Peace* -> RE: Bojkot vakcinacije (20.10.2014 8:59:45)
|
Pa ne može ti dr potpisati da se to neće desiti kada se dešava jednom u 1.000.000 dece (lupila sam, ne znam statististiku, te taj milion uzmite sa velikom rezervom) - piše u uputstvu uz vakcinu, koliko znam. To jedno je moglo biti moje, a može biti i tvoje. Ali ostalih "milion" bude ok. Dakle, mi ljudi, ipak moramo posmatrati malo širu sliku svega toga. Iskreno, ne razumem razmišljanje onih kojih bojkotuju vakcinaciju. Marko je imao odloženu vakcinaciju, pa ljudi, ja njega nisam vodila nikuda skoro dok nije počeo da prima. Užasno me je bilo strah velikih masa, zatvorenih prostora. Svaki put sam pomislila "ne daj bože da dobije nekako neku od tih bolesti". Šetali smo gde nikoga nema, nismo se družili sa ljudima, nismo posećivali rođendane, igraonice, Deda Mrazove. I naravno da sam premrla pred svaku vakcinu, ne samo pred MMR, imala sam proliv dva dana pre i dva dana posle od stresa, ali jednostavno smatram da vakcine nisu ništa zlo. Iskreno, ja poznajem samo jednu dr koja je protiv vakcinacije, ali ona je homeopata. Obzirom da ja ne verujem u homeopatiju, ona žena više ni ne pokušava sa mnom da priča na tu temu. Pokušala je da me pokoleba za predškolski MMR kod Luke, i uspela je, uspela je da dovede do toga da sam bila na korak od toga da ga ne vakcinišem, međutim, onda mi je nekoliko drugih lekara reklo da su to gluposti - i HVALA IM! Inače bih ja verovatno imala neku rakčinu od brige koja bi se javljala svaki dan kad Luka krene u školu! Sanchy, neću otvarati tvoj link. To što se neki dr potpiše svojim imenom i prezimenom ispod nekog texta, a zatim nestane, ne znači da govori istinu. Znači da govori nešto. Realno, mogao je nesati i zbog toga što lupeta. [sm=smiley36.gif] A možda i zbog toga što govori istinu. [sm=smiley13.gif] Mislim, i dr "što gleda u sunce i jede vegan food" govori nešto... Ne bih se opet vraćala na tu priču da iznosim svoje mišljenje o dotičnoj. U svakom slučaju, ovo je odluka koju svako od nas donosi pojedinačno (na žalost). Ustvari, mislim da se podela sveta treba obnoviti. Kakve države, bre? Podeliti svet na vakcinisane i nevakcinisane. Jednostavno smatram da se te dve grupe ne trebaju mešati. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|