Peace* -> RE: Bojkot vakcinacije (23.10.2014 9:18:33)
|
Lekar bez obzira sta pricale pojedine clanice ovog foruma ne moze da bude svako. Mogu samo najbolji djaci i kasnije studenti medicine. Jače je od mene, iako cenim lekare, ne slažem se da lekar ne može da bude svako. Bilo ko od nas može biti bilo koje struke ukoliko to zaista želi. Kod nas u narodu se kaže "zagrej stolicu". Sedneš, naučiš, i lekar si. Sedneš, naučiš i ekonomista si. ALI, se slažem sa delom posta gde mihi kaže da danas i oni koji nisu "zagrejali stolicu" za medicinu donose odluke, i slažem se da to nije dobro. Isto kao što mislim da lekar ne treba da popravlja roletne, ili struju, ili vodu. Jednostavno, svako treba da radi ono što zna. Koliko vas se vakcinisalo ili je nedajboze, decu vakcinisalo? Moja cela porodica se vakcinisala, pa i dete. Imaš temu. Tj, koji je bio prvi, svinjski ili ptičiji? E, protiv prvog smo se vakcinisali. kalendar je sastavila loza slobodnih zidara i dizajneri sistema HAARP u borbi za iskorenje pravoslavlja... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kada sam se lomila za Lukin predškolski MMR, pričala sam sa Markovim imulogom-alergologom, iznoseći svašta što sam pročitala. Tada mi je, doktrorka koja mi je spasla mlađe dete kada to niko drugi nije hteo i znao, rekla da ne pričam gluposti, i da je ona u Komisiji koja se bavi kalendarom vakcinacije, i da to što u tom kalendaru piše, da je to tako sa razlogom, i da uopšte ne mislim dal treba ili ne treba, nego da vakcinišem. Ona je ta koja je, kao osoba od poverenje u mojim očima, osoba kojoj bih ja spomenik digla, mene ubedila da ja zaista ne treba da razmišljam. Na stranu to da su mi i mama i tata lekari, da smo brat i ja redovno vakcinisani, i da moji roditelji ni u jednom momentu nisu razumeli uopšte zašto razmišljam da ne vakcinišem. Ali eto, posle razmisljanja, i malo laickog istrazivanja, koje sam podelila sa nekim strucijim od mene, dosla sam do zakljucka da ja moje dete vise necu vakcinisati...do daljnjeg! Mozda cu jednog dana promeniti misljenje, ne znam, ali svakako ostavljem tu rezervu. Post koji si meni pisala juče valjda, kao odgovor na moj predlog da razmisliš o odloženoj vakcinaciji, napisala si ovako: i ja kad sam pitala pulmologa na kontroli posle ozdravljenja, on mi rece polako... nikad nije kasno za vakcine. Znači, lekar ti nije rekao da ga ne vakcinišeš. Rekao je da nikad nije kasno. Zato sam ti pisala da razmisliš o odloženoj vakcinaciji. IZVORNA PORUKA: Rosita Maslacak, ja gajim sumnju da sam prelezala neke od tih bolesti. Tj . ne znamo da li sam. Kako to mogu da proverim? Kad moje dete primi mmr, u slucaju da ja nisam prelezala, moze li to na mene da utice? Pitala si da li je dete koje je primilo vakcinu zarazno te može da ti prenese bolest? Ne, mislim da ne. Pričamo o tome kako mi laici treba da razmišljamo... Pa evo, hajde da razmišljamo. Moje dete je alergično na mleko (sorry za off). Već dve godinu mu kupujem dr Oetker puding od vanile i on ga jede. Pročitala sam sastav kao i uvek - bezbedan. Pa to je dr Oetker, pobogu, nema tu sumnje, to je svetski poznato ime. Pre neki dan - hop, na deklaraciji piše "sadrži mleko". Kontaktiram ih, kažu, novi Zakon o deklarisnju zahteva da se istaknu svi jaki alergeni, te je proizvođač arome koju dr Oetker koristi, deklarisao da aroma sadrži mleko. Ista priča za c puding koji sadrži beta karoten, a beta karoten sadrži soju. Dakle, žene drage, kada mi laici čitamo sastav pudinga ili vakcine, šta mi znamo o tome??? Ništa! O čemu tu ima da se razmišlja? I zašto se bojite nevakcinisane dece ako je vaše vacinisano...mislim vi bi da podelite društvo-na vakcinisane i nevakcinisane. Kad verujete u vakcine zašto postoji strah,zato što vakcine ne stvaraju potpunu zaštitu Otkrila si rupu na saksiji! [sm=smiley36.gif] Elem, NM je napisala više puta zašto se neke od nas plaše nevakcinisanih. Nek ti Jovica sažvaće. Jovice šala [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|