jele85dr -> RE: Refluks (GER) (26.3.2013 3:37:17)
|
mamice drage, hvala vam [sm=smiley31.gif] ona je nesto manje raspolozena nego inace, ali mislim da je to zbog gladi. zadnja 4 dana u jednom obroku popije jedva 50-60ml mlijeka [sm=smiley13.gif] i jako slabo spava preko dana. preko noci je zadnjih dana nemirna i vrti se puno. trenutno sam prestala sa vocem i povrcem, dajem joj humana mlijecnu kasicu sa okusom vanilije, samo da sto vise mlijecnog pojede. inace, nisam primijetila da joj smeta mlijecno, cak mi se cini da joj vise smeta npr. jabuka, jer nakon sto ju pojede, pocne pojacano sliniti, mozda joj dodatno dize kiselinu. negdje sam procitala da je banana dobra za neutralisanje zelucane kiseline, pa sam razmisljala sutra joj pokusati uvesti bananu da vidim kako ce reagovati. jos cu potraziti savjet pedijatrice iz savjetovalista u vezi sa putovanjem, malo me strah jer nije primila neke vakcine, pa ne znam kakvi su rizici putovanja (mama sam prvi put, pa nista ne znam i sve moram da provjerim [sm=smiley36.gif]). ni ja ne bih da ju mucim bilo kakvim pretragama, ali ako bude trebalo, necu odustajati jer mislim da tih 10ak minuta nekog pregleda nije nista u odnosu na ovih 5 mjeseci patnje [sm=smiley13.gif] inace, u muzevoj porodici ima puno takvih slucajeva beba koje nisu jele kad su bile male, ili su jele jako male kolicine, pedijatri su to pripisivali maloj porodjajnoj tezini ili su govorili "takvo je dijete" [sm=zmeden.gif] i sva ta djeca su pocela jesti tek nakon godinu i po dana.. evo recimo moj muz je rodjen prijevremeno sa svega 2kg, 2 mjeseca je bio u inkubatoru i izasao iz bolnice sa 2400g, sa godinu dana je imao 7kg, po obroku je jeo max 60ml.. od njegovog brata djevojcica je isto rodjena malo ranije sa manjoj tezinom (2300g) i isto je tako jako jako slabo jela i slabo napredovala. isti slucajevi su i kod brata od strica, a sam stric je othranjen na preprzenom brasnu [sm=smiley24.gif]. vjerujem da je jako puno toga genetski uslovljeno.
|
|
|
|