Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 8.9.2011 22:37:42
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Mihajlo, Nikola, Dimitrije, Katarina, Anastasija i Sofija su GRČKA imena Katarina je od Ekatarina, ruskog porekla.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 8.9.2011 23:08:47
|
|
|
|
New Mom
|
Inače, ako sad dođe opet devojčica, biće Nastasja, a ako dođe dečak, biće Leonid. Najverovatnije. Imamo naravno još fore i fore.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:21:19
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: gae_gr Mihajlo, Nikola, Dimitrije, Katarina, Anastasija i Sofija su GRČKA imena Katarina je od Ekatarina, ruskog porekla. Ne, Katarina je stvarno grčkog porekla, istraživala sam malo pošto je to moje ime Tek se u srednjem veku proširilo u Rusiji, kao i ime Sergej koje je takodje grčkog porekla (i ovo sam istraživala jer nam je jedna od opcija za dečaka)
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:22:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: n i n a bravo za ukus tm Ja generalno obožavam ruska imena. I moj sin je Mihajlo (od Mihail), a prelepo mi je i Nikola (Nikolaj) Aleksej, Aljoša, Dimitrije (Dmitrij), pa i Ivan Od ženskih: Katarina, Darja , Nađa, Nataša, Anastasija, Ana, Olja, Sofija, Maša, Staša, Tamara...... Mihajlo, Nikola, Dimitrije, Katarina, Anastasija i Sofija su GRČKA imena - Μηχάλης - Mihalis, Νικόλαος - Nikolaos, Δημήτρης - Dimitris, Κατερίνα - Katerina, Αναστασία - Anastasia, Σοφία - Sofia!!! Pa i Ivan kao i Jovan su dve slovenske izvedbe grčkog imena Ιωάννης - Ioannis (Janis u nadimku) Tako da ti se izgleda više sviđaju grčka nego ruska imena... Mislim da su ustvari sve to slovenska ili hebrejska imena koja se koriste i kod Grka i kod Rusa, samo se drugačije izgovaraju Dimitris-Dmitrij Nikolas-Nikolaj Mihalis-Mihail... Meni se eto sviđa ruski izgovor
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:34:51
|
|
|
|
Anoniman
|
bea, ime Sergej sigurno nije grckog porekla. Ovde postoji (mada, jako, jako retko - Sergios) ali evo bas na grckom sajtu sam proverila i pise da dolazi od latinskog Sergius mada sama etimologija nije potpuno sigurna.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:40:03
|
|
|
|
bea83
|
"iz grčkog "Sergios" u značenju "stražar, čuvar". Bilo je rašireno u srednjevekovnim primorskim gradovima. Posle višvekovnog tavorenja ponovo je oživelo pod ruskim uticajem. Rasprostranjeno je kod svih evropskih naroda od najstarijih vremena do danas" Nadjoh ovo na više različitih sajtova Nije ni bitno, ime je lepo
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:43:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi lepo kažemo Srđan i rešena stvar
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:44:31
|
|
|
|
bea83
|
Hahaha, pa mu još tepamo Srdja ili Srćko i eto rešenja Joj, moglo bi ovo moje čudo da me obraduje i da piški sedeći, pa da se ne razmišljam ovoliko
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:46:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Bea, ako te teši - dok se bude navikavao na nošu sigurno će piškiti sedeći
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:48:11
|
|
|
|
bea83
|
ja sam ionako rekla mm, pošto imamo sve ženske stvarčice, da ćemo se praviti da je devojčica bar godinu dana em da isteramo malo želju, em je velika ušteda
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:50:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Nije ni bitno, ime je lepo mislim da je ovo najbitnije - da ti se svidja ime.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:53:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa da... Da su moji malo istraživali poreklo mog imena sigurno mi ga ne bi dali-pošto je moje ime grčko MUŠKO ime
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 8:57:29
|
|
|
|
Anoniman
|
koje je tvoje ime? ni moji nisu imali pojma sta moje ime znaci, jednostavno se mami svidjalo, a isto je grckog porekla, mada je to ovde obicno nadimak.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 9:00:31
|
|
|
|
bea83
|
Ma, naravno Kseno, meni lično poreklo nije ni bitno, nego me drugarica koja je veliki fan Grčke potakla na tu priču oko porekla imena pa se ja bacila u čitanje Stvarno je lepo ime, jedino se dvoumimo jer je malo nezgodno za dozivanje odnosno u vokativu Ostaje u istom obliku ali nekako mi para uši... N i n a, možda su se i tvoji pravili da si dečko u prvo vreme
< Poruku je uredio bea83 -- 9.9.2011 9:01:37 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 9:02:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Simonida kaže "grčko muško ime sa ostrva Samos" A inače su mi ime odabrali po pesmi Milana Rakića-Simonida IZVORNA PORUKA: bea83 N i n a, možda su se i tvoji pravili da si dečko u prvo vreme A možda i to! Za ćaleta znam da je patio za sinom (dobio ga doduše 2 godine kasnije)
< Poruku je uredio n i n a -- 9.9.2011 9:04:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 9:11:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da postoji i zenski oblik - Simoni, Simonia...A mislim da je postojala i neka vizantijska princeza Simonida.
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 9:19:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Sve to jeste, ali poreklo imena je muško
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 9:29:22
|
|
|
|
New Mom
|
Moje dete se zove Katarina, a to da je ruskog porekla mi je rekao jedan profesor koji se bavi time. Zato sam to uzela kao činjenicu. Ma potpuno mi nebitno poreklo, presudilo je što joj nekako pristaje.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 14:47:50
|
|
|
|
bea83
|
Ma naravno New Mom, to je najvažnije, a sve Katarine imaju nekako upečatljiv karakter
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 9.9.2011 16:10:25
|
|
|
|
peca
|
Ja pojma nemam kako bi mi se dete zvalo, kojeg god pola bilo par puta sam bezuspesno razmisljala o tome, i odustala, racunam, imam jos vremena da razmisljam o tome
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 10.9.2011 18:28:57
|
|
|
|
Lilla
|
Nama se svidja Hanel, i aBd nas bebac ce se tako zvati.
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 10.9.2011 18:40:55
|
|
|
|
cockic
|
katarina je divno ime pogotovo sto je i moje neka bude puno katarina
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 13.9.2011 9:49:06
|
|
|
|
jance
|
Ognjen je nasa nova opcija inace.. i neverovatno, cak se i vecina moje familije (slovaci) odusevila sa imenom... vec cu poceti da mislim da ih je mm potplatio
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 14.9.2011 11:51:35
|
|
|
|
zivka
|
IZVORNA PORUKA: jance Ognjen je nasa nova opcija inace.. i neverovatno, cak se i vecina moje familije (slovaci) odusevila sa imenom... vec cu poceti da mislim da ih je mm potplatio
|
|
|
|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 14.9.2011 12:00:52
|
|
|
|
tijatija
|
Ja sam se jos pre bila izjasnila da ce se zvati ITANA , sto se i moj mm nije bas odusevio, sinoc mi je rekao da je odlucio Sofija ili Ksenija , vidim da ce biti borbe ovaj put
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?