gagana83 -> RE: Ishrana dece starije od dve godine (22.6.2012 0:02:08)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Mislim da nije problem ako dete ne voli recimo jagnjetinu, ili svinjetinu, nego je problem ako ne vole meso uopšte, i da se mame zato brinu. Svako od nas ima nešto što ne voli, moje dete ne podnosi grašak, i ne mora ni da ga jede, pošto je to jedna namirnica. Ali da neće ništa od leguminoza, ne bi mi bilo svejedno. Neću da vam stajem na muku, prođe sve to kad-tad, nego po meni nije isto kad dete neće 2-3 vrste povrća, ili kad neće povrće uopšte. Neša jedno vreme nije hteo da vidi ništa od žitarica - ni hleb, ni pirinal, ni corn flakes, ništa osim testenine. Ludela sam, ali prošlo je, i sad jede sve osim hleba. To nekako i ne mogu da ga teram kad ni ja ne jedem hleb, licemerno mi je. Bas tako. Moje dete nikako nece meso. Ni ribu [sm=smiley13.gif] Uspevam da joj uguram ponekad mleveno uz nesto sto voli i piletinu siiitnoo seckanu u supici i corbici. Kad na to dodam da nece nista od svezeg povrca, onda vidite kakav problem imam. Povrce joj cedim u sokovniku, mesam sa sokom od voca i tako popije. U vrticu, manje-vise hoce meso, salatu ne. IZVORNA PORUKA: minavb Vanja obozava te mix and play, nema ih sada pa jede lino kuglice. Soju i virsle ne koristim ni u nasoj ishrani, pa ni Vanja ne jede. Probala sam da mu dam argetu i zdenku, nema sanse da proguta. I Una obozava mix and play, onaj sa jabukom. Jede jos i Nestle pahuljice. Dorucak nam je uglavnom to, ili neke pahuljice, przenice, kacamak, pita, proja... Od suhomesnatih proizvoda ne jede nista, niti voli niti joj nudim.
|
|
|
|