Aimee
|
Veliki pozdrav svima na forumu . Postala sam novi clan, mada vec odavno pratim razlicite teme, na zalost i ja sam jaaako dobro upucena u celu problematiku oko zatrudnjivanja i nekako ne ide... ... Elem, imala sam spontani jos 2009. inace je to bio prvi put da smo pokusali i sve je bilo ok, do kraja avgusta (bila sam kao 8-ma nedelja trudnoce), na kraju,prosli smo kroz to jako traumaticno iskustvo, saosecam sa svima koji su prosli kroz to, uzasno je! Posle 6 meseci pauze, od aprila 2010, do danas nikako ne ide, a hormonski sam sa bas poremetila, a i psihicki ni fizicki vise ne licim ni na sebe ... Inace, za poslednjih 10 meseci imala sam 5 i uvek se kao ponadam kad mi kasni, pa nista. Sama sam pocela da merim bazalnu temperaturu od avgusta prosle godine i sve je islo nekako atipicno, pa od septembra do nove god. nisam dobijala. U tom ciklusu folikulometrija je potvrdila da nije bilo ovulacije, a ni u narednom. Pa od marta skoro 3 meseca nisam dobijala, da bi mi dr. propisala Orgametril tabl. i trebalo je da prokrvarim do treceg dana posle toga, a ja sam petog dana imala neko probojno-tackasto krvarenje samo rano ujutru i nista, tek punih 7 dana posle leka sam dobila. I pila sam tada Klomifen 50 mg od 5. do 9. dc, pratila me uz i bio je jedan lep folikul dobila sam injekciju Pregnyla i imali smo odnose sve kako mi je receno i nista.. Prekjuce .. POLUDECU! Znam da od sekiracije i stresa nece ni biti , ali od toga koliko da pokusavam da se zastitim, toliko je nekako, vise problema. Eto, ja se raspisala, a da, imala sam strasne simptome od svih tih hormona, nervoza, umor, samo bih se svadjala, ma osecala sam se kao da sam u menopauzi, stalno sam imala preznojavanja, napade vrucine sam imala vise puta dnevno, svakog dana kao najgori PMS ikada, kako su podneli to sve ljudi u mojoj okolini ne znam, ali meni je bilo iscrpljujuce. A imala sam, kao i smokva i hermiona , bolove,ali ne tako jake i prosto sam mogla spolja, preko stomaka da napipam jajnike i jajovode, sto me je jos dodatno uplasilo.. Na kraju se sve polako smiirivalo i dobila sam. Pocinjem sa Klomifenom od nedelje- 5.dc i nadam se najboljem idemo dalje... Placljiva Klomifen nema produzeno dejstvo, dakle, u ciklusu u kom ga koristis ispoljava dejstvo... Stvarno zelim svima, kao i sebi sto pre ! Cmokic
|