Peace* -> RE: Bojkot vakcinacije (21.10.2014 9:07:26)
|
Milkice [sm=smiley36.gif], smatram da bi trebala da pričaš sa vašim lekarom specijalistom (ne znam dal posećujete imunologa ili gastro) o tome da se vaš slučaj pošalje na lekarsku komisiju i odluči o tipu vakcine, načinu vakcinisanja i datumu vakcinisanja. Ni ja nisam mišljenja da atopična deca treba da su vakcinasana kao ostala, odložena vakcinacija daje vremena imunom sistemu da sazri. Čitala sam ovde da sa sazrevanjem organizma i reakcije budu burnije, ali moje iskustvo to nije pokazalo. Prosto, samo razmisli o toj opciji. Saslušaj šta će ti reći lekar specijalista. Negde sam već napisala, al napisaću opet. 16.12.2010. Infanrix (3,5 meseca) 28.02.2012. Pentaxim (17 meseci) 27.03.2012. Pentaxim (18 meseci) 17.07.2012. Priorix (MMR) (22 meseca) 15.05.2013. Pentaxim (32 meseca) Kako je to izgledalo? Dan pre vakcine se radi KKS i CRP. Ako su rezultati ok, dr radi pregled po prijemu u bolnicu: proverava stanje kože, grlo, uši, pluća. Detetu ne sme ni nos da curi već 10 dana. Daje se vakcina odmah ujutru, i dr ga obilazi više puta tokom dana. Po pravilu, trebali smo ostati u bolnici do sutrašnje vizite, međutim, pošto se njemu nije videlo ni mesto uboda do 14h, uglavnom sam izboxovala da idemo kući u 14h, i sledeće jutro da dođemo na kontrolu i po otpusnu listu. Sve vakcine, sem prvog Infanrixa je primio u Dečijoj bolnici u Novom Sadu. I mi nismo jedini, uvek je sa nama bilo još bar 1-2 dece iz istih razloga, i uglavnom smo bili zajedno u sobi, kao zdravi, sa zatvorenim vratima prema hodniku. Molim te ovo nemoj shvatiti kao da te nagovaram da vakcinišeš dete, ni slučajno. Samo ti kažem da postoji druga varijanta, o kojoj možeš da razmisliš. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|