Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 18:12:05
|
|
|
|
MicinaMama
|
sirena sacekaj jos malo vremena pa uradi test...meni je test pokazao 10 dana posle ovulacije da sam trudna,videla se svetla linijca.Mozda je tebi jos rano za test,izracunaj kada ti je trebala biti ovulacija i uradi test nakon tih 10 dana.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 19:01:35
|
|
|
|
buba m
|
Sirena ne znam da li nešto menja to što si test radila popodne a ne sa prvom jutarnjom. Ja sam zaključila da uvek sa tim testom poranim. Inače, ni danas mi hvala Bogu nije stigla! Grudi me i dalje boluckaju. Međutim, imam uvučene bradavice i one mi ninašta ne reaguju. Sekret beličasto žućkast, kremast, temperatura i dalje povišena... Nemam pojma, skroz sam sluđena.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 19:11:17
|
|
|
|
MicinaMama
|
Meni je test pokazao pozitivno a uvece sam ga radila.Nemojte da vam ubijam nadu....Definitivno znam kako vam je i ja sam se godinu i po mucila da zatrudnim.Kada sam odlucila da idemo doktoru ostala sam trudna. Moram vam reci da od psihe zena moze sebi "zakociti menstruaciju" ja sam jednom misleci da sam trudna tj u zelji za tim zaustavila psihom sebi i do 10 dana...test je meni naj precizniji,iskreno slabo ce da masi sem ako je neispravan ili prerano uradjen...nikada nemojte raditi samo jedan test nego dva ili tri...ali imajte strpljenja da ga odraditi. sacekate menstruaciju ako je nema odradite test,ako test kaze da niste trudni onda naj verovatnije cete i dobiti.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 20:03:28
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Meni danas kasni 16 dan, pojavio mi se kao neki slabiji sekret, malo me bolucka stomacic, hormoni lude 300 na sat, cas bih se smejala, cas bih ujedala, cas bih plakala, cas bih se mazila, grudi su mi naduvene, ponekad osetljive bradavice ali ne svaki dan,.... Da li je od ovih navedenih neki smimptom. U prvoj trudnoci nisam imala nikakve simptome sem st6omaka koji mi je nagovestavao da sam trudna...Radila sam test 01.06 negativan , radila sam jos jedan 11.06 isto, a inace mi nikad ne kasni 25 dan kao svajcarski sat stize na vreme Sa bhcg cu pricekati jos nedelju dana....
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 20:18:50
|
|
|
|
MicinaMama
|
Pa to sve mogu biti simptomi,a mozda te samo i zezaju hormoni,znaju da podivljaju...i meni je jednom menstruacija okasnila pred ovu trudnocu zbog hormona.Mislila sam da nisam slucajno zakacila i doktorka me poslala da radim bhcg da nebi opet ispalo da je nedaj boze vanmatericna trudnoca.Ali nije bilo. Anchy pa idi na betu sta ti smeta,neka provere.Sto je sigurno sigurno je..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 22:22:21
|
|
|
|
sirena79
|
Ja sam bila opustena to te cudne mece od jedan dan,tada sam pocela da se malo pitam.uvek redovna u dan 3,4 dana uvek,ma poludeh skroz.Imam taj osecaj a jos ne mogu da ga dokazem e zato ponedeljak beta.Spomenuh li ja temperaturu zbog koje sam malaksala ona jadna 37,te manje te malo vise.jooj mi zene tesko nama hvala bogu pa se drzimo zajedno.ako nekoga zanima mogu da ispricam sta mi se desilo sa 25god kada sam imala prvu trudnocu koja je otisla u toalet,ali ima poentu da verujete sebi i svojim osecajuma tj.intuiciji da ste sto se vaseg tela vise vi u pravu nego lekari...dok vam ne dokazu suproto.nije strasna prica nego moze da pomogne da jednostavno ne pogresite kade ste uplaseni prvom trudnocom..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 22:41:31
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Ispricaj namIZVORNA PORUKA: sirena79 Ja sam bila opustena to te cudne mece od jedan dan,tada sam pocela da se malo pitam.uvek redovna u dan 3,4 dana uvek,ma poludeh skroz.Imam taj osecaj a jos ne mogu da ga dokazem e zato ponedeljak beta.Spomenuh li ja temperaturu zbog koje sam malaksala ona jadna 37,te manje te malo vise.jooj mi zene tesko nama hvala bogu pa se drzimo zajedno.ako nekoga zanima mogu da ispricam sta mi se desilo sa 25god kada sam imala prvu trudnocu koja je otisla u toalet,ali ima poentu da verujete sebi i svojim osecajuma tj.intuiciji da ste sto se vaseg tela vise vi u pravu nego lekari...dok vam ne dokazu suproto.nije strasna prica nego moze da pomogne da jednostavno ne pogresite kade ste uplaseni prvom trudnocom..
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 22:44:59
|
|
|
|
sirena79
|
Bolele su me grudi recimo kao i sada,sanjam da mi curi mleko,ok probudim se muz ode na posao sedim ja i razmisljam trudna sam i gotovo neverovatan osecaj.sacekam da se otvori apoteka kupim test,kad dve crte.ok odem u d.z.zakazu mi ultra zvuk za neki dan.ja normalna se sto sam bila ko sad luda raspolozenje uzas po neki dan pola i nesto slabo za smirenje.osecala se super nikakvi simptomi sem blagog ludila i grudi.odem na ultra zvuk kad kao vanmatericna jer se ne vidi plod u materici ja kazem dok.da je mala trudnoca da sam ima skoro ciklus i tu gde vidi na jajniku sta god da imam godinama vodenu cistu koja mi ne smeta i drugi dr.kaze da je normalno.ne hitno u bolnicu istaumirali me dok mi je sestra jos na prijemu rekla da se za to piju lekovi i trudnoca izadje do kraja,hahaha...tada nista bas nisam znala ko curka ja reko super.oni me ostave merili betu super raste ali ploda nigde ccccc.3 dan hoce da mi vade jajnik ja reko ne dolazi u obzir osecam se dobro,terali me da podpisem da sam odbila ok podpisem ja.posto sam imala kamencic u bubregu on mi se malo mrdao pa me boluckalo navikla to mi je uobicajeno al oni mi doneli neke lekove za to ja pozovem mamu koja radi na urologiji i kazem sta su mi dali,kad ono to se ne pije u trudnoci odbijem ja i to naravno opet uz potpis odbijanja terapije.i ajmo dalje ...pregledali me svaki dan vaginalnom sondom njih dvadesetak dok jedan rovari 19 gledaju....sokirana tako danima dok nisam prokrvarila.ajmo na kiretazu ne nepada mi napamet super se osecam podpisi hocu nije problem,par puta do toaleta izbacim sve napolje,pobegnem do obliznje klinike da uradim betu vidim pada vratim e hocu kuci nece da me puste ne daju mi odpusnu listu.morala sam kod nacelnice da joj kazem da cu zvati televiziju gde mi muz radi,nista ona odkuca ja i to morala da podpisem na svoju odgovornost i hvala bogu pobegnem iz ludnice gde zbog jedne kapi krvi rade kiretazu i bla bla...radila betu par dana skroz spala nije mi ni trebala njihova kiretaza.odem u dom zdravlja na kontrolu daze doktorka pa vi ste imali kiretazu?ja reko ne nisam gde to pise?ona mi podvuce to na latinskom i kaze idi i tuzi ih za sve imas pravo.medjutim nisam imala zelju da krocim tamo nikada vise niti cu dati bilo kom doktoru vaginalni ul.zvuk u ranoj trudnoci.e sad.ja sam verovala svom instinktu da nisam sta bi sve bilo prosudite sami..ne zelim ni da pomislim a kamoli pricam sta sam tamo videla i kakve se greske prave ljudima koji su u strahu i misle da nemaju izbora,uvek imamo izbora ili bar drugo misnjenje.nase telo ipak mi naj bolje poznajemo.zar ne?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 22:45:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba Radila sam test 01.06 negativan , radila sam jos jedan 11.06 isto, a inace mi nikad ne kasni 25 dan kao svajcarski sat stize na vreme Sa bhcg cu pricekati jos nedelju dana.... Meni sa drugom tako, 2 testa negativna, tek dr na UZ reče da ipak jeste. Držim fige!
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 16.6.2012 22:56:15
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
. IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba Radila sam test 01.06 negativan , radila sam jos jedan 11.06 isto, a inace mi nikad ne kasni 25 dan kao svajcarski sat stize na vreme Sa bhcg cu pricekati jos nedelju dana.... New Mom volela bvih da sam ali cu ipak sacekati sa betom, necu da zurim kao sa proslom pa da se desi opet nesto tako...... Sirena meni se desilo nesto slicno ove godine u februaru...... Znam kako ti je Meni sa drugom tako, 2 testa negativna, tek dr na UZ reče da ipak jeste. Držim fige!
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 0:25:03
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja mislim da ce beta sigurno pokazati...imaju zene kojima u pocetku hcg bude prenizak pa ne pokaze na testu da su trudne...nismo mi sve iste...Ja vam od srca zelim da sto pre ugledate .... Ja kada sam ostala trudna prvi put nisam imala osecaja u opste da sam trudna,nisam ni verovala da mogu ostati jer sam digla ruke vise od pokusavanja i htela da idemo dr-u.E na dan kada cu dobiti stomak me boleo haos i non-stop sam zavirivala u gacice da vidim je li mi "proslo" na odecu.Taj dan nisam dobila,sutradan opet nema,ja krenula kod kume da je pitam sta ona misli jer nisam htela da radim test jer sam verovala da ce biti negativan (kao i uvek do tada)...taman da joj pozvonim na vrata presece me stomak jako,ja reko:evo dobila,opet u kupatilo -nema nista.Sutradan opet nema,ja posaljem mamu da mi kupi naj obicniji i naj jeftiniji test (da ne bacam pare bezveze jer sam verovala da nema nista od trudnoce)...i donela mi lepo ja u kupatilo,pomokrila se i ostavila test na ves masinu.I tako ja se lepo obukla,oprala ruke,pogledala u tes - uh jbt dve crtice!!!od silne iznenadjenosti prevrnula sam se preko kade,drhtala sam od neverice i dreknula:mama ja sam trudna!Mama jadna trci nosi kocku secera i vode da se smirim....hahahaha... Jao kada se toga setim uvek se dobro nasmejem...i onda sam otisla na UZ i doktor je potvrdio...Kad sam se naj manje nadala desilo se,bolje receno kada sam prestala vise da se nadam hehehe... E takvo iznenadjenje zelim i vama da se sto pre desi!Pripremite kocku secera i vodu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:32:07
|
|
|
|
buba m
|
Ja pratim O folikulometrijom. Ovaj mesec mi je poranila. Prošli mesec sam sa zakašnjenjem dobila 20.05. Međutim, pošto mi je O bila 01.06. kontam da sam trebala dobiti 15.06. Zar ne?
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:33:43
|
|
|
|
buba m
|
Sirena, svašta si prošla! Ne mogu da verujem da takve stvari čine ljudi kojima treba da verujemo i koji treba da nam pomognu. U čudu sam!
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:46:36
|
|
|
|
Štetica
|
Buba na koliko ti inace stize ? Ako nedodje(kao sto nece,jer si bila vredna ) do prekosutra idi radi betu jer danas ti je 17dpo,tako da se mora pokazati rezultat.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:47:57
|
|
|
|
ishler
|
Moje iskustvo sa prvom trudnocom je da sam uradila test 32dana,a inace su mi menstruacije na 28 i pokazalo slabu crtu,a istog dana beta 800, a sada 32 dana jaka crta.Nema pravila i nisu ti testovi nesto pouzdani.Inace nisam ni prvi put ni sada imala nikakve simptome,sem kasnjenja.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:53:59
|
|
|
|
buba m
|
Ja imam sve simptome pms. Samo kao da su mi malo okasnili. Grudi su mi danas veće i više me bole, sekret mi je i dalje kremast i beličast, temperatura mi ni danas nije pala, jedino što me danas stomak bolucka kao da ću da dobijem.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:57:43
|
|
|
|
MicinaMama
|
obicno sve zene koje su meni pricale kako im je bilo kada su ostale trudne je bila recenica : boleo me stomak kao da cu da dobijem a nisam dobila...ili da joj je izaslo samo malo stare krvi,ne crveno i ne roza nego bas smedje. E i mene je stomak boleo tri dana ma definitivno kao da cu da dobijem,a nisam i bila sam trudna.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 9:59:21
|
|
|
|
ishler
|
Ti bolovi su normalni,mnogo trudnica ih ima,a to sto imas sekret i dalje moguce je da si ,jer ja znam po sebi da tek kada nema nicega sledi menstruacija,navijam
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 10:01:34
|
|
|
|
buba m
|
Joj micina mamo iskreno, da nism uradila test prekjuče, danas bih mislila da sam trudna sto posto. Ceo mesec sam imala neki osećaj koji do sad nikad nisam doživela. A i mm je pio proxeed pa sam se valjda nadala da je delovao.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 10:16:27
|
|
|
|
MicinaMama
|
buba m,samo se draga opusti i uzivaj sa svojim muzicem koliko god mozes i koliko god puta mozes hehehe...to ti je naj bolji recept za bebicu,a ostaces trudna sigurno.Kao sto je moja mama meni govorila nece beba doci kada ti hoces nego kada ona hoce.I eto i bilo je tako.Za sve ima leka...evo primera koji bi trebao sve da utesi. Ljudi koji imaju jako veliki problema sa zacecem,ona je mogla a on ima 40 godina i imao dva infarkta i rekao doktor da je mala mogucnost da on moze da napravi dete i putem oplodnje.Nisu odustajali tri godine,evo sada je trudna i nosi sina! Tako da nikada i sa problemom ne treba gubiti nadu.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 10:17:41
|
|
|
|
Jole84
|
Bubice važno da je T visoka A to boluckanje u stomaku,može da znači i ono.. Radujem se na tvoj red,al me baš strah unapred,znajući kroz šta prolazimo.
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 10:21:26
|
|
|
|
ishler
|
Buba ja sam mislila da nikada necu imati decu jer mi je amh bio ispod svih vrednosti,cak ni vto ne bi uspeo,a eto kada se najmanje nadas.Znam da je tesko ali psiha je cudo
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 11:54:48
|
|
|
|
JAGODICADAKICA
|
Zdravo devojke,zelim sve da vas pozdravim i da vam pozelim sto pre debele ,ja 21.trebam da ne dobijem,od simptoma imam bolne grudi ali po prvi put bolne i potamnele bradavice,sekret u ooooooogromnim kolicinama,bez ikakvog mirisa naravno,nije ni prestajao od O,ali sam htela da vas pitam kako se najbolje meri temperatura,cula sam da se pod jezikom stavi toplomer? Ne nadam se previse jer sam brdo anestezija primila za operaciju zuba ali eto da pitam
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 12:05:45
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ishler i moja teorija je ista.To je i kod mene upalilo,izgledalo mi je nemoguce se opustiti,ali uspela sam.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 17.6.2012 13:10:08
|
|
|
|
Anchy_Ljuba
|
Meni je temperatura 36.8 i dalje kao neki belicast sekret bez mirica, 17 dana nje nema, a reslila sam da tek 25 ako ne dodje odradim betu i odem kod dr. Jer sam sa proslom mised trudnocom prosla lose....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?