RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Christabel -> RE: Refluks (GER) (13.4.2012 0:27:06)

a kako da dete starije od 6 meseci bude pod tim kosim uglom kad ne moze dete u tom uzrastu da miruje? I zasto ne da se nosi u rukama, moja tako najlakse ispodriguje? Jamie, i moja se tako odize i savija i ja sam isto kao i ti imala dileme je li to od gera ili razvojna faza. Recimo kad se probudi tako se nadviruje, ali i kad sisa ili na flasicu, toliko se grci i savija da je to strasno. A danas je i povracala, nadam se da je zbog zuba, ona ne povraca inace, mada jeste kad je imala upalu usiju

Christabel -> RE: Refluks (GER) (13.4.2012 0:35:50)

inace ona sa 7 meseci jako slabo jede, i to joj na flasicu nekako i uglavim. Do prvog podrigivanja ok, a onda kad treba da nastavi vriska i dreka, pa se dovijam kako da uzme jos.
Jamie, vi pijete neocate? Je l' ukus bar malo lepsi od aptamila?

Christabel -> RE: Refluks (GER) (13.4.2012 0:50:47)

Mocice, sad videla pitanje-mi pijemo Aptamil adc. Otkucacu ti sutra sastav u onoj drugoj temi. On u sebi nema uopste kazeina, vec hidrolizovanu surutku, dok alernova nema surutke ali ima kazeina, hidrolizovanog naravno. Znaci ni jedno od ta 2 mleka nije potpuno bez proteina. Jedino neocate nema uopste mlecnih proteina, ali mislim da ima nesto od kukuruza, videla danas na netu.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (14.4.2012 0:15:21)

devojke, moze li kombinacija pirincanih pahuljica u mleku da izazove pojacano lucenje kiseline i vise podrigivanja i bljuckanja? Pravim sa mojim mlekom i beba pije na flasicu

minavb -> RE: Refluks (GER) (14.4.2012 7:50:20)

Vanja dugo nije jeo pahuljice jer ih prvo nije hteo, odbijao ih je potpuno, a i kad bi ih pojeo, obavezno je povracao. Ja sam zakljucila da mu pojacavaju kiselinu pa sam ih odlozila. Kad sam uvela dorucak, davala sam h sa vodom ili sokom od kruske (kruska je dobra za bebe sa GERom) i samo tako ih nije povracao. Nikad nije jeo pahuljice sa mlekom, bar ne pirincane.

Jamie -> RE: Refluks (GER) (14.4.2012 9:15:40)

Christabel,

Neocate ima miris kao opran karton, a ni ukus nije ništa bolji. Preovlađuje ukus na hemikalije, kao ono čime se gruvaju bilderi :) Šalim se malo, ali definitivno nema ni miris ni ukus mleka, a ni teksturu, to je i sam proizvođač napisao na zvaničnom sajtu.

Što se pirinčanih tiče i nama su one napravile haos, taman smo bili u nekoj mirnoj fazi početkom petog meseca kad smo ih uveli i sve smo pokvarili. Počelo ječe bljuckanje, plakanje, nervoza....

Christabel -> RE: Refluks (GER) (14.4.2012 17:18:33)

Moja je lepo jela milupine koje u sebi imaju mleko i prave se sa vodom ali sad to ne smem da joj dajem zbog tog mleka. A uzela sam obicne pirincane Podravkine, prave se sa mlekom - kad ih napravim sa vodom bljak su a verovatno nisu ni kaloricne toliko. E sad kad ih razmutim sa vodom ili obicnim mlekom(muz pojeo) dobije se kao griz na kasiku da se jede, a kad ih razmutim sa mojim mlekom, sve bude retko - mozda malo gusce od mog mleka - kako nije tako gusto kao sa vodom? Primetila sam da to sve dosta bljucka i podriguje a posle toga tj.posle kupanja kad ide cisto mleko pred spavanje onda samo vristi vristi i odbija (a ovo popije). I sad ne znam sta da joj spremam za taj obrok, mozda da probam palentu umesto pirincanih pahuljica sa mlekom, a pirincane da uzmem milupa ili humana obicne pa a ih spremam sa vocem. vec mi je bezveze da ima samo jedan nemlacni obrok sad je usla u 8.mesec. Ni taj nemlecni nesto rado ne jede, ali ne moze vise samo mleko kad se sa mlekom natezemo. Plus sto ne dajem nista mlecno zbog moguce alergije / intolerancije, a jos nisam uvela ni gluten, jaje...

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (15.4.2012 12:29:55)

A sto ne dodas medolino? On je bas ukusan. Ako mu je posle pahuljica lose onda mu ne odgovaraju. Mozda u sastavu ima nesto sto ga iritira. XCitala sam na temi Uvodjenje cvrste hrane deci sa alergijama da neke pahuljice deci bas smetaju, dal rekose Milupine, nisam sigurna procitaj tamo.

U bolnici dodaju keks u mleko i videla sam da hrane decu od 6 meseci sa tim, ali nisam sigurna da li bas za svaki obrok.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (15.4.2012 12:35:15)

IZVORNA PORUKA: Christabel

devojke, moze li kombinacija pirincanih pahuljica u mleku da izazove pojacano lucenje kiseline i vise podrigivanja i bljuckanja? Pravim sa mojim mlekom i beba pije na flasicu

A da li pahuljice u sebi sadrze mleko? Po nasem doktoru ovo bi trebalo da smiri refluks i sa prvim detetom mi je bilo ok, al ovoj drugoj kad sam sa dva meseca dala izblendirani pirinac na kasicicu posle mog mleka da zgusne sve to u stomacicu(sve ovo po savetu dr) mi smo dobili katastrofalne bolove i grceve. Prevristala je naredna dva sata. Posto je bio u pitanju cist kuvani pirinac nemem sumnju nasta je intolerantna!!!

Christabel -> RE: Refluks (GER) (15.4.2012 21:57:47)

Nemaju mleko, samo dodate vitamine. Ali nisam pametna - evo juce je popila 160 a danas cak 180ml (sto ne pije nikako kad je obicno mleko - bilo moje bilo dohrana, znaci svidja joj se). I nije bljuckala ni juce ni danas, cak ni puno podrigivala (sto prvih dana jeste), jedino sto posle toga kad ide hranjenje onda vristi pa sam ja pomislila da ima veze sa tim. Inace, nisam dodavala da zgusnem, vec da dobijem neku vrstu mlecne kase. Gluten jos nisam uvela, ne znam sta ima medolino, to je valjda keks

Mocice, kakva je Alernova AR po ukusu kad se uporedi sa npr.obicnim ad mlekom?

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (15.4.2012 23:06:49)

Na koje obicno AD mislis? Alernova AR ima jako slican ukus kao HA formule ako si probala. Ako hoces ukusnije i kvalitetnije mleko preporucam ti da izaberes nesto iz Novalac palete.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (16.4.2012 1:35:38)

mislim na bebelac jer joj je to bila dohrana kad se rodila prvih mesec dana. A ne smem obicnu ad zbog sluzi i povremene sukrvice zbog sumnje na intoleranciju. Izgleda cu morati da kupim i alern.i aptampil adc jer nam ponestaje i isprobam

Verus -> RE: Refluks (GER) (16.4.2012 13:58:28)

Jel iko od vas dobio moju privatnu poruku sa kotnakt info kiroprakticara iz BG? nije mi se niko javio a zanima me sta vam je rekao??

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.4.2012 14:19:28)

Niko?[sm=smiley13.gif]

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (17.4.2012 15:52:17)

verus,ja sam dobila poruku,ali zbog ovih praznika jos nismo isli,sada joj jos i izlaze zubici,pa cu sacekati da prodje ovo,pa cu ti javiti sta kaze

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.4.2012 16:22:49)

cimburd ih zvala i kaze da su joj rekli ne rade na bebama....bas se brinem sad, njemu to TOLIKO pomaze da ja moram naci nekoga da tamo nastavimo terapiju. Idemo vec mesec dana 3x nedeljno, od ove nedelje krecemo na 2x, utorkom i petkom. Ako i dalje bude ok, smanji se na 1x nedeljo. Jos bih toliko mogla da izguram da ga vodim za BG, ali ne bih volela da skroz prekinemo...Puno manje bljucka, vec par nedelja spava sa mnom u krevetu, na ravnom, tako i sisa, cak ga ne dizem nocu da podrigne, i ne bljucka, eto, ako se i desi veoma malo...

Naravno, i prevacid smo poceli tu negde u isto vreme...

mina, ima li prevacid solutab u Srbiji?

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.4.2012 21:25:18)

Verus, dobila poruku al nisam zvala. Kopkam me sad taj test intolerancije kako i koji da joj uradim, pa cu onda to. I ja smatram da bi nam pomoglo al treba nam bas neko ko ima iskustva sa bebama. Mozda da zovnem Sokobanjsku pa da pitam sutra?

Verus, kakvi testovi ya intoleranciju se rade kod Vas tamo? Moyes li nesto da mi preporucis pa da se raspitam da li ima ovde.

Verus -> RE: Refluks (GER) (18.4.2012 13:59:46)

Mocice draga ovde se nista ne radi deci pre 2 godine zivota, jer jednostavno nije pouzdano, tako da njemu nikad nista nije radjeno niti ce biti. A do 2 godine ce nadam se izrasti iz jedne alergije ove na mleko i na soju sto mu je najveci problem... A ako nastavi dete da ima problema onda sa 2 godine rade testove pa znaju pouzdano bar sta se desava...

Taman ga juce pohvalim a on juce ceo dan i evo od jutros povraca. Kirop. mi kaze juce da nije bio tako "pomeren" da bi povracao od toga, tako da mislim da je od svezeg luka sto sam jela..nema sta drugo da mu je tako zasmetalo jer sam jela sve sto uvek jedem...Bem ti luk...i da, popila sam opet 1 koka kolu...tako sam bedak jer nista slatko ne jedem, pa se bar sa tim zasladim, a nece ni to moci, smeta mu sigurno[sm=hudicek1.gif]

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (18.4.2012 15:30:49)

Pitala sam zato sto uskoro krecemo sa uvodjenjem cvrste hrane pa ne znam ni sama kako cu. Samo znam da sargarepa, pirinac i kukuruz ne dolaze u obzir. Mislila sam da joj uradim taj test da vidim sta sme a da ne eksperimentisem pa da mi ona place po 2-3 sata.

Jeste luk tezak i moja je povracala od njega, al i koka kola joj katastrofa digne kiselinu.

Verus -> RE: Refluks (GER) (18.4.2012 17:28:12)

Vidis, znala sam da je luk...i meni bas nesto neprija, kotnam, jer mi se mokraca UVEK oseca na sveze secen luk!! Znaci da ga bas ne metabolisem dobro, pa sigurno puno ode u moje mleko i onda je njemu zlo od toga....

mina: jesi videla ovo sto sam pitala za prevacid? Ima li toga tamo?

draganabo -> RE: Refluks (GER) (19.4.2012 23:08:43)

Molim za savet. Posle velikog insistiranja dobila sam taj uput i otisla kod gastroenterologa. Zena zacudjena sto nismo ranije dosli. Konstatovala refluks, blazi oblik i dala nam ranisan i bacilak infantis. Povracanje se odmah proredilo, evo danas dva puta pomalo povratila. Ali sada kaki kiselo i tecnije. kakila je kiselo i pre terapije, nije od toga. Doktorka nam dala alernovu ar, ali ona nece da je pije nikako. Odbija, vristi. ne pomaze vanilin secer,voda od pirinca... sta da radim? Idem ovih dana opet, a do tada ludim, ne znam od kud ovo odjedanput?

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (20.4.2012 16:28:56)

Ja kad sam citala skoro o Alernovi nasla da neka zena je pravi tako sto skuva kompot od jabuka, zaseceri ga pa u toj vodi pravi Alernovu. Nemam pojma kolika ti je beba. Zavisi i od toga sta je jela pre. Ako je navikla na fina, slatka mleka, bice problem prebaciti je na ovaj smrad!

U kojoj dozi pijete Ranisan, nama nisu da li nego su rekli da ako hocu da joj prepisu lekove mora na gastroskopiju! A ja je ne dam tako malu- za nekoliko dana punimo 4 meseca. Kako je tebi ta dr konstatovala upalu?

Verus -> RE: Refluks (GER) (20.4.2012 17:29:22)

dragana mesaj sa onim sto je do sada pila: znaci u staro mleko stavi prvo 10ml allernove-pa sutradan 20ml i polako povecavaj. Daj joj bar nedelju dana ako ne i 2 nedelje da je skroz prebacis na alernovu.
IZVORNA PORUKA: draganabo

Molim za savet. Posle velikog insistiranja dobila sam taj uput i otisla kod gastroenterologa. Zena zacudjena sto nismo ranije dosli. Konstatovala refluks, blazi oblik i dala nam ranisan i bacilak infantis. Povracanje se odmah proredilo, evo danas dva puta pomalo povratila. Ali sada kaki kiselo i tecnije. kakila je kiselo i pre terapije, nije od toga. Doktorka nam dala alernovu ar, ali ona nece da je pije nikako. Odbija, vristi. ne pomaze vanilin secer,voda od pirinca... sta da radim? Idem ovih dana opet, a do tada ludim, ne znam od kud ovo odjedanput?

minavb -> RE: Refluks (GER) (20.4.2012 17:47:25)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

mina, ima li prevacid solutab u Srbiji?

Nema. Ne secam se jel on omeprazol ili koja beđe aktivna supstanca, ali sećam se da sam u jednoj apoteci u BG mogla da nabavim lek sa istom aktivnom supstancom drugog naziva. Srećom, dobili smo Nexium pa sam odustala od traganja. Pitaš zbog dolaska ovamo?

Verus -> RE: Refluks (GER) (20.4.2012 19:44:51)

Da, pitam jer ne znam kako cu nastaviti lekove tamo...da izmolim da mi daju za 2 meseca, mislim da je to maximum sto ce osiguranje dati da uzmem: ovde daju samo da se ispuni 1 recept mesecno...uf

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>