|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
30.11.2009 13:52:02   
Mari86
Znaci ovako...ako je meni pocelo danas 30.11 ja recimo krenem u sredu da pijem to je 2dc (posto mi jos ne ide normalno),
pijem 5 dana to je onda 7dc ili ja ne znam da racunam???
Da li se dani ciklusa racunalju od pocetka user posted image ?

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Kleopatra)
Direktna veza do poruke: 451
30.11.2009 13:54:21   
Iva979
Mari, ako si danas dobila, sreda ti je 3 dan ciklusa. user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 452
30.11.2009 13:59:47   
Mari86
Ali ako nemam redovno...nego pomalo??
Ja ne bih da cekam januar da krenem sa klomifenom!!!user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 453
30.11.2009 14:00:22   
Kleopatra
Da Mari lepo Iva kaz sreda ti je 3dc jer se racuna i dan kada si dobila

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 454
30.11.2009 14:01:22   
Iva979
A da sacekas sredu, pa cim dobijete rezultate spermograma da pozoves lekarku da je pitas? Citala sam da moze da se krene i od 5dc, a to bi ti onda bio petak 4.12.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 455
30.11.2009 14:02:58   
Kleopatra
Mari onda ti je najbolje kao sto sam ti rekla pozovi dr. dogovorite se nemoj cekati sredu pa posle da bude kasno pizovi je odmah da znas na cemu si

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 456
30.11.2009 14:04:09   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Iva979

A da sacekas sredu, pa cim dobijete rezultate spermograma da pozoves lekarku da je pitas? Citala sam da moze da se krene i od 5dc, a to bi ti onda bio petak 4.12.

Hoces da kazes nije problem ni da bude 3dc...znam,znam sta mi govorite..user posted image
Znate kako..ja cu sacekati,ako je tako receno ja cu tako uraditi....user posted image
A recite mi..ovako..ako ja krenem u sredu to je 3dc...pijem pet dana to je 8dc,jel tako?
I koliko traju vremenski ti odlasci na UZ? Dok folikuli ne dostignu odredjenu velicinu ili....

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 457
30.11.2009 14:07:47   
zvezdica009
hvala na podrsci devojke user posted image ljubim vas sve user posted image user posted image

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 458
30.11.2009 14:10:39   
Kleopatra
Da dok folikuli ne porastu preko 18mm,e sad zavisi kako ce ti organizam odreagovati na klomifen neko sporije neko brze odreaguje

Sreca prati hrabre!!!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 459
30.11.2009 14:13:07   
Mari86
E dobro,sve ste mi lepo objasnile,hvala devojke!!  user posted image
Zvala sam doktoricu,kaze sestra da zovem a pola sata!! user posted image

Direktna veza do poruke: 460
30.11.2009 14:13:53   
zvezdica009
IZVORNA PORUKA: Mari86

Hoces da kazes nije problem ni da bude 3dc...znam,znam sta mi govorite..user posted image
Znate kako..ja cu sacekati,ako je tako receno ja cu tako uraditi....user posted image
A recite mi..ovako..ako ja krenem u sredu to je 3dc...pijem pet dana to je 8dc,jel tako?
I koliko traju vremenski ti odlasci na UZ? Dok folikuli ne dostignu odredjenu velicinu ili....

ako krenes od 3. dana : 1 - 3
2 - 4
3 - 5
4 - 6
5 - 7

sto ce reci pijes do 7-og dana i 7-mi dan ti je poslednji. ALI, da sam na tvom mestu ja bih obavezno nazvala dr i pitala je, jer ne znam da li si citala moj slucaj, ja sam pila od 2 dana a vec 8 dana mi je folikul bio zreo, prema tome mozda ti je i bolje da pocnes malo kasnije a u medjuvremenu ces saznati i rezultate. E sad, verovatno je to individualno taj rast folikula, ali s obzirom da ja imam ovulacije mene je i upozorila da moze da se desi da mi pre sazri, zato ti kazem najbolje zovi pa pitaj. Kad dostignu odredjenu velicinu reci ce ti da se bacis na muckanje

< Poruku je uredio zvezdica009 -- 30.11.2009 14:16:59 >

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 461
30.11.2009 14:17:12   
Mari86
Ahaaa...zvala sam je..kaze sestra za pola sata....
Videcu sta ce mi reci...user posted image user posted image

Hvala vam devojke sta bih ja bez vas!!! user posted image
user posted image

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 462
30.11.2009 14:20:07   
Iva979
Aj pa nam javi sta ti je dr rekla! user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 463
30.11.2009 21:07:38   
dejana007
cipiripi bila si u pravu user posted image ipak prvo lecim ureplazmu. klomifen cu ispiti da bi dr video kako reagujem na njega. al nema odnosa za zacece ovog meseca.user posted image tek tamo za novu godinu user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 464
30.11.2009 21:22:26   
pdada
ej mari ja sam znaci kao danas dobila,i sutradan odmah pocela piti tablete,jednu ujutro jednu navece ali svakih 12 sati,i tako sam pila pet dana,znaci do preksinoc,a u sredu idem na prvu folikulometriju,meni je znaci rekla desetog dana,a i taj deseti dan se broji od dana kad sam dobila,jedino sto jos ne znam dali cu ici svako drugi dan na folikulometriju ili svako treci dan,znam da se ide valjda tri puta,nista jos ne znam dok ne odem u srijedu ujutro.nista se ne sekiirj sve ce tebi doktorica objasniti,i mozda ti se pojave nekakve nus pojave ali se neboj,mene melo bole grudi,malo sam jajnike osjetila,i vrucine nocu kad spavam,pa malo i mantanje ali nista nije strasno,ja sam osjetila skoro sve nus pojave,ha ha i evo prezivjela,mada se meni cesto manta jer imam nizak pritisak inace.drzim ti figeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 465
30.11.2009 21:29:46   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: dejana007

cipiripi bila si u pravu user posted image ipak prvo lecim ureplazmu. klomifen cu ispiti da bi dr video kako reagujem na njega. al nema odnosa za zacece ovog meseca.user posted image tek tamo za novu godinu user posted image

znam da sam bila u pravu, samo nisam htela da te ubedjujem user posted image
e sad sam malo u shoku sa ovim sto si napisala...
mislim da doktor koji te tretira kao zamorce i kljuka te klomifenom "da bi video kako ces da reagujes" ZNACI PIJES GA .. CISTO TAKO...NA SUVO....user posted image ... njemu nesto fali ocigledno. Izvini jos jednom ali to stvarno mislim.
.... ja tu ne vidim logiku... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 466
30.11.2009 22:37:34   
dejana007
cipiripi skroz si u pravu. ne znam sta cu. ja na svoju ruku radila te briseve, a on vec poceo terapiju prvo orgametril pa klomifen. ja kad rekla da uzela nalaze i da imam ureaplzmu on rekao da zavrsim s klomifenom pa ce za naredni mesec da zna dal mi je dovoljna ta doza klomifena... pojima nemam. haos. al izdrzacu ovaj i jos sledeci ako nista ne uspe menjam ga. vec i ja uvidela par propusta. hvala ti puno.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 467
30.11.2009 22:56:49   
cipiripi
ma nema na cemu, nisi ti tu nista kriva, samo ja ne razumem takve doktore...
neznam, nemogu ni da zamislim kako mogu tako da razmisljaju...

Direktna veza do poruke: 468
1.12.2009 7:36:55   
zvezdica009
evo i mene user posted image tuzna sam user posted image user posted image juce sam bila kod doktorke, ne one moje nego sam otisla kod druge, privatno. isla sam da bi mi videla sta je u pitanju jer imam bol kao kad je ovulacija, a secate se da sam pre nedelju dana bila kod dr i da sam imala folikul koji je puko. odem ja juce, kaze ona imas folikul velicine 20 sa 22mm i ona misli da je to perzistentni folikul i da ce se pretvoriti u cistu i puci. pitam je ja za pregnil i kazem joj za proslu nedelju da sam isto imala folikul, kaze ona nemoguce je da je to bio folikul, to je sigurno bila cista user posted image naravno rekla sam joj da sam pila klomifen i sve sta se desavalo. ona meni kaze da izgleda da ovog meseca nisam imala ovulacijuuser posted image pazite sad ovo, kad sam prosle nedelje imala folikul, od drugarice sam pozajmila lh trakicu i uradila, lepo su bile dve crte, juce takodje, sto je interesantno i juce i prosle nedelje sam imala ovulacijski bol kao i sluz poput belanceta. ona meni kaze, samo vi mutite, NIKAD SE NE ZNA ali...ja ne bih ovaj mesec polagala nade!!!!!! tako mi je rekla , eto. a sledeceg meseca da dodjem pa da prati folikul pa cemo videti, ali mi je rekla da ne pijem nista i da odem da uradim hsg jer misli po ultra zvuku da su meni jajovodi zapuseni user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 469
1.12.2009 7:46:41   
zvezdica009
mene samo zanima, da li je moguce da folikul koji naraste recimo do 25 mm moze da izbaci zdravu jajnu celiju? da li se zuto telo vidi i posle 7 dana ? i zaboravila sam da kazem da mi je rekla da je debljina endometrijuma 13 i da je to po njoj malo. kolika treba da bude ta debljina ? i rekla mi je da sledeceg meseca drugog dana ciklusa obavezno uradim hormone pa kasnije sa tim nalazom da dodjem kod nje.

< Poruku je uredio zvezdica009 -- 1.12.2009 7:51:06 >

Direktna veza do poruke: 470
1.12.2009 8:27:24   
tixy1
zvezdo user posted image  

ljub ljub

mislim na tebe

Direktna veza do poruke: 471
1.12.2009 8:29:44   
Kleopatra
Zvezdice draga moguce je da se folikul pretvori u cistu,ali ne puca nego jednostavno nestane koliko ja znam.Sto se tice zutog tela njegova funkcija je 12-16 dana.
A to za endometrijum da se ona nije malo z.... kako 13 mm malo bitno je da bude debljine preko 7mm,ja sam dva puta imala 8mm i jednom 9mm i moj dr.a i ovaj koji mi je radio ins.su rekli da je to sasvim ok.
Zelim ti svu srecu user posted image

Sreca prati hrabre!!!

Direktna veza do poruke: 472
1.12.2009 9:07:58   
dejana007
zvezdice i meni to cudno.. moguce je da ce ti dva puta puci folikul... to je, ja bar mislim, moguce... ima plodnih zena kojima pukne i dva tri folikula zrela u toku meseca, sasvim prirodno i spontano. zato mnoge zene ostaju trudne i kad im nisu plodni dani a redovni su im ciklusi. sto se tice hcg radi ga obavezno, iskljuci svaku mogucnost, ali predhodno uradi test na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. 

Direktna veza do poruke: 473
1.12.2009 9:46:12   
zvezdica009
ja sam radila sve brisove i sve je ok, nemam nikakve bakterije, a niste mi odgovorile, da li se to zuto telo vidi na ultra zvuku i koje velicine treba da bude? ona meni kaze da ne vidi zuto telo, ali vidi debljinu endometrijuma. s obzirom da meni temeratura pokazuje da je bila ovulacija i da je povisena znaci da je onaj hormon kako se bese zove povisen , inace mi temperatura nakon ovulacije ne bi bila povisena. nisam okacila u bazalnoj ali graf mi pokazuje bas kao da sam u drugoj fazi i broji mi dpo. sad mene zanima da li je moguce da ona ne uoci to zuto telo a da ono ipak postoji ??? ali ga ona nije videla, jel to moguce ? user posted image

Direktna veza do poruke: 474
1.12.2009 10:06:23   
Kleopatra
Cekaj samo da se setim kad sam isla na folikulometrije i kad sam dobila injekciju pregnila dr.mi je rekao da dodjem da vidi dal su popucali folikuli i kad sam otisla rekao mi je da jesu i da su se stvorila zuta tela toga se dobro secam,evo upravo citam izvestaje 15.10 mi je bio 9dc,17.10 bio 11dc 12dc sam primila pregnil i tad mi je endometrijum bio 8mm i 20.10 sam isla da mi vidi dal su popucali i evo citiram izvestaj:" na desnom jajniku 4 zuta tela".Znaci da mogu da se vide zuta tela,dal ih je tvoja dr.videla to je pitanje

Sreca prati hrabre!!!

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here