Bebilina -> RE: Ishrana dece starije od dve godine (21.6.2012 11:45:05)
|
Moja curica ima skoro 5god i zaista lepo jede od starta skoro sve sto se pred nju stavi. Navikavali smo je rano i na prirodne ukuse sirovog povrca i voca, ali i na jace zacine i arome iz tai, indijske, libanske itd kuhinje. E ono sto nije volela da jede a ovog je prolec pocela da tamani je zelena salata i sve njene varijacije. Mi je ne spremamo kao salatu, vec bez zacina, kombinaciju sa kupusom, rendanom sargarepom, cherry paradajzom i onda svako sebi zacini cime voli. Tako ju je izdvajala i jela ostalo, nju ne... Kod mojih je od prvog dana pocela da se davi u spremljenoj sa maslinovim uljem i jabukovim sircem. Eto koliko malo treba. Takodje ne voli kozicu sa paprika i pecurke. Pecurke ni ja nisam skoro do faxa jela, a od paprike koja nije potpuno mekana mi je dok sam je dojila bilo muka... E zato ne forsiram, projesce ako treba, ako ne nije smak sveta... Zato mame ako imate problem sa tako nekim namirnicama nemojte ih forsirati previse. Imam rodjaka koji ce pojesti sve sto se pred njega stavi, ali lubenicu, dinju i vodeno voce ne moze da smisli. Takodje i mm- brise sve, al ne voli vodene kolace... Eto znaci ponekad je u pitanju ukus, ponekad tekstura, al mislim da deci recipijenti ne prestaju da se razvijaju jako dugo i cesto potpuno neocekivano projedu nesto sto nisu mogli da smisle. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|