|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
12.12.2009 0:39:53   
cipiripi
bukvalno se ceskam po glavi...4 klomifena dnevno???user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 576
12.12.2009 9:32:03   
dejana007
da, da, tako rekao, jer dva nisu uspela da mi proizvodu folikule 12 dana ciklusa.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 577
12.12.2009 12:02:35   
cipiripi
a sta je bese kod tebe osnovni problem?

Direktna veza do poruke: 578
12.12.2009 12:38:48   
dejana007
retke ovulacioje i zakasnele jer imam neredovne, produzene cikluse. bez klomifena folikul mi se pojavi tek od 25 d.c. i pitanje je dal ce da poraste dovoljno i pukne.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 579
12.12.2009 13:10:47   
cipiripi
ja licno nisam pristalica kljukanja klomifenom toliko...jel su ti radili hsg ili tako nesto?

Direktna veza do poruke: 580
12.12.2009 13:52:12   
dejana007
radila sam uti i persuflaciju i to je pokazalo prohodnost jajovoda. ja nikad do sad nisam uspela da imam odnose pod ovulacijom. to mi je problem. prolaktin je o.k, estradiol je nizi ali kaze da mi upravo zbog toga sto mi se folikul sporo razvija. bez klomifena imam jedan i to raste 1mm dnevno.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 581
12.12.2009 20:58:30   
pdada
hej cipiripi,citam ja sta je napisala dejana,pa da te pitam jel znas ti sta joj je to uti i persuflacija,ja nikad cula za to

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 582
12.12.2009 21:04:20   
melania
Postoji HSG za ispitivanje prohodnosti i laparoskopija,a za ovo i ja prvi put cujemuser posted image

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 583
12.12.2009 21:12:32   
cipiripi
i ja za to prvi put cujem, ali se ne cudim, kao sto sam ja radila celioskopiju a retko ko je cuo za tu metodu :)

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 584
12.12.2009 21:31:21   
dejana007
pa ovako, uti je tecnost sa 4 antibiotika koja se pusta kroz jajovode, ako uspe da prodje cela doza onda su jajovodi prohodni. a persuflacija je mernje pritiska uz pomoc nekog gasa, i ako je pritisak ispod 90 onda je to dobro, ali sve se leci sto nije preko 200. ako je preko 200 onda je veca zapusenost. citala o tome, kazu da je to zastarela metoda lai eto i to jos radi ovaj moj doktor, pa videcemo.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 585
13.12.2009 0:58:28   
cipiripi
Nasla sam objasnjenja... user posted image

Persuflacija-insuflacija metoda kojom se gasom (CO2) utvrdjuje prohodnost jajovoda, kao i uterotubarna instilacija (potvrda prohodnosti rastvorom koji u sebi sadrži antibiotik i kortiko preparat) su metode koje su danas u drugom planu, ali u odredjenim situacijama mogu imati svoju dijagnostičko-terapijsku vrednost.

UTI - (uterotubarna insuflacija)- "produvavanje " jajovoda sa rastvorom antibiotika i kortikosteroida u cilju lecenja i poboljsavanja prolaznosti jajovoda neposredno posle ciklusa sa istovremenom "aktivnoscu" u smislu pravljenja bebe u tom ciklusu (tri ciklusa za redom). Ako nema rezultata , nastaviti lecenje po protokolu - tamo dokle ste stali u dogovoru sa Vasim doktorom.

...po mom misljenju malo agresivnija metoda... user posted image

Direktna veza do poruke: 586
13.12.2009 10:06:47   
dejana007
da, to je to. podnela sam. samo jednom je bolelo. 

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 587
13.12.2009 17:42:55   
dr boba

IZVORNA PORUKA: dejana007

pa ovako, uti je tecnost sa 4 antibiotika koja se pusta kroz jajovode, ako uspe da prodje cela doza onda su jajovodi prohodni. a persuflacija je mernje pritiska uz pomoc nekog gasa, i ako je pritisak ispod 90 onda je to dobro, ali sve se leci sto nije preko 200. ako je preko 200 onda je veca zapusenost. citala o tome, kazu da je to zastarela metoda lai eto i to jos radi ovaj moj doktor, pa videcemo.

Dejana, bitno da su ti jajovodi prohodni, to sto su ti radili moze samo da pospesi zacece. Jesu starije metode, ali Boze moj, tako se radilo, dijagnostikovalo i lecilo, i to sa uspehom, kada nije bilo laparoskopije. Pretpostavljam da je ne rade u tvom gradu, kao ni u mom, jer nemaju svuda tu opremu. Iskreno, bolje sto su ti radili te metode, nego da se neko uci na tebi laparoskopiju. Bice to sve dobrouser posted image

Direktna veza do poruke: 588
13.12.2009 17:46:32   
dejana007
ima laporoskopija u Nisu, ali privatnik kod koga sam praktikuje ovu metodu.hvala, nadam se da ce sve biti o.k user posted image

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 589
13.12.2009 23:02:54   
bebs
help cure,ja sam nova u ovome.dr mi je propisala klomifen.da li neko zna da li smijem da pijem klomifen ako imam miom i pijem letrox zbog stitne?

Direktna veza do poruke: 590
13.12.2009 23:06:06   
Verus
dobro nam dosla bebs!!!  Nisam koristila Klomifen pa ti ne znam reci, ali stvarno mislim da to moras pitati svog lekara, on najbolje zna koje kombinacije lekova se smeju uzimati u isto vreme, i da li ce da utice na druge tegobe koje imas...javi nam se na cekamo dve crtice!!

Naci ces na toj temi puno devojaka koje pokusavaju da zatrudne, i moguce je da ce neko znati i odgovore na neka tvoja pitanja.user posted image

(odgovor članu bebs)
Direktna veza do poruke: 591
13.12.2009 23:11:07   
bebs
hvala Verus RR na dobrodoslici,ma dr zna za miom,ali sam ja citala da miom moze da raste kod upotrebe klomifena.ma ja sam ti panicaruser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 592
13.12.2009 23:11:57   
cipiripi
Welcome Bebs user posted image user posted image user posted image user posted image
Da li tvoj dr zna za letrox?
I da li ti je radio sve hormone?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 593
13.12.2009 23:17:27   
bebs
thanks.hormoncici u redu,gledano sa ginekoloske strane,endokrinolog kaze da je TSH ok,moze biti imalo manji,zato pijem letroks.da li je Pregnil obavezan kod upotrebe klomifena?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 594
13.12.2009 23:22:11   
cipiripi
htela sam da pitam, da li su tvoji doktori i endokrenolog i ginekolog upuceni u sve...
koliko ja znam klomifen se ne sme koristiti ukoliko postoji problem sa stitnom zlezdom...user posted image

(odgovor članu bebs)
Direktna veza do poruke: 595
14.12.2009 9:58:58   
pdada
dobro dosla,i ja mislim da bi trebala jos jednom da vidis to sa klomifenom,ili ako mozes pitaj jos nekog doktora za misljenje,ja sam ga pila i do sad mi nisu vidjeli polip,a sad posle klomifena ga imam,ja mislim da mi ga je klomifen isto pobudio,da je nesto postojalo,pa od klomifena poraslo da se moze vidjeti na ultrazvuku,inace klomifen je dobar,to mi je reklo vise doktora ali treba biti zdrav da bi se mogao piti,to ti je moje misljenje.pozzzuser posted image

< Poruku je uredio pdada -- 14.12.2009 9:59:50 >

(odgovor članu bebs)
Direktna veza do poruke: 596
14.12.2009 12:41:55   
dejana007
i ja imam polip velicine zrna bibera vec godinu dana a pila klomifen. moram uskoro na kolposkopiju.

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 597
14.12.2009 13:15:40   
bebs
jaaaao,sad sam se uspanicila.upravo sam zvala doktorke.obje su zauzete,pa cu ih zvati opet poslijepodne.javicu vam. thanks na savjetu.

Direktna veza do poruke: 598
14.12.2009 13:25:29   
cipiripi
ima tu dosta zackoljica, cak i na samom leku pise u kontraindikacijama da se ne sme upotrebljavati ukoliko postoji oboljenje stitnjace.
najbolje bi bilo upravo to, da popricas sa gin. i sa endo. vezano za trudnocu.

user posted image

javi sta su ti rekli... user posted image

(odgovor članu bebs)
Direktna veza do poruke: 599
14.12.2009 15:42:42   
bebs
user posted image user posted image user posted image jupiii.endokrinolog i ginekolog potvrdili da mogu piti klomifen dok koristim letrox.inace letrox pijem zato sto mi je TSH 2.6,to je valjda OK.ali moze i bolje.svi mikrobioloski brisevi su sterilni,a hormonski status je:Estradiol63.15,FSH 4.22, LH 2.56 Prolaktin 12.74, Prog.0.67.sto se muzica tice sve je u redu.pa valjda ce klomifen upaliti.user posted image drzite mi figeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here