|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
8.12.2009 12:04:41   
lence
Ma veoma su bitni i hormoni 1-3 dc zvezdice, u pravu je i tvoja doktorka, moras da joj verujes da zna sta radi. Prvo Lh treba da je nizi od FSH jer u protivnom mozes da imas policisticne jajnike. Zatim FSH treba da je nizi od 9 (a estradiol istovremeno ispod 180) sto znaci da ti organizam ne pritiska k'o lud na papucicu gasa kako bi proizveo folikul. Onda ti 14og dana (oko ovulacije) treba dosta da porastu estradiol (znaci da postoji zrela jc u folikulu, inace je prazan), a i LH (da uzrokuje oslobadjanje jc iz folikula). LH porast je obicno nagao i kratkotrajan pa ga je tesko uloviti, tj. izvaditi krv u pravom momentu. A usto je i nivo dosta individualan pa se treba pratiti cesce u toku ciklusa. Porast progesterona (>30) 7 dana nakon ovulacije znaci da je do ovulacije doslo (uglavnom).

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 551
8.12.2009 12:15:01   
lence
IZVORNA PORUKA: pdada

a joj hvala ti sto me bodris,al znas nije mi jasno kako to do sad nije doktorica vidjela,il mi je od klomifena i to naraslo,mozda je bilo ali bilo malo pa se nije vidjelo,ja inace imam redovne menstruacije samo jako bolne,uglavnom,a citala sam da ko ima polip ima neredovne menstruacije,pa me sad i to buni,a kad si ti to radila,jesu te uspavali

Polipi su miomi iliti fibroidi, pisale smo dosta i o tome. Njima se menja velicina u toku ciklusa, dosta zavise o razini estradiola. Uzrokuju bolne i obilne user posted image . Oni u unutrasnjosti materice se najbolje vide pri histeroskopiji, a oni u misicu materice mogu i vaginalnim UZ. Histeroskopija se obicno radi pod anestezijom, oporavak je brz.
U pravu si, klomifen nazalost uzrokuje rast polipa. Oni se uglavnom smanje kad prestanes uzimati lekove sa estrogenom.

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 552
8.12.2009 20:46:48   
pdada
cure moje vi meni toliko toga napisaste da ja moram uzeti papir i olovku i zapisati neke stvari da znam ubuduce sta bi mi jos doktorica trebala uraditi,kao npr. to sa hormonima,vadjenje krvi radi kontrole i sve to ostalo,hvala vam sto mi se javljate i pomazete mi,sve vase rijeci mi mnogo znace kad ja i ovako nemam sa kim pricati,doktoricu nisam htjela da tusim a moji oko mene mi samo govore radi sta ti kaze i bit ce dobro,a lako je njima kad su zdravi i ne gine njima bolnica i kojekakve pretrage,vi se borite kao i ja pa se jako obradujem i cijenim sve sto mi piseteuser posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 553
8.12.2009 20:49:17   
cipiripi
neces ni ti u bolnicu boze zdravlja. user posted image
ne razmisljaj tako. user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 554
8.12.2009 21:58:18   
pdada
kupila ja sebi juce dijazepam kad mi je rekla da imam polip,jer inace bi od straha na hitnoj zavrsila,i sto je gore ja kad sam nervozna meni i srce preskace,pa mi onda bude jos gore,prepadnem se pa pocne i da treperi,ali sta bih,sta se bude moralo ciniti,morat ce seuser posted image valjda cemo sve mi docekati danuser posted image ,navijam za sve nas

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 555
8.12.2009 22:06:03   
Kleopatra

kupila ja sebi juce dijazepam kad mi je rekla da imam polip,jer inace bi od straha na hitnoj zavrsila,i sto je gore ja kad sam nervozna meni i srce preskace,pa mi onda bude jos gore,prepadnem se pa pocne i da treperi,ali sta bih,sta se bude moralo ciniti,morat ce seuser posted image valjda cemo sve mi docekati danuser posted image ,navijam za sve nas

Ne znam koliko ti je pametno da pijes diazepam,ako vec ne mozes da se smiris bez leka bolje uzmi neki koji ne izaziva zavisnost,mnogi misle da je bensendin bezopasan ali nije.Navijam za tebe da bude sve u redu i da sto pre ostanesuser posted image

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 556
8.12.2009 22:18:08   
pdada
to je bilo juce,danas nisam pila,danas pijem lekadol sumeci,propolis,limunadu sa medom,ubi me kihanje i nos mi curi,srecom temperaturu nemam,a znas sta mi je bilo naj smjesnije u svom mom zlu,juce doktorica kad je vidjela da mi nema folikula i da su pukli,pita ona mene jesam bila sa mm,velim ja pa nisam kad sam cekala tu trecu folikulometriju,pa kontala dat ce mi inekciju da folikuli puknu pa ce mi onda reci da budem sa mm,sta ja znam,prvi put pila sam klomifen pa i ta folikulometrija,,,ali sinoc smo bili pa ko zna,mada mi je rekla da ne vjeruje zbog polipa da bi mi ista uspjelo,ali sad znam za sledeci put,ne moram cekati da folikuli narastu,pokusavaj i dok folikuli rastu jer nikad ne znas kad ce da puknuuser posted image

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 557
8.12.2009 22:29:11   
2002m
pdadauser posted image upravo citam sta si pisala,ja sam isto imala polip na materici(proslo leto).

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 558
8.12.2009 22:30:48   
Kleopatra

to je bilo juce,danas nisam pila,danas pijem lekadol sumeci,propolis,limunadu sa medom,ubi me kihanje i nos mi curi,srecom temperaturu nemam,a znas sta mi je bilo naj smjesnije u svom mom zlu,juce doktorica kad je vidjela da mi nema folikula i da su pukli,pita ona mene jesam bila sa mm,velim ja pa nisam kad sam cekala tu trecu folikulometriju,pa kontala dat ce mi inekciju da folikuli puknu pa ce mi onda reci da budem sa mm,sta ja znam,prvi put pila sam klomifen pa i ta folikulometrija,,,ali sinoc smo bili pa ko zna,mada mi je rekla da ne vjeruje zbog polipa da bi mi ista uspjelo,ali sad znam za sledeci put,ne moram cekati da folikuli narastu,pokusavaj i dok folikuli rastu jer nikad ne znas kad ce da puknuuser posted image

Tako je samo navali na tm i ne pustaj ga user posted image user posted image

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 559
8.12.2009 23:01:16   
dejana007
ja bila danas kod dr, pila 2 klomifena od 3 d.c i imam 13 - og dana ciklusa male folikule, dakle nisu se dovoljno razvili. ali se dr nada da ce se razviti pa ponovo idem na ultrazvuk u petak. steta. mislila sam da su uveliko porasli. mozda cu morati narednog meseca jacu dozu. inace uradicu bris na ureaplazmu, ako mi bude negativan a poraste mi folikul moci cu  ovog meseca praviti bebu :) to bi bilo extra! po prvi put da imam odnose u plodnim danima. proteklih meseci sve sami corci user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 560
8.12.2009 23:02:51   
Verus
bice dejana, samo hrabro!

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 561
8.12.2009 23:05:07   
dejana007
Hvala verus user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 562
9.12.2009 14:07:38   
ljiljana.

IZVORNA PORUKA: dejana007

ja bila danas kod dr, pila 2 klomifena od 3 d.c i imam 13 - og dana ciklusa male folikule, dakle nisu se dovoljno razvili. ali se dr nada da ce se razviti pa ponovo idem na ultrazvuk u petak. steta. mislila sam da su uveliko porasli. mozda cu morati narednog meseca jacu dozu. inace uradicu bris na ureaplazmu, ako mi bude negativan a poraste mi folikul moci cu  ovog meseca praviti bebu :) to bi bilo extra! po prvi put da imam odnose u plodnim danima. proteklih meseci sve sami corci user posted image

Draga, ja od marta, posle kiretaze nisam imala ovulaciju... ovo mi je prvi mesec na klomifenu. U petak,8.dc imala sam vise folikula od 10 i 8mm. 11.dc, kaze dr. sporo rastu, taj od 11 je samo 13mm, sto mu ne uliva nadu. Medjutim danas, 13.dc, jedan je 20x11 a drugi 18x11, kao da su se moji folikuli od jednom probudili i narasli za dva dana, zato ne ocajavaj, ja sam u ponedeljak toliko bila razocarana da sam ceo dan preplakala, kad ono , vidi danas, skroz druga slika. Mozda se i tvoji lenjivci probude i do sledeceg uz porastu bas koliko treba...

Direktna veza do poruke: 563
9.12.2009 17:07:58   
pdada
dejana drzim ti fige da ti uspije,a i mi ostali bit ce polako,bit ce valjda dobro sledeceg putauser posted image

Direktna veza do poruke: 564
9.12.2009 17:08:35   
pdada
ljiljana i tebi zelim sve naj boljeuser posted image

(odgovor članu ljiljana.)
Direktna veza do poruke: 565
9.12.2009 17:09:25   
pdada
i sta bi,jesi morala ici na to snimanje i uklanjanje,ja sam u totalnoj komi

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 566
9.12.2009 18:06:08   
dejana007
ljiljana, nadam se da ce biti tako. mora da bude user posted image hvala na lepim recima. uvek imam makar mrvu nade kad cujem da je neko dobro prosao. pdada, hvala user posted image

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 567
10.12.2009 12:08:57   
pdada
ljiljana sta ima novogauser posted image

Direktna veza do poruke: 568
10.12.2009 12:11:23   
pdada
dejana drzim ti fige za sutra da sve bude super,javi se kako je bilo.pozzzuser posted image

Direktna veza do poruke: 569
10.12.2009 20:10:31   
pdada
kupila ja one cajeve sto si mi rekla da vidim na herbateci i sto si mi poslala,evo pijem prvu solju,da bar pomognu,a citala sam jos za svasta je dobro,pa i za prehladu koja me snasla,bubrege i mjehur,sa kojima isto imam problema,hvala ti mnogo.user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 570
10.12.2009 20:11:51   
cipiripi
daj boze da su delotvorni, da ne moras da ides na,,...user posted image
ne zahvaljuj se... user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 571
11.12.2009 10:48:13   
ljiljana.

Cao devojke, juce poslepodne primila sam pregnil, dr. je rekla da se ne oslanjam samo na pregnil vec da budemo i "vredni", sto mi i jesmo user posted image , malo je bzvz sto ide kao po semi, ali sta da radimo kad tako mora. I sada ostaje samo da cekamo i da se nadamo da cu da ugledamuser posted image . Ljubim vas....

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 572
11.12.2009 10:56:17   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: ljiljana.

Cao devojke, juce poslepodne primila sam pregnil, dr. je rekla da se ne oslanjam samo na pregnil vec da budemo i "vredni", sto mi i jesmo user posted image , malo je bzvz sto ide kao po semi, ali sta da radimo kad tako mora. I sada ostaje samo da cekamo i da se nadamo da cu da ugledamuser posted image . Ljubim vas....

Cao draga
naravno vi samo se opustite i mutiteuser posted image user posted image
navijam za tebe i da ugledas svoje user posted image  ovaj mjesec

pridruzi nam se u temu cekamo dve crtice, sve smo tamo da ih cekamouser posted image  

Direktna veza do poruke: 573
11.12.2009 15:49:15   
pdada
ljiljana sretno,da mi budesuser posted image

Direktna veza do poruke: 574
12.12.2009 0:18:03   
dejana007
Devojke, meni 16-og dana ciklusa, posle 2 klomifena dnevno, folikul samo 9,5mm. Doktor rekao da uradimo ultrazvuk i sledeceg utorka pa da vidimo sta ce se desiti tj dal ce porasti ili ne, ako ne - pojacavam dozu klomifena, kaze 4 dnevno user posted image

(odgovor članu pdada)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here