|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
25.9.2011 21:01:07   
GRGA
Dok cekam.....tvoja dr je u pravu.pre samo 4-5 dana se isti slucaj meni desi............

Trebala sam ici na uz male kralice ,,i jato jutro dobijem(porani mi 5 dana)Dr mi kaze posto si tek dobila nema veze nces prokrvariti,,i odradi mi uz kad................ima sta da vidi --folikul pred pucanje,,,endometrijum 11mm,,,i kaze ja nevidim uopste kao da ces da dobijes ja ti vidim folikule,,posle toga mi je user posted image jurnula kao kisa....I naravno odose lepi folikuli:(((

(odgovor članu Dok cekam...)
Direktna veza do poruke: 2301
25.9.2011 22:17:55   
tijana86
recite mi kakve su mi sanse da mi ovaj lek pomogne ?

Vukasin i Bogdan moj zivot , moja sreca , moj razlog da se ujutru probudim !

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 2302
25.9.2011 23:02:16   
Olga75
Tijana a zasto bi da uzimas Klomifen ?
koliko ja znam kad se on uzima ginekolog bi trebalo da prati ovulaciju jer stimulacija jajnika je ipak ozbiljna stvar
nemoj ga uzimati samoinicijativno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 2303
25.9.2011 23:05:13   
Anoniman
Da, on se uzima kada ovulacija nije ok, kada se jajne ćelije zduvaju, ne narastu dovoljno, ili prerastu a ne puknu,  koliko sam ja razumela. Ako je ovulacija ok, normalna, nema potrebe za klomifenom.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 2304
25.9.2011 23:15:26   
tijana86
Pa doktorka mi je dala i cyclo progynovu da pijem od 5 dana ciklusa , i klomifen da pijem od 5 do 9 dana ciklusa . Rekla mi je ako do kraja meseca ne dobijem prirodno daidem da primim lutesrol pa onda da krenem sa terapijom . pisala sam vec negde da mi je doktorka rekla da ona garantuje da cu odmah da ostanem trudna , pa sam htela da pitam s obzrom da pratim i dr. Eugena i plodne dane koji su mu po njemu bili tacni (simptome do sada nisam primecivala) , htela bih da znam uz svu tu terapiju kada trebam najvise da muckam ???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2305
25.9.2011 23:17:50   
Olga75
pa onda poslusaj dr pa ces videti
i nemoj da koristis vise od tri smajlija u poruci stoji u PRAVILIMA user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 2306
25.9.2011 23:18:13   
degu
Tijana a da li ti je rekla da te mora strogo pratiti UZ-kom? Klomifen uopšte nije bezazlen i može doći do hiperstimulacije. Pre klomifena bi trebala da odradiše i neke analize.
Potraži mišljenje drugog doktora.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 2307
25.9.2011 23:28:19   
tijana86
Nije mi nista rekla , samo da za mesec dana dodjem da vidimo bebicu. user posted image Zbunjena sam potpuno ?

Izvini OLGA

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2308
25.9.2011 23:33:29   
Anoniman
Folikuli

Čitaj malo prvu stranicu (pa možda i ostale). Shvatićeš o čemu ti degu priča. user posted image

(odgovor članu tijana86)
  Direktna veza do poruke: 2309
25.9.2011 23:34:43   
degu
Tijana malo pročitaj ovu temu, klomifen ne sme da se pije ako te niko ne prati UZ-om, jer može doći do hiperstimulacije kao što sam već napisala.
Smisao klomifena jeste da se radi folikulometrija i da se ide na ciljane odnose, ne razumem tvoju dr-ku.
Ti odluči šta ćeš da uradiš, ali eto ja te savetujem za tvoje dobro.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu tijana86)
Direktna veza do poruke: 2310
26.9.2011 12:56:14   
Dok cekam...
Grga, zasto se to desava? Lepi folikuli, ok sve, a dodje user posted image ??? Nesto osecam da sam ja taj slucaj ovog meseca? Sta je tebi rekao tvoj dr povodom toga? 

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2311
27.9.2011 0:18:43   
JANA S
i meni su bili ok folikuli a dosla user posted image , pa u oktobru krecem opet sa klomifenom tj.vecom dozom. daj Boze da bude ok. kazu da je stvarno velika sreca ako se desi odmah posle prve stimulacije.

Direktna veza do poruke: 2312
27.9.2011 8:14:31   
meyo
jano nema da brigas ako nemas nekih drugi problema mislim da ce ti super djelovati ja znam par cura kojima je klomifen djelovao iz prve

Tijana to je i meni moja prethodna dr. preporucivala ali se nisam usudila bilo me strah reakcije. Sada mi je savjetovano da ovaj mjesec idemo cisto folikulometrija da Vidi kako se sta desava i ciljani odnosi pa ako ne bude nista mozda mi od sledeceg mjeseca krene sa klomidom
u svakom slucajau da bi znala kad da muckas ona ti mora na uz utvridit kad ce ti folikuli puci jer isto postoji sansa da omanes ovulaciju zbog toga se i radi folikulometrija a mozes negdje i privatno da odradis ako tvoja dr. nece tako sam ja bila planirala al odose planovi u drugu stranuuser posted image
uglavnom javi nam kako napredujes sa klomifeom

< Poruku je uredio meyo -- 27.9.2011 8:20:20 >

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 2313
29.9.2011 12:29:33   
Dok cekam...
Gde ste devojke, nema na klomifenu niko ovaj mesec  ? Kissss user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2314
29.9.2011 14:35:04   
GRGA
U tom slucaju dr kaze da je najverovatnije zakasnila ovulacija!!!!A sve super,,a meni jrnulo kao iz kabla..........
...Doduse ja sam isla na more na odmor,i mozda je i klima imala presudnu ulogu,,te se sve izokrenulo i eto,,,,,,,,,,,ustvari ja sam trebala dobiti posle 5 dana,,ali eto lepi folikuli,super endometrijum i ono crvc!!

Direktna veza do poruke: 2315
30.9.2011 13:59:20   
Dok cekam...
Grga, glavu gore, sledeci mesec je tvoj! Sigurno je zbog promene klime....
Ja tek sada gledam neke svoje prethodne evidencije i vidim da mi je u zadnjih godinu dana, ciklus (kada ga je bilo) uvek dolazio izmedju 35 i 40 dana...znaci da mi je i ovulacija kasnila....i da sam se preracunala.... izgleda nista ovog meseca.... user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2316
30.9.2011 14:03:18   
Dok cekam...
Ah da, mislim da pise u uputstvu Klomifena da ako nastupi ovulacija ali ne i trudnoca, dozu leka ne bi trebalo povecavati sledeci mesec....obratite paznju na to..... ja sam se prvo ljutila na moju dr sto mi nije povecala dozu leka ali sam posle shvatila da treba samo pomeriti dan, bez povecavanja doze... nadam se da ce to da upali! Kiss

Direktna veza do poruke: 2317
9.10.2011 19:27:42   
GRGA

IZVORNA PORUKA: Dok cekam...

Grga, glavu gore, sledeci mesec je tvoj! Sigurno je zbog promene klime....
Ja tek sada gledam neke svoje prethodne evidencije i vidim da mi je u zadnjih godinu dana, ciklus (kada ga je bilo) uvek dolazio izmedju 35 i 40 dana...znaci da mi je i ovulacija kasnila....i da sam se preracunala.... izgleda nista ovog meseca.... user posted image

Ma nema gde .........jedan mesec mora biti samo mojuser posted image .Kako nam IUI pada 3.ja bih volela da iznendaim muza 13.-tog decembra jer nam je godisnjica brakauser posted image .Jos samo kada bi to tako htelo po nasim zeljama......

Direktna veza do poruke: 2318
9.10.2011 21:47:44   
malenac76
cure jel vi primate inekcije menopura prilikom stimulacije klomifenom?

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2319
9.10.2011 22:01:32   
Dok cekam...
Grga, nego kako! Drzim palceve da uspete, zasluzila si! user posted image

Malenac, ja nisam primala nikakve inekcije posle klomifena, meni dr cak i rekla da nema nista od ovog pokusaja jer kao pukli su pre vremena, te nisu pukli nego nestali, te nema ih, te ima ih....mislim da se ona pogubila... ali zato smo "radili" 10 dana oko ovulacije na dva dana..... Mislim, svaka cast doktorima koji znaju ali ne mozes jedan dan jedno da mi pricas, drugi dan drugo, onda na kraju kaze da cu 100% da dobijem a  kad joj odnesem test, ne veruje mi i smeska mi se podrugljivo u stilu "Ma daj zeno ne tripuj se" i onda joj ja odnesem betu i ona ostane bez texta! Kraj. Zanemi. Naravoucenije: zene , radite kako mislite da treba, kako vam organizam kaze.... Ljubac

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 2320
9.10.2011 22:04:06   
malenac76
ima bas svakakvih doktora uzas!
od klomifena se istanjuje endometrijum - ako sam dobro shvatila , a menopur pomaze da se on zadeblja...tako sam ja shvatila ... ja cu sljedeci ciklus 5 dana piti klomifen i primiti 3 inekcije menopura
e neka si joj pokazala user posted image

Direktna veza do poruke: 2321
9.10.2011 22:10:44   
Dok cekam...
Mislim, dugo se lecim kod nje i vidim da me je upoznala da me gotivi i sve to... ali me strashno nervira (ne samo kod lekara) kad mi neko unapred kaze da nesto nema sanse da se desi, a sanse su realno najmanje 50:50%! Ili jesi trudna, ili nisi. A nekada su sanse i mnogo vece. To me izludjuje. Bas ne mora da se razmislja negativno ako postoji najmanje 1% sanse da  bude pozitivno, zar ne? user posted image
Zelim ti srecu od srca! Ja se slabo razumem u sve to....i ovo mi je prvo sto sam uradila po pitanju svoje plodnosti, ovaj klomifen.

Direktna veza do poruke: 2322
9.10.2011 22:13:11   
malenac76
pa ni ja bas ne znam mnogo o tome user posted image  sad citam malo po netu da je menopur ustvari pomaze folikulima da sazriju i da bude kvalitetnija jajna celija

Direktna veza do poruke: 2323
10.10.2011 15:58:12   
lady_b
Zdravo cure user posted image , evo da i ja ukratko podelim svoja iskustva sa vama..
Naime, ja imam problema sa stitnjacom(dy hipotireoditis hashimoto) a uz to sve imam i sy PCO+neredovne menstruacije.
U braku sam 2 godine i zelimo user posted image , uglavnom, da skratim pricu, moj ginekolog hoce da pokusam sa Dabroston+Klomifen sto po meni zvuci ok, a endokrinolog mi tvrdi da je Siofor bolji. Svako tvrdi neku svoju pricu, a ja se nalazim izmedju dvije vatre...Ne znam sta da radim...da li je neko imao iskustva sa Sioforom? Ince su mi hormoni dobri, samo sto me user posted image zeza..nikada mi nije bila redovna..valjda je to zbog PCO...Hvala unapred user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2324
10.10.2011 16:30:19   
nina26
Lady_B, jesi li radila test na insulinsku rezistenciju,pa ti je tvoj endokrinolog predlozio Siofor?

Koji ti je odnos FSH i Lh? Bas me zanima posto i ja imam PCOS, a jos se mislim da li da uzmem Siofor jer nisam uradila taj test..

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

7 neobičnih činjenica o spermi
Istražujući, otkrili smo između ostalog i da sperma sprečava depresiju kod žena, kao i da služi za negu ženske kože, a d...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here