RE: Klomifen (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Alex91 -> RE: Klomifen (12.4.2012 14:43:27)

[sm=bravo.gif] Ivana...samo muckanje...
Sta nam je sa Jole84?
Ja od veceras pocinjem sa muckanjem..pa sta nam bog da..

*Maki* -> RE: Klomifen (12.4.2012 16:07:54)

IZVORNA PORUKA: ivannna

dr je zadovoljna ,super sam reagovala na klomifen! imam nekoliko folikula i zadatak da muckamo u nedelju,opet uz u utorak i ako nisu pukli radicu moju 2.iui,kaze dr.steta da sad ne iskoristimo ovako lepe folikule[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jole kakva je situacija sa tvojim folikulima?

Inseminacija se nikada ne radi dok ne puknu folikuli,kada ti folikuli dostignu otprilike 20-21mm treba da primis Pregnyl (bez obzira da li radis inseminaciju ili ne) i folikuli pucaju u roku od 36 sati.Sve drugacije - pustiti folikule da prerastu ili uraditi inseminaciju pre vremena je bezveze.Moj iskren savet,radjene su mi 3 IUI kod doktora koji je strucnjak za to.Sretno draga

p.s. kog dana ciklusa su poslednji put izmereni folikuli i endometrijum i koje vrednosti su bile?

Jole84 -> RE: Klomifen (12.4.2012 19:29:15)

Drugarice hvala vam na podršci [sm=bravo.gif]
Ja imam samo jedan od 9,5mm (10dc) i nisam baš oduševljena.Ne znam da li će da mi se duplira do O,u utorak opet imam kontrolu ali nisam nešto optimistična.
Dr kaže da bez klomifena ne bih imala nijedan [sm=smiley13.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (13.4.2012 0:40:25)

IZVORNA PORUKA: Alex91

[sm=bravo.gif] Ivana...samo muckanje...
Sta nam je sa Jole84?
Ja od veceras pocinjem sa muckanjem..pa sta nam bog da..

Alex navijam jaaaako [sm=bravo.gif]
jel ti beše nemaš kontrolu? Držim palčeve [sm=smiley31.gif]

jbojana1980 -> RE: Klomifen (13.4.2012 10:19:19)

Jole, ja sam imala 9 dc folikul od 10,2 i mislila sam uzas. Tog dana sam popija 3 klomifena (poslednji dan). a onda 11 dc 15mm, a 13 dc cak
20,8mm. Bila sam zacudjena kako mogu brzo da rastu!

Jole84 -> RE: Klomifen (13.4.2012 15:22:27)

Jbojana,onda znači da ima nade da se poveća ova minijatura od folikula [sm=smiley36.gif] Hvala ti [sm=smiley31.gif]

*Maki* -> RE: Klomifen (13.4.2012 19:12:43)

Jole izvini ne mogu sve da pohvatam,kako bese stojis sa hormonima,napisi mi poslednji rezultat polnih hormona.Jel ti doca ispratio nekad folikulometriju do kraja-dok ne pukne folikul? Koliko je najvise rastao i kog dana je bila ovulacija,i koliki je endometrijum bio? Ljubim te,ne brini nista

Jole84 -> RE: Klomifen (13.4.2012 20:36:31)

Maki,tek sam od prošlog meseca počela sa folikumetrijom,nisam pratila do sad,i skroz sam u nepoznanici,tek učim [sm=smiley36.gif]
Bio mi je neki folikul prošli mesec od 12mm,par dana pred O,bez stimulacije,a ovaj mesec s klomifenom 9,5 pa me baš čudi.Endometrijum mi nije rekao koliki je,toliko sam se iznervirala što nije veeeeliki folikul,da nisam ni pitala,a znaš kako je državno,ako ne odeš s predznanjem i sa pripremljenim pitanjima,onda ništa ne dobiješ.
Hormoni su mi trenutno odlični,da kucnem u drvo [sm=smiley36.gif] ,prolaktin mi je bio problem,sad je na granici,održavam ga bromokriptinom.
Najviše me nervira što još ne kapiram koliko bi trebao da poraste taj malecki,i da li ovo znači da nisam dobro odreagovala na klomifen...
[sm=smiley31.gif]

ocajnica -> RE: Klomifen (14.4.2012 19:15:51)

Drage moje,meni je doktorka jos pre dva meseca prepisala klomifen i od tada se ubih trazeci ga.Nema ga cak ni u Makedoniji.Da li mozda znate gde mogu da ga nabavim.Hvala unapred.

jela 76 -> RE: Klomifen (14.4.2012 21:56:41)

Draga naša,
Grčka, Bosna.

ocajnica -> RE: Klomifen (14.4.2012 22:53:17)

Hvala jela 76.

Jole84 -> RE: Klomifen (15.4.2012 19:35:55)

Danas imam sekret ko belance,stiže O,posle 100godina,imam ovaj fini iscedak [sm=smiley36.gif] Skakala sam kao malo dete,mm se pokido od smeha [sm=jezicek.gif]
Živeo klomifen,nekako zaključujem da ipak radi posao...a u utorak ću da vidim da li mi je folikul porastao [sm=bravo.gif]

hanka -> RE: Klomifen (16.4.2012 10:18:08)

Jole navijam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

degu -> RE: Klomifen (16.4.2012 11:03:02)

Jole [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jela 76 -> RE: Klomifen (16.4.2012 11:07:40)

Slatko me nasmeja!!!!!!!!![sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (16.4.2012 13:32:33)

Hvala vam drugarice [sm=smiley31.gif]

*Maki* -> RE: Klomifen (16.4.2012 23:16:15)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Maki,tek sam od prošlog meseca počela sa folikumetrijom,nisam pratila do sad,i skroz sam u nepoznanici,tek učim [sm=smiley36.gif]
Bio mi je neki folikul prošli mesec od 12mm,par dana pred O,bez stimulacije,a ovaj mesec s klomifenom 9,5 pa me baš čudi.Endometrijum mi nije rekao koliki je,toliko sam se iznervirala što nije veeeeliki folikul,da nisam ni pitala,a znaš kako je državno,ako ne odeš s predznanjem i sa pripremljenim pitanjima,onda ništa ne dobiješ.
Hormoni su mi trenutno odlični,da kucnem u drvo [sm=smiley36.gif] ,prolaktin mi je bio problem,sad je na granici,održavam ga bromokriptinom.
Najviše me nervira što još ne kapiram koliko bi trebao da poraste taj malecki,i da li ovo znači da nisam dobro odreagovala na klomifen...
[sm=smiley31.gif]

Da bi folikul postigao potrebnu velicinu (a to je od 17-23mm) mora prolaktin da bude u granicama normale,endometrijum minimum o,8 mm.Ako folikuli ne rastu dovoljno,ne postoji kvalitetna ovulacija bez obzira sto pucaju u vreme ovulacije.Trebao je doca da ti isprati ovulaciju i posle terapije bromokriptinom (meni je bromokriptin pomogao da snizim prolaktin i da se kod mene desavaju ovulacije kako treba,i dalje ga pijem).Jesi li radila dnevni profil prolaktina?Kada si zadnji put proverila prl? I koja ti je doza leka? (koju kolicinu leka pijes?) Ne bi bilo lose da napises vrednosti polnih hormona kada si zadnji put proveravala da bacim pogled. Ljub

Maslacak15 -> RE: Klomifen (17.4.2012 8:39:56)

Zdravo Jole,
Necu ni ja da jurim pred rudu, nadam se da su folikulil lepoo porasli, ali ako nema[sm=modricrtici.gif] ovog meseca pravac doktor i proveri jos jednom nivo prolaktina! Mozda ti treba jos malo veca doza bromokriptina, Narocito sto je vec jednom upalilo, na bromokriptinu si zatrudnela ali tada si bila na vecoj dozi zar ne? Puno te pozdravljam Jole[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Klomifen (17.4.2012 10:31:20)

Maki,Maslačak [sm=smiley31.gif]
baš danas idem na UZ,pa ću da vidim šta se dešava,ali jako se radujem jer "vidim" O,posle dugo vremena.Ako ništa drugo to mi je bar korak napred.
Bromokriptin trenutno uzimam baš malu dozu,samo četvrtinu,a dok je bio visok prl,uzimala sam polovinu a bogami i ceo,jedno vreme.
Evo napisaću zadnje rezultate na hormonskoj pretrazi,da ne mašim ovde temu.
Ljubim vas obe [sm=smiley27.gif]

zmajče -> RE: Klomifen (17.4.2012 21:45:19)

Draga Jole84, kako si pila klomifen? dali si pila 2 x 1 ili 1 x2 jer bi bez obzira na sve trebala da imaš više folikula nije stimulacija klomifenom dobro odrađena to se i meni desilo pre 4 meseca a inače imam ovulaciju uvek i pila sam klomifen 2 x 1 a trebala sam 1 x2 da pijem -doktori u frontu šta da kažem. prolaktin treba da bude niži od granične vrednosti ali o tome u drugoj temi

ivannna -> RE: Klomifen (17.4.2012 22:30:39)

Maki ,jutros sam primila pregnil,a sutra radim 2.iui,sinoc mi je lh tracica pokazala jacu drugu crticu pa se nadam da je tajming dobar
nisam pitala koliki je folikul ni endometrijum,svaki put imam 1000 pitanja pa na to i zaboravim,sutra cu pitati doktorku,prosli mesec su bili 20x21 a endometrijum 10mm
sutra ce mi biti 16dc

Jole84 -> RE: Klomifen (18.4.2012 8:15:43)

Ivanna super folikuli,navijam [sm=bravo.gif]
Zmajče pila sam 2x1,nisam znala da to ima značaja,dr mi je ovako prepisao.
Pokušaću ponovo sledećeg meseca,s više sreće nadam se.
A jesi li ti koristila klomifen samo taj mesec? Kako si prošla sa folikulimetrijom? [sm=smiley31.gif]

zmajče -> RE: Klomifen (18.4.2012 10:12:01)

Jole84 pila isto kao ti 2x1 a treba 1x2 raspitaj se malo na forumu kako druge devojke piju ni ja to nisam znala dok nisam nadrljala.
Pozz i ljubac [sm=smiley17.gif]

*Maki* -> RE: Klomifen (18.4.2012 11:51:57)

IZVORNA PORUKA: ivannna

Maki ,jutros sam primila pregnil,a sutra radim 2.iui,sinoc mi je lh tracica pokazala jacu drugu crticu pa se nadam da je tajming dobar
nisam pitala koliki je folikul ni endometrijum,svaki put imam 1000 pitanja pa na to i zaboravim,sutra cu pitati doktorku,prosli mesec su bili 20_x_21 a endometrijum 10mm
sutra ce mi biti 16dc

Draga moja Ivanice, trebala si da pitas za velicinu folikula i endometrijuma jer su to dve najosnovnije stavke :) Hoce li te doca pogledati pre inseminacije da vidi da li su pukli folikuli?? Ili ti je jednostavno odredio vreme kada ce ti uraditi inseminaciju?Zelim da znas da cu sutra ceo dan misliti na tebe i drzati fige za tebe,samo hrabro i budi nasmejana i samo pozitivne misli bez nerviranja :) Dace Bog da uspe ovaj put.Ljubim te

ivannna -> RE: Klomifen (18.4.2012 13:14:38)

Maki,evo mene da se javnem posle iui.
Dr je rekla da sam super odreagovala na klomifen,imala sam po 2,3 folikula ,e sad,dr je rekla da su bas bas sazreli i zato sam dobila juce ujutru pregnil,a jutros je proverila kaze samo sto nisu pukli,i kaze endometrijum je odlican,u petak opet uz,ali sam se malo ubedacila jer je rekla da je pokretljivost bila losa,pa su centrifugiranjem to popravili ali su izgubili na broju,nije mi ni na kraj pameti bilo da pitam za velicinu folikula i E jer sam se zbog tih lenjih spermica bas smorila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sledeća stranica >   >>