*Maki* -> RE: Klomifen (16.4.2012 23:16:15)
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Maki,tek sam od prošlog meseca počela sa folikumetrijom,nisam pratila do sad,i skroz sam u nepoznanici,tek učim [sm=smiley36.gif] Bio mi je neki folikul prošli mesec od 12mm,par dana pred O,bez stimulacije,a ovaj mesec s klomifenom 9,5 pa me baš čudi.Endometrijum mi nije rekao koliki je,toliko sam se iznervirala što nije veeeeliki folikul,da nisam ni pitala,a znaš kako je državno,ako ne odeš s predznanjem i sa pripremljenim pitanjima,onda ništa ne dobiješ. Hormoni su mi trenutno odlični,da kucnem u drvo [sm=smiley36.gif] ,prolaktin mi je bio problem,sad je na granici,održavam ga bromokriptinom. Najviše me nervira što još ne kapiram koliko bi trebao da poraste taj malecki,i da li ovo znači da nisam dobro odreagovala na klomifen... [sm=smiley31.gif] Da bi folikul postigao potrebnu velicinu (a to je od 17-23mm) mora prolaktin da bude u granicama normale,endometrijum minimum o,8 mm.Ako folikuli ne rastu dovoljno,ne postoji kvalitetna ovulacija bez obzira sto pucaju u vreme ovulacije.Trebao je doca da ti isprati ovulaciju i posle terapije bromokriptinom (meni je bromokriptin pomogao da snizim prolaktin i da se kod mene desavaju ovulacije kako treba,i dalje ga pijem).Jesi li radila dnevni profil prolaktina?Kada si zadnji put proverila prl? I koja ti je doza leka? (koju kolicinu leka pijes?) Ne bi bilo lose da napises vrednosti polnih hormona kada si zadnji put proveravala da bacim pogled. Ljub
|
|
|
|