RE: Klomifen (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

meyo -> RE: Klomifen (14.1.2012 16:15:15)

pa to me interesovalo kako se pocinje.. mislim da ce valjda djelovati jer ih ja svakako proizvodim samo malo sporije
ps. svete saljem ti pp. nesto prakticno da pitam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hanka -> RE: Klomifen (14.1.2012 19:52:40)

Ja pijem po prvi put
doza koju su mi dali 2x1 od 50mg
danas mi je cetvrti dan,malo nesto boluckali danas jajnici

World -> RE: Klomifen (14.1.2012 20:04:14)

ma da, tako ide, 2x1 od 2. dana

meyo -> RE: Klomifen (14.1.2012 22:16:48)

hankic jesi ti samo na kolimifenu il ces da ides na iui ..?

hanka -> RE: Klomifen (15.1.2012 11:13:57)

ne idem na iui,
pijem klomifen,primam pregnil mozda i posle mm stupa na scenu[sm=smiley36.gif]

nena dj -> RE: Klomifen (16.1.2012 20:57:23)

Sigurna sam da to kod mene nece reagovati.Sada mi je dr rekao da pocnem sa lekom koji se zove Femara.Da li je neka imala iskustva sa tim lekom??????

Nataša1 -> RE: Klomifen (16.1.2012 23:15:05)

Neno dj, znam za Novartisov lek koji se tako zove i koji piju žene sa rakom dojke. On umanjuje proizvodnju estrogena. Mada, ne vidim što bi tebi dr dao to da piješ? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Maslacak15 -> RE: Klomifen (17.1.2012 7:48:07)

Femara smanjuje kolicinu estrogena u organizmu ali upravo to je mehanizam kojim se trigeruje sistem za izazivanje folikulogeneze. Naime, Femara se uzima pocetkom ciklusa i blokiraju se tzv enzimi aromataze koji ucesstvuju u proizvodnji estradiola. Kao posledica prvremenog snizavanja estrogena hipfiza je stimulisana da luci FSH i tako stimulise raat folikula. U principu i klomid ima slican mehanizam. On ne snizava estradiol direktno ali blokira receptore za isti pa je rezultat slican- telo misli da je estradiol snizen i to stimulise hipofizu da luci gonadotropine. Femara se daje obicno zenama kojih Klomifenom nisu postignuti zadovoljavajuci rezultati. Za razlliku od klomifena Femara nema negativno dejstvo na endometrijum. Pozdrav

nena dj -> RE: Klomifen (18.1.2012 17:06:15)

Hvala na iscrpnom odgovoru...nadam se da ce mi to pomoci...

*Maki* -> RE: Klomifen (26.1.2012 9:54:54)

Sad su mi u apoteci rekli da je nestasica Klomifena a ja treba danas da pocnem da ga pijem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Nema Klomifena,nema Pregnyla a treba da mi rade inseminacjiu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] tj. zbog ovoga najverovatnije nema nista od inseminacije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

BojanaN -> RE: Klomifen (26.1.2012 10:00:59)

Maki, probaj u apoteci Lipa Lek. Ja sam ga u toj apoteci nasla prosli mesec.
Imas je na kraju ustanicke, a ima jedna blizu Vera u Vojislava Ilića. Evo ti br tel pa okreni pitaj. 2830-626

*Maki* -> RE: Klomifen (26.1.2012 10:07:53)

BojanN,hvala ti draga,problem je sto nisam iz Bgd-a,najblizi veci grad mi je Niš :(

BojanaN -> RE: Klomifen (26.1.2012 10:10:43)

Nadji nekog ko radi u apoteci, sigurno ti moze pomoci. Ja sam tako uradila. Imaju ga sigurno ali niko nece da ga da ovako na racun nego samo na crno.

*Maki* -> RE: Klomifen (26.1.2012 10:16:18)

Hvala draga,ljubac

hanka -> RE: Klomifen (26.1.2012 21:50:51)

Maki imas pp

hanka -> RE: Klomifen (27.1.2012 21:25:01)

Znam da ima nego ne mogu da se setim kako se zove zamena za klomifen [sm=zmeden.gif]

Nataša1 -> RE: Klomifen (28.1.2012 16:20:07)

Znam da postoji i klomid, al to je valjda skroz isti sastav.

Monaliza -> RE: Klomifen (9.2.2012 18:37:42)

Pozdrav svima. Posto je nestasica klomifena, a ja moram da pocnem da ga pijem od sledece nedelje, interesuje me da li neka ima viska tablete? Mnogo bi mi znacilo
Hvala unapred.

caja 2 -> RE: Klomifen (11.2.2012 22:52:50)

Evo mene opet sa mojim klomifenkama[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] opet borba sa klomifenom,folikulometrijom.idem na folikluometriju 30 01 2012 bila menstruacija,pocela piti klomifen 5 dan.....10 og dana otisla na prvu folikulometriju na desnom jajniku imam folikula al na lijevom imam vecih i vodecih 10 dc je bio taj vodeci 12mm,danas sam isla 13 dc danas je 18mm.....ima njih jos uz tih 18mm ima i manjih...al eto taj je najveci....pa idem opet u utorak bit ce onda 16 dc.......al sam od doktorice kupila LH test da napravim u ponedeljak za svaki slucaj...

Bebana17 -> RE: Klomifen (12.2.2012 8:36:31)

Cajo, da ne bude dugo da cekas od 13 dc do 16 dc, taj jedan vodeci bas brzo raste... obavezno lh trakicama proveravaj, pa ako bude +, u akciju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

caja 2 -> RE: Klomifen (12.2.2012 10:40:13)

Pa kad mi je dala jednu tu LH plocicu za sutra tj ponedeljak a u utorak idem kod doktor... na folikulometiju a tad ce biti 16 dan ciklusa....ako budem imala odnos veceras nije to to.......ovog svog drzim od sebe daleko haahah vec tri dana sve cekam pravi cas...jer ipak je i sprema tad kavalitetnija i sve...al se bojim da cu promasiti i sta sam radila nistaa...danas je nedelja i ovdje kod nema gdje se kupiti te trakice lh ni danas niti jednim danom.jednostavno apoteke to ne drze uffffff[sm=smiley6.gif][sm=smiley35.gif]........al malo danas osjecam lijevi jajnik kao da me ziga....dal ce danas puknuti BOZE....jer kvaliteta netreba zavisiti od velicine folikula.......a poslije 5 spontanih pobacaja.mozda sam sad i umislila da me zigaju jajnici..ma neznam vise nista...da danas napravim LH test i li sutra,,,,,,,ponavljam u utorak idem kod ginekologa,,,,,na folikulometriju.......

meyo -> RE: Klomifen (12.2.2012 11:24:50)

cajo a zasto ti je dr. rekla da ides tek u utorak? da nije da provjeri jel pukao?
sta ti je rekla za muckanje?
ja sam prvi put muckala na sam dan O .. i nista
sada tri dana p za redom prije O i dan nakon .. evo vidjet cu dal je uspjelo al nemoj se cuvati toliko
bitnije je da imas odnose prije O. nego posle barem mi tako rekose jer spermici duze zive od jc.

caja 2 -> RE: Klomifen (12.2.2012 17:37:06)

Pa zato sto se nada da ce nrasti folikul jos.....al mi je zato dala tj prodala taj ovulacijski test da uradim sutra,al opet napominjem da velicina netreba imati puno znacaja od kvalitetnog folikula.....svom muzu nedam jos sebi prici dok nenapravim sutra test ...........bas mi treba i kvalitetna sperma i ciljani odnos.....a ibojim se da ce sutra biti kasno....[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]....samo molim Boga da nepukne danas....[sm=smiley24.gif]a da ja neosjetim......jer ako ja osjetim prepoznatljiv bol.onda skacem u akciju......

shmizzla -> RE: Klomifen (21.2.2012 15:54:46)

cao svima, ja sam nova na forumu i posto sam iscitala brdo sajtova i stranica na internetu i zakljucila da ste vi pravi strucnjaci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] moram da vas pitam.

Ja sam bila pre dva dana god dr. i bio mi je 14 dan od menstruacije i imala sam 5 folikula od po  11 mm. Dr mi je rekla da izgleda da imam slabu ovulaciju, manje folikule za taj period  i dala mi je da pijem od sledeceg ciklusa,  ako ne dobijem, klomifen a ako ne zatrudnim u roku od par meseci da idem na pregled prohodnosti jajnika.
I naravno, ja sam sada upala u nevidjen haos i glavu razbijam i vec  mislim da mi ko zna sta fali pogotovo sada kada sam pocela da se sunjam po internetu.

Molim vas za misljene o svemu ovome

unapred hvala

Nataša1 -> RE: Klomifen (21.2.2012 20:39:19)

Šmizlo, ti si idealan pacijent za klomifen [sm=smiley36.gif] Ako nemate drugih problema tipa lošeg spermograma ili nešto drugo, nema razloga da vam ne uspe [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sledeća stranica >   >>