|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
17.8.2011 11:00:38   
JANA S
zdravo zene !!! imali ovde klomifenki ili ne ???? gde ste ??? user posted image
uzela sam klomifen od 2 dc i pila 5 dana, ali dr mi kaze da nisam bas dobro tj.uspesno odreagovala, folikul je 11 dc bio tek 12mm a mislim da treba da je mnogo veci a kada sam otisla posle 4 dana tog folikula nije bilo i sad, ne zna da li je pukao ili se smezurao, rekao mi je da uradim progesteron sutra pa ce valjda po tome videti da li je bilo O. ako nije kaze da ce mi pojacati dozu na 100 mg dnevno tj.2 tablete. da li je neko ovako odreagovao ili su moji ffolikuli u medjuvremenu uspeli da narastu? bas me nervira sto cu morati da pojacam dozu, valjda to nije nista strasno

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2226
17.8.2011 15:22:07   
meyo
Jano hay.. zbog cega ti je dao klomifen??
Mene dr nagovara al sam ja jos skeptik al izgleda da cu na kraju morati i to odraditi ...user posted image

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 2227
20.8.2011 16:09:50   
JANA S
klomifen mi je dao jer mi folikuli ne narastu nikada toliko da mogu puci, a inace imam problem i sa policisticnim jajnicima , vec duze vreme pokusavam ostati trudna . ne znam koja je tvoja dijagnoza ali ako ti dr preporucuje da uzmes lek, trebas ga poslusati, mislim da nije nista strasno,mene samo nervira to sto cu morati da povecam dozu ali valjda ce se tebi odmah posreciti...user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2228
20.8.2011 16:14:38   
Alexis79
Jano nadam se da ce kod tebe klomofen uroditi plodom.
Ja sam veliki protivnik istog jer je kod mene imao kontraefekat.
Folikuli uopste nisu porasli a endometrijum se podebljao i to jako.
Sva sam bila naduvena i jedva da sam mogla da sedim.
Na gonal sam malo bolje reagovala .
Oba su bila priprema za inseminaciju.
Idete na ciljane odnose ili se spremate za IUI?

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 2229
20.8.2011 16:24:03   
JANA S
za sada idemo na ciljane odnose, pa valjda ce pomoci, uradila sam progesteron i juce su bili rezultati koji je pokazao da ovulacije nije bilo i posle klommifena , sada cekam za nedelju dana sledeci ciklus pa dalje... rekao je doca da ce mi isproveravati jos neke hormone pre povecanja doze

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 2230
20.8.2011 16:26:16   
Alexis79
Meni je estadiol bio jako nizak i zato uopte nisam odreagovala dobro na klomifen

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu JANA S)
Direktna veza do poruke: 2231
20.8.2011 16:33:56   
JANA S
e pa mozda ce meni taj hormon da proverava,sigurno je i meni nizak cim nisam odreagovala

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 2232
22.8.2011 10:53:31   
cesarica77
Zdravo devojke!
Evo posle duzeg pokusavanja uspela sam i ja da se uclanim.
Ja sam sada I put pila klomifen,i to po 2 dnevno,i cekamo ishod user posted image
Vidim da je mnogima pomogao,nadam se da ce i nama.
Sto se tice problema u toku konzumiranja istog,nisam ih imala,ali su me zato iskidali jajnici kad je folikul trebao da pukne,pa ne znam da li je to normalno.
Pozdrav

(odgovor članu dadakg)
Direktna veza do poruke: 2233
23.8.2011 8:24:44   
plačljiva
CESARICE77 normalno je kada piješ klomifen da imaš povremeno žiganje,bolove u stomaku,napade vrućine,ja sam recimo imala veliku nadutost stomaka...user posted image Obavezno idi na folikulometriju redovno...

(odgovor članu cesarica77)
Direktna veza do poruke: 2234
2.9.2011 23:20:47   
Cecana
Cesarice, Jano,kako ste prosle sa klomifenom?
Ja sam danas bila kod doktora,posto je utvrdio da nemam ovulacije predlozio mi je od sledeceg ciklusa Klomifen,dve tablete dnevno od 5 do 9 dana ciklusa.Moramo malo da se pomerimo sa mrtve tacke,da bar malo povecamo sanse da dodje do zaceca,ovako cekajuci prodjose godine,a od ovulacije ni traga ni glasa.user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 2235
3.9.2011 7:53:07   
plačljiva
Ja sam pila klomifen u 2 ciklusa...I mogu ti reci da sam ga dobro podnosila...Imala sam neki osećaj vrućine i bio mi je naduven stomak.To nije ništa strašno.Ali važno je kada piješ klomifen da ideš na folikulometriju da se prati veličina folikula...Srećno user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 2236
7.9.2011 18:11:19   
ljubilica
Evo i mene u clomid klubu:)) Nisam odusevljena, ali se bar pomeramo sa mrtve tacke.
Zna li ko, koliko cesto se ide na folikometriju? Meni je receno da idem 12dc i da mi se da neka injekcija (pretpstavljam za pucanje folikula). Inace pijem vrkutu i mislila sam da ako dobijem, ubacim i macinu travu od ktaja men. Pa me interesuje smem li da mesam sve to?

Sreća je kao leptir. Što je više juriš, više će ti bežati. Ali, ako se okrenes drugim stvarima, ona će nežno doći i sleteti na tvoje rame.

Direktna veza do poruke: 2237
11.9.2011 9:26:42   
meyo
ljubilice klomid pijes samo 5 dana tako da nemoj cajeve tada a onda nastavi prije i posle slobodno
mislim to je moe misljenje ako pak ne zelis da mijesas a bas ne znam nikog ko je kombinovao jer u principu ne preporucuju hormone i cajeve zajedno ...

meni je dr. rekla da ce da mi da od 3 do 7 dc. da pijem cekam endokrinologa da vidim sta ce da mi kaze

inace procitala sam za cure kojima nije doslo do pozitivnog ishoda sa klomidom da daju lijek "Femara"
jel ima neko iskustva sa tim ... dosta njih je uspjelo da zatrudni .. djeluje na istom principu kao klomid...

evo dio teksta sto sam nasla o femari " Some of these studies showed that Femara is more effective than Clomid, while other studies showed that they are equally effective. A few studies have suggested that Femara may be effective in cases in which women have not ovulated while taking Clomid (these women are said to be "Clomid-resistant" or "clomiphene-resistant").   There is some thought that Femara may be less likely to cause negative effects on cervical mucus and the thickness of the uterine lining, compared to Clomid. Although Clomid is usually effective at causing ovulation, it can also cause problems with cervical mucus and the lining of the uterus (which may explain why some women ovulate on Clomid but do not become pregnant)."
on se u sustini daje zenama sa karcinomom dojke ...

(odgovor članu ljubilica)
Direktna veza do poruke: 2238
15.9.2011 2:21:41   
Dok cekam...
Vec duze vreme vas citam i sve nekako kontam da nam je mnogo lakse kada svoje muke podelimo sa zenama koje su u istom sosu i razumeju to na pravi nacin.
Nova sam na forumu a vec imam utisak kao da vas poznajem ceo zivot user posted image
Imam PCO Sy dugo vremena, nekoliko godina od kada je otkriven, 28 godina, cvor u stitnoj zlezdi sa urednim hormonskim statusom, godinu i po dana nezasticenih seksualnih odnosa ali bez user posted image ....
Popila sam Klomifen, 1 dnevno 5 dana uredno.... i za par dana idem na folikulometriju....
I sve mi se cini da cu iscekivanje mnogo lakse podneti uz vas.....
Pozdrav svima!

(odgovor članu smokva)
Direktna veza do poruke: 2239
15.9.2011 10:51:57   
Odri Hepbern
Meni ga je dokt dala da pijem od danas do 19.9. 2x1/2 . To mi je priprema za insemenaciju. Nadam se da cu ok odreagovati. Uz to pijem i siofor i folnu. Nikad u zivotu nisam pila toliko lekova, ali kad muka natera nema razmisljanja.

(odgovor članu Dok cekam...)
Direktna veza do poruke: 2240
15.9.2011 12:46:38   
b1977
zdravo ja sam nova i na klomifenu sam vec drugi ciklus pijem ga od 5dc do 9dc i onda 13dc idem na ultrazvuk i dobijem injekciju,prvi put sam imala jedan folikul,a sada su bila dva folikula i sada se nadam da ce uspjeti vece su sanse,a mogu da se dese i dvojke tako mi je doktorica rekla pa sad sam u iscekivanju nadam se da ce uspjeti i meni a i svima vamauser posted image

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 2241
15.9.2011 14:00:07   
Dok cekam...
Jos samo da dodam, klomifen sam JAKO lose podnela psihicki, bila sam uzasno nervozna, svadjalica, placljiva i slicno....a te bolove koje devojke ovde pominju nisam imala, ni stomak, ni krsta, ni grudi.... samo psiha user posted image

Drzim palceve svima user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu b1977)
Direktna veza do poruke: 2242
15.9.2011 14:25:25   
degu
Devojke dobro došle user posted image
Pridružite nam se i na ostalim temama, želim vam mnogo uspeha sa klomifenom user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 2243
15.9.2011 17:10:19   
plačljiva
Srećno sa klomifenom...user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2244
15.9.2011 19:14:15   
Dok cekam...
Sada mi je 7. dc,2 dan od zavrsetka klomifena, a ja vec prionula na posao user posted image  user posted image Da nije mozda rano? .... Na UZ idem sutra, da proprati folikule....aaaa 

Direktna veza do poruke: 2245
15.9.2011 21:16:19   
GRGA
Zene evo i menne u vas klub!U cetvrtak idem na UZ da mi kaze sta da radim.tj koju terapiju.....

Direktna veza do poruke: 2246
16.9.2011 15:26:08   
Dok cekam...
Pitanje za iskusne "Klomifenke" :) Na UZ 10i dan ciklusa, vise manjih folikula i dva vodeca, na oba jajnika po jedan, velicine 16 mm i 13 mm, da li je to dobro?????

I policistican jajnik reagovao, da napomenem.

Neko iskusno misljenje i savet bih molila.....

Svima vam zelim user posted image uskoro!

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 2247
16.9.2011 19:40:10   
moja ciklama
mislim da je to dobro!

Direktna veza do poruke: 2248
16.9.2011 23:08:36   
plačljiva
Dok čekaš...IMAŠ ODLIČNE FOLIKULE user posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2249
17.9.2011 0:16:38   
Dok cekam...
Hvala na podrsci, cure :)))

Samo molim Boga da mi se ne pretvore u ciste ili nekako nestanu.... Da li je imao neko slicna iskustva, da folikuli budu ok, pa onda jednostavno ne puknu i sta onda?

Hvala! user posted image

Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here