RE: Klomifen (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

jbojana1980 -> RE: Klomifen (4.4.2012 22:03:18)

Jelo, ja sam klomifen i pregnil nasla u jednoj apoteci u Nisu, mislim da oni mogu da nabave iz Grcke ili Makedonije. ako ti nesto znaci poslacu ti pp
inace, posle klomifena dr mi je prepisala ampule oestradiola (zbog tankog endometrijuma) i vag. utrogestan, i naravno NIGDE ih nema. [sm=lev.gif]

jela 76 -> RE: Klomifen (4.4.2012 23:09:59)

Zbunih se malopre. Pozvala sam drugaricu koja je farmaceut i vlasnica apoteke, radi pregnila... Hvala na pomoci, ali resih da ne primam pregnil. Jer sam vec na klomifenu, koji ima isti efekat. I uz njega puca jc. A pregnil izcrpljuje rezerve jajnika! Ja to ne zelim. Trebace mi jos [sm=smiley36.gif]!!! Idem na insemenaciju, pa kako bude. Ionako je to odluceno u zadnjem trenutku, pa mm na brzinu radi neke kontrolne briseve! Neozbiljno i ne planski totalno! Ne odustajem, pa sta bude.
Tako...

*Maki* -> RE: Klomifen (5.4.2012 9:36:20)

Jelo da ti odgovorim i ovde,Pregnyl sluzi da te jajne celije u folikulima sazre i da folikul zasigurno pukne,ne sluzi za stimulaciju.Moze samo da ti koristi.Moze da se,ne daj boze desi,da folikul preraste i onda dzaba inseminacija.A i Pregnylom se -tempira-vreme kada da se uradi inseminacija,zato se i zove -stop inekcija-.Primala sam je 2 godine,nikada nikakvih posledica nisam imala.Samo mora da se pazi da bude na hladnom prilikom transporta.Klomifen,lek za stimulaciju je taj koji crpi jajnike i ne sluzi kao stop inekcija.A i sastav lekova je drugaciji,klomifen je clomifen citrat i stimuliše oslobađanje hormona neophodnih za izazivanje ovulacije.Pregnyl je humani horionski gonadotropin ili Humani horionski gonadotrofin (hCG) je hormon koga proizvodi tokom trudnoće rastući embrion,znacai dve razlicite stvari...Kako god odlucis [sm=smiley1.gif]

Alex91 -> RE: Klomifen (5.4.2012 10:40:46)

ja danas ponovo pocela sa klomifenom...[sm=bravo.gif]..valjda ce imati efekta...

Dream -> RE: Klomifen (5.4.2012 11:22:52)

Zdravo svima,

Imam jedan savet do svih koji imaju PCOS i piju klomifen: Bacite to gubre i nabavite Vitex agnus castus. Ja imam pcos i anovulatorne cikluse na 45-50 dana. Ovaj sam ciklus pila vitex tablete i za svih cuda ja sam imala skolski ciklus sa ovulacijom izmegu 13-16 dana. Ja sam prvi put u zivotu dobila 29 dana ciklusa. O vitexu sam pisala na temi cefranom ali izgleda da to niko ne cita [sm=smiley1.gif]. Naime vitex je broj jedan u borbi protiv pcos i na prirodni nacin uspostavlja hormonalnu ramnotezu sto je i glavni problem kod pcosa i stimulira ovulaciju. Ali pazite da se vitex ne pije u komibaciji sa klomifenom ili drugim hormonima. Isto i bremene i doilje ne smeju da piju - znaci pije se do pizitivan test za trudnocu. Inace na netu sam citala jako pozitivnih iskustva o vitexu, naime zene koje godinama nisu imale ovulacije povratile su ovulacija i zatrudnile u toku od nekoliko meseci.[sm=smiley1.gif]
Pozdravljam vas sve i zelim sve najbolje.[sm=smiley1.gif]

Alex91 -> RE: Klomifen (5.4.2012 11:27:29)

Cao DREAM...ja imam PCOS..i sad pijem klomifen..jer imam jako duge cukluse..jednom nisam dobila 8 mjeseci...gdje si kupovla taj vitex i koliko kosta..jel moze bez recepta ili?Hvala ti na savjetu..uvijek dobro dodju...[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Dream -> RE: Klomifen (5.4.2012 11:42:02)

Vitex agnus casuts potrazi u apoteci po tom imenom a ako nema onda pitaj jel imaju nesto sto sadrzi vitex agnus castus. U srbiji se prodaje pod imenom cefranom ali moze kazem da ga nages i pod drugim imenom. U makedoniji ga ima pod imenom AGNES. Ja sam kupila u inostranstvo jer zivim u inostranstvo ali probaj mozda se moze naruciti preko interneta. ja sam nasla ovaj sajt za isporuke pa eto probaj naruci.
http://www.vitaminshoppe.com/search/controller?N=0&Ntk=SiteSearch&Ntt=vitex&Nty=1&D=vitex&Ntx=mode+matchallpartial&Dx=mode+matchall

Ali jos jedanput kazem da nesmes koristiti u isto vreme sa klomifenom. Inace se racuna kako dodatak u ishrani i ne kupuje se na recept. U nekim zapadnim zemljama se ipak daje na recept jer ima dokazano medicnisko djelovanje. Sa srecom u pronalazenju vitexa i videces da ce ti povratiti ovulaciju prirodnim putem.

Pozdrav[sm=smiley1.gif]

jela 76 -> RE: Klomifen (5.4.2012 12:13:45)

Maki,
i ja sam tako mislila. I, naučila! Ali, tako me je drugarica uplašila, da sam skroz bila zbunjena. Plus, nema pregnila nigde!

*Maki* -> RE: Klomifen (5.4.2012 13:31:37)

Jejo onda samo prati da li su folikuli pukli sigurno,proveri posle ovulacije cisto da budes mirna.Pregnyl se inace daje i trudnicama koje imaju problem da iznesu trudnocu do kraja,sramota je sto su takvi lekovi deficitarni (i klomifen i pregnyl i progesteron..i ko zna cega jos nema) u zemlji u kojoj vlada bela kuga. Sretno draga moja,navijam za tebe[sm=bravo.gif]

Sto se tige vitex agnus castusa,ili konopljike kako je narodski zovu,ona ne moze da zameni lek Klomifen koji se koristi za stimulaciju prilikom inseminacije i mozda kod nekih zena za vantelesnu (mada tu obicno ida deruga terapija) ali cula sam da je jako dobra biljka za regulisanje policistickih jajnika,hormona tako da zene koje ne rade inseminaciju ili vantelesnu tj.nisu pod nekom hormonskom terapijom mogu da probaju,ja bi je probala ali pijem i druge lekove i retko koji caj smem da konzumiram.

Jole84 -> RE: Klomifen (5.4.2012 22:36:10)

Od ujutru počinjem sa klomifenom,baš sam uzbuđena [sm=jezicek.gif]

Alex91 -> RE: Klomifen (6.4.2012 10:16:29)

jole [sm=bravo.gif]..ja ga od juce pijem...vidjeces kad nas dvije zajedno objavimo [sm=modricrtici.gif]..al ko ce docekat...sad valja cekat ovulaciju...pa opet dane posle ovulacije...[sm=zmeden.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (6.4.2012 10:23:41)

Ti dani posle O me ubijaju [sm=smiley36.gif]
što je najgore padaju se uskršnji praznici a ne mož familiji da se objasni da treba da miruješ i mućkaš s mužićem..mene trenutno to muči [sm=smiley36.gif]
Iz tvoja usta u Božje uši Alex [sm=bravo.gif]

nina26 -> RE: Klomifen (6.4.2012 11:59:09)

A pregnil izcrpljuje rezerve jajnika

Ja se izvinjavam sto upadam u diskusiju,ali ne mogu da ne prokomentarisem da je ovo totalna dezinformacija.
Mnoge zene idu na IUI i pomislice ne znam sta kad procitaju ovako nesto.
Ne mislim da je to tvoja greska,da ne budem shvacena pogresno, nisi ti kriva,nego te farmaceutkinje....strasno je da ne zna cemu sluzi Pregnyl.

Maki je objasnila cemu sluzi Pregnyl i cemu sluzi Klomifen.

Imamo jako puno korisnih tema, o tome, pa samo malo pazljivije sa objavljivanjem informacija, jer polazim od sebe, da bih se ja prva potresla da procitam tako nesto.

Svima zelim veliki uspeh i sve vas vucem[sm=bravo.gif]

jela 76 -> RE: Klomifen (6.4.2012 12:52:20)

Maki,
ipak sam rešila da primim pregnil! Našla sam ga, kao i utrogestan! Da ne poveruješ!!!
Idemo dalje!!!!!!!!!!!!!!  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Do konačne pobede!!!!   [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

*Maki* -> RE: Klomifen (6.4.2012 12:56:10)

Jelo,odlicno! [sm=bravo.gif] Nemoj nista da brines,sve ce da bude u redu! Ja navijam za tebe i javljaj sta se desava!! [sm=smiley1.gif]

ivannna -> RE: Klomifen (6.4.2012 14:58:25)

pocela sam juce da koristim 1.put klomifen ,za sada osecam samo po neku blagu glavobolju ali i pospanost jedno 1,2 h posle uzimanja tabletice

Jole84 -> RE: Klomifen (6.4.2012 16:22:42)

Mene malo malo pa iseče u levom jajniku,i to baš,moram da viknem aaaa [sm=smiley36.gif]
Valjda je to neko dejstvo klomifena,nemam pojma? [sm=zmeden.gif]

Nego nema mi je Hanka danima da je pitam šta se beše jede-ananas i još nešto,ja se ne sećam šta,pa grickam kikiriki [sm=jezicek.gif]

nina26 -> RE: Klomifen (6.4.2012 18:15:01)

šta se beše jede-ananas i još nešto,

i brazilski orah, 2-3kom dnevno za endometrijum, takodje preporucljiva je i cvekla[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (6.4.2012 19:28:57)

Hvala ti Nina puno [sm=smiley31.gif]

*Maki* -> RE: Klomifen (6.4.2012 20:11:01)

IZVORNA PORUKA: ivannna

pocela sam juce da koristim 1.put klomifen ,za sada osecam samo po neku blagu glavobolju ali i pospanost jedno 1,2 h posle uzimanja tabletice

To si samu sebe ubedila da je tako,nije ti nista [sm=smiley36.gif] Salim se,odmaraj se slobodno sto vise.Ja sam nus pojave oset_ila tek kasnije pred menstruaciju,nadutost i nadutost i bila sam ko zaba naduvena u stomaku ali nista strasno. Ja navijam za tebe[sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: Jole84

Mene malo malo pa iseče u levom jajniku,i to baš,moram da viknem aaaa [sm=smiley36.gif]
Valjda je to neko dejstvo klomifena,nemam pojma? [sm=zmeden.gif]

Nego nema mi je Hanka danima da je pitam šta se beše jede-ananas i još nešto,ja se ne sećam šta,pa grickam kikiriki [sm=jezicek.gif]

Ni tebi nije nista,jos tableta nije ni pocela da se razgradjuje[sm=jezicek.gif] U soping po ananas i brazilski orah [sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (6.4.2012 23:15:49)

Hvala doktorka Maki [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Pojela sam kilo ananasa,valjda je dosta za vajdu [sm=smiley36.gif]

jela 76 -> RE: Klomifen (6.4.2012 23:33:54)

Baksuz!
Mom dragom našli ešerihiju u brisu, pa smo oboje na terapiji! Tako da se sledeceg meseca sve ponovlja. Od klomifena, pa na dalje. Barem sam sve lekove nasla!
Pratiću vas svakako! [sm=bravo.gif]
p.s. Hvala Maki na podršci!

sojcica -> RE: Klomifen (7.4.2012 0:02:20)

IZVORNA PORUKA: nina26

šta se beše jede-ananas i još nešto,

i brazilski orah, 2-3kom dnevno za endometrijum, takodje preporucljiva je i cvekla[sm=smiley1.gif]
Od sledece [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image],i Ja pocinjem sa klomifenom,pa sam neobavestena,a i radoznala zasto se konzumiraju ananas, b.orah i kikiriki za vreme klomifena?

Jole84 -> RE: Klomifen (7.4.2012 0:06:32)

Nije kikiriki,to sam ja greškom jela [sm=smiley36.gif] dezinformacija [sm=smiley36.gif]
Koliko ja znam,zbog debljanja endometrijuma [sm=bravo.gif]
dakle ananas,brazilski orah i cvekla a mužu daj kikiriki [sm=jezicek.gif]

sojcica -> RE: Klomifen (7.4.2012 0:16:24)

Jole ti si KRALJICA [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley32.gif[/image].Hvala.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>