jele85dr -> RE: Refluks (GER) (25.3.2013 0:18:14)
|
evo jos jedne mamice koja sumnja na gerd [sm=smiley13.gif] bebica ima 5,5mj, i sve je pocelo kada je bila stara 18 dana, povratila u mlazu i od tada pocela da odbija dojenje (bas kao sto se desilo jednoj forumasici ovdje, minivb... inace, procitala sam temu od prve do zadnje stranice). pedijatri su prvo govorili da joj smeta zacepljen nosic, pa da ju muce grcevi, pa da ju trebam podici da podrigne, pa na kraju da nema dovoljno mlijeka i da se zato ljuti [sm=smiley13.gif] agonija i njeno odbijanje se nastavilo i kada sam se pocela izmlazati i davati na flasicu, pokusali sa 3 razlicita adaptirana mlijeka, ubacivali u moje mlijeko rizine pahuljice, ma nista. na kraju jedva docekali 4mj da zapocnemo sa kasastom hranom. citav 4mj je odbijala kasicu, da bi kad je napunila 5mj pocela da jede kasice. ali to je trajalo citavih 7 dana, kada je i njih pocela da povraca. [sm=smiley19.gif] hranim ju iskljucivo u snu, jer budna ne jede uopste, osim tih kasica koje nekako jedva pojede 50gr 2x dnevno.. ali zadnja tri dana odbija da jede i u snu [sm=smiley13.gif] inace, ne povraca, ali cesto bljucka, i cesto i 2 sata nakon hranjenja vrati sadrzaj u grlo i ponovo ga proguta. nismo iz srbije i kod nas nismo naisli na razumijevanje gastroenterologa, koji je jedini pedijatrijski u gradu i koji me je optuzio da od zdravog djeteta hocu da napravim bolesno i da ne znam hraniti dijete.. isli smo cak i nutricionisti, ali ni ona nije ponudila rjesenje. kako je ovo odbijanje hrane kulminiralo zadnja 3 dana, odlucila sam da je konacno vrijeme da potrazim pomoc pravih strucnjaka (kojih kod nas nema), jer se bojim tezih problema, kao sto je ostecenje jednjaka i neke druge bolesti koje mogu biti izazvane refluksom. inace, ona se cesto iz sna budi uz bolan plac [sm=smiley13.gif] procitala sam da spominjete tog dr perisica, pa sam malo pretrazivala na internetu i pronasla sam da radi na djecijoj klinici u tirsovoj, pa bih rado otisla kod njega ili kod bilo koga ko radi tu. ne znam da li mi neko moze reci da li negdje u beogradu mogu da uradi 24satnu ph metriju jednjaka? nisam nasla da u tirsovoj to rade.. [sm=zmeden.gif] jer se bojim da je gastroskopija previse bolna za ovako malu bebu.. inace, ona napreduje, ali slabije. prvi mjesec je dobila 900gr, drugi 730, treci 350, cetvrti 600 i peti 500gr. rodjena kao krupnija beba od 4100gr na 85oj percentili, da bi sada spala na 15u [sm=smiley13.gif] ali nije meni tako bitna ta tezini, niti da ona bude debela i slicno, bitno mi je da ju nista ne boli i da sa uzivanjem jede.. inace, ima apetit i krene fino da jede, ali pocne se grciti, privlaciti glavu ka ramenima, stiskati se i na kraju plakati.. u kuci imam ranitidin i na korak sam do toga da joj ga sama dam, ali opet, ne zelim da riskiram i da izazivam sudbinu, ipak sa malim bebama treba biti posebno oprezan. eto, nadam se da ce mi neko odgovoriti i dati mi neki savjet. pozdrav iz banjaluke! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|