Torbica -> RE: Bojkot vakcinacije (20.10.2014 22:24:15)
|
IZVORNA PORUKA: mama krava Znaci meni dr rekao da detetu uvedem mlecne proizvode i ja sam mu dala, ali ono pocelo da se gusi, dobija pecate po telu, sline... Ali, dr rekao, pa ja moram da mu dajem mlecne proizvode uprkos svemu, jer on je doktor i sta sad ja tu ima da fantaziram?! Izvini, ovo ne stoji. Prvo dr ne moze da predvidi ko ce ispoljiti alergijsku reakciju, a kad se to desi - sigurno ce ti dati instrukciju da STROGO obustavis sve sto sadrzi alergen. I nije poenta da mame ne treba da razmisljaju, daleko od toga, vec u tome - na osnovu kojih znanja donosis neki zakljucak. Slazem se da je strasno kad dete ima neki problem, ali to dete nije pravilo, tj nemaju sva deca taj problem, ne moze se spram jednog slucaja donositi ukupan zakljucak. Moje drugo dete je imalo problema sa herpes simpex-om lica, katastrofa, povremeno rane na licu, svaka dva-tri meseca, bolnica, cuda... I nisam nikad to povezala sa vakcinom, iako je prvi put dobio sa 11 meseci. Famozna homeopatija koju sam pljuvala je dovela do maltene izlecenja. Nakon 7 epizoda uzastopnih i dobijene homeopatije - punu godinu dana aman nista. Slucajnost? Ne znam. I ne zanima me. Radi. Sad i ako se desi, izadje malecna promena koja se u roku od odmah spali kad dete posisa tri kuglice.... Zaboravili smo sta je to, a prosli smo pakao. Da ne idem u off. Ja ne trazim krivca - trazim resenje. I sta god da je pokrenulo ili zapocelo to sr...e, optuzivanje i pretpostavke "sta bi bilo kad bi bilo" nece nista promeniti. MMR nije dobio jer pedijatar i imunolog smatraju da zivi virusi mogu da mu naprave haos, ne ja, iako sam lekar. Nemam to znanje i iskustvo i ne mesam se u to jer to nije moj posao. Smatram da ga one obavljaju dobro.
|
|
|
|