taj rezim (naisla sam na lchf ishranu, pa rekoh da probam) i ispostavilo se da mi je to bilo super, i sto se tice insulina i kompletnog organizma, puno sam se bolje osjecala, imala vise energije (a do tada sam vjecito nesto bila umorna i smorena), cak sam i smrsala.. a nisam bila gladna, sto je najbitnije.. i da, unosi se dovoljno UH kroz bademe, ljesnike itd.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 515
9.10.2012 11:04:16   
mazinjo
World jei li isla kod dr. javi se

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 516
9.10.2012 12:01:44   
Anoniman
cekamo world da se javi! user posted image

kada stignes napisi mi jos nesto o tom nacinu ishrane, bas me zanima. ja kostunjavo voce izbegavam, bas sam mislila da se ne preporucuje. izbegavam i suvo, kazu da ono ima nekoliko puta vise secera nego sveze.. ali nikako da se odreknem hleba i peciva. bar 1x nedeljno se castim burekom. user posted image

(odgovor članu mazinjo)
  Direktna veza do poruke: 517
9.10.2012 15:52:45   
World
evo me, isla sam kod dr. kaze da sam vjerovatno pojela kolicinski puno, a plus sam jela voce, pa moguce da je od toga, a vrlo je moguce i da su u laboratoriji pogrijesili, uglavnom da se ne sikiram, da ponovim za 15 dana... nije se nimalo uznemirila, izgleda da se desava, kaze bilo je pacijenata i sa 400!!! e pa sad ne znam, je li me samo tjesila, ali dobro, lakse mi je kad kaze da sad bebi ne moze nista biti...
a sto se tice ishrane, pridrzavala sam se ovoga, pa ako imas vremena prouci...KLIK

mazinjo zeno kako si ti, dokle si stigla?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 518
9.10.2012 17:19:49   
Anoniman
world, odlicne vesti! user posted image nemoj samo da se stresiras, beba sve oseca.
hvala za link, proucicu ga! user posted image

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 519
9.10.2012 17:42:44   
mazinjo
Ma najbitnije daste vas dvoje dobro a i ovi iz laba znaju napraviti propust ne bi im bio prvi put.ja sam ok radim nalaze pa onda u nove pobjede

< Poruku je uredio mazinjo -- 9.10.2012 17:44:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 520
11.10.2012 23:44:53   
Anoniman
ja sam juce otisla da radim test, ali sam naglasila da sam bila prehladjena i da se i dalje ne osecam najbolje. rekli su mi da je bolje da odlozimo test jer moze dati lazno lose rezultate, pa da dobijem terapiju, a mozda ne bi trebalo. tako da sam zakazala za sledecu sredu..
sad muz dobio stomacni virus, kakve sam srece necu ga izgleda raditi ni sledece srede...

(odgovor članu mazinjo)
  Direktna veza do poruke: 521
16.10.2012 16:18:45   
Minja23
Drage moje,
Moze li mi neko protumaciti sledece rezultate?Vec sam ih postavljala,ali doktorka kaze da moram da proverim user posted image rezultat joj nije bas jasan,a zasto user posted image

refer.vrednost. jedinica metoda
Glukoza 0' 5.1 4.1-6.4 mmol/L BH COBAS
90' 5.2 nema
120' 4.9 do 7.8

Insulin 0' 8.0 0.7-9.0(dijab.0.7-25) IU/mL elisa
90' 38.8 0.7-9.0
120' 38.0 0.7-9.0

Zadnja dva rezultata za insulin me bune,da li je moguce da je glukoza u redu,a insulin ovako visok?
Hvala vam unapred drage moje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 522
16.10.2012 16:36:54   
Minja23
devojke zaboravite na poslednje dve ref vrednosti,posto sam sad zvala lab.u kojoj sam radila test i kazu da oni nisu imali ref.vr.ali da je to racunar tako preneo od 0' i kljukali me sioforom 3 meseca ,.... ti drzavu user posted image user posted image

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 523
16.10.2012 17:12:58   
Anoniman
minja, ne razumem se ni ja bas najbolje, ali evo..
glikemije su ti skroz ok, cak su ti bas mala osliciranja nakon popijene glukoze. treca vrednost, posle tri sata ti je super.
sto se insulina tice, nisu mi ajsne ove ref vrednosti koje je kompjuter izbacio. ref vrednosti za insulin su 25, za sva tri merenja. ne zna sta znaci ovo do 9, to nema pojma.. i sta znaci ovo u zagradi, kao da to vazi za dijabeticare, to isto pojma nema, jer dijabeticari ne rade ogtt nikada.
po mom skromnom misljenju tebi je insulin neznatno povisen. meni je bio preko 60, pa nikakvu terapiju nisam dobila, sem da izbegavam slatkise.

(odgovor članu Minja23)
  Direktna veza do poruke: 524
16.10.2012 17:17:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Minja23

devojke zaboravite na poslednje dve ref vrednosti,posto sam sad zvala lab.u kojoj sam radila test i kazu da oni nisu imali ref.vr.ali da je to racunar tako preneo od 0'''' i kljukali me sioforom 3 meseca ,.... ti drzavu user posted image user posted image

nisam razumela.. da li je ovo radjeno pre siofora ili posle? tj. da li ti je zbog ovih rezultata dat siofor?
kako to da tvoja dr ne zna referentne vrednosti, nije mi jasno. posebno ako je specijalista, bavi se time...
kao sto svi znamo da su ref. vrednosti za hemoglobih 110, tj. 120, za glikemiju 6.1. mislim, svasta! user posted image

ja inace sutra radim ogtt i uprpila sam se. user posted image
videcu kakvi ce mi sada biti rezultati i hocu li opet biti te srece da prodjem bez terapije....

< Poruku je uredio Macaki -- 16.10.2012 17:21:42 >

(odgovor članu Minja23)
  Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Smeta li Vam?
lanajelena

Da li Vam smeta sto su pojedine forumašice jako neozbiljne,ako može i komentar

Da,jako mi smeta (30%)

Ne (70%)

Ukupan broj glasova: 170

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here