|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
10.10.2011 17:39:15   
degu
Lady_b dobro došla user posted image
ima nas dosta ovde sa PCO, imaš temu o tome, kao i o sioforu.
Ne znam da li ti je Dr rekao i to da možeš da kombinuješ siofor i klomifen. Siofor je lek za Insulinsku rezistenciju, koja je česta kod nas sa PCO, a blagotvorno deluje na čitav metabolizam.
Ja ga sad pijem oko mesec dana i evo već mi je krenuo pms, dobiću ovaj ciklus na vreme.
Ja sam lično isto za tu malo sporiju varijantu, prvo bih dala šansu sioforu, ali to je samo moje mišljenje.
Jesi li radila hormone i HSG?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2326
10.10.2011 19:40:36   
lady_b
Nina26, nisam to radila pa me malo i zabrinjava..ginekolog mi je rekao da trebam raditi antitijela na insulin ali to nije isto, jel tako? user posted image

LH 11.6
FSH 4.0

stvarno sam zbunjena...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2327
10.10.2011 19:44:32   
lady_b
Degu hvalaauser posted image

hormone provjeravam stalno, jer mi stitna nije u redu..prolaktin,tsh,estradiol,kortizol,progesteron...sve u redu! samo ne znam sta treba da radim da bih imala redovnu menstruaciju...jednom nisam imala cak godinu i po!! mogu misliti kakav je to sok za organizam..a HSG nisam radila, ako ces iskreno ne znam ni sta je to...user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2328
10.10.2011 19:54:57   
degu
A HSG je produvavanje jajovoda, zapravo proveravanje da li su jajovodi prohodni. Ne znam, ja sam ipak za varijantu da se i to proveri pre stimulacije klomifenom. Inače klomifen može dati jako dobre rezultate.
Što se tiče redovnijih ciklusa, meni eto čaj od virka baš pomaže, sad i siofor. Imam i ja hipotireozu, ali ne Hašimoto, ali ima ovde dosta devojaka koje baš imaju kombinaciju kao tvoju,važno je da znaš da nisi sama sa tim problemom i da je svakako rešiv user posted image
Ne znam za ta antitela, znam za OGTT test ili test opterećenja glukozom i insulin. Taj test služi da se utvrdi da li postoji insulinska rezistencija. Ja ga isto nisam radila, ali mi je DR-ka prepisala Siofor, možda je to bilo neodgovorno od nje, ali eto meni baš prija.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2329
10.10.2011 19:56:42   
nina26
Pa da, imas inverziju FSH i LH, to sam htela da vidim, jer mi je bilo cudno kad si rekla da su ti hormoni ok, a imas pritom PCOS.

Za ostale hormone ne znam kakvi su ti, ali sobzirom da nisi imala user posted image godinu ipo dana, ne mogu biti sigurno uredu.
Ovo ti ne govorim da bih te plasila, nego jednostavno da ne lutas kao sto mi od jednog Dr do drugog.

HSG ti je snimanje prohodnosti jajovoda.

Za antitela za insulin nisam cula stvarnouser posted image Ovo o cemu ja pricam je opterecenje sa glukozom, pa se gleda njegova putanja na odredjeni vremenski period. Imas temu ovde, da ne budem sad off.

Mozes pisati i u Pretrage i hormoni, pa tu mozemo da komentarisemo ostale rezultate.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2330
10.10.2011 20:00:16   
lady_b
Ne znam stvarno, ja sam promjenila doktora i doktora..idem bas sledece sedmice pa cu da je pitam..valjda se nece uvrediti..
hvala ti na objasnjenju user posted image
i hvala sto ste tu, covjeku je puno lakse kad ima kome da se izjada user posted image
a koliko godina imate, ako smem da pitam?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2331
10.10.2011 20:04:42   
lady_b
Nina26, to za antitijela na insulin je navodno nesto novo..ne plasis ti mene, ja sam svjesna svog stanja i znam da nesto nije uredno...izgleda da je svakom sudjeno da ide od jednog dr do drugog...ja sam cak i 2 godine bila na Diane 35...uredno je bilo dok sam ih pila al cim bih prestala opet ista prica user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2332
10.10.2011 20:08:20   
nina26
Nije tajna, ja 29 user posted image

Pa jel znas nesto vise o tim antitelima za insulin, bas me zanima?

Naravo da je lakse da podelis sa nekim, secam se i ja svog prvog dana kad sam se upisala na ovaj forumuser posted image isto mi je tako laknulo.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2333
10.10.2011 20:09:41   
degu
Draga pridruži nam se i na temi Čekamo dve crtice gde možemo da ćaskamo o sve mu i da zajedno čekamo user posted image
Ja imam 27 godina, za Ninu ne znam user posted image
Ne brini draga, dobrim si putem krenula i ne zanemari mišljenje endokrinologa, jer i on i tek kako treba da bude uključen kad je PCO u pitanju, jer je PCO ipak hormonski poremećaj

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2334
10.10.2011 20:10:17   
lady_b
Ja imam 22 user posted image
vjeruj mi da ja stvarno nista o tome ne znam...pitacu je bas kad budem isla da mi malo bolje objasni...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2335
10.10.2011 20:12:54   
lady_b
Degu, hvala ti user posted image
al najgore mi je to sto ja ne znam koga da slusam, kada svako misli da je njegovo misljenje najbolje...mlada sam, ali imam jaku zelju za user posted image , i mislim da doktori to malo iskoristavaju pa eksperimentisu na meni user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2336
10.10.2011 20:16:54   
nina26
Ja imam 27 godina, za Ninu ne znam

OT: Uh majku mu, najmatorija sam ovdeuser posted image

user posted image

Lady_B to za godine i te kako vazi, zamisli kad meni kazu pa mladi ste jos, sto zuriteuser posted image Mogu tek misliti kako tebe kuliraju...

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2337
10.10.2011 20:20:19   
lady_b
ufff ne da me kuliraju, nego mi dodje da im kazem da me strpaju u neki kavez pa nek me testiraju kao nekog misa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2338
10.10.2011 22:04:01   
meyo
e draga moja lady ja samo da te utjesim imam sve probleme kao i ti i vec jednog bebca bez ikakvih problema sam ostala trudna prvi put ..evo ga spava upravo
doduse sada se malo mucim..mozda krenem s klomifenom uskoro al ne znam

kakve su ti vrijednosti tsh zadnje ?? jel pijes terapiju??

bdw. ajmo an temu pretrage i hormonska terapija da ne pretrpimo kritku user posted image

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2339
10.10.2011 22:12:30   
lady_b
Joj drago mi je zbog tebe, mene jedino tjesi to sto se meni u glavi zacrtalo da cu ja imati djecu a kada, to je pitanje :) ajmo na pretrage i hormonska terapija pa cu ti tamo odg. user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2340
15.10.2011 16:40:36   
anirez
Pozz svima.
Ovaj mjesec mi je doktor dijagnosticirao PCOS i uskoro krecem sa klomifenom.
MM je radio spermiogram i nalaz je bio odlican, a kod mene je problem sto imam jedan folikul koji nije dovoljan, ili se desi da ih ima puno, ali ne rastu.
Jel ima ko kakva iskustva?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2341
15.10.2011 16:45:58   
World
anirez, ja sam pila klomifen, ali ne znam sta te konkretno zanima?
prvi mjesec kad sam pila, nije bilo efekta nikakvog, tek sad drugi put u kombinaciji sa gonalom....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu anirez)
Direktna veza do poruke: 2342
15.10.2011 16:49:46   
anirez
Jojj World ne znam ni ja vise sta me zanima.
Dugo vremena vec pokusavam da ostanem trudna ali nista se ne desava, sad kad mi je rekao da cu na Klomifen dao mi je malu nadu, pa sad istrazujem da li je neko bio u situaciji u kakvoj sam ja, da li mu je uspjelo?? Kad kod mene je prvenstveno problem ti folikuli sad
Eto ne znam ni ja sta da pitam drugo

< Poruku je uredio anirez -- 15.10.2011 16:50:53 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 2343
15.10.2011 19:44:35   
World
pa znas kako, ako ti je problem to sto nemas O, onda ti klomifen moze lijepo pomoci, samo se potrudi da upratis kad je... znam ja zene koje su nakon jedne ture klomifena ostale user posted image bez problema....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu anirez)
Direktna veza do poruke: 2344
8.11.2011 23:19:14   
Anoniman
ja sam imala problem sa OV,pila metformin 2x1,klomifen 2x1 5 dana i folikulometrija..16-sti dan ciklusa mi je rekao dr.da folikuli nisu porasli vise od 12mm i tri su se izdvojila
kao vodeci ali nista..medjutim ja sam pratila plodne dane i 21-vi dan izvadim progesteron koji mi potvrdi da je ovulacija bilauser posted image
mislila sam da sam propustila sansu ali uspeh je ipak dosaouser posted image
nisam mogla da vjerujem kada sam u nedelju ujutro uradila test i videla user posted image
i juce i danas sam ga ponovila da budem 100% sigurna
u ponedeljak idem na UZ

(odgovor članu World)
  Direktna veza do poruke: 2345
9.11.2011 9:00:29   
malenac76
LolaPG user posted image  pa gdje se pohvaliti na crticama tako lijepim vijestima user posted image
cestitam draga , neka ti je laka i srecna trudnoca user posted image
uslikaj nam testic da vidimo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2346
9.11.2011 9:34:58   
Anoniman
hvala draga,upravo sam gledala postere nasih trudnica ovogodisnjih i mnogo mi se dopadajuuser posted image user posted image
,a testic neznam ovde da ubacim clikeuser posted image sinoc sam pokusavala ali nikako ne uspevamuser posted image
glava mi je oteklauser posted image
inace jako malo sam cetovala ovdije,jer imam jako malo vrijemena..a sada cu imati viseuser posted image
inace meni su najvise pomogla iskutstva devojaka sa forumauser posted image ovde ima mnogo dobrih i pametnih devojaka koje govore istinu i zaista zele da pomognuuser posted image
neznam jel smem ovde da pricam ovolikouser posted image tj.jel ovo cat tema?

(odgovor članu malenac76)
  Direktna veza do poruke: 2347
9.11.2011 20:40:08   
Veseljak
Pozdrav svima.Vec duze vreme vas pratim a nikako da se pridruzim.Pre dva dana sam pocela piti klomifen.Citala sam razna iskustva vezano za ovaj lek, samo sam se vise zbunila od svega napisanoguser posted image Kako ste se vi osecale dok ste ga pile, jer mene nervoza ubi?Ne mogu da spavam, stalno imam osecaj da mi neko cacka po nervima user posted image ...zalim moju okolinu narednih dana user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2348
9.11.2011 22:15:03   
malenac76
veseljak pridruzi nam se na temi crtica user posted image  i ja sam ovaj ciklus pila klomifen i bila na IUI
jajnici su poceli da zigaju gotovo odmah kad sam pocela da ga pijem. znojila sam se vise, bilo mi je neprijatno sjediti,... moji su jajnici super odreagovali a nadam se da ce i tvoji user posted image

(odgovor članu Veseljak)
Direktna veza do poruke: 2349
10.11.2011 22:35:59   
Veseljak
Hvala puno na lepim zeljama.Pridruzujem se svakako na temi user posted image

...Nikad ne odbacuj svoje snove ni sanjarenja...

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here